Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    I_me
    17. Siječanj 2018. 19:15

Nove cure dobro nam dosle! 😊
     Suncokretice i meni je prosli mj sjele 2 uplate.
    Sve vam ovisi ( ako ste zaposlene) o broju sati u mj..
    Znaci npr 186 sati u mjesecu × vasa satnica = iznos koji cete dobiti. 
    Ja svaki mjesec dobijem drugacije..
    Evo npr ja cu za 1 mj dobit 600kn vise nego za 2 mj.
    Iduci tjedan je roba u lidlu. 
    Ja se osisala, skinula 10 cm i opet imam grivu 😥😂😂😂

I_me
    17. Siječanj 2018. 19:18

mamisita27

Srnac

Od pelena koristimo pampers pc i te su mi se do sada pokazale apsolutno najbolje. Za dan mi nije toliko bitno ali za noc su mi nezamjenjive.
    Ne presvlacimo se osim ako se ukaka i one mi bez beda izdrze po 12h.
    Rijetko propuste i to je ako ih nisam dobro stavila ili smo zreli za veci broj.

Zar nije previse drzati bebu u mokraci 12 sati? Preporuke steucnjaka su do 4 sata. Moj K kaka svako par dana 1x dnevno ali piski stalno i nezamislivo mi je drzat ga u mokraci 12 sati, sam osjecaj…

Ja svoju drzim 12h preko noci u peleni. Zbog remencica. Tlaka dok joj promjenim. I full je razbudim. Pa sam odustala.
    Stalno joj pipam pelenu po noci kad se probudi da vidim dal je puna, al nije. Cini mi se da tek pred jutro se ispiski, a kaka u kad se probudimo i mazimo u kreveru.. znaci rafali.. onda ju odmah presvucem

• Romi
    17. Siječanj 2018. 19:23

sanjchi255

Romi (ako si ti pitala-nisam te valjda zamjenila za Srnac) da ja sam kod Siska…a ti si se udala nekamo drugdje ili? Koje si godiste? Jooj da..napokon mi se vratila miskica. Mmislim, nije je bilo 4-5 dana ali minje to bilo ko 4-5 godina😣 ali dobro. Bar znam pda je bilo za njeno dobro, da mi se ne razboli.
    Ja sam evo ispekla muffine, sutra imamo goste, sad idem gledat TV, mala spava tj. drijema…

Ja sam samo tamo rodena i kao mala beba otisla zivjet dalje,al sam ostala jako vezana za taj kraj,jer sam svako ljeto isla kod bake i djeda preko praznika i uvijek volim doc tu...inace zivjela sam do prije 3 god. u Og.,kad sam se doselila u Rijeku,posao je odveo mm ovdje,pa sam ja dosla za njim, on je  slavonac...ima nas odasvud 

• Romi
    17. Siječanj 2018. 19:25

Srnac

Nemam pojma..on se ne zali :)
    Cesto se pokaka pa se ipak po noci presvucemo ali ako ne ja ga ne diram jer se razbudi.
    Nema crvenila pa iskreno nisam puno o tome razmisljala ali hvala na savjetu bas cu malo procekirati oko toga..druge mame kako vi? Presvlacite po noci ako se ne pokaka?

Ja ju isto ne presvlacim ako se ne pokaka,nema crvenila mi nista

• Srnac
    17. Siječanj 2018. 19:26

I_me

mamisita27

Srnac

Od pelena koristimo pampers pc i te su mi se do sada pokazale apsolutno najbolje. Za dan mi nije toliko bitno ali za noc su mi nezamjenjive.
    Ne presvlacimo se osim ako se ukaka i one mi bez beda izdrze po 12h.
    Rijetko propuste i to je ako ih nisam dobro stavila ili smo zreli za veci broj.

Zar nije previse drzati bebu u mokraci 12 sati? Preporuke steucnjaka su do 4 sata. Moj K kaka svako par dana 1x dnevno ali piski stalno i nezamislivo mi je drzat ga u mokraci 12 sati, sam osjecaj…

Ja svoju drzim 12h preko noci u peleni. Zbog remencica. Tlaka dok joj promjenim. I full je razbudim. Pa sam odustala.
    Stalno joj pipam pelenu po noci kad se probudi da vidim dal je puna, al nije. Cini mi se da tek pred jutro se ispiski, a kaka u kad se probudimo i mazimo u kreveru.. znaci rafali.. onda ju odmah presvuc

Urin je sterilan pa ako nema crvenila guze mislim da nebi smio biti problem pogotovo kod deckica. 
    A i moj ako kaka zapravo kaka ujutro najcesce na papanju br 2 samo sto je nama jutro jos noc.
    Kod nas prije ponoci nema spavanja kao ni prije podne buđenja pa je nama 7, 8 ujutro jos uvijek noc 

• Srnac
    17. Siječanj 2018. 19:39

Da da naravno za noc mislim. Preko dana mijenjamo svaka cca 3h i naravno kad god se pokaka..a to je cesto :)
    Zadnju pelenu mu stavljam oko ponoci i onda ako se oko 7-8h na hranjenju ne pokaka mijenjam oko podne kad se probudi.
    Nekad zaspi i u 2 ujutro pa jos jednom promijenim, cesto se ujutro pokaka pa opet promijenim ali ako ne max nam je 12h. I to mi pampers pc odradi bez problema. 

• Srnac
    17. Siječanj 2018. 19:42

mamisita27

I par puta kad mi je plakao preko dana, a samo je bila zapiskana pelena, cim bi ju promijenila- smirio se. Al mi nemamo problema s uspavljivanjem. Kad se probudi za jelo, ionak je razbuden i place.

Moj se bas razbudi..i onda je to smijanje, pricanje i uspavljivanje od cca sat vremena. Ovako se probudi, pocica, spustim ga malo drzim ruku na njemu, spojimo se nos na nos i dalje spava.

• sretna
    17. Siječanj 2018. 20:21

Evo nas, kako su mi dobrondosla 2 sata u drustvu odraslih, a  i piva je dobro sjela 😄
    Aurora nisi jedina, ja obozavam pampers pc! Koristila s L i sada s P. Svasta probala, al nema im ravnih! 😊
    Pelene nocu ne mijenjam osim ako se ukaka.

Barkleys
    17. Siječanj 2018. 20:30

Mi toliko često mijenjamo pelenu, da realno nije mi bitna marka. Moja kaka po 5-6x dnevno. Jel to previše? Nekad i više, a nekad i koji put manje. Još nam stalno neko donese neki paket... Sad koristimo violetine. A po noći, najgore mi je kad joj dam sisu, pojede, uspava se, preselim u kolijevku i onda krene prditi i kakati. I onda se totalno razbudi. Pa joj najčešće i odmah mijenjam pelenu. Da ubijem vrijeme. Pa opet sisa i uspavljivanje. I tako bude noći kad se samo vratimo u krug. 😂

I_me
    17. Siječanj 2018. 20:41

mamisita27

I me, koliko dugo jos nosite remencice?

Sto se tice pelena, ja potrosim cca 5-6 kom dnevno.
    Dok nije imala remencice i vise. 
    U 9,12,15,18 i 21h. Svaka 3h.  Ako se u medjuvremenu pokaka il nnest isto promjenim.
    Mjenjam na svaka 3h bas zbog njih,da ih sto duze ima i da se ne buni. Jer slapa sad konta da ih ima i jedva joj ih nazad stavim jer ukoci noge i bas peotestira za novo stavljanje..
    8.2. imamo uvz i kontrolu i nadam se da je to to onda.. tada ce ih imati 2.5 mj a rekao je da ce ih nositi tako nesto.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.