Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Listopad 2017. 10:49

I_me gdje pise za Apgar meni nitko nis nije rekao? 
    Ugl, znam za dojenje al ono bollliii boliii jako i onda on urla. Al bude polalo sve na svoje mjesto. Danas idemo kuci :)

Suncokretica
    30. Listopad 2017. 10:52

Pozdrav!
    Evo mi napokon odspavali noć!
    Mislim da je zadnjih 2-3 dana bila faza skoka u razvoju, nervoze i gladi. Od jučer je to drugo dijete. Bolje spava i jede, manje je nervozna.
    Muž je kupio espumisan kapi i čini mi se da joj dosta pomažu, puno manje mi se grči. Upravo joj stavila jastuk s trešnjinim košticama i fino se umirila u boravku. Cijelu noć je spavala ko top, napokon i mi malo odmorili. Nadam se da će kapi i dalje djelovati i pomagati...
    Inače počela sam joj pelenu mijenjati prije obroka, tak i onak je stalno pokakana, ne znam više od kuda joj toliko toga ide 
    Tako definitivno ide bolje jer mi se razbudi, a poslije hranjenja skoro odmah zaspe. Tako ju manje razbudim i za sada ćemo tako prakticirati pa ćemo vidjeti dal će joj smetati prljava pelena za tih 2-3 h dok ju ne presvučem...
    Guza nam se zacrvenila još prije 2-3 dana kad sam ju stalno presvlačila pa smo uzeli sudokrem i povlači se.
    mamasita, čestitam i dobrodošla u svijet mama 
    jastuk za bočno spavanje- imam ga i stalno ga koristim. Okrećem ju nakon svakog hranjenja na drugi bok, rijeđe mi je na leđima jer joj više paše na boku i u fetus položaju, sva se sklupča. Tako da je kod nas definitivno isplativa investicija, kao i jastuk za novorođenče, ne može spavati bez njega 

I_me
    30. Listopad 2017. 10:55

mamisita27

I_me gdje pise za Apgar meni nitko nis nije rekao?
    Ugl, znam za dojenje al ono bollliii boliii jako i onda on urla. Al bude polalo sve na svoje mjesto. Danas idemo kuci :)

Za apgar su meni rekli odmah kaoo se beba rodila i pise kasnije u otpusnom pismu. 
    Dojenje ne bi trebalo bolit. Znaci da bebac ne hvata sisu dobro. Dok ste jos u bolnici vuci sestre za rukav da ti pokazu pravilan hvat.. ne bi smio hvatat samo bradavicu nego mora sve okolo bradavice strpat u usta. Ili probaj sa sesiricima. Ja sam par dana tako dojila jer je bila malo ljena i nije znala uhvatit. Aventovi sesirici su super jer su spicasti i moze lijepo uhvatit. 

I_me
    30. Listopad 2017. 10:58

Za taj jastuk za bocno spavanje. Koristim ga jos i isto ju okrecem jedno spavanje jedan bok, jedno spavanje drugi. Al mogla sam komotno i bez njega.. kako su cure napisale... moze se srolat tetra ili dekica iza ledja. Al za pocetak je ok. Sad se vec pocela namjestat, stavim ju u taj jastuk da joj bude kod stomaka a ujutro on njoj kod nogu 😂

Suncokretica
    30. Listopad 2017. 11:08

Evo i mog trbuha skoro 3 tjedna nakon poroda, ostao još donji dio koji se pomalo ispuhuje. Sad mi ga je čudno vidjeti takvog nakon svih onih okruglih slika 

I_me
    30. Listopad 2017. 11:09

A jastuk za novorodjence sam koristila samo prvi tjedan.. mislila sam da ce biti ok kad pocnu babinje da se ne nanasa "gola" po rukama kad ono.. (sto mi je super!) nitko ju ne zeli nositi jer se svi boje tako male bebe😂😂😂.
    Ugl.. nije mi fulana investicija jer ga kasnije mogu koristiti kao prekrivac ili stavit malenu na njega kad ga odmotam ili kad pocne jaka hladnoca zamotam ju u njega i stavim u kolica.. za sada ju kod kuce ( zbog muza jer je njemu tako lakse nosit) umotam u dekicu kao da je u tom jastuku.

I_me
    30. Listopad 2017. 11:13

Suncokretice super izgledas! 😆😊 i da full je cudno bez trbuha 😂 ja se jos uvijek znam uhvatit za trbuh i mazit ga 😂 pa me muz zeza

Nina2512
    30. Listopad 2017. 11:21

I_me

Nakon tih 6h u toj sobi osjetim nesto dolje kao da curim.. znaci tek tada mi je krv. I onda me oblace u spavacicu,vade kateter i stavljaju ulozak i vode na odjel. Nakon 2h mi donose bebu i gledaju dal mi je krenuo kolostrum i beba se prikopcala na sisu 😆. Navecer te dizu iz kreveta za wc i da malo hodas i to je to. Najgore mi je bilo to prvo ustajanje iz kreveta al kad to obavis sve je lakse. Drugi dan sam hodala i setala ko prava i Stalno te pitaju jel treba sta protiv bolova. To je to "ukratko". Ak te jos sta zanima pitaj.

Hvala ti😊😊a to uvodenje i skidanje katetera boli?pricala sam sa sestrama (u petrovoj sam vec par dana)i one ce me pripremati tu na odjelu (kateter,brijanje).znaci ne osjetis rez?a jesu te uspavali skroz nakon sto su bebu izvadili?ili si bila cijelo vrijeme bila pod spinalnom?ja cu danas ugl znati jel idem na carski ili inducirani prirodni

I_me
    30. Listopad 2017. 11:36

Ana2711

I_me

Nakon tih 6h u toj sobi osjetim nesto dolje kao da curim.. znaci tek tada mi je krv. I onda me oblace u spavacicu,vade kateter i stavljaju ulozak i vode na odjel. Nakon 2h mi donose bebu i gledaju dal mi je krenuo kolostrum i beba se prikopcala na sisu 😆. Navecer te dizu iz kreveta za wc i da malo hodas i to je to. Najgore mi je bilo to prvo ustajanje iz kreveta al kad to obavis sve je lakse. Drugi dan sam hodala i setala ko prava i Stalno te pitaju jel treba sta protiv bolova. To je to "ukratko". Ak te jos sta zanima pitaj.

Hvala ti😊😊a to uvodenje i skidanje katetera boli?pricala sam sa sestrama (u petrovoj sam vec par dana)i one ce me pripremati tu na odjelu (kateter,brijanje).znaci ne osjetis rez?a jesu te uspavali skroz nakon sto su bebu izvadili?ili si bila cijelo vrijeme bila pod spinalnom?ja cu danas ugl znati jel idem na carski ili inducirani prirodni

Kateter ne boli ali je neugodan.. prva 2x mi je stavljala jedna sestra koja ajmo reci nije bila bas njezna i bolilo je. Kad ona nije uspjela dosla je druga sestra koja ga je stavila dok kazes keks i nije bolilo. 
    Rez ne osjetis i ne boli tokom operacije, osjetis samo da nesto rade a to ne boli! Mene je vise kasnije boljela utroba skroz do sisa nego rez kad se osjet vratio.
    I da, cijelo vrijeme sam bila budna pod spinalnom. Paralizirana od struka na dolje.
    Rez boli tek kasnije, kad se trebas ustat ( meni je bilo najlakse sa boka, legnem na bok, noge dolje i ustanem nego ona rucka gore na krevetu.. kad se uhvatis za nju da se ustanes, ustajes se trbuhom a to nije bas ugodno..) rez boli prvi put kad ides kakat i trebas stisnut.. e to mi je bilo gadno.. boli kad kasljes ili kihnes.. a o smijehu da ne pricam.. ali gle, ne boj se! Ne zelim da sad ispadne da carski hvalim i da nagovaram. I carski i vaginalno porod imaju svoje prednosti i mane. Ja sam vec tj dana nakon carskog vozila auto.. ja mislim da sam imala srecu da mi je sve bilo ok, i sestre i dokt u bolnici i da mi se sve potrefilo kako treba pa na kraju imam pozitivno iskustvo sto se tice carskog. 

Kiki156
    30. Listopad 2017. 12:24

Ana kod mene slicno kao kod I me, samo na nisam imala dogovoreni carski nego sam zavrsila na njemu jer se bebica nije spustila u zdjelicu. Dobila sam spinalnu anesteziji jos prije jer sam bila pod dripom pa su mi kod carskog samo dodali vecu dozu da umrtve sve dolje. Ne boli nista i nisu me uspavali nakon carskog, nema potrebe, sama ces zaspati. Ja sam se jedino uplasila jer mi nitko nije rekao da necu moci micati noge uopce jedno sat, dva pa sam bila u paranoji. 😂 Osjetis kad ti vade bebu ali samo kao tupi dodir/osjet, nikakve boli nema. Mislim da te nece skroz uspavati jer to rade samo iznimno. Eto, nemas se cega bojati kod carskog. Bolit ce te kasnije, ali nakon tjedan dana si kao nova, bar sam ja bila. U smislu da mozes normalno ustat i uzet bebu a ne da ustajes u mukama. Sad me vise nista ne boli osim sto osjetim lagano utrnuce oko rane. Na Sv. Duhu rade unutarnji sav pa nema skidanja konaca i izvana izgleda kao tanka crta. Pitaj ako te jos nesto zanima. 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.