nego ima li tko još od lijenivaca?
ova moja neće na ruke da se digne kad smo potrbuške
više se toma dizao s 4tjedna nego ona s evo 2ipol miseca
trebalo bi u ovoj dobi 15ak sekundi da mogu potrbuške na laktovima držat se i glavu visoko…
Moja je lijena s glavom, ali to sam ja kriva, od pocetka joj je super islo i drzala je glavu doduse placuci i onda kak su dosli grcevi i 100 popratnih stvari bilo mi je zao mucit ju i sad jedva da odize, sad cu je forsirat pa mora otplakat to malo
Jel vi primjenjujete baby hadling? Dizanje, presvlacenje, nosenje... ja danas prvi put ukucala to na internet jer je Sanjchi neki dan napisala taj pojam pa mi je zvonilo u glavi. Do tad nitko ni rijeci o tome mi nije rekao. Ne pedica, ni u bolnici, ni patronazna. I vidim da sve krivo radim, od podizanja i spustanja do presvlacenja i brisanja guze. Sve ono syo pise da se ne radi e ja bas tako radim. Npr beisanje guze, pise okretati s bola na bok ili drzati za natkoljenice a ne za stopala. Ja sam naravno drzala jednom rukom za stopalA a drugom brisala itd. Sad sam bas u bedu 😩
Stavljati ju na trbuh i ravnati glavu da ju podize, to mi je patronazna još na pocetku pokazala, a idemo u pon pedici, pa cu i snjom vidjeti koje vjezbe da radim, a sto se tice baby handlinga, nemoj se bedirat i ja uglavnom sve krivo radim, ali i nas su isto tak hendlali pa je sve ok.
Ima li tko iskustva s večernjom nervozom?
Moja svaku večer unazad 2 tjedna nervozna, plače, brzo diše, tresu joj se ruke i noge i nikako ju smiriti
Malo ju duda smiri pa ju pljune i opet krene plač. Tako u krug do ponoći. To znači traje po 3-4 h i onda zaspe uz dudu preumorna i ne budi se do 3-5 ujutro zbog gladi.
Grči se cijeli dan i mislila sam da su to grčevi al mi se više čini kao nervoza. Ne vidim tada baš da se crveni.
Grči ju po cijele dane pa ne spava kako treba. Može li umor biti uzrok tome?
ja sam baby handling proučila i provodila s prvim jer je imao distoni sindrom, velike probleme s hipotonijom i vodio se kao neurorizično dijete sve do godine dana smo išli i na vježbice u fizijatra itd
s drugim sam neke stvari iz tog provodila, a neke ne.....uvuče ti se nešto od tog "u mot"
s njom pazim osrednje ali pol tog sam i zaboravila
ne valja bit freak, ako je s bebom sve okej, jedino kod djece s ustanovljenim tegobama se mora malo stritnije držat tih nekih stvari
žena-majka-carica:)
suncokretice mi smo večernju nervozu rješavali plan t tiba kapima....imaju melisu pa djeluju smirujuće za bebu
u zadnje vrime ih više ne koristimo, nego se kupamo i puštamo spa music pred spavanac.
žena-majka-carica:)
Mi imamo vecernju nervozu sat i pol... i onda zaspi...
s time da ju dugo nije imao i sat u nazad 4-5 dana se to opet vratilo...
I da, malo nakon kupanja zaspi.... i nakon pola sata se probudiiiii i buse nervozan... ne znam sa li ga prerano onda kupamo... opcenito do 7.30 smo gotovi...
mi bili u setnjiciii.. evo jos smo vani jer je tek nedavno zaspao (izbacio dudu)...
spa music😂ja isto nisam proucavala baby handling al budem. kad ga moram pocet stavljat potrbuske. Jer unazad tj dana kad ga drzim na ramenu da podrigne- podize glavu . To mi nitko nije rekao...Jel ims negdje di pise kako ide taj razvoj djeteta? 😂On je meni dns bio super, podojio dosta ujutro i spavao 3 sata...uspjela sam pocistit praainu, usisat i oprat pod, stavit 2 masine vesa, oprat kosu i okupat se, izdepiliraz, sredit i namazat nokte, pocupat obrve i rucati...multitasking na najjace😎Jos sam 10 min sjela buljila u prazno i pila kavicu😁
Sortiraj odgovore
Najstariji