Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    04. Prosinac 2017. 10:48

Barbi13

mamisita27

Dzenny, posebno ime. Kao i Alara😀
    Barbs, super za Diega, moj to ne bi mogao😁
    Barbi, napisala si da jedva cekas da potrosis kutijicu d3k1 al ja sam razumijela svog pedijatra da se to daje bebama do kraja 3.mj a ne do kraja doze. Iskusne klokanice, pomozite: Daje li se D3K1 do kraja doze u kutijici ili do kraja 3.mj zivota novorodenceta?

Meni je pedic rekao da vise ne kupujem d3k1 i odmah mi dao recept za d3 a nema k1,pocinje sa O i ti si ga dobila….

Tako je... nema potrebe koristiti D3K1. Odmah trazi recept za Dvitamit, on se koristi cijelu prvu godinu zivota. Mnogi nisu zadovoljni s Plivit kapima jer (kako mi je i sama magistra u ljekarni rekla) mogu izazivati grcice, za razliku od Oleovita.
    Cure ne zelim pametovati, ali nemojte pretjerivati s tom kamilicom, koliko god blagotvorni ucinak na zeludac ima, toliko cini lose crijevima jer ispire zastitni sloj sa crijeva kojeg radi majcino mlijeko a sto je izuzetno bitno dalje u zivotu djeteta... secer i sol dijete ne bi trebalo okusiti u prvoj godini zivota, osim prirodne secere iz hrane kad krene dohrana. Toliko koliko olaksate bebama pokakati se, i sebi da ne gledate kako se muci, toliko ta kamilica radi stetu. Meni isto mali nije kakao 2 dana, ali sam mu masirala trbuscic s masti protiv nadutosti za bebe (sigurno ima i u HR za kupiti), stavljala ga na trbuh spavati preko dana a idpod njega zagrijane koscice, kad sam ga drzala savijala sam mu nogice u fetalni polozaj (jer naravno nitko se nemre pokakati s ispruzenim nogama) i pokakao se tu vecer. Crijevna mikroflora je  jako bitna zbog alergija i raznih intolerancija...

dzenny
    04. Prosinac 2017. 10:48

Da vam se pohvalimo,ja i A smo dobili poklone od tate

Ii kupio joj jos neke cizmice,velicina od 9-12 mjeseci,sto ce moja A imati tacno u sred ljeta 😊

treca_sreca
    04. Prosinac 2017. 10:56

violeta1

sestricna jucer skoro napala.sto malog stavljam u krevet, jer jedna nasa poznanica ima curku 2 godine i jos je s njima u krevetu, nece van..pa.kao imat cu problema. A ja onak.ahaaa.. i kontam si pa.nisam jedina mama koja tako radi, a bit ce nam.kako bude. 😊

paaaa? iskreno ja nisam htjela Tomu izbacit van do 2god, tek negdje poslije smo krenuli prebacivanje jer mužu i meni stvarno više nije bilo mjesta. Da mi je smetalo, krenula bih ga stavljat u njegov krevet prije....Davida smo dota ranije stavili u njegov jer nije dojio i nije bio takva maza kao Toma, njemu je bilo dovoljno da mu dademo ruku (kindač uz bračni) pa bi tako se uspavljivao - držao našu ruku i prstićima nervozno prkeljao po njoj dok ne bi se ugasio..
    Meni je jedino smetalo što sam bez muža morala spavat kad je Toma bio beba jer nismo imali dovoljno velik krevet a i spavaća soba u stanu u kom smo tad živjeli je bila hladna i vlažna pa radi bebe nisam htjela tamo spavat nego sam ja s malenim u DB na kauču spavala.....pa je onda tako ostalo dosta dugo, ne sjećam se točno ali sigurno godinu dana.
    Sad spavamo svi troje jer bogu hvala imamo normalnu toplu suhu spavaću, a i krevet je 180 pa se ne gužvamo nego je ok.

žena-majka-carica:)

• Dena1009
    04. Prosinac 2017. 11:43

Barbike sretan vam imendan❤ sugurna sam da vas zivcira dok vas netko tak zove😁
    Joj danas je prvi termin za sadnju psenice🌱🌱
    A mi danas napunili 3 mjeseca 🤗🤗
    Dzenny neka Alara samo slusa svekrvu i radi kako joj ona kaze i bit cu naaaajbolja svekrva 😂😂
    Pisanje meni isto od poroda "steka". Neki dan me mm nasmijaval i pocelo mi cvapkat, dobro da stalno imam dnevni ulozak, mislim da bih se bez njega osjecala ko gola.
    Inace, mene spasava prematalica u kupaoni, pa obicno njega premotam i namirim, onda on jos lezi malo i gleda, a ja obavim wc utsput jer tko zna kad cu moci drugi put.🙃
    Suncokretice ja V cistim vrat ujutro sa vodom, a kroz dan scaki put kad ga prematam prođem sa blazinicom i b.uljem jer mi neda da ga obrisem pa onda radije tako da mu ne ostane mokro. Al svejedno mu je crveno.
    Jel kupovala koja u c&a bodice u paketu? Kakva je kvaliteta?

url=https://lilypie.com]

barbs
    04. Prosinac 2017. 11:46

Dena, nerviralo me kad sam bila mala aahhaha 😂😂😂😂😂😂😂 Ah jooojjj, vidjela sam prematalicu u kupaoni... ful foooraaaa stvar... steta sto nemam mjesta 😭😭😭
    Dzenny, suupeeeer poklonii!! 😍😍😍😍😍😍😍
    Diego ce dobiti Psica sveznalicu od svekica za Bozic 😊😊😊

Marijana12345
    04. Prosinac 2017. 11:49

Dena ja svaki put poslije kupanja fenom na onoj mlakoj tempersturi posusim pregibe. Isto tako i ispod vrata kad ga prebisavam. Otkako mi to radimo nema crvenila vise
    (Ako ces to raditi u predjelu nogica svakako rukom zastititi pimpac i jajceka 😉) 
    Btw: gdje u DE ima za kupit psenica? Ja ju nisam nasla u kauflandu

barbs
    04. Prosinac 2017. 11:52

Marijana, a da probas pogledati u DM? Tamo kod nas ima, pa mozda se nadje kod vas 😊

treca_sreca
    04. Prosinac 2017. 11:54

Dena1009

Primjecujem vec nekih cca tjedan dana da se v kod prematanja izvrce na stranu i sve si mislim sta je sa tim djetetom, da bih prekjucer skuzila da se on pokusava okrenutina bok, vidi se da mi je prva beba😅 jel ide to tak rano vec?

to sad ide po redu, doduše netko prije a netko kasnije
    moj Toma je s nepuna 3mj to savladao
    inače je rok cca 4mj starosti....najkasnije s 5mj svi se okreću

violeta1
    04. Prosinac 2017. 11:59

treca_sreca

violeta1

sestricna jucer skoro napala.sto malog stavljam u krevet, jer jedna nasa poznanica ima curku 2 godine i jos je s njima u krevetu, nece van..pa.kao imat cu problema. A ja onak.ahaaa.. i kontam si pa.nisam jedina mama koja tako radi, a bit ce nam.kako bude. 😊

paaaa? iskreno ja nisam htjela Tomu izbacit van do 2god, tek negdje poslije smo krenuli prebacivanje jer mužu i meni stvarno više nije bilo mjesta. Da mi je smetalo, krenula bih ga stavljat u njegov krevet prije….Davida smo dota ranije stavili u njegov jer nije dojio i nije bio takva maza kao Toma, njemu je bilo dovoljno da mu dademo ruku (kindač uz bračni) pa bi tako se uspavljivao - držao našu ruku i prstićima nervozno prkeljao po njoj dok ne bi se ugasio..
    Meni je jedino smetalo što sam bez muža morala spavat kad je Toma bio beba jer nismo imali dovoljno velik krevet a i spavaća soba u stanu u kom smo tad živjeli je bila hladna i vlažna pa radi bebe nisam htjela tamo spavat nego sam ja s malenim u DB na kauču spavala…..pa je onda tako ostalo dosta dugo, ne sjećam se točno ali sigurno godinu dana.
    Sad spavamo svi troje jer bogu hvala imamo normalnu toplu suhu spavaću, a i krevet je 180 pa se ne gužvamo nego je ok.

Treca nas krevet je 200×200 pa muz ne moze s nama spavat, spava malo i zbrise u dnevnu, i tako svaku vecer. Boji se da ne legne na malog i na svaki zvuk il pokret od malog se budi, a u dnevnoj spava kao top, leon i kad place on ga u dnevnoj ne cuje, a soba je odmah do dnevne 🤣 
    No de ti reci kako si odvikla djete od vaseg kreveta, tj.mamine blizine dok pajki, vise je to bitno nego krevet? 😉

treca_sreca
    04. Prosinac 2017. 12:02

dzenny

Iii da se pohvalim (ali da se Alara ne pokvari),zaspala je sinoc u 20:30h i jos se nije probudila.. ja sam ju sad nahranila,aa ona i dalje spava 😂 znaci evo 8h u komadu je do sada,wuuuhuu.. 👏👏

ček, 8h bez dojenja izmedju?? ili?
    mi spavamo već otkad cijelu noć bez ustajanja ali s cca 2 dojenja kroz san
    zadnje vrime oko 8 kupanac, u 8ipo spavamo....ali da ja ne legnem s njom nisam sigurna bi li to šljakalo jer hoće da me nanjuši da sam blizu
    ustajemo oko 7 +/- pol ure....a ako dečki ne klepetaju kad izlaze u školu/posao onda i do 8ipo odvali
    (ali zato po danu jako malo spava, sve neke mini ture, nijednu poštenu)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.