Slatko me isto muči kao i Nikkittu, istog trena moram nešto čokoladno kad me zatraži 😁 Meni je isto privlačan Merkur ali me brinu te gužve o kojima se stalno priča 😅 što se tiče udaraca ne brojim ih, nekad je dosta miran, većinom navečer osjetim udarce ali zapravo nijedan dan nije isti.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Ja isto ne brojim udarce jer bi mogla svako drugi dan na hitnu🤦♀️Ima dana kad je neumoran,doslovno ga osjetim stalno i dobro me razdrma,a onda dva dana neko migoljenje,meskoljenje,nema nikakvog obrasca. Doktorica mi je rekla da cemo o tome nakon 30tog tjedna al da neke bebe jednostavno ne mozes popratit. Vidit cemo kako ce bit kroz koji tjedan.
Ja u pon idem kod specijaliste za preporuku za carski,moja pretpostavka je da mi nece dat prirodno ali vidit cemo. Nakon toga cu razmisljat di bi i sta bi.
E da jel koga jos bole stopala? Mene pete ubijaju,neovisno bila bosa,u papucama il u tenisicama.
Ni ja ne brojim udarce, ima dana kad je ujutro miran pa se sva zbediram, onda cim osjetim odmah mi je lakse, pa ima dana da bas nabija da me i zaboli.. Ali znam da je to normalno, pa ne moze ni bit aktivna beba 0-24 svaki dan..
A slatko, jaooo ja bi ubila za slatko, gladna se budim i gladna idem spavat, ovih 1800 kalorija je nula bodova, sad sam pocela opet paziti ovaj tjedan jer u ponedjeljak moram raditi novi GUK, pa se drzim dijete, al vec u utorak cim predam krv na VV cu se najesti..
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 03.11.2025. 🩵🫶
Cestitam curkama na bebacima, nadam se da ste mi svi dobro, mazite se i pazite 🥰
I svim ostalim trudnicama, nisam puno u toku, ali nadam se da ste mi sve dobro i da je sve po planu☺️
Ja sam jucer imala pregled, posteljica je previa, mirovanje i kontrole u bolnici. U pon idem na prvu kontrolu i moram bit spremna na sve. Vodit ce me u Splitu, bit ce tesko, ali se nadam da ce sts duze ostat unutra🤞☺️
Samo laganini. Placenta previa nemora biti ništa strašno kada se zna za nju. Jedino što te mogu staviti u bolnicu na čuvanje sa cca 34tt, a dogovoreni carski ide tek sa 37+...
Ja sam bila dobile trudove i prokrvarila od stresa noć uoči carskog, što se moglo spriječiti samo da su dali Normabel prije spavanja.
Jedino što je malac imao krvarenje u mozgu 2.stupnja u dijelu za motoriku (išli smo na vježbe, ali nemamo nikakvih problema sa motoričkom, štoviše vrlo je spretan i aktivan od malena). I to nebi znali, nego nas je pedijatrica slala s 2mj. na UZV kad je čula kakav je bio porod. Čudila se što u Petrovoj to nisu odmah provjerili.
Tako da eventualno na to pripaziti ako bude kakvog krvarenja.
Što se tiče micanja 1. sin je bio relativno slabo aktivan i trbuhu. Više se samo znao istezati. Imao je dana kad bi se 3 puta pomakao, pa onda jedan dan aktivniji. A sada je turbo.
Ovaj je aktivniji u trbuhu i stalno se nekuda vrti.
Mislim da nas i malo plaše već sa svim tim pravilima. Treba paziti, ali mislim da smo nakon svega preopterećene sa svime.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Ne pratim udarce, jučer sam recimo baš bila jako aktivna i tek sam popodne skužila da ju nisam osjetila skoro cijeli dan. Došlo vrijeme za injekciju, ja stisnem trbuh za iglu a ona me krene lupati pa moram čekati da se smiri da se mogu piknuti onda obično oko 6 ujutro se probudi i krene kad je već meni lagan san, a jutros sam se probudila u pola 6 i nisam ju osjetila odmah po buđenju.. kad se meni oko 6 prispavalo opet, eto nje. I to me visoko udarala i odmah mi je bila muka jer me u želudac udarala, što znači da se okrenula tijekom noći, ali jutros opet niski udarci. Ne da se mala
Od uložaka sam uzela chicco, frida gaćice, i jessa gaćice za inkontinenciju. Još ću s amazona naručiti Lansinoh gaćice i uloške - imaju neke valjda jače za prve dane, i onda neke druge za 2 tjedna poslije poroda. Javim kakvi su ako se sjetim, ali pošto sam među zadnjima ne znam koliko će Vam to biti od koristi
Za slatko, i meni se zadnjih dana stalno nešto jede, hvala Bogu na super ogtt-u, ne znam kako bih inače. Iako i ovako pokušavam ne jesti gluposti nego recimo pijem onaj Bolero ali jako razrjeđen, ili neku voćku uzmem..
E da jel koga jos bole stopala? Mene pete ubijaju,neovisno bila bosa,u papucama il u tenisicama.
Mene sve boli stopala i noge pogotovo ako sam duže na nogama. Neki dan smo išli po još neku opremu, ja sam umrla navečer koliko me sve bolilo. Pomaže spavati s podignutim nogama a i muž često izmasira.
Nisam još primijetila oticanje stopala ali ako sam duže u tenisicama bole me noge... tako da sam kad god mogu u crocsama, one su mi najudobnije
Mene sve bolistopala i noge pogotovo ako sam duže na nogama. Neki dan smo išli po još neku opremu, ja sam umrla navečer koliko me sve bolilo. Pomaže spavati s podignutim nogama a i muž često izmasira.
Nisam još primijetila oticanje stopala ali ako sam duže u tenisicama bole me noge… tako da sam kad god mogu u crocsama, one su mi najudobnije
Ma mene baš te pete. Nije težina nego baš bol ligamenta ili tetive ili nečeg. Pa gledam šta bi mogla da ne zalegnem skroz. Znači i ti se još bockaš u trbuh? Ja isto al sve je teže. U noge ne mogu jer mi nastaju strašni podljevi, u ruke mi bed radi modrica a i nezgodno mi je jednom rukom...meni je isto freaky kad se krenem ubost a on se miče u trbuhu🤣
Cestitam curkama na bebacima, nadam se da ste mi svi dobro, mazite se i pazite 🥰
I svim ostalim trudnicama, nisam puno u toku, ali nadam se da ste mi sve dobro i da je sve po planu☺️
Ja sam jucer imala pregled, posteljica je previa, mirovanje i kontrole u bolnici. U pon idem na prvu kontrolu i moram bit spremna na sve. Vodit ce me u Splitu, bit ce tesko, ali se nadam da ce sts duze ostat unutra🤞☺️
Samo laganini. Placenta previa nemora biti ništa strašno kada se zna za nju. Jedino što te mogu staviti u bolnicu na čuvanje sa cca 34tt, a dogovoreni carski ide tek sa 37+…
Ja sam bila dobile trudove i prokrvarila od stresa noć uoči carskog, što se moglo spriječiti samo da su dali Normabel prije spavanja.
Jedino što je malac imao krvarenje u mozgu 2.stupnja u dijelu za motoriku (išli smo na vježbe, ali nemamo nikakvih problema sa motoričkom, štoviše vrlo je spretan i aktivan od malena). I to nebi znali, nego nas je pedijatrica slala s 2mj. na UZV kad je čula kakav je bio porod. Čudila se što u Petrovoj to nisu odmah provjerili.
Tako da eventualno na to pripaziti ako bude kakvog krvarenja.
Što se tiče micanja 1. sin je bio relativno slabo aktivan i trbuhu. Više se samo znao istezati. Imao je dana kad bi se 3 puta pomakao, pa onda jedan dan aktivniji. A sada je turbo.
Ovaj je aktivniji u trbuhu i stalno se nekuda vrti.
Mislim da nas i malo plaše već sa svim tim pravilima. Treba paziti, ali mislim da smo nakon svega preopterećene sa svime.
E super, hvala ti na informacijama. Mene su malo s tim prepali, mislila sam da sam gotova, vec sam vidila porod i njega s cjevcicama. Al sam malo i gugala i vidim da se moze doci do termina, da ima zena kojima doktori nista nisu rekli oko mirovanja. Ugl ima svega!
Od pon sam na Firulama, nadam se samo kontrolama☺️
Sto se tice bebaca, moj je divljak vecinu vremena, prijateljica ima mirnu bebu koja se javi tek toliko i sve je okej, ne treba se previse stresirat oko toga, samo si skodimo🫠
💁♀️ 30 🙋🏼 38
▪️15.11.2025. ⏳️👶🩵
Clo baš mi je drago da si zadovoljna s Merkurom. 🥰❤️
Jana1993 i mene sad privlači taj Merkur, a bojim se gužvi i ne znam tamo doktore. 😂
Miškica30 drži se i samo dan po dan, vjerujem da se može i previa izgurat bar do 37+0 tt. Sretno! 🍀❤️
Lea25 točno tako, ritmički pulsiranje u jednoj točki nisko i tako 5-10 min. Štucao je 2 dana zaredom. 🤭 Sretno sutra i uživaj na uzv. 🍀💙
Što se udaraca bebe tiče i ja sam jučer govorila mužu kako mali preko noći doslovno skače u trbuhu, a jučer preko dana slabi i mekši udarci. Ja unazad par tjedana zapisujem sat u kojem se javlja, ali baš ima dana kad je mirniji, odnosno i dalje se javi svako 1-2h, ali suptilnije. Navečer se pak probudio i krenuo lupat jače, kaže muž - tražila si, evo ga.🤭😂 Srećom po noći luduje, tako da ne moram baš brojati. Iako sam započela neki dan s kick counterom na Pregnancy+, nekako mi odbojno, samo bezveze stalno moram misliti o tome, a to nema smisla, kad krene lupanje prebrojim 10 udaraca doslovno u par minuta, pa se pitam jel to pravilo vrijedi za cijeli jedan dan? I broje li se udarci od 27+1 ili 28+0 tt?
Ana_ZK i ja mislim da nas previše opterećuju em broji udarce, pazi da ne spavaš na leđima, pazi na određene namirnice.. previše svih upozorenja.. 🤷🏼♀️😅
Baccarat zašto oko poroda moraš kod specijaliste, podsjeti me, mislim da si bila govorila to na početku, ali pregnancy brain is real. 🤓
Plavuša ja se radi sebe osobno držim 1900-2000 kcal, kako koji dan. Ne znam kako bih na 1800, svaka vam čast cure koje to morate.❤️
Rozi_lak moj mali je očito noćna ptica na mamu, pa krene udarat jako oko 23h, pa dok ne zaspim, onda se ja budim oko 3 ili 5, i on lupa kao boksač, opet se budim oko 6 ili 7, pa 8-9, on stalno lupa čim otvorim oči. Kad se ustanem, smiri se jačina udaraca, umoran od partijanja all night long. 😎 Joj još se pikate cure, uffff, svaka čast. 🥹😍
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji