Anđeo ja sam kupila ovaj set. Ne znam kakav je u praksi al sam čula da ga jako hvale. Probat ćemo.. sa popustom me ispao nekih 180 kn
Sličan sam i ja vidla na internetu, di si ga kupila?
Meni se i ovaj čini dobar
pozdrav Kloke ja upravo umirem od zgarvice
ide mi na zivce vec, cim se nanerviram eto i nje
izgleda da ni mi nemamo srece sa vodom - nakon onog kaosa od prije tri noci, skuzim da sad u kuci jedna cijev popusta i to le lijepo unistila strop od jedne od gostinskih soba
moji doalze u subotu i ja krenula spremit sobe (koje su u "podrumu" - imaju i prozore i sve, ali ja rijetko idem tamo, kad ih ne koristimo) i ono "surprise" sad pokusavam dobiti vodoinstalatera na tel, nadam se da bude mogao doci prije subote....
Anđeo jbg trudnicki mozak ali kolica mi se i dalje svidjaju iako ih je Petra kupila
Endzrue kuzim te skroz sa troskovima, samo eto kazem ovdje u USA je to puuuuno jeftininije nego kod nas. imas naravno i skupljih materijala ali napr. prodaju materijale za sivanje na yard (0.9144m) po cijeni od $2 pa nadalje...sjecam se da sam jednom u CH kupila vunu 100g za 18CHF, ta ist avuna 150g ovdje $5....moja mama gledala masinu - oko 1000eura, ja takvu kupila za $400....
Bruncili za dojenje je principijelno sve dopusteno! cula sam i ja dosta prica ne preporucuje se ovo, ono, ali cak ni hrana koja potecijalno ima velik potencijal kao alergen napr. kravlje mlijeko, kikiriki, jagode itd ne treba izbjegavati, cak sto vise pozeljno je da se konzumira. teoretski moguce da tvojoj bebi nesto bude smetalo sto nekoj drugoj nece, ali to se s vremenom iskristalizira pa onda pripazis na tu namirnicu. sto se tice AS - obavezno iako je palcica!!! imas umetke za novorodjence cak i za palcice i obavezno u AS, niposto u kosare ili sto vec! isto vrijedi i za Nosiljku, nema nikakvih problema da ide unutra iako je sitna, samo trebas imati onaj umetak za novorodjence. vazno je da su nogice u M-polozaju i sve moze . i jako mi je drago da ste vas dvije lavice dobro
Dea_Rene skroz te kuzim za strah - i ja sam umirala - ono "oni mene stvarno hoce pustit doma sa malom bebom???WTF", nakon dva dana doma - kao da je oduvjek bila tu sa nama... ne brini vrlo brzo ces se uhodati
Aurora nema na cemu post o lijekovima slijedi
Jelena divan busko
Garavusa nemoj se previse brinuti zbog pesice, vjeruj mi, iznenadit ce te! vec sam pisala da je nas buldozer (50tak kg) ludi teenager, on i mala su best buddieskad ga ja vodim na uzici iscupao bi mi rame, ona ga vodi od kada je 1.5god i nista, miran ko bubica, ide uz nju. na mene rezi kad skupljam njegove igracke, njoj ih daje, cak sto vise ona njemu pregledava nos, usi, zube...mislim da mu gurne ruku do zeludca i on nista...a na druge bi skakao...
baby.nb1 sorry nemam vise u glavi: sto ti je diagnoza sa stitnom? u najbolju ruku mi je cudan savjet samo 12 dana nakon poroda nastaviti sa terapijom principijelno trebas nastaviti poslije poroda dalje kao i do tada i ca.6tj nakon poroda napraviti lab kontrolu nakon koje se odlucuje kako dalje. bez lab kontole ti sigurno nebih preporucila da prestanes uzimati terapiju! a prije 6tj nakon poroda nema smisla je raditi jer otprilike toliko treba tijelu da se uhoda
s.kra dobro nam dosla
Anđeo ja papke od divnog trbuscica nisam ni primjetila btw mi smo imali dr. browns anticolic bocice i bili smo jako zadovoljni s njima..
Christy ja ti ne bih preporucila da psa odvedete negdje. bebi nece biti nista (mi smo doveli bebu u kucu sa 4 macke i psom) a on ce bolje akceptirat bebu i novonastalu situaciju...
potaknuta postom od Trudnasam isla sam i ja uporedjivat cijene - najjeftiniji model ergobaby nosiljke je i kod nas 200-300 kn jeftiniji...
Anđeo ja sam kupila ovaj set. Ne znam kakav je u praksi al sam čula da ga jako hvale. Probat ćemo.. sa popustom me ispao nekih 180 kn
Mimijumi su navodno najslicnije bradavicama i samom dojenju, ali ne znam ima li ih kod nas za kupiti:
https://www.mimijumi.com
Meni te tommeejeve izgledaju skroz ok, ima i chicco neki model:
http://www.bubamara.in/hranjenje/chicco-boica-natural-feeling-250-ml/80723008058664010370
Garavusanemoj se previse brinutizbog pesice, vjeruj mi, iznenadit ce te! vec sam pisala da je nas buldozer (50tak kg) ludi teenager, on i mala su best buddieskad ga ja vodim na uzici iscupao bi mi rame, ona ga vodi od kada je 1.5god i nista, miran ko bubica, ide uz nju. na mene rezi kad skupljam njegove igracke, njoj ih daje, cak sto vise ona njemu pregledava nos, usi, zube…mislim da mu gurne ruku do zeludca i on nista…a na druge bi skakao…
baby.nb1 sorry nemam vise u glavi: sto ti je diagnoza sa stitnom? u najbolju ruku mi je cudan savjet samo 12 dana nakon poroda nastaviti sa terapijomprincipijelno trebas nastaviti poslije poroda dalje kao i do tada i ca.6tj nakon poroda napraviti lab kontrolu nakon koje se odlucuje kako dalje. bez lab kontole ti sigurno nebih preporucila da prestanes uzimati terapiju! a prije 6tj nakon poroda nema smisla je raditi jer otprilike toliko treba tijelu da se uhoda
s.kra dobro nam dosla
Anđeo ja papke od divnog trbuscica nisam ni primjetilabtw mi smo imali dr. browns anticolic bocice i bili smo jako zadovoljni s njima..
Christy ja ti ne bih preporucila da psa odvedete negdje. bebi nece biti nista (mi smo doveli bebu u kucu sa 4 macke i psom) a on ce bolje akceptirat bebu i novonastalu situaciju…
potaknuta postom od Trudnasam isla sam i ja uporedjivat cijene - najjeftiniji model ergobaby nosiljke je i kod nas 200-300 kn jeftiniji…
A baš nas ta voda zeza😪, užas
U salonu odnosno u zgradi ne mogu naći gdje je problem, kažu hrpa cijevi i ko zna gdje je to puknuće, pa mislim stvarno, a ko bi trebao znati a vlagu kod mene planiraju samo sanirati i pojeo vuk magare, pa kakav je to posao 😤😠
A doma moramo bagerom kopati i tražiti puknuće, baš divno😠
Schinin tsh mi je bio povisen 4,7 dobila ethyrox 25mcg,spustio se na 2,085 cini mi se. Hm, znam da je rekla 12 tjedana nakon poroda doci ponovo izvaditi naalaze i na kontrolu, tako da moguce da je rekla da pijem 12 tjedana, a ne dana 😂😂 #trudnicki mozak
Bas cu pogledat sutra sta pise na nalazu, kod muza su u autu papiri ostali.
Sto se tice bocica za te dr. Browns sam bas dobre komentare citala, a i one twistshake mi se cine zanimljive.
A pazite situaciju u ducanu danas. Stojim ispred frizidera sa salamama i ne znam sad jesam se pocesala po trbuhu ili samo rukom pomazila trbuh, odjednom me neka baba sta je stajala pored mene onako ko malo dijete pecne po ruci i veli ne radite to, to potice kontrakcije. Ja ostala onako zbunjeno stajati, a mesar preko puta umire od smijeha jer je skuzio moju wtf facu 🙄
url=https://lilypie.com]
evo obecanog posta o lijekovima Sanja je pitala za prije svega za apaurin i duphaston.
studije obicno kazu da duphaston do 12tt ima smisla dok za poslije nije dokazan nikakav benefit kod trudnica koje su ga uzimala i kasnije pa i sve do kraja trudnoce u poredjenju sa onima koje nisu uzimale nikako. ali nije nadjen nijedan stetni ucinak tako da nije neki problem ni da se uzima, pogotovo ako trudnica ima osjecaj da joj pomaze pa makar to bilo i na placebo razini.
Diazepam (apaurin, normabel): iskreno prvi put sam se susrela s tim da se daje u trudnoci kad sam pocela citati klokanicu (nikad ni prije ni poslije nisam cula da to dajes trudnici pogotove ne zbog kontrakcija) i imam osjecaj da ga lijecnici u HR dijele trudnicama kao smarties bombone sto po mom uopce nije dobro diazepam uopce nije tako bezazlen kako se normabeli predstavljaju jer ima jako visok potencijal za ovisnost i niposto se ne bi trebao uzimati vise od nekoliko dana. koliko ja znam nema dokaza da bi napravio neku "organsku"stetu, ali s druge strane nema ni dugorocnijih studija koje su pratile djecu majki koje su uzimale diazepam u trudnoci. ALI ako se diazepam uzima pogotovo u zadnjim tj trudnoce moze doci do niza simptoma kod novorodjenceta: sedacija, hipotonija, da ne cica dovoljno pa cak do „Floppy-Infant-Syndrom“ (hipotonus muskulature, letargija, smetnje u regulaciji temperature) moze ici cak toliko daleko da beba prestane disati ili da dobije konvulsije.... sve to nije ni malo bezazleno, stoga me jako cudi da se normabel prepisuje tako olako. s druge strane svi kake oko peptorana (ranitidin) iako nema ni jednog dokaza da bilo kako steti fetusu ili novorodjencetu. cak sam razmisljala da pisem Halmed i/ili lijecnickoj komori i pitam odakle im takve smjernice???? cak i za stanja gdje je potrebna terapija se NE preporucuje normabel nego alternative
Spasmex i to mi je novo da daju spasmex protiv kontrakcija ??? Spasmex je principijelno lijek koji je predvidjen za terapiju "hiperaktivnog mokracnog mjehura", nikad nisam cula da se daje za sto drugo. osim toga koliko znam on je u C-kategoriji, sto znaci da nema studija koje bi pokazale bezazlenost/stetnost na ljudima u trudnoci ali su studije provedene na zivotinjama pokazale odredjeni teratogenitet, tako da ga ja ako vec ni zbog ceg drugog bar iz opreznosti ne bih preporucila trudnici.
sto se tice kontrakcija: one su skroz normalne pogotovo od druge polovice drugog tromjesecja pa do kraja, uterus se priprema za veliki showdown sve dok kontrakcije ne dolaze u razmacima ili nisu toliko jake da se ne mozes pomaknuti je sve u redu i ne trazi nikakvu terapiju. ako primjetite da ih je vise, da postaju bolnije - onda vam tijelo kaze da malo usporite. najbolja terapija je mirovanje
sto isto pomaze su magnezij, topla kupka, topli jastucic preko trbuha...
ako dr procijeni da se prepano otvarate s tim kontrakcijama onda nastupa Tokoliza u momentu su broj jedan od tokolitika calcium antagonisti kao Nifedipin (Isssa i Pandica ga vec poznaju
), pa onda fenoterol (betamimetikum,malo vece nuspojave stoga oprez) kao i atosiban (antagonist oxitocini koji potice trudove i otvaranje)
Schinin hvala ti još jednom od srca što se toliko trudiš i što ti nije mrsko s nama podjeliti svoje znanje 😘 Diazepam (apaurin, normabel) ovdje kod nas doslovno prepisuju za sve i svakom. Meni je bila van svake pameti činjenica da ih inače ne mogu kupiti bez recepta (prije trudnoće sam povremeno imala potrebu za njima zbog jakih migrena pa su mi rekli da ih uzimam paralelno sa Avamigranom) ali da zato mogu ući u apoteku sa stomakom do zuba i dobiti ih bez recepta. Totalni paradoks. A da ne govorim da mi je propisan od početka trudnoće 3x1 tableta, prvo zbog tlaka a onda zbog kontrakcija, i da me doktor blijedo gledao kad sam rekla da ne želim da ga uzimam jer sam primjetila da ako ga popijem sutradan uopće ne osjetim bebu i to mi je dovoljan dokaz da prolazi kroz placentu i da djeluje i na nju.
Sortiraj odgovore
Najstariji