Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    01. Listopad 2017. 11:22

Violeta, jesi isprobala BABY SONGS? Jeste spavali sinoć? 
    Mi smo zaspali oko 10.15. Diego se razbudio oko 1-2da bi jeo i onda sam ga presvukla... Pa nikako da zaspi do 3h.... Onda se oko 5.30-6.00 probudio da bi jeo i spavali smo do nekih 8 i pol s time da je ovo već druga "noć" da spava ujutro u krevetiću. Inače bih ga ujutro uzela kod sebe, nahranila i zaspali bi skupa, ali valjda sam toliko umorna da spavam k'o top, a i on isto..

violeta1
    01. Listopad 2017. 12:05

Barbs ajd javi bas sta kaze patronazna, meni u utorak dolazi. Evo mi smo bili 20min vani, lijepo je sunce i ugodno je a Leon je zezo unutri i cim je izaso van zaspo je kao top i evo jos spava. 
    Probali smo danas baby songs i svida mu se. Pustila sam mu tusiranje prvo 😊
    On je super noc spavao svaka ccc3-4h budenje, previjem ga, sisa i zaspi. Jutros je malo zezo pa sam ga stavila u krevet.
    Jel Diego slusa baby songs? 

violeta1
    01. Listopad 2017. 12:10

Zamislite ovo.. mama moja rekla da ce meni napravit rucak i tata ce donet, a sestre je rekla da ce doci danas s obitelji u babinje. Na kraju mene sestra zove oni su u polju i mama je rekla da idu kod mene na rucak i pita jel se mogu otusirat kod mene i ja u soku kazem ok. Poslije razmislim i nazovem mamu i javi se tata i kazem tati nek pita mamu kako moze nekog zvat kod mene na rucak ako ja ne zovem i ona kaze kako sam ja zvala sestru i njenu obitelj na rucak i ja pukla i rekla sta laze, kako mogu nekog zvat nit ja kuham nit sta a i sta mi ima bi 10 ljudi u kuci kod malog djeteta i ona na to samo ladno dobro. I onda sam zvala sestru ali ne javlja se i poslala joj poruku da se ne ljuti al nek se idu kod nasi otusirat da mi ne dolaze takvi iz polja jer je kod mene malo pa da djete jos nesto ne pokupi. 
    Bas sam ljuta na mamu sto tak laze i onda na sestru, svaki dan zove kedva cekaju da dodu (nisu ranije jer su bili bolesni) i onda danas javi da ce doci i ona mora ic u polje radit prije nego kod nas, onak koji klinac.... stvarno ljudima svasta pada na pamet. Kak mos prljav ic kod malog djeteta i to njih 4.

• Dena1009
    01. Listopad 2017. 12:50

Raspirator je moja seka koristila od pocetka sa bebicom. Ja jos nisam jer nismo imali potrebe.
    Mi smo ovu noc bili na hitnoj. V je dobio neki osip, prvo smo zvali i rekla je dr ako nismo sigurni da dođemo, a obzirom na operaciju sad pusemo i na hladno. Najvjerojatnije je osip od kreme kojom sam ga mazala. Sad cemo prekinuti pa da vidimo. Danas nam dolaze baka, deda, tetka i tetak na tjedan dana, s jedne strane  veseli me obitelj i malo pomoci, dok s druge strane bojim se jos veceg kaosa. 
    Danas sam pri ala sa muzem i najvjerojatnije ce sljedeci tj na bolovanje dok se ja ne oporavim.

url=https://lilypie.com]

Marijana12345
    01. Listopad 2017. 15:40

Cure moje i ja se pridruzujem... o porodu ste vjerojatno procitale. U bolnici je bilo ok, sad smo doma. S upalom cica. Jao ogromne su i bolne. U bolnici je cikio ali ocito ne aktivno. Zato je i bio nervozan jer je bio gladan, a ja mislila da zato jer je imao laganu temp. Nisu davale nadohranu ali su me zaribale sta su mi rekle da ga sto vise dojim da mu temp padne, uslijed toga maleni mi je rasturio bradavice. Danas bila babica i sve suprotno govori od onog u bolnici. Znaci jedna cika 15min. Pa druga 15min. Tu bi se trebao najest i spavat 2-2.5h. Posto se on budi za cca sat vremena i ima samo 1 mokru pelenu zakljucila je da je mali spavac za vrijeme cikenja, da je gladan i odmah mi uvela izdajalicu da se rjesavam mlijeka iz cica. Sad je dnevni raspored: 15 min dojenje po svakoj ciki, izmedju cika presvlacenje da se razbudi pa onda izdojeno mlijeko 30-40ml. Za divno cudo po izdajanju 15min/ciki izdojim 40-50. Dakle mlijeka ima. Onda bi trebao pajkiti 2-2.5h a ja u tom vremenu stavljat hladne obloge. Vec sam luda i u stresu a tek smo dosli kuci. Ps: purelan nista ne pomaze

Belle84
    01. Listopad 2017. 16:04

Evo cure i tu vas citam, najvise zbog dojenja. Nama je zena na tecaju rekla da moramo uspostavit princip ponude i potraznje. Dakle, dojiti na zahtjev (kad beba place ili stavlja rukicu u usta tj.kad je gladna)...jel vi dojite na zahtjev? ili imate bas neki strogi raspored? Nas su na tecaju ucili da beba mora sama odredit tempo dojenja jer ce se tako izregulirati kolicina proizvodnje mlijeka u dojkama. A sto je onda sa izdajanjem? Jel se vi izdojite samo malo tek tolko da si malo olaksate kad su vam pune cice? Ili skroz? Jer sam cula da ako se izdoji previse da tijelo opet prima signal da mora proizvoditi jos vise mlijeka. Bas me to zbunjuje sve... ne muci me sama tehnika dojenja, tj. pravilnog stavljanja bebe na cicu,nju sam shvatila nego me bas muci to kolko i kada dojiti....

• sretna
    01. Listopad 2017. 16:05

Aspirator na  usisavac se bez straha moze od rodenja koristiti. On sam odredune "jacinu"kojom vuce. Naravno  prije zoga je obavezno nakapat fizioloskom nos

barbs
    01. Listopad 2017. 17:17

Violeta, no comment za mamu   Drago mi je sto san ti pomogla sto se tice baby songsa...
    Diego slusa baby song FEN kas je nervozan..
    Marijana, zao mi je radi cica...
    Znam da nije ugodno.. meni je dosta pomogao purelan...
    Sretna, hvala za info o aspiratoru..
    Dena, jaaaoooo, vjerujem ti da skocite na svaki mini alarm... i bolje... nadam se da ce mu se osip povuci...

barbs
    01. Listopad 2017. 17:20

Belle, meni je nabitnije da ga budin svajih 2 i pok, 3 h preko dana... rekle su na tecaju a i patronazna je rekla da ne ga preko dana ne smijemo pustati preko 3-4h da spava... e sada... procijenim sto se cicanja tice... Ponekad na zahtjev a ponekad procijenim... 

barbs
    01. Listopad 2017. 17:27

Da li vaše bebe plaču kad ih presvlačite? Ajmeee, Diego zna toliko urlati da sam sretna što živimo u obiteljskoj kući da ne bi slučajno ljudi pomislili da ga koljemo  Navodno da sutra imamo prvo kupanje. Patronažna dolazi. Baš me zanima kako će reagirati na kupanje i vodu. Ja sam inače kao beba urlala kao da me kolju. Baš se nisam voljela kupati. Nadam se da Diego nije pokupio moje gene jer je već pokupio putovanje u snu po krevetiću 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.