Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    suza85
    19. Kolovoz 2025. 20:25

Nikkitta

Suza85Zaboravila sam iskomentirat pohranu matičnih stanica. Ja sam bila za to jako zainteresirana. I muž je zapravo za svoje prvo dvoje djece pohranio matične stanice prije 18 i 16 godina. Međutim, kad sam malo više istraživala, shvatila sam da je sada bolje da se pusti da pupkovina otpulsira i da te matične stanice odu nazad bebi. Tako da zapravo da sam odustala od pohrane krvi iz pupkovine, jer želim da se ta krv vrati bebi kroz pupkovinu, znači da otpulsira, da se ne reže odmah pupkovina, a eventualno želim pohraniti samo tkivo pupkovine, zato što je sad to neki novi big deal. Samo što će mi to teško biti, jer firme koje to rade, rade prvenstveno opciju Apohranu krvi iz pupkovine + usput opciju B, pohranu tkiva pupkovine. Niko ne radi samo tkivo pupkovine, tako da uopće ne znam kako ću to na kraju iskombinirati.😅

Nikkitta fetal ECHO sam radila na Bračku,prvi put u22-gom tjednu trudnoće,a sad ponovno na preporuku kardiologa jer je tada plod bio mali pa je bilo teško vidjeti dal je sve dobro.
    Nije bilo nekog određenog razloga za taj pregled,ali je to zbog mojih godina bila preporuka ginekologa pa sam to obavila.
    Šta se tiče pohrane matičnih stanica i ja se sad malo premišljam jer sam upravo proučavala i pročitala da ako je ta pohrana u javnoj ustanovi a ne u privatnoj da se mogu donirati bilo kome prema potrebi i nije rećeno da će dočekati tvoje dijete,ako bi nedaj Bože ikada bilo potrebno.
    Moram to još malo proučiti i porazgovarati s mužem šta on misli,a opet po drugoj strani vjerujem da se "dobrom dobrim vraća" pa...

rozi_lak
    19. Kolovoz 2025. 20:37

pikulica6

Jana1993

Nikkitta super za nalaz!
    Mene moja gin iz DZ naručila za IAT, ali je rekla da odem između 30. i 32. tjedna, a sad zašto baš tada nez🙈 Curke, što mislite o kupanju u moru u 29. tjednu?

Ja se evo kupam u 27.tjednu a u prosloj trudnoci sam se kupala do 33.tjedna (pogodilo se da sam tad na moru). Bas mi pase plivanje za leda i puno se bolje osjecam, pazim samo da kad izadem odmah promjenim kupaci.

Daa obavezno mijenjanje kupaćeg odmah 🙌🏼 
    Joj tako mi treba/fali kupanje a nema šanse da idem na bazene..
    Ja ću na idućoj kontroli pitati za vježbanje, bila sam malo nešto u početku vježbala ali slabo.. Drugo tromjesečje praktički ništa. Pa sad kad smo već u nekim safe tjednima i ako ostane sve ok, lagano par puta tjedno vježbice za zdjelicu raditi☺️
    Vježbate li vi koje niste na mirovanju i što?

I idem se naliti sad vodom i čekati jutro. Cijeeeeli dan mi se jede nešto slatkooooo ovo nije normalno. 

Clo
    19. Kolovoz 2025. 21:01

Nikkitta - bravo za ogtt 🤗

Sto se mene tiče za sad je sve pod kontrolom. Primam još sutra do 13h protiv trudova i danas sam dobila zadnju inekciju za pluća malca. 
    Na ctgu nema nikakve naznake za trudove uopće sto je još uvijek dobro. Rekli mi sutra raditi guk profil pa ćemo i to pogledati i neke nalaze čim završi terapija. Javljam svakako

🙎🏻‍♀️30 ❤️ 👦🏻33
    💙 25.8.2025. U 3:30 💙 palčić Otto 💙

• Ana_
    19. Kolovoz 2025. 21:30

Nikkitta super za dobre nalaze!

Clo nadam se da ste još 2u1 i da tako potraje 🤞🏻🤞🏻

Rainbow velika bebica stiže 🤭

Suza85 super da je sve u redu!

Rozi_lak ja sam rhogam dobila 2023 nakon poroda, prošle godine nakon spontanog i sad prosli tjedan (29+4 čini mi se). Tako mi je savjetovala jedna vrhunska gin, moja se složila s time i jedna doktorica koja radi na transfuziji je rekla da si uzmem. Nakon poroda i spontanog je preko HZZO-a, a sad sam morala kupiti (cca 50€).
    Sad samo moram provjeriti s mojom gin idem li vaditi opet IAT u 32tt ili ne treba 🤷🏼‍♀️

Ja sam danas imala redovan uzv u bolnici, sve je u redu ali bebac ima glavicu skoro 3 tjedna veću 🫣
    Bit će glavonja kao i stariji brat 😂

Ja uopće nemam nijedan babybonus kupon, ne znam zašto. Pričekati ću koji dan pa ću vidjet, taman bih obavila shopping ali cekat ću kupone 😅
    Kad krenem u TA na kontrole moram vidjeti hoće li me na carski pa ću u skladu s time kupiti Frida bok se 😶

• Jana1993
    19. Kolovoz 2025. 22:13

Hvala cure na odgovorima 💙 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Cotton
    19. Kolovoz 2025. 23:01

Jana1993 meni su bas na zadnjoj kontroli rekli pošto je sve dobro, i beba, cerviks da slobodno i more i setnje i sve.. samo eto nemam u planu na more. Bila sam krajem 6og mj i kao sto su cure rekle pazila sam da mijenjam badic, bila ranije ujutro na plazi i kasnije popodne i to na maloj plazi gdje nije bilo ljudi skoro uopce… 

Rozi lak ja sam pozitivna krvna grupa… 
    Da, tako i ja spavam s rukom ispod jastuka pa mi jos gore, ali dobro, proci ce i to 😅

Nikkitta hvala 😊 mislim da cu otici cetvrtak ili petak, da odradim to pa gotovo. Ja inace nisam fan slatkog, ni kolaca, cokolada, cak ni sokova pa se nadam da me nece satrat ta tekucina 😂 

Što se tiče vježbanja, ništa kod mene.. samo šetnje i to je to, vježbam svaki dan pješke na treći kat 😂

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

suza85
    19. Kolovoz 2025. 23:11

Ana_

Nikkitta super za dobre nalaze!

Clo nadam se da ste još 2u1 i da tako potraje 🤞🏻🤞🏻

Rainbow velika bebica stiže 🤭

Suza85 super da je sve u redu!

Rozi_lak ja sam rhogam dobila 2023 nakon poroda, prošle godine nakon spontanog i sad prosli tjedan (29+4 čini mi se). Tako mi je savjetovala jedna vrhunska gin, moja se složila s time i jedna doktorica koja radi na transfuziji je rekla da si uzmem. Nakon poroda i spontanog je preko HZZO-a, a sad sam morala kupiti (cca 50€).
    Sad samo moram provjeriti s mojom gin idem li vaditi opet IAT u 32tt ili ne treba 🤷🏼‍♀️

Ja sam danas imala redovan uzv u bolnici, sve je u redu ali bebac ima glavicu skoro 3 tjedna veću 🫣
    Bit će glavonja kao i stariji brat 😂

Ja uopće nemam nijedan babybonus kupon, ne znam zašto. Pričekati ću koji dan pa ću vidjet, taman bih obavila shopping ali cekat ću kupone 😅
    Kad krenem u TA na kontrole moram vidjeti hoće li me na carski pa ću u skladu s time kupiti Frida bok se 😶

Hvala Ana

• Baccarat
    20. Kolovoz 2025. 07:01

Nikita da stavila me samo na dijetu sva sreća, jer je ta druga vrijednost kao najmanje bitna. Meni je nutricionistica davno sastavila jelovnik jer sam isto brzo dobijala na kilaži (kojeg ss bas nisam držala hahah) sad ga je samo doradila. Za večeru uglavnom feta integralnog/sourdough kruha,posni sir,pureca sunka+povrce neograniceno pogotovo kuhano. Ili pirjane tikvice/sataraš, jaja,kruh. Ili nekakva kao pita od tikvica s feta/posnim sirom. Ili jogurt s bobicastim i sjemenkama i maslacem od badema...bitno da ima protein malo masti i slozeni ugljikohidrat. E da i pijem myoinositol iz ručak on je navodno odličan za gd.

Šta se tiče kupanja,kupala bi se tamo di nije gužva. Cilo lito sam se tako kupala i urinokultura je sterilna a i brisevi. 

Suza i ja sam odradila fetalni ehokardiogram, iako sam mislila da neću, al mali ima proširene pijelone i to zna ic u paketu sa srcanim manama, tako da ipak jesam i neka sam jer je sve tip top pa sam mirna. Ali dr.Lulic je rekla da ginekolozi u 90% slucajeva to dobro vide i da uglavnom ona samo potvrdi prvotno dobar nalaz s anomalija.

suza85
    20. Kolovoz 2025. 07:24

Baccarat

Nikita da stavila me samo na dijetu sva sreća, jer je ta druga vrijednost kao najmanje bitna. Meni je nutricionistica davno sastavila jelovnik jer sam isto brzo dobijala na kilaži (kojeg ss bas nisam držala hahah) sad ga je samo doradila. Za večeru uglavnom feta integralnog/sourdough kruha,posni sir,pureca sunka+povrce neograniceno pogotovo kuhano. Ili pirjane tikvice/sataraš, jaja,kruh. Ili nekakva kao pita od tikvica s feta/posnim sirom. Ili jogurt s bobicastim i sjemenkama i maslacem od badema…bitno da ima protein malo masti i slozeni ugljikohidrat. E da i pijem myoinositol iz ručak on je navodno odličan za gd.

Šta se tiče kupanja,kupala bi se tamo di nije gužva. Cilo lito sam se tako kupala i urinokultura je sterilna a i brisevi.

Suza i ja sam odradila fetalni ehokardiogram, iako sam mislila da neću, al mali ima proširene pijelone i to zna ic u paketu sa srcanim manama, tako da ipak jesam i neka sam jer je sve tip top pa sam mirna. Ali dr.Lulic je rekla da ginekolozi u 90% slucajeva to dobro vide i da uglavnom ona samo potvrdi prvotno dobar nalaz s anomalija.

Bacarat drago mi je da je i kod tebe ECHO dobar.
    Kao što si rekla i mene je poslala ginekologica s anomalya,al je par put naglasila da ona ne vidi ništa loše i da je to samo zbog preventive🥰😍

• leia
    20. Kolovoz 2025. 08:07

Rozi_lak ja sam primila Rhogam prošli tjedan sa 28+3 isto u dogovoru sa gin. i ekipom s transfuzije, s time da sam ga isto kao i Ana morala platit ovaj put nekih isto 50ak€. On mi je rekao da ga i nakon poroda primam po defaultu kao i svaka Rh neg trudnica i tad se ne plaća
    Ne znam kolko ima smisla onda radit IAT u 32.tt, ali vjv se radi kao da imaš što friškiji nalaz krvne grupe za porod, baš ću pitat gin 🧐

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI