Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MY_life <3
    01. Prosinac 2017. 22:06

S treniranjem san pocela kad je ima oko misec dana jer smo vise bili pukli na zivce al doslovno...on do tad nije nikako spavao ni danu ni nocu i tako od sedmog dana zivota cesto se znalo dogoditi da nam zaspe tek u pet ujutro i odspava do sest ipo....oboruzala se strpljenjem i zivcima i krenila jer nisan imala sto izgubiti....
    U pocetku nam je rutina kretala u 8, znaci prije toga nema spavanja bar tri sata (a nije ga ni bilo) ritam u kuci se lagano usporava, svita su smanjena, tv stisan ugl zvukovi su laganiji, onda u 8 skidanje, prebrisavanje, presvlacenje pelene, oblacenje pidzame, zatim hranjenje u sobi bez svitla, meni je samo spirala.od grijalice gorila i naravno potpuna tisina od kad se ude u sobu jer nisam od onih koji uce bebu na galamu i buku, ja volim da mi je mir kad spavam pa mislim da i bebi to isto triba, buka i galama je kod nas u urama primjerenima za to, kad bi mu davala papati lagano bi ga mazila po licj i ljubila, nakon toga na rame da podrigne i trudila sam se da nosanje ostane na tome, nakon toga krevetic i duda...u pocetku bi stajala kraj njega nekad i to 10 i sto puta mu vracala dudu u usta, onda sam skontala da to predugo taje pa sam mu pomakla ritual na 9 sati, postupno se i to vrime zaspivanja smanjivalo tako da smo sad na 20 minuta, npr vcrs je u krevetic lega u 9 i 10 u 9 ipo vec spava, ne visim vise iznad njega nego ga samo koji put poslusam....
    Treca sreca ni ja ga nebi mogla slusati da place nemam srca za to tako da kad bi se rasplaka al bas ono jako bi ga digla na rame par minuta i kad se smiri vracala u krevet superbrzo se on navika na to al isto je tribalo zivaca i strpljenja....postupno je on osmislija svoju taktitku kako se uspavat a to je da vrti glavom livo desno dok se ne uspava tako da nam je to znak da mu se spava, sad i danom kad kad stavimo u kolica brzo se sam sa dudom uspava
    Nadam se da sam bar malo pomogla, znaci mir tisina i rutina to bebama pase :) 

IvanaIvica
    01. Prosinac 2017. 22:51

evo curke vise ne znam ko me se sjeca...samo da javim da sam teska 4700 i 54 duga...pusa svim bebcima😘😘

01. Prosinac 2017. 23:11

treca_sreca

nijedno od moje djece nikad nije htjelo samo zaspat. Ak staviš u krevet ili na bilo kakvu podlogu kad su nervozni pred san - drekaaaaaa.
    A nisam od onih koji imaju srca "ostavit da se isplače", to mi nije opcija.
    I tako….nisam doživjela da mi se sama beba uspava. A bilo bi lijepo
    pa mi otkrij tajnu , kako da ja nju "istreniram"?

Potpisujem! Meni se srce para kad place pa se cijeli zacrveni. Ajd da u tom trenu moram oprat tanjur do kraja pustila bi ga tih 10 sec ili min al da pustim da dugo place- no way...Nekako mi je ta prica samouspavljivanja vise za vecu djecu bar u mom slucaju...Sam se usoava jedino kad je vec3/4 uspavan pa se kao ono "bori"a ne ide mu. Tad ga znam stavit u krevetic pa je neminovno da kroz 10ak minuta utone u san...

01. Prosinac 2017. 23:16

Hedgehog

mamisita27

Marijana, ja sam dala malom dns bocicu i probala sam ovu foru s vakumom al nije upalila. Vjerojatno sam nesto krivo radila…
    Ja ne znam kaj cu sa ovim svojim gladusom. Ja kad vise nemrem ga nasisavat nakon sati na sisi a i sisi b mu dam bocicu, popije sve tipa 120 ml ako toliko napravim i opet trazi jednu sisu pa drugu i tek onda zaspe.Gladus.

Ista priča kod mene. Navlači ih i navlači, a ono sise prazne. Par puta se to dogodilo navečer, kad je bila i umorna i sve, pa sam dala AD. Pa još malo nateže i tek onda zaspe. A danas ju je vagala sestra. Izašla je s 2,900 kg prije 9 dana, a danas ima 3,080 kg. Kaže ps da je to prosječno, 20 dkg po danu. Ja onak, a jede non stop. Svakih sat vremena je na sisi po danui baš ju pratim cijelo vrijeme guta.

Da, slicna prica. Ja se vise ni ne borim. Prode dana da ne dam ad, nekad dam 1x ali max 2x dnevno zasad.Mlijeko mi je nadoslo al na kraju dana vise ne mogu psihicki izdrzat.Ima situacija kad mi netko dode ili moram nesto ipak po kuci napravit a vise nemam snage doji doji doji, nosi nosi nosi pa mu dam da lakse zaspi. Samo pazim da podrigne vise puta nakon ad jer je gusca struktura mlijeka i on je halapljiv pa se jednom desilo da sam cula "krc" dok sam ga drzala da podrigne (kao da mu je stalo u grlu), lagano sam ga prebacila na trbuscic i lupkala po ledima pa je bljucnuo to. Al tih pol minute mi je oduzelo 10 godina zivota. Zato ne volim AD medu ostalim. Mi smo dobili oko kilu, mrvu vise u mj dana. Bitno je da dobiju min 750 g, potvrdeno od pedijatra.

Kiki156
    01. Prosinac 2017. 23:38

Sretna, predivan vijenac! Ja sam do sad kupovala zive, jer su mi predivni, ali preskupi s obzirom da istrule i posuse se prebrzo 😕 Sad cu uzeti neki umjetni, samo moram naci gdje. Malo sam se kasno sjetila 🙄
    Aurora ima skok u 3.mj i to jedan od najjacih. Mnoge zene prestanu tada dojiti jer bebe toliko sisu da pomisle da stvarno vise nema. Tako sam citala, vidjet cemo kako ce kod nas proci. 😬
    Sanjchi super plakat! Moji gosti bi se i na to uvijedili 😂😂 
    Buba mara svaka cast za samostalno uspavljivanje, ja to isto cuvam za malo odrasliju dob. Nije mi tako kriticno uspavljivanje, nema vise jakog placa kao u pocecima. On ide spavati oko 8 i do 9 vec spava cvrsto, u malo spava, pa se budi i zaspe dok ga dojim. Sve u svemu tih sat vremena zbilja nije kriticno. I ja sam u pocertu palila fen aplikaciju ali sada smo to izbacili jer je zujalo cijele noci i kad bi ugasili mali bi se probudio, nije imalo vise misla a i meni je pililo mozak. Sad lijepo spavamo u tisini 😊

01. Prosinac 2017. 23:50

Buba mara- kod mene to ne pali. Mene majka moja nagovarala na to. Posljedica je bila da nije dobro podrignuo, zurio je u prazno pa bljucnuo ili bi vristao od placa pa poceo stucati. Meni osobno vise osgovara da ga drzim na sebi malo i stavim cvrsto usoavanog u krevetic nego da visim iznad krevetica. Meni je kad ga drzim povezivanje s njim. Ne bi imala snage pustat ga da place i onda ga min uzet samo da ga utjesim i brzo vratiti. A za buku, moj reagira na svaki sus. Po danu je normalna buka po noci je priguseno svjetlo i mir . Mislim da svatko sebi nade sta mu odgovara. Ja znam da sa svojim toliko malenim jos ne mogu napraviti takav strogi ritam jer je jos beba.
    Sanjchi, super je ideja za pravila. I ja sam na pocetku bila za to al kako su pocele babinje akuzila sam kolko ljudi nemaju osjecaja i k tome jos imam feeling d bi doslo do svade neke. Iako stalno ponavljam da imaju slape pa perite ruke pa aredstvo za dezinfekxiju je tu....itd ...ljubio ga nitko nije...

01. Prosinac 2017. 23:54

Aurora- zdravstvo- sta reci- dns bila u klaicevoj i imaju jednog fizijatra, prvo termin vjezbica krajem travnja pa smo otisli na goljak i dobili termin 21.12.stvarno su bilĺ ljubazni i susretljivi.
    Kukiici- Klaiceva mi dala termin tek 15.2.al cu otic privatno. Mislim ono, mozes krepat.Uzaa

02. Prosinac 2017. 01:52

Padobranac. 
    Mene zanima jel zna tko gdje ima za kupit tih veliki kotaca za kolica u slucaju da se guma probusi. To mi je neki dan palo na pamet. Posto i mi imamo velika kolica sa velikim koracima 😂

Dolores123

Evo i ja sam sa svojom 2 dana na AD, primjetila sam da teze i samo jednom kaka dnevno.Nitko mi nije rekao za vodu, noti caj niti nista.Dajem joj ja i svojeg mlijeka koliko mogu izdojiti.A koje bocice vi koristite.Ja imam tomme tipee i kolko primjecujem kroz nju jako ide van i svako malo mi se zagrcava.Da li ima koja da ima skroz malu rupicu?

Ja imam isto tommee tippee bocice , na njima je pisalo od 0+ rupica je skroz mala. 

02. Prosinac 2017. 01:54

sanjchi255

Jos ne spavamo….

Hahah i moj cesto zna biti mala sova 😂😂 
    Govorim mu spavaj,a on kao nesto prica i smije mi se. 😂

dzenny
    02. Prosinac 2017. 02:53

orobudila se i nece da pajki,jer je zaspala u 20h.. a ja se jadna nadala prespavanoj noc.. 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.