Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jelennnna
    07. Kolovoz 2018. 09:34

Nego jos me dodatno zbunila ta prodavacica. Kaze kako bodi benkice samo smetaju bebi, da su bolji obicni sta idu preko glave. Meni to nema nekako logike. 

Jos kaze da ne ide preko glave ovaj obicni nego da se to lijevo i desno rasteze pa provuce ruka ( ovaj dio kraj glave). To mi djeluje skroz nezgodno tipa nocu da moram mjenjat dijete to razvlaciti pa ruku provlacit. 
    Iskusne mame kakva su Vasa iskustva? Koji od ova dva tipa je zgodniji za koristenje?

Eni.6
    07. Kolovoz 2018. 09:41

suncica85

Enikod moje bebe su u 18tom tj.to dijagnosticirali, te me dr.uputio na 5d uzv di su radili skroz detaljna mjerenja i gledali sve organe, al to tek rade od 20tog tj., ciste koje su nam nasli su bile male tako da su do tog uzv vec se bile povukle i sve je bilo ok. One mogu a i ne moraju ukazivati na nesto, ako su ostali nalazi ok bit ce sve dobro, i da se jednostavno u razvoju mozga nekad pojave. Dosta sam tad citala o tome jer me jako mucilo, al kako su se brzo povukle i kako je apsolutno sve ostalo sa bebom bilo ok tako je i meni bilo lakse. Eto nas vec u 34tom tj.i nakon tog ih nitko vise nije ni spomenuo od dr.a kamoli vidio i beba se uredno razvija.

Radili smo NIPT koji je bio ok,za sada je i sve ostalo u redu,sem tih cisti. Nadam se da ce se povuci,nisu bas ni male.Hvala ti

To get the code: Tap and

Nina ❤
    07. Kolovoz 2018. 09:51

Jutro cure... vidim ima nas jos zivcanih, ova vrucina s hormonima je uzasna kombinacija 😩
    Ja sam dosta toga uzimala od Ethereala, tetre, dekice pa sam uzela i taj jastuk za nosenje. Mekan je i kopca se na cicak, jedna strana je pamucna, a druga ona plisasta minky s tockicama i moze sluziti kao podloga za bebicu pa mi je to odlicno. Nije cvrst i ne steze se ko oni klasicni jastuci, al meni odgovara tako jer za D nisam uopce imala jastuk.
    Jelena ove body benkice su odlicne za bebice, pogotovo na pocetku jer ces imat osjecaj ko da ces ju polomit kad ju oblacis 🤣 

PlavaBorovnica
    07. Kolovoz 2018. 09:52

Jelena M

Nego jos me dodatno zbunila ta prodavacica. Kaze kako bodi benkice samo smetaju bebi, da su bolji obicni sta idu preko glave. Meni to nema nekako logike.
    Jos kaze da ne ide preko glave ovaj obicni nego da se to lijevo i desno rasteze pa provuce ruka ( ovaj dio kraj glave). To mi djeluje skroz nezgodno tipa nocu da moram mjenjat dijete to razvlaciti pa ruku provlacit.
    Iskusne mame kakva su Vasa iskustva? Koji od ova dva tipa je zgodniji za koristenje?

Dobro jutro svima.
    Jelena, meni su iskusne mame savjetovale kopcanje sa strane (benkice), da ne ide preko glave. Ja sam birala samo takve, iako većina robice koje sam dobila ide preko glave. Koristit cu oboje, a kupovati benkice.
    Bruncili, sretna sam zbog vas, samo naprijed 😘

suncica85
    07. Kolovoz 2018. 09:54

Eni.6

suncica85

Enikod moje bebe su u 18tom tj.to dijagnosticirali, te me dr.uputio na 5d uzv di su radili skroz detaljna mjerenja i gledali sve organe, al to tek rade od 20tog tj., ciste koje su nam nasli su bile male tako da su do tog uzv vec se bile povukle i sve je bilo ok. One mogu a i ne moraju ukazivati na nesto, ako su ostali nalazi ok bit ce sve dobro, i da se jednostavno u razvoju mozga nekad pojave. Dosta sam tad citala o tome jer me jako mucilo, al kako su se brzo povukle i kako je apsolutno sve ostalo sa bebom bilo ok tako je i meni bilo lakse. Eto nas vec u 34tom tj.i nakon tog ih nitko vise nije ni spomenuo od dr.a kamoli vidio i beba se uredno razvija.

Radili smo NIPT koji je bio ok,za sada je i sve ostalo u redu,sem tih cisti. Nadam se da ce se povuci,nisu bas ni male.Hvala ti

Ma biti ce to sve u redu, nemoj se brinuti, mogu se i kasnije tokom trudnoce povuci nije neobicno. Velim ti na 5d uzv mi je dr.rekla da ako je sve ostalo u redu biti ce i sa time  one kao one nista zapravo ne znace osim uz neke jos nepravilnosti mogu tek ukazivati na nesto sto opet ne mora biti tocno, ali biti ce to sve u redu

PlavaBorovnica
    07. Kolovoz 2018. 09:59

Pitanje, ko zna! Dokad se preporučuje piti magnezij?  Ulazim u 34.tjedan, magnezij mi uvelike pomaže s trncima i nemirnim nogama. 

Isssa
    07. Kolovoz 2018. 10:08

PlavaBorovnica

Pitanje, ko zna! Dokad se preporučuje piti magnezij? Ulazim u 34.tjedan, magnezij mi uvelike pomaže s trncima i nemirnim nogama.

Meni su u Petrovoj rekli u 34 tjednu da prestanem osim ako imam problem sa probavom da nastavim

Aurora
    07. Kolovoz 2018. 11:14

Jel pije još neko progesterone (Duphaston, Utrogestan)? Kad se s njima prestaje?

Missed ab - 12 tt (2017) ❤️

Jelennnna
    07. Kolovoz 2018. 11:41

PlavaBorovnica

Pitanje, ko zna! Dokad se preporučuje piti magnezij? Ulazim u 34.tjedan, magnezij mi uvelike pomaže s trncima i nemirnim nogama.

Ja cu a do kraja pit, samo od 36 tjedna cu ga pola doze uzimat. Moja mi je rekla da je to ok ginekologinja, a bas mi masu pomaze za pritisak u nogama i probavu

Ssanja
    07. Kolovoz 2018. 11:47

Jelena ja sam kupovala isključivo body benkice i mislim da su puno praktičnije pogotovo noću, a i dok je beba skroz mala. Te bodiće koji idu preko glave i šire se preko ramena imam nekoliko koji su došli u onim setovima sa ostalom robicom, iako su jako lijepi meni nimalo ne djeluje praktično, pogotovo nama kojima je prvi put pa imamo i dodatni strah šta i kako. 
    PlavaBorovnica za magnezij mi je rekao doktor da se uzima do 35 tjedna, izuzev u slučajevima gdje ga treba piti do kraja zbog nekih problema. Recimo ja lično ga zbog tlaka trebam uzimati do kraja.
    Aurora vezano za Duphaston, Utrogestan mislim da trebaš vidjeti za svojim doktorom jer to je vrlo individualno za svaku osobu i ovisi od razloga zbog kojeg se uopšte i uzima. Većinom se oni uzimaju prva tri mjeseca dok posteljica ne preuzme svoju ulogu, ja sam Duphaston uzimala do 6 mjeseca zbog hematoma, neko uzima cijelu trudnoću... sve ovisi od slučaja do slučaja. 
    Mada nevezano za neku konkretnu situaciju, općenito mislim da se određeni lijekovi tipa Duphaston ili Apaurin danas trudnicama prepisuju po nekoj inerciji negledajući kome treba a kome ne. Možda griješim, to sigurno bolje zna naša draga doktorica Schinin, ali svaka druga trudnica koju znam pije nešto od toga. Onako laik kad gledam, nešto mi nikako nike logično da skoro sve imamo rizične trudnoće i da je baš neophodno da razne duphastone i apaurine uzimamo samo tek tako ko bombone. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.