Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bruncili
    19. Ožujak 2018. 12:39

Curke koje ste vi bolovanje otvarale? Bas trudnicke komplikacije? Ja to iskreno ne bi jer mi prepolovi placu, a moja obiteljska mi je voljna otvoriti bolovanje kad odlucim ic a da mi ne padne bas toliko placa. I sad mene zanima koliko bi dobivala svoju normalnu placu? A i kako se racuna prosjek za porodiljnu naknadu? Zna li tko 😘😘😘

Baby.nb1
    19. Ožujak 2018. 12:41

Cure jel znate mozda koliko dugo vrijedi uputnica za labaratorij, vadjenje krvi, urinokultura? 60 ili 90dana?
    Bas mi je zao da vas te mucnine mrcvare, mene su srecom mimoisle 

url=https://lilypie.com]

Nina ❤
    19. Ožujak 2018. 12:57

Baby.nb1

Cure jel znate mozda koliko dugo vrijedi uputnica za labaratorij, vadjenje krvi, urinokultura? 60 ili 90dana?
    Bas mi je zao da vas te mucnine mrcvare, mene su srecom mimoisle

Mislim da vrijedi samo mjesec dana za laboratorij, meni je tako dr rekla...

koskica
    19. Ožujak 2018. 13:12

Bruncili
    Ako ti se bolovanje otvara pod šifrom komplikacije u trudnoći imaš pravo na 100% naknadu u visini prosjeka netto plaće gledano u posljednjih 6 mj. (nisam baš 100% sigurna al mislim da je tako, neka me ispravi neka cura ako zna bolje od mene) 

19. Ožujak 2018. 13:14

koskica

Bruncili
    Ako ti se bolovanje otvara pod šifrom komplikacije u trudnoći imaš pravo na 100% naknadu u visini prosjeka netto plaće gledano u posljednjih 6 mj. (nisam baš 100% sigurna al mislim da je tako, neka me ispravi neka cura ako zna bolje od mene)

👍👍👍👍točno tako

koskica
    19. Ožujak 2018. 13:14

S time da ti u prosjeku ne ulaze nikavi dodaci na plaću ako ih imaš tipa prijevoz, terenski dodatak i sl.

19. Ožujak 2018. 14:14

Teta90

Odgodila sam vadjenje krvi za sutra, bas mi se neda u grad danas..
    Kako ste ostale curke?

Ja sam se danas provozala ispred laboratorija i produžila dalje... odgoda za sutra :-)

Jane_Doe
    19. Ožujak 2018. 14:42

ja sam otvorila bolovanje, ali nisam se jos prijavila na hzzo.
    ne znam kako to ide, ako netko zna bila bi zahvalna. znaci ja sam u zadnjih 6 mj koristila godisnji i bila sam na bolovanju par dana u 2 mj.. mene zanima koliko mi to rusi prosjek, ako netko zna?

Looda_vila
    19. Ožujak 2018. 15:00

Jane_Doe

ja sam otvorila bolovanje, ali nisam se jos prijavila na hzzo.
    ne znam kako to ide, ako netko zna bila bi zahvalna. znaci ja sam u zadnjih 6 mj koristila godisnji i bila sam na bolovanju par dana u 2 mj.. mene zanima koliko mi to rusi prosjek, ako netko zna?

Koliko ti dana imas godisnjeg da si ga koristils kroz 6mj?? Mozda ako si imala  neke prekovremene, pa ti je poslodavac vracao sate.
    Ja sam se dogovorila sa direktoricom da mi prvo vrati sve prekovremene, a dosta sam ih natukla, pa nakon toga cijeli godisnji i onda cu otvarat komplikacije u trudnoci... Obzirom da se porodiljni otvara 45 dana prije predvidenog termina poroda i od onda krece 6 mj naknda u visine 100% place. U mom slucaju, kad mi produ svi prekovremeni dani + cijeli godisnji, ispada da cu samo za 6 i 7 mj imat ovu nizu naknadu od 4000 i nesto kn. I meni je to prihvatljivo, obzirom da sam vec sad doma:) 
    Znam da je poatupak taj da prvo ides kod svog ginekologa da ti da potvrdu o otvaranju komplikacija. To nosis u firmu, u firmi ti daju platne liste zadnjih 6 mj isplata placa. Cekas kraj mjeseca oko 25. u mjesecu ja mislim, opet ides kod svojeg ginekologa da ti da doznaku. Jednu doznaku nosis u firmu, drugu doznaku + 6 platnih lista + kopija tekuceg i osobne na hzzo.  

19. Ožujak 2018. 16:05

Curke, kako ste? 
    Prošao pregled, bebica je super  sljedeći pregled točno za mjesec dana..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.