Dobro jutro 😊
Looda vila, dobro si primijetila da mi fali hrana! Oko sokolovo, odmah si najbitnije uočila 😂😂 Što se tvog izuma tiče, ja sam za!!! kladim se da bi sredstva skupila relativno lako jer očajnih trudnica koje se noćima prevrću po krevetu ima ko u priči 😂
Noćas me opet mučila žgaravica! Probala sam pojest par badema i malo je pomoglo, ali sam ipak bila budna od 3-6 🙈
Kakvi su vam planovi za danas? Ja sam tak sretna smo mi je muž doma ovako usred tjedna 😍
Jutro cure!
Kad vidim kako se mucite sa spavanjem vidin da sam stvarno blagoslovljena. Ja odspavam cijelu noc u miru, od kad sam jastuk kupila ne okrecem se ko kit s boka na bok. Ako se probudim ranije odspavam i turu preko dana.
I jedem. Zato i jeste sve tako divne i fit jer ne jedete.
Nema meni ono vruce mi je ne mogu. Ili ono prehlada pa nema apetita. Ja uvijek imam apetita 🐷
Hej curke, evo da vas utjesim/ razocaram sto se tice cica. Meni su u trudnoci narasle sa 75b na 85 c. E al kad je doslo mlijeko... kipilo je na sve strane, nije bilo tog grudnjaka u koji bi stale. S obzirom na ubitacnu masazu u rodilistu, cekala sam mau da me spasi. Kad je izvukla sve, odmah su splasnule i svako sljedece dojenje su se ispuhivale tako da sam opet na 75b. Grudnjaci za dojenje postali preveliki, vratila sam se u svoje stare grudnjake jer su mi cice preko noci ispadale van, samo bih osjetila odjednom kapljicu na ruci (ne pitajte koje su to poze) 😂
Ja i dalje ne smijem spavat na trbuhu zbog reza, pa kako je to spavanje na bok, cice ispadaju i onda jos malo stisnes u snu i eto mlijeka 😀 sto se tice izdajalice, ja sam kupila elektricnu jer sam gledala cimericu kako se jadna pati sa tim stiskanjem rucne izdajalice. Ok, skupa je, al ja sam za 10ak min gotova, a ona bi se taman tad uspjela izmasirati.
Mene vise muci dal kuoiti grijac za mlijeko, jer mi je trenutno skrinja zatrpana dnevnim viskovima kako moja malena sve skupa popije oko 120ml dnevno. Ima li ijedna od vas iskustva s tim? Sterilizator bi svakako kupila, iako jos nisam odlucila koji (imam jos vremena dok damica kilu skupi).
Inace da vam javim da je moja princeza odlicno, krvna slika i dslje super, prekjucer je imala foru da se beljila cijelo vrijeme- vjerojatno se razvija taj instikt sisanja jer dobiva hranu na bocicu. Dobila je 200grama na porodjajnu tezinu, a i izduljila se za 2cm 😀
Bruncili, baš mi je drago da malena tako dobro napreduje, bravo za vas, držim vam fige da uskoro idete skupa doma🤞🏻❤
Bruncili super da curica napreduje,jos malo pa ce skupiti kilicu :)
Sto se tice apetita meni toga ne fali hahah. Cice su mi kako je neka od vas napisala i dalje ko plivadonceki hahah, al neka njih tako manjih draze mi nego da su velike :)
Jutro... 😊
Vidim sve ste u elementu, od cica, ementalera i izdajalica 😂
Bruncili bravo za tebe i palcicu, predivno je cuti da dobro napreduje 😘
I ja ovu noc budna od 3 skoro do 6 i onda zaspem i sanjam takve gluposti 🙈 sad jedva gledam 😒
Ovaj aspirator za usisavac je najbolja stvar na svijetu, nas je spasavao s prvim djetetom, tako da je to pod obavezno. Za izdajalicu radije pricekajte s kupnjom da vidite dal ce vam uopce trebati ili za pocetak posudite od nekog jer mi je nismo uopce koristili pa da bezveze ne bacate novac. I sterilizator isto nije potreban, osim ako vam ga netko ne pokloni ko sto su cure spomenule... 😉
Odoh piti kavu jer izgledam ko sova 🦉🤣
Bok cure evo i nas s pregleda…..sve je ok samo je bpd sada tjedan i pol veci a fl tjedan manji od trudnoce tako da je izmedju njih sad odjednom vise od dva tjedna……dosad je isto bilo ali tjedan rszlike….kakva su vasa iskustva s tim mjerama…znam da je u redu odstupati sli ne znam koliko….bpd=69.5, Fl= 46.7 Abd=222
Bok cure evo i nas s pregleda…..sve je ok samo je bpd sada tjedan i pol veci a fl tjedan manji od trudnoce tako da je izmedju njih sad odjednom vise od dva tjedna……dosad je isto bilo ali tjedan rszlike….kakva su vasa iskustva s tim mjerama…znam da je u redu odstupati sli ne znam koliko….bpd=69.5, Fl= 46.7 Abd=222
Mojoj je na 26+3 FL bio 53mm ovo ostalo je tu negdje.. Moguće da je krivo mjerila
Hortensia nemoj se previše zamarati oko tih mjera, kao ni oko težine bebe jer moguće su greške u procjenama i vrlo često se dešavaju, i na kraju se samo mi trudnice stresiramo oko toga.
Na ovoj stranici što sam dolje zaljepila su procjene svjetske zdravstvene organizacije za različite mjere koje se gledaju na uzv beba po tt (od fl, ac, bpd, hc, hl, težine bebe općenito, ali i težina bebe ovisno o spolu) pa ako nekoga zanima tu može usporediti da li sve odgovara tt u kojem se nalazi. Ma da kažem da se s tim ne treba zamarati, jer ništa u životu se ne dešava po nekoj tablici, pa tako ni razvoj bebe i nismo svi isti.
http://journals.plos.org/plosmedicine/article/figures?id=10.1371/journal.pmed.1002220
Grijač mlijeka kupovat neću nego ću ulit vrele vode u zdjelu i vrećicu ili bočicu u tu vrelu vodu.. Najbolje
Bok svima
Eto mene "nove"
22 tj , niska posteljica, imao tko isti problem pa da se posteljica digla??
Sortiraj odgovore
Najstariji