Dena, za spavanje, on se probudi po noci za jesti i kad ga prebacim u krevetic mi bude budan po sat vremena.. I tako stalno u zadnjih 3tj..
p.s. možda i te gaće za kukove odnemažu jer sjećam se kad bi Mila skvrčila nogice da bi oooodmah sve išlo van, a te gaće stalno drže nogice tak nekako skvrčene…
Slazem se za gace... pritisak je na trbuscic i odmah leti van. Puno nosenja pomaze... sad bi ti super dosla marama. Jesi pitala Dr jel smijes koristiti nosiljku ili maramu? Nama je refluks trajao do punih 12tj. Sad povremeno povrati. A bljucka cesto.
U Zagrebu stvarno imaš privatnih na svakom koraku, nema kvarta bez privatnog. Naravno imaš iznimka, ali primit će dijete, eventualno će ti izmust pare za čuvanje mjesta, ali pogotovo ako ih ima više na istom području, pa otimaju se za djecu, samo naravno, kad dolaziš na razgovor, bitan je stav, u smislu, još ćemo pogledati ostale vrtiće, razmislit ćemo 😂😂😂😂Adaptacija ovisi od vrtića do vrtića i o djetetu. Što se tiče roditelja i njegovih obaveza traje tjedan - dva... I izgleda više manje ovako: prvi dan je roditelj s djetetom u skupini na cca 1h, drugi dan je 15 min pa izlazi van, a dijete ostane samo neko vrijeme, treći dan se predaje na vratima, 4.dan ostaje na ručku, 5.dan na spavanju... Ali napominjem to ovisi kakva je praksa vrtića. Neki vole polako pa recimo svaki "pomak" ponavljaju dva dana za redom, negdje je pak praksa sve ubrzati da se ne odugovlači... Ovisi i o roditelju može li on tako svaki dan u različito doba dolaziti po dijete. Ima onih koji nemaju go i slično. Adaptacija za dijete, u smislu plakanja pri dolasku može potrajati i mjesec, dva. Ali stvarno je istina, dijete se smiri nakon nekog vremena, nije da plače cijeli dan svaki dan... I to ovisi o tetama, ako ga uspiju animirati, ovisi i o djetetu kako podnosi rastanke, koliko je staro... Ako vaše dijete prvu godinu dana života provodi po cijele dane s vama i nitko ga drugi nije čuvao, nije bio u kontaktu s drugom djecom, naravno da će mu teže pasti jaslice od djeteta koje su čuvali baka, teta i slično. Koje je naviklo da mama ide u dućan i da se vrati nakon. Ne znam jel me kužite što hoću reći. Zato bi bilo dobro zadnjih par mjeseci "pripremati" dijete za vrtić. Period adaptacije je koma, i za roditelje i za dijete... Pogotovo teško pada mamama s prvim djetetom. Ali prođe, kao i sve ove faze u početku... Grčići, bljuckanje itd. Meni koja sam kroz 5 godina staža smirila xy djece, neće biti svejedno kad budem morala svoje uplakane dijete ostaviti... Ali dobro, imamo cijelu godinu do tada. Samo za nas dvije. 😍
Kleaiva super za dobar provod i docek🎉🎉
Hmmm….sad cete me nagivorit na glupost😆 morat cu i ja po starlight pet😂😂 sta on radi? Svira i osvijetli strop? Tipa ove kornjace sta imamo? Ubit ce me mm😅😅
Mada ona meni spava bez problema i necu se ni zalit nit nista al eto, svi ga hvale…zvuci fora..mislim da bi to vise meni fora bilo nego njoj😂😂
Al sad sam se sjetila da sam joj uzela cupavka i necuuu vise trosit😫😫 jer ce me stvarno mm ispalit na mars😱
Iskamcila sam kutnu i stol i stolce😎😎 samo jos treba ic izabrat i kupit🎉
😂😂😂😂
Ja danas popodne idem po to čudo. Ima da svi troje zaspemo od tog svijetla. Ne znam kako bi uopće objasnila mm da nam baš to to treba. 🤔
Što je čupavac?
Treca, WUUUHUUUU, super za uspavljivanje. NAZALOST, kod nas prekokret… hoce zaspati SAMO kod mene
eto, nas dvije se zamijenile malo
dosad je Mila htjela jedino kod mene (na sisi ili na ramenu) zaspat i tako evo 3mjeseca
krepana sam već...ajd da mi je to jedino, da nemam još cilo kućanstvo vodit s troje dice
tako da mi je ovo baaaaš dobro došlo
nadam se da nije izolirani slučaj
žena-majka-carica:)
😂😂😂😂
Ja danas popodne idem po to čudo. Ima da svi troje zaspemo od tog svijetla. Ne znam kako bi uopće objasnila mm da nam baš to to treba. 🤔
pomamama za SLpetsima ....mm je isto zakolutao očima kad sam u subotu iz spize došla s JOŠ jednim svijetlećim/svirajućim čudom (imamo skupi vrtuljak tinyLove koji svijetli+svira, FisherPrice Rainforest gym koji isto s+s, pa onda ovčicu Ewan, pa naručili nedavno sveznalicu psića + još par sveznalica cdplayer itd) ono kao "jesi ti ženo pukla??"
i onda smo se oboje ugodno šokirali kad je evo ovo "upalilo"....prva stvar koja joj zbilja pomogne da zaspe:/
Hedge, super objašnjeno gore ovo za adaptaciju i vrtić.....što je i logično kad je iz prve ruke:))
o svim tim faktorima ovisi i puno je bitna predpriprema
meni je zato s drugim bilo neopisivo lakše (jer je znao zgradu i već u nj ulazio, samo nije ostajao jelte...a i nakomod sam si uzela vremena pa smo svaku fazu i dva-tri dana otezali, dok su tete dopuštale - jer ne smije ipak presporo napredovat se u satnici ostajanja....nije ni to baš dobro)
ali banut "s neb a u rebra" pa to je šok za dijete, onda se adaptacija otegne i bude stres i bebi i majci
Treca sreca pa decki vec naveliko pomazu😍
Sa necakom su imali problem jer je plakal dok je trebal doma ici. 😅
hmmm....mogli bi oni i više. Ali nadoć će to valjda polako na svoje
mlađi ne pomaže ništa, a mogo bi (7god) ju makar animirat malo...a u trudnoći je obećavao brda i doline, ljubio stomak i pjevao mu svaki dan....za razliku od starijeg koji je ignorirao totalno u trbuhu - sad ju samo on šljivi (i ona njega više voli)
Za par dana (na moju pokoru) ide na 10dnevni izlet, mislim da ću najviše ja plakat
Jutro mame!
Znaci ema zaspe navecer u 21 h i do 9 ujizro ne mrda. Sa 1 ili 2 budjenja izmedju.. nije da se bunim, nego me muci to sto po danu ne spava.. mozda 10-15 min dnevno..
Ili si je napravila neku rutinu? Ili ce biti nespavaliva kao mama svoja 😂
I me, suuuupeeerrrrr... da... muka je kad po danu ne spava... D ima faze kad je budan da bi se SAMO nosao a kuca cekaaaa... Ali da mi prespava noc... uuuu milina... muka mi je bilo kad je u par navrata po tjedan dana se budio svakih sat i pol, dva... sinoc je spavao os 21h cca do 9h s 2 budjenja... u 4 i u 8... ajmeeee kako sam se preporodila...
Sanjchi, mislim da jos netko ima CUPAVCA???
Treca, nadam se da nije izolirajuci slucaj a isto tako se nadam da i kod mene ce proci ta faza... sutra ce ga muz uspavati jer idem navecer sa curama na pizzu povodom mog rodjendana.. nek se snadje ahahahhahaa
Eeee nisam ni jednu kg isla gore tijekom ovih blagdanaaaaaa 😍😍😍😍
Desna sisa mi je PUNA a ne mogu se izdojiti jer je malo prije cikao 5-10min i uspavao se.. oko 8h je kvalitetno jeo...
Sortiraj odgovore
Najstariji