Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Suncokretica
    31. Listopad 2017. 13:32

Evo i mene, mi se opet mučimo s grčevima pa više ne znamo kako joj pomoći. Iza obroka se baš muči, grči, savija kao glista, crveni se i zaplače. Dok se sve smiri to traje i traje i onda opet dizanje jer ju moram hraniti svaka 3 h. Vrtimo se u krug...
    Jučer popodne ja zaspala od umora, muž ju nahranio i presvukao nakon obroka i eto nam prvo povraćanje. A već par dana joj mijenjam pelene prije obroka iako je tad gladna i nervozna, ali joj je kasnije lakše za želudac da se ne mućka na presvlačilici, a i bolje mi zaspe nakon što se napapa.
    Nadam se da nećemo imati opet tu epizodu. Vrlo brzo iza toga je naravno bila gladna pa smo imali duplo hranjenje. Sad pije 85 ml bez problema i još vuče i kad je bočica prazna. Srećom mi dobro jede i raste.
    Opet se počela buditi zbog gladi, ne znam, ako se zadrži morat ćemo joj povećati na 100 ml. Nekad se pitam dal jede možda previše?
    Iako je bila mrvica od 2200g, eto je sad već prešla 2800 g, raste ko gljiva!
    sanjchi, sretno i javi se kad sve prođe! 
    Treća sreća, Mila je pravi šećer, velika cura 

Suncokretica
    31. Listopad 2017. 13:34

Imamo doma vagu pa pratimo rast težine i dobiva oko 60 g dnevno.
    Patronažna kaže da je prosjek 25!
    Koliko vaše bebe dobivaju?

Kiki156
    31. Listopad 2017. 13:48

Sanjchi ja sam dobila gel al nisam se bas skroz s njim otvorila, tek kad su mi dali drip. Trudovi s gelom nisu strasni, a uz drip sam dobila epiduralnu. Sretnooooo! ☺️😍

Bela
    31. Listopad 2017. 13:50

Cure da li jedete preko noci??
    Ja sam stalno gladna, ali preko noci bi jela kad god se probudim,bas budem gladna...
    Ako jedete sta jedete? Ja nemam inspiiracije, mlijeko i kekse, sta jos..cokoladu kazu ne previse zbog dojenja...

• sretna
    31. Listopad 2017. 14:08

Suncokretica

Imamo doma vagu pa pratimo rast težine i dobiva oko 60 g dnevno.
    Patronažna kaže da je prosjek 25!
    Koliko vaše bebe dobivaju?

Nemam pojma kolko P dobiva dnevno jer nemamo vagu. Kupili smo AD da imamo u oricuvi ako.zasteka dojenje i na nasem pise da beba od 3 tj jede.100 ml. Imamo aptamil, to mi je L pio.

• Mamuka
    31. Listopad 2017. 14:11

Buba_mara da, to je to.
    Cure sritno s grcicima!
    Mi smo počeli s bio gaia čim smo skuzili da joj počinje smetat pa smo jedva par puta imali te krize. Ovaj put počinjemo čim dodje iz rodilišta.
    Suncokretice bebe na AD dobivaju vise od prosjeka. Pogotovo bebe koje su rodjene s manjom porodjajnom težinom brzo dobivaju. Ako ti vuče i nakon sto popije sve to je obično znak da joj treba još. Nemoj joj Dat da povlači praznu bočicu jer tada guta zrak i to joj može stvarat grćice. Napravi joj malo vise pa vidi za koji dan
     jel joj stvarno treba ili je to samo trenutak.
    Sritno!😊

• Bebushka
    31. Listopad 2017. 14:15

Po noci najcesce cokolino, jogurte il ostatak kompota od preko dana, u biti isto tako nesto tekuce i slatko...al mi je tlaka opet  prat zube po noci..,

treca_sreca
    31. Listopad 2017. 14:39

ja ne jedem po noći
    ako se ustanem, to je da nju nosam, dale nemam ni priliku
    nije da ono budem budna eto tak...
    kad ona zaspi, onda legnemo zajedno i ne pada mi se napamet dizat natrag jest - pa da se ona opet zbudi.
    Zato se po danu najedam koliko god stignem

žena-majka-carica:)

Suncokretica
    31. Listopad 2017. 14:39

Mamuka, maknem joj bočicu čim dođe do kraja da se ne naguta zraka. A imamo i dr Browns bočice koje su antikolik i imaju poseban ventil za zrak. Al očito joj probavni sustav nije još sazorio a AD dodatno uzrokuje te grčeve. Kažu da su prva tri mjeseca takva i onda samo prođe... 
    A do tada će mama poluditi 
    Sretna, i mi smo na aptamilu, ali onaj pre dok ne dođe do 3,5 kg. Kako ga je L podnosio?
    Dobro mi dobiva na težini, povećali smo dozu neki dan pa ćemo vidjeti treba li uskoro još povećati. 

• sretna
    31. Listopad 2017. 14:48

Suncokretica

Mamuka, maknem joj bočicu čim dođe do kraja da se ne naguta zraka. A imamo i dr Browns bočice koje su antikolik i imaju poseban ventil za zrak. Al očito joj probavni sustav nije još sazorio a AD dodatno uzrokuje te grčeve. Kažu da su prva tri mjeseca takva i onda samo prođe…
    A do tada će mama poluditiSretna, i mi smo na aptamilu, ali onaj pre dok ne dođe do 3,5 kg. Kako ga je L podnosio?
    Dobro mi dobiva na težini, povećali smo dozu neki dan pa ćemo vidjeti treba li uskoro još povećati.

L-u je on bio odlican. Nikakih grceva ni probavnih smetnji nije imao. A prije aptamila je bio na hipp comiotiku, to je bilo uzas, poslije svake bocice uzasno grcenje i plac, on ima veliku kolicinu zeljeza, mogice da mu je to smetalo. S Aptamilom smo se preporodili

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.