Tea divni ste, ne mogu vjerovat da si 33 tt! Bas si lijepa trudnica
Justme123 zaručniki tečaj se plaća, ovisno kako di, mi smo dali 100 kn za nas dvoje, uglavnom traje 5 dana, gdje ti se izmjenjuju predavači, od svečenika, doktora (ginekolog), psihologa i bračni par. Na kraju dobio potvrdu da ste od slušali zaručnički tečaj i to se daje svećeniku gdje će biti vjenčanje. U principu nije tako strašno niti dosadno, al eto sve ovisi o predavačima i njihovoj viziji braka, ljubavi i Boga. Prijaviš vas putem interneta i to ti je manje više to.
Justme123zaručniki tečaj se plaća, ovisno kako di, mi smo dali 100 kn za nas dvoje, uglavnom traje 5 dana, gdje ti se izmjenjuju predavači, od svečenika, doktora (ginekolog), psihologa i bračni par. Na kraju dobio potvrdu da ste od slušali zaručnički tečaj i to se daje svećeniku gdje će biti vjenčanje. U principu nije tako strašno niti dosadno, al eto sve ovisi o predavačima i njihovoj viziji braka, ljubavi i Boga. Prijaviš vas putem interneta i to ti je manje više to.
Hvala ti!
Mi smo u klinici za ivf (potpomognuta oplodnja) isto muz morao potpisati papir da priznaje da je on otac. Bzvz. Iako smo u braku. (napredna drzava svedska😂) a ako oni slucajno zamjene spermije nikom nista 😂
Mi smo u klinici za ivf (potpomognuta oplodnja) isto muz morao potpisati papir da priznaje da je on otac. Bzvz. Iako smo u braku. (napredna drzava svedska😂) a ako oni slucajno zamjene spermije nikom nista 😂
A meni je to uzasno ponizavajuc proces, ne znam jel to samo do mene...
Justme123 hvala😊 iskreno nisam se još ništa raspitivala o tome ali prije 2 godine sam bila vjenčana kuma frendici i na samom vjenčanju/krštenju svećenik ih je prvo vjenčao i odmah zatim krstio dijete. baš ću ju pitati kak je to išlo. evo ja sam bila udana prije ali samo kod matičara. sad je stvarno to to pa bih zato i htjela da bude kak treba i uz Božji blagoslov
Tea686 divna buša!
Cure u potpunosti vas podržavam ako želite crkveno vjenčanje i krštenje, ali želim vam reći da nažalost današnji svećenici znaju biti jako zločesti i vrijeđati one koje postanu roditelji prije braka, ili ne žele samo krstiti djete ako roditelji nisu crkveno vjenčani pa uvjetuju da se morate vjenčati ako želite krstiti djete. Ali uvijek se nađu i oni normalni i razumni, koji oba sakramenta odrade s veseljem i bez ikakvih uvjeta.
Justme123, za zaručnički tečaj mi smo otišli u našu župu po "uputnicu" (tako to oni zovu hehe) i tu se raspitali za termine (ugl, svaki mjesec održava se ispočetka, 4x). Po glavi 50kn, zanimljivi predavači; nama su bili svećenik, bračni par sa svojim životnim iskustvom od 30 godina braka, crkveni odvjetnik, psiholog.
A ja sam dobila na poklon robiceeee! Ne moram gotovo ništa kupovati. Većinom korištena roba, svega 5 komada nove (ja uzela 3 bodija, mama 2 kompletića). Preslatko mi je :) Ovo je samo dio.
Dija85 i PlavaBorovnica vidim puno slatke robice!
Curke jel koja od vas kupila jastuk za nošenje bebe?
petrapp2605, vjerujem da ima i takvih ali nemojte da vas to obeshrabri, najbolje vam se ne obazirati na to i ako na takvog naiđete, potražit nekog drugog.
Neki stariji svećenici ipak dolaze iz drugih vremena, uvjeta i sredina pa zbog toga zaborave da je ta želja za blagoslovom zajedništva bitnija od kronologije brak-dijete, dijete-brak.
Sad kad gledam tu robicu,možda ipak previše roze. Nije mi to bila namjera😂N isam uopće rozi tip, ali tako je ispalo 😊
Tea, Teta lijepo rastete!
Sortiraj odgovore
Najstariji