Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    11. Studeni 2017. 10:40

Violeta, suuuupeeeer za shopping!! Bas sam muzu rekla... Idemo i mi sutra jer smo ionako planirali u DM kupiti svasta (dobili amo poklon bon!) a to nam je sve blizu..

barbs
    11. Studeni 2017. 10:42

Lily, i Diego isto ima problema sa probavom i isto tako stenje po noci (ne uvijek)... I nije samo Diego u pitanju...  Puno mama prolazi isto sto i ti i nije nista strasno... Treba raditi vjezbice s njim i kamilicu dati ako je potrebno 

barbs
    11. Studeni 2017. 10:44

Bela, ni mi s Diegom nismo nigdje isli... Ostavimo ga kod bake/deda servis i obavimo na miri sto trebamo... ali morat cemo krenuti a njime da se navikne..

Marijana12345
    11. Studeni 2017. 10:45

Lily

Moj sin se dosta napinje kad kaka i ima plinove. Stolica mu je uredna i uvijek mekana ali me zabrinjavaju ta napinjanja. Ne znam koliko je to normalno koliko previše. Možda ga ne držimo dovoljno dugo kad se podriguje? Pedijatrici idemo tek za 10 dana. Ta napinjanja nas i bude po noci. Neugodna su mi za čuti. Danas smo mu dali prvi put Waya probiotike.

Lily i moj maleni se jako napinje, drzim ga i nosam jos pol sata nakon dojenja da podrigne i izbaci zrak, ali najcesce jos dugo podrigava i napinje se u snu ako je na ledjima. Ne voli taj polozaj. Ne voli bas ni na boku jer stalno podrigava i u tom polozaju i ispusta cudne zvukove kao hroptanje i krkljanje u grlu. To je normalno kod beba jer se jos razvijaju dusnik i jednjak ili tak nesta u tom predjelu. Nema tu nekog lijeka, postepeno ce proci, ali spomeni pedijatru. 

barbs
    11. Studeni 2017. 10:49

Spavanje - Diego je jako malo spavao na bok... A kae bi mu stavili rucnik iza ledja bi se ljutio dok ga ne bi izgurao i prebacio se na.ledja... 
    Marijana, i ja sam primjetila da stenje kad ne podtigne... a ponekad zna podrignut i 40 min nakon cicanj

treca_sreca
    11. Studeni 2017. 10:50

mamisita27

A bezveze si to radis! To malo bice ovisi o tebi, fokusiraj se na njega… probaj naci snagu u vjeri, molitvi, meditaciji ili cemu vec, necemu sta ce te fokusirati na pozitivne stvari…Nas mozak je "programiran" na negativno, u pripravnosti za opasnost i zato ga treba sto vise "trenirati" da se fokusira na pozitivno… Razmisljaj kolko ljudi ima razne tragedije, neki cijeli zivot zele djecu a ne mogu ostati trudni itd. Nekidan citam ispovijest zene koja je prosla kalvariju da dobije dijete surogarstvom, koje je btw zakonom zabranjeno kod nas pa je putovala u Poljsku, Ukrajinu di vec ni ja se ne sjecam…u tajnosti dizala kredit i placala vise puta pokusaje oplodnje dok nije zadnji uspio tako da… Budi pozitivna, zivot je jedan…Uzivaj u majcinstvu, prebrzo ce odrasti…a ti se plasis lohija! Pa zeno Bozja!

samo ću potpisat ovo....pobogu pa to je normalna pojava....zato i postoji babinja....40dana....ženi treba da se tijelo očisti. A bogme i psihički treba doć sve na svoje misto jer hormoni cirkus rade u tijelu....neke udre na plačljivost, neke na paniku, itd.
    Ali kad si toga svjestan, da to tako mora bit (i da je svima tako) onda ne vidim kako se možeš bojat.
    Glavno da je beba zdrava i da je porod prošao ok, da nije bilo nekih komplikacija, treba bit zahvalan bogu na tom!
    a oporavio se nitko nije u jednom danu, od poroda.

žena-majka-carica:)

barbs
    11. Studeni 2017. 10:54

Treca sreca, a oporavio se nitko nije u jednom danu, od poroda - UUUPRAAAVO TAKO!!! Ona koja kaze da se oporavila odmah laze!! Eto ja sam mislila da sve mooooguuu... Dizala se, hodala ... jos u rodilistu al kad mi se pocelo vrtiti... a doma... uuuuffff... iznenada prejako krvarenje! 

treca_sreca
    11. Studeni 2017. 10:54

I_me

Jbmti pampers! Pa 3x sam nocas malu komplet presvlacila.. sve propusti… 😩😩😩

ne mkoristim pampers jer ih ne volim, ali jeste li možda prerasli veličinu.
    Meni su mullerove koje obožavam počele "propuštat" a onda sam skužila da je jednostavno prerasla dvojku..

žena-majka-carica:)

MY_life <3
    11. Studeni 2017. 10:58

Nama su babylove promocile jucer tri puta...mozda smo prerasli dvojku a jos imam dva paketa iz babinja....
    I nocas jako cudna situacija, nakon sto se nacikio gledam ga pidzamica mokra, racinan da mu je opet propustila kad ono bodi suh hahah nezz stvarno kako se smocio xD
    I nije mi nikakp jasno kako prvu turu vecernjeg spavanja odveze 5 sati u komadu a svaku sljedecu po uru trazi papati i budi se hahaha 

Marijana12345
    11. Studeni 2017. 11:02

Treca posto imamo slican "problem" s povracanjem i refluksom, zelim ti reci da se mom malom smanjilo od prekjucer, nevjerojatno ali kao rukom odneseno (hvala dragom Bogu) doslovce preko noci. I to taman kad smo prekjucer obavili prvi pregled. Nisu mu mogli izmjeriti misic jer je uzasno bio nervozan i plakao. Jucer smo ponovno isli na uzv tog misica, u normalnim je parametrima debljine. Srecom pa nam je pedijatar ujedno i gastroenterolog. Mali sad evo 2 dana i 2 noci tu i tamo bljucne. Za ne povjerovat. A unazad 2tj svaki podoj po dva tri puta doslovno povracanje. Od prekjucer na vaganju do jucer na vaganju je dobio 80g, s tim da nije nijednom povracao u tih 24h. Ne znam da li je povezano ili ne, od utorka ne konzumiram mlijecno (kravlje mlijeko), kavu, cokoladu i rajcice, za sto pise na netu da jako pogorsava refluks. Pedijatar jucer veli da su to gluposti, da dojilja smije jesti sve. Al ja necu ni isprobavat uvodjenjem ponovno tih namirnica dok on malo ne poraste. Tih 10dan muke ne zelim vise prozivljavati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.