Pozdrav cure ! Ja sam sa Zimskih beba , termin mi je 25.12. Bozicna beba ☺️ Pratim vas tu i tamo i trebam misljenje i savjet... ugl danas mi je 35+4 - bila prvi put u trudnickoj ambulanti, uzeli bris za streptokok... i gledala me dokt na uzv ( zadnji pregled prije 2’tj) ... decko dosta dug i ima 2800 gr 😊 medjutim danas mi kaze dokt da ima viska plodne vode ! Bas sam se uplasila... poslala me da ponovo radim Guk profil u dnevnu bolnicu , prije 2 mj sam radila bio je uredan. Zbog cega se to desava, da ima vise plodne nego sto treba ?! Jela sam bas mnogo slatkisa u zadnje vrijeme... nisam dobila mnogo kg dosada - 9kg... bas sam se zabrinula i nasekirala . Moze li to stetiti bebi taj visak. Dokt kaze da nije zabrinjavajuce jer je 36 tj da je ranije bilo bi (?!) ... zbunjena sam i bit cu zahvalna na bilo kojem komentaru ili iskustvu ... ☹️☹️☹️☹️☹️
Evo mene u jutarnjoj smjeni. Digla sam se papat jer sam glaaaadna ko pas.
a baš sam nekidan rekla kak nisam gladna noću nikad....eto....nikad ne reci nikad:)
Elena, meni jedna poznanica sad nedavno imala isto tak višak kao što ti veliš....i sve prošlo okej.....a druga poznanica prije nekih 2mj je prijevremeno porođena hitno na carski - izvadili bebu, jer je imala MANJAK.
eto koliko ja znam manjak je puno gora situacija nego višak,,,,tko ima višak samo treba kontrolirat se redovno
...idem čitat sad šta ste danas pisale, 20 STRANA u 24 sata!!!! čovječe bile ste vrijedne
ja išla nadobudno u city center s njom (sama!) na black friday, bile preko 6 sati, jesam se satralaaaaa
pola vremena smo proveli u prostoriji za bebe, mijenjajuć pelene, dojeći i nosajući ju da zaspe katastrofa!
i naravno niš nisam sebi kupila, nego samo njoj tonu haljina i pizdarija
a sebi još nemam haljinu za pir koji je za manje od 2 tjedna
Ludilo!
žena-majka-carica:)
Evo probudio se, upisan do grla i gladan. Presvukla ga i sad jede. Nadam se da sad ide dalje spavati! 😂😅
Sanjchi kako je medenaaa 😍😍 a oni tako u pocetku svi imaju stisnute sakice ali ih s vremenom moraju poceti opustati. Mozes je lagano maziti s vanjske strane sakice i noj joj davati da ti stisce prst ili nekom drugom. To se starci tope kao vidi kako cvrsto primi, a to se zapravo s bebama ne smije raditi. Stavljala je Treca sreca bas neki link o tome. Ili joj mozes ti lagano otvsrari sakicu i tako je poticati da je sto vise otvara - to mi je pedica rekla.
potpis na sve podcrtano...
moji svekiji to rade kad ju dođu vidjet (pa ja ispaljujem, ali šutim jer ispada da im stalno sve prigovaram, moram neke stvari i pregrist....ali to nikako nije dobro! bebi treba što više opuštat šakicu da nije tak u grču, da joj se omogući daljnji uredan razvoj motorike)
Ja sam prije 3 dana legla u kadu,rekla muzu da ne zelim nijednom cut mama,da spremi djecu na spavanje..ja natocila casu crnog vina..i namakanje. Neznam kad sam to zadnji put uspjela..a i neznam kad ce sljedeci put to bit.
legendo! tak treba
Ja sam danas popila prvu tabletu ( kontracepciju) a posto je poju svaki dan bez pauze necu dobit mengu jos mjesecima 😆😂
koje pilule piješ? nabavila cerazette?
ja sam danas (tj sad več "jučer") bila na ginekološkom i napisala mi je recept za njih ali me upozorila da ih ovdje nema za kupit
a našla sam neku ljekarnu preko weba samo ne znam kako to bi se moglo kupit preko weba ak treba recept..
svjetlo - imamo decentnu noćnu lampu, taman da nije mrak....a inače ono da bebe vole svjetlo - daaaa, općepoznato. Ali ja pazim da nemam napičene reflektore (imamo LED rasvjetu po stanu svugdi, i to baš jaku) kad ona pilji u strop...
LIDL - sanjchi te trenirkice na mace su već bile pred misecipol tak nešto...ja kupila 2 kom onu rozo/sivo jer mi je predivna i kvalitetna za tu lovu....u h&m iste klase trenirkice dođu 150kn.....taman duplo!
bubamaro - nemaš zašto sebe krivit, jedino po čemu možemo znat da je beba gadna je plač/nervoza i ako ne piški/kaka. Ti si dala sve od sebe i napravila najbolje šta si mogla za svoje dijete. Neke bebe naočigled se debljaju pa je ako upratit napredak, ali neke se manje_očito debljaju....evo ja na svojoj ne vidim sad zadnjih misec dana toliko napredak, nije mi nit ješna ni upola koliko je Toma bio, pa se i ja nekad zapitam jel napreduje dovoljno dobro na gramaži....mjerile se nismo evo skoro misec dana. Ali pošto beba ne plače i kaka/piški, ne uzbuđujem se i kontam da je sve ok
luce <3 - čestitamoooooo! jasno da nećeš stić pratit, svima je u početku malo gužvara (a i ovde je počelo bit živooo, da i mi koje smo davno rodile, nekad jedva upratimo) ali ako imaš kakvih pitanja, ti upadni ko padobranac kad sitgneš....
Curke vec dugo zelim pitati, al vjerojatno cu ispasti luđakinja….
Jel vam dođe kad da izađete na ulicu i vicete kolko volite svoje malo zlato? Meni nekad dođe da se izderem iz petnih zila kolko ga obozavam, pa mi suze krenu, pa buljim u njega dok spava, pa opet placem jer je moj….neznam jel to zbog svega sto smo prosli ili me peru jos hormoni ili sam jednostavno prolupala….🤔
Meni ne, ali ga grlim, ljubim i stalno mu pricam koliko ga volim. Moguce da ti je zbog svega sto ste prosli, neka, samo ti reci da ga obozavas na sav glas, dobro nemoj bas na ulici vristat, izderi se u kuci 😂😂 Lijepo je to, ipak su bebe nase najvece ljubavi, radosti, ma sve ❣❣❣❣❣❣
potpis na violetu <3
inače ja naravno puno manje oko nje sam (još od trudnoće, pa nadalje) bila "uživljena" jer prvo je ipak prvo
kad prolaziš sve to po prvi put, posebno je
onda poslije čarolija svaki put je sve manja
ali uhvatim se da me nekad tak obori s nogu i "osvoji" s onim svojim osmijehom
najveća radost je to...
Kiki meni je fizijatrica (vjerojatno nam je bila ista, ona plava simps zenska) da ne moram nosit steznik, i da trbusnjake mogu pocet radit za 3mjeseca tek…
mada nisam nikad vježbala tak nakon poroda
jer tko ima vremena...
ali sad na pregledu mi je dr napomenila
da mi ne padne napamet radit trbušnjake
a velim joj ja - da evo taman posla, s njih troje doma nemam šta pametnije radit
uglavnom samo neke statičke vježbe je rekla da smijem
kad budem imala vremena...i volje
ali ajd trbuh se ionak sam uvukao
baš sam jučer probavala cocktail-haljine uuuuuske za pir....već sam natrag na broj 32 pala....čak mi 34 nije bio dovoljno uzak u struku
samo još da je učvrstit dupe i to....ehh
Prijavljujem dobru noc! Zaspao u 21, probudio se za jesti u 4:30. Sad je posisao obje i eno ga opet spava! Vec smo bili muz i ja u strahu sto opet ide rano spavati jer je tako isao i jucer pa je nocario i bio budan od 1. Ovo danas je odlicno!
Pece me savjest sto idem kod kozmeticarke danas. Stalno mi je u glavi "kako ces tako malu bebu ostavit samu tako dugo". Pojest cu se 😢
Vjezbe nakon carskog - meni je fizijatrica u bolnici na pregledu rekla da pocnem raditi lagane trbusnjake vec 10.dan. 😳
Prijavljujem dobru noc! Zaspao u 21, probudio se za jesti u 4:30. Sad je posisao obje i eno ga opet spava! Vec smo bili muz i ja u strahu sto opet ide rano spavati jer je tako isao i jucer pa je nocario i bio budan od 1. Ovo danas je odlicno!
Pece me savjest sto idem kod kozmeticarke danas. Stalno mi je u glavi "kako ces tako malu bebu ostavit samu tako dugo". Pojest cu se 😢
Blago se vama. nas standardnp zaspe oko ponoc, budenjd u 4 pa oko 7, 8 i onda pocibje sisomaraton bez sna.al ima iznimaka. sinoc od 22 do 1 pa u 5 sad i zajebava sa sise na sisu.
Treca super za soping, doci ce i haljina, jos ima 2 tjedna😎
i zato se meni ne da s njim nikud na duze relacije jer doji ga presvlaci oa onda u plac...
tak meni moji govore da stalno nes prigovaram, kao zdravo je dijete, pa da al to ne znaci da ne treba pazit jos je malen...
Sortiraj odgovore
Najstariji