Pozdrav svima
Od kad sam saznala da sam trudna sve podatke i mjere, iskustva tražim na tim forumima i tek sam prije nekoliko dana uočila ovaj forum.
Nadam se da još nisam prekasna kod vas.
Datum očekivanog poroda je 10.10
Ovo mi je druga trudnoća,ali ko da je prva: naime sin iz prvog braka mi je napunio 18 u 3-em mjesecu.
Ova je trudnoća dugo oćekivana.
9 godina bez zaštite, al kako se nije ništa dešavalo krenuli smo na umjetu oplodnju.
Taman kad sam čekala menstruaciju da počnem s menopurom desilo se naše čudo i plusić.❤️
Evo curke da se javim, nocas u 3 se rodila moja curka Ema, 3280g i 48cm
Sve je uredu, nisam rezana nisam sivana i s bebicom je sve ok 😁
💓
Čestitke , neka joj bude zdrav i sretan zivot ❤️🥰 a mami brz oporavak
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Martinaa Cestitam od srca, zelim ti brz oporavak i da se sto prije mazite doma🥰❤️
Kad budes mogla napisi nam kakav ti je bio porod.
Ja sam danas bila na pregledu i izgleda da imam manjak plodne vode, ali sve mjere i protoci i ctg su uredni tako da se moram sutra ujutro vratiti na ponovni preged. Ako bude sve ok sutra, kontrolirat ce me svaka dva dana, a ako ne, ostavit ce me u bolnici na promatranju do indukcije ili dok ne procjene da je vrijeme za porod. Sada sam otvorena 2 prsta i iskreno se nadam da ce mali sam krenuti😅
Prvi su mi radili dr. Tomičić i dr. Vrčić.
Evo razlike.
https://n1info.hr/zdravlje/francuski-carski-rez-manje-boli-te-daje-brzi-oporavak-i-dizanje-na-noge/
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Martinaaa ajmeee, ti si rodila! Čestitam od srca. Želim brz oporavak tebi, a curici sretno i bezbrižno djetinjstvo. ❤️
Rainbow Hope kako uzbudljivo, skroz u finišu si. Beba 3+ kilice, cuteee! 😍😍 Drago mi je da su radovi doma pri kraju, sad se možeš bacit na spremanje torbe za bolnicu. Znam, it’s a drag. 😅
Maravillosa joj, žao mi je za manjak plodove vode. Koliko sam upoznata, ona se obnavlja svaki dan, stalno, i cijeli volumen se može promijeniti u 24h, pa možda sutra bude skroz bolja situacija. Znam da već ionako piješ dovoljno tekućine, pa ne znam što drugo osim čekanja i samo pozitivno, od sutra si ionako “u terminu”, right? Da bude sve dobro! 🙏🏼🍀❤️
Ana_ZK101 oh ok, hvala ti, ovaj rez jest vertikalan i ne, ne znam nikog tko ima takav rez, frendica koja je rodila u Vinogradskoj mi je danas poslala fotku svog reza (ožiljka) i klasičan je, horizontalan ispod bikini zone. Ovaj FR rez zvuči sjajno, ali ne vjerujem da se igdje izvodi, osim to što navode za Vinogradsku. Svakako se valja raspitati. Hvala na info! Jedino mi je tu minus kaj onda nemreš pod opću anesteziju, nego mora spinalna jer vidim rodilja aktivno sudjeluje puhanjem u tu plastičnu cijevčicu. 🤓
Suza85 dobro nam došla i čestitke na bebici! 😍 Ti si već onda isto u lijepim tjednima, odnosno trećem tromjesečju? Kako se osjećaš? Slobodno, ako želiš, napiši datum idućeg pregleda, pa te ubaci naša Ana_ na listu. Bez obveze, ako želiš. 😎
P.s. Mali ispravak, nije umjetna oplodnja već medicinski potpomognuta ili izvantjelesna, prirodno se odvija oplodnja, samo izvan tijela, uz pomoć medicine (lijekovi, aspiracija jajnih stanica). Umjetna oplodnja je pogrdni izraz koji su popularizirali Crkva i mediji i dosta nanosi štete svim roditeljima i djeci koji dolaze tim putem. Znam da je ušlo u žargon, ali moramo mijenjati taj narativ. U svakom slučaju, drago mi je da je vaše dugoočekivao čudo došlo prirodno i da niste trebali pomoć liječnika, jer taj proces je teška muka, osobito ako traje godinama. Znam iz prve ruke. 😂
Ana_ kako si danas? Se smiruje sve?
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Hvala na dobrodošlici.
Da već sam 31 tj i 5 dana.
Imam 19.10 echo fetalno srca.
Čestitke novopečenoj mami i sretno djetinjstvo bebici.
Stavit ču sutra traku uz pomoć starijeg sina.😊
Hvala na dobrodošlici.
Da već sam 31 tj i 5 dana.
Imam 19.10 echo fetalno srca.
Čestitke novopečenoj mami i sretno djetinjstvo bebici.
Stavit ču sutra traku uz pomoć starijeg sina.😊
Ispravak: pregled je 19.8 a ne u 10 mj više ni neznam šta pišem koliko sam smotana😂
Martinaa cestitke 🎉💖
Rainbow jos malo, bravo za kilazu i sve je super, nek oriceka 37tt pa moze kad god hehe
Suza cestitke i dobrodosla 🤗
Cure moje ja sam u problemukojeg si sama napravim.. Prosli tjedan rodendani, ovaj tjedan neka zakasnjela firma, pa svatovi i sve je to fina klopa.. Pojedem normalno, nisam naravno u okviru 1800cal, jedva cekam da prode subota i da se vratim na rezim prehrane od tih 1800..
E jedno pitanje za VV i naredne GUKove, prvi puta je zapisala tezinu, da li drugi puta vazu? Kaze mi kolegica prije 2 god da ju nisu tamno ni vagali ni tlak mjerili, nije potrebno ili..? 🤔
Cure koje ste nosile vec drugi puta, kako to ide?
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷
Čestitke 💪🫶❤️ Brz oporavak želim!
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️