Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    12. Veljača 2020. 15:10

ayla

Aurora hvala ti sve sam screnshoot 😘😘😘

I jaa 😁

• Noemi1
    12. Veljača 2020. 15:18

Aurora87

E, nisam stigla napisati omjere…ugl, uvodi se prvo rucak. Kolicina se povecava tako da do kraja mjeseca 1 mlijecni obrok se u cijelosti zamijeni sa 150-200 g cvrste hrane. Omjer povrca, priloga i mesa je 2:1:0,5. U dobi od navrsenog 4. Do navrsenog 6. mjeseca birajte zitarice bez gkutena (kukuruz, riza, prosena kasa, heljda, amarant i kvinoja) nakon 6. Mjeseca zivota ponuditi bebi i zitarice s gkutenom (psenica, raz, pir, kamut, jecam i zob) te jednom tjedno jaje i ribu. Sve voce i povrce oprati prije upotrebe a zitarice oplahniti. Pise da se moze ovako od 4.mjeseca zivota, znaci mrkva, krumpir, cvjetaca, brokula. Tu se navodi da su oni niski alergeni pa zato. A znam da na fejsu pise da su tesko probavljivi…to je na vokju kako tko hoce🤷‍♀️.
    Nisam ni ja znala da ima na netu knjiga, ja ju zazeljela za babinje pa dobila. Ugl, ako vas jos sto zanima, pitajte. Detalji nekog recepta npr pa cu napisat 😉

Ee hvala ti punoo 🤗 svaka cast, ne bi mi se dalo nikad to sve prepisivat 🙈

12. Veljača 2020. 15:19

Noemi1

Aurora87

E, nisam stigla napisati omjere…ugl, uvodi se prvo rucak. Kolicina se povecava tako da do kraja mjeseca 1 mlijecni obrok se u cijelosti zamijeni sa 150-200 g cvrste hrane. Omjer povrca, priloga i mesa je 2:1:0,5. U dobi od navrsenog 4. Do navrsenog 6. mjeseca birajte zitarice bez gkutena (kukuruz, riza, prosena kasa, heljda, amarant i kvinoja) nakon 6. Mjeseca zivota ponuditi bebi i zitarice s gkutenom (psenica, raz, pir, kamut, jecam i zob) te jednom tjedno jaje i ribu. Sve voce i povrce oprati prije upotrebe a zitarice oplahniti. Pise da se moze ovako od 4.mjeseca zivota, znaci mrkva, krumpir, cvjetaca, brokula. Tu se navodi da su oni niski alergeni pa zato. A znam da na fejsu pise da su tesko probavljivi…to je na vokju kako tko hoce🤷‍♀️.
    Nisam ni ja znala da ima na netu knjiga, ja ju zazeljela za babinje pa dobila. Ugl, ako vas jos sto zanima, pitajte. Detalji nekog recepta npr pa cu napisat 😉

Ee hvala ti punoo 🤗 svaka cast, ne bi mi se dalo nikad to sve prepisivat 🙈

Bas to 😅😅 

12. Veljača 2020. 15:38

Moja miska doji na zahtjev, nekad papamo svaka 4h a nekad svaka 2h, nikad ni ne znam koliko je pojela 😂 rodila se s 2750 a sada sa tocno 4mjs je imala 6000, znaci dobro napreduje, nikad se nisam brinula, tako da ja nemam pojma kako uopce racunat koliko je pojela kasice, ja cu joj davat kolko mapravim pa koliko pojede, pojede 😂 samo sam previse uzbudena oko tih kasica i sta i kako, a ta knjiga mi se cini nekako too much, u smislu tih pravila nekakvih :( pa sad ne znam kako bih, doduse krecemo s kasicama tek 5.3

12. Veljača 2020. 15:40

Aurora jesi ti isla sve po knjizi ili? 

12. Veljača 2020. 15:47

Jeste svaku namirnicu uvodili samu? Noemi cini mi se da si ti pisala da si drugacije ako se ne varam, da si novu ubacila s vec uvodenom namirnicom

LollyBB
    12. Veljača 2020. 15:53

lalolitala

LollyBB

Noemi1

LollyBB

Cure, bok, nisam se javljala petsto godina, ali bacim pogled na forum. Dan mi bude baš aktivan i nekako sam skršena pa mi se ne da tipkati. Beban je dobro, evo, za koji dan puni 5 mj.Juri vrijeme… Aktivan je pa mi se nekad čini da mu fali aktivnosti, a ja bez ideja.Dogodi li se i vama da vam ponestane ideja? Idemo van što više možemo, ali je bio par dana kašljucav pa smo doma ćubili i onda mi se čini da mu za čas dosade igračke. Doduše, nije to neka velika igra. Žvače sve što mu daš i razgovara s vrtuljkom, lovi ga.Jedino šta mi se čini da mu se ne da prebacivati s leđa na trbuh, a do neki dan je to radio stalno.
    E, što se tiče vode i čaja. Dr mi je rekla da u mlijeku ima vode i da nema potrebe davati, a ja sam mu znala davati čaj kad je imao grčeve. Sad niti to. Na ad je.
    Uskoro ću i ja početi s dohranom, možda s 5 ipo mj, vidjet ću još. Nešto čitam koliko stignem, a imam i neku knjigu s receptima da mi olakša.

Ja sam isto pocela s vodom tek kad je poceo kasice jest. Caj od komoraca mu znam skuhat, ako jede kasice koje zatvaraju (mrkva, banana i sl). Imas i app bebin kalendar dohrane, tamo ima recepata isto. Nema puno, al za pocetak je dosta 😊

E, tenks! Skinula sam tu app pa će dobro doći.
    Šta mislite o onim baby kuhalima? Vidim da ima Avent, Gorenje… Kuha se na pari i može se više tiga odjednom spremati. Ima netko?

Da da i da!! Ne radi miksanja nego kuhanja. Potrpam nutra i za 10-15-20 min gotovo. Okrenem sad zmiksam i gotovo. Preporod.. kad se sjetim prve.. kuhaj gnjeci ajme majko…

E, super je čuti neku info iz prve ruke.  Ma, tako se i meni čini, olakšala bih si koliko mogu. Koje kuhalo imaš? Gledam Avent i Gorenje, ali mi se čini da ih ima još nekih pa sad...

Aurora, hvala na uputama! :-)

• XoXo
    12. Veljača 2020. 16:58

Noemi1

XoXo

Cure, moze meni koja proslijediti knjigu na mail icculjak@gmail.com?

Kada ste krenuli s dohranom?
    Ima li koja mama da ide onom metodom Beba vođa dohrane?

Evo proslijedila sam ti 😊 mi smo krenuli nakon sto je napunio 4mj. No, moj je samo na adu, pa zato. Inace bih malo kasnije krenula s dohranom. A tu metodu ne koristim, jer je on bio premal za tak nest, a i ne bi mi se dalo kuhat mu 5 namirnica posebno, pa da on bira sto zeli.

Hvala 🥰😘

• Noemi1
    12. Veljača 2020. 19:30

Aurora87

E, a sto se tice tog sto napuhujue…mene i moje je jako iznenadilo sto svugdje kazu kruska da ide među prvim vocem a nas sve ona jako napuse…dok cvjetaca i brokula ne🤷‍♀️. Dobro je znati sto nutricionisti kazu pa prilagoditi svojim preferencijama…a zanimljivo da oko beba ima milijun oprecnih i razlicitih misljenja…oko svega🤪. Pa ti znaj…radis po svom i dobro😁

E mene kruska ne napiri. Al obicno ju jedem ujutro. A ove sve mahunarke, grahorice i sl, napuse za poludit. To valjda individualno. 🤷  maa svi po svom ionak radimo, al super dodje ovak nest kao primjer jelovnika. Vidis neke kombinacije kojih se ne bi sjetio 😀

• Noemi1
    12. Veljača 2020. 19:34

Milla

Jeste svaku namirnicu uvodili samu? Noemi cini mi se da si ti pisala da si drugacije ako se ne varam, da si novu ubacila s vec uvodenom namirnicom

E na pocetku sam npr 1.dan tikvica, 2.dan tikvica, 3.dan tikvica+bundeva. Ja sam ti tak uvodila 😅 pa onda npr bundeva i maslinovo. Pa maslinovo bundeva i batat. 😅 neke sam same uvodila kao npr blitvu, ciklu, korabu, a neke sam kombinirala s uvedenom namirnicom.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.