Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    08. Kolovoz 2025. 07:57

Ana_ZK_101 super, hvala sto si mi objasnila jer ne znam na sto trebam obratiti pažnju i kako znati sto je dobro za bebu, nije uvijek cijena mjerilo. U puno stvari ne znam čime bih se trebala voditi pri kupnji 😏 opisala si bas moj osjećaj vezano uz CR, moja najveća sreća i najveći problem su dva smrzlića koja me čekaju u Zg. Nažalost nakon 5 godina ovo je bila krvava trudnoća, doslovno, i htjela sam roditi i. Čim prije ići po ostala dva smrzlica da zatvorim sagu o trudnoćama jer ne mogu vise i ne mogu opet ovo. Da ih nemam, ne bih ponovo na IVF. Možda da sam imala bar malo lakšu ovu trudnocu, zaboravila bih sve i taj CR mi nebi bio sad ono zadnji šamar od kojeg ću se isto oporavljati (ono zar i to🥺)… ali ako ćemo beba i ja biti sigurniji, nemam šta pričati, samo ne znam kad i kako naći snagu za ostala dva pokušaja, možda je ovo nezahvalno ali nažalost tako se osjećam. 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 27.8.🔭🩺

Clo
    08. Kolovoz 2025. 10:09

meni je takodjer prosli pregled bio bebač na zadak i rekla mi je da jos ima mjesta da se bebe inače okrenu e sad vidjet ćemo kaj se dešava kroz 10 dana. Isto bi voljela vaginalni čisto što bi htjela brže još koje dijete a i koža mi je dosta nezahvalna, prije 2 i pol godine sam operirala žuč laparaskopski i meni su rane na trbuhu od toga ko da sam radila prije mjesec dana jos me i doktorica pitala kaj mi je s pupkom rekoh eto koža i tako ostalo, tako da bi bilo koma zarastanje i od carskog al prihvatiš što god bude na kraju. prije 2 puta je bio glavom skorz dole da mu nije mogla izmjeriti glavu uopće da može vidjeti procijeniti težinu haaha tako da pokušat ću ostat optimistična jer sam čitala da se neke bebe i do 35 tjedna okreću a i do samog poroda se znaju baš okrenuti

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Clo
    08. Kolovoz 2025. 11:30

Postoje razne vježbe koje mogu potaknuti opuštanje zdejlice te pomoći bebi da se okrene:
    evo jedan primjer: https://www.youtube.com/watch?v=eHR8fvYqoiM&t=143s
    ako netko još kaj nadje neka dijeli

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Nikkitta
    08. Kolovoz 2025. 13:24

Lea25 imaš pravo na svoje osjećaje, tako da nisi sebična, i totalno je okej da se osjećaš što god osjećaš. Što se tiče dogovora oko CR, dogovaraš termin kod gina koji to vodi trudnoću i radi carski. Najčešće jedna te ista osoba, ali nije pravilo. Meni iskreno ne pada teško carski, jer kad pomislim da postoji razik da se ne otvaram satima, da bebi krenu padat otkucaji, da se dogodi abrupcija posteljice ili da ja kolabiram, pa da se nakon muke ipak mora ići na hitan carski gdje se spašava mene i bebu - ne hvala. Smatram da je odluka carskog, u mom slučaju, najbolja najprije za moje dijete. Za mene je bolje realno da probam vaginalno, lakši je oporavak i nema odlaska pod nikakvu anesteziju (osim epi) i ne prolazim oporavak od još jedne operacije, ali jednostavno ne želim ništa riskirati. 
    Ana_ZK kužim te totalno, i ja bih tako razmišljala da sam mlađa, ali na kraju se uvijek odigra sve onako kako je suđeno, odnosno najbolje za nas. Napunila sam u subotu 42 godine i nemam smrzlića, tako da ne planiram još jedno dijete. Ionako sam si rekla da ću pokušavati do 42, i tako se i posložilo. 💙
    Maravillosa razumijem te i znam što je imat traumu i PTSP i opet morat kroz isto proći, nadam se da će ipak treći porod biti najlakši. 🙏🏼🍀❤️
    Plavuša vi ćete na kraju na porodu saznat spol, a to ima svoje čari. 🥰 Moj mali je na zadak bio svaki put, valjda mu se tako sviđa. Stigne se to sve još posložiti. Sretan ročkas btw. 🥳❤️
    Clo hvala za link, bacit ću oko svakako! 😘

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Blu00
    08. Kolovoz 2025. 14:06

Drage cure, vidim da pričate o dudama, izdajalicama i sl. Ja sam prvo krenula istraživati veće stvari poput kolica, krevetića i sl.
    Trenutno sam zapela na tim kolicima i mislim da sam se od sve sile recenzija što iz grupa što s Youtubea totalno pogubila😅 Dobro bi mi došao bilo koji savjet. Na što obratiti pažnju?
    Htjela bih uzeti kišobran kolica na koja bih u početku stavila košaru/jaje. Razlog tome je što mi se čine puno praktičnija za korištenje. Lagana su i lako se sklapaju. Dvojila sam između Cybex Balios S Lux (iako nisu kišobran kolica) i Joolz Hub 2 + Cybex T Cloud ali kad sam oba modela vidjela uživo nisam znala što reći. Cybex mi je s košarom bio preglomazan i pretežak, a Joolz nekako poskakuje baš zato što je jako lagan model🫣Najgore od svega je to što u trgovini u mom gradu i nema baš nekog izbora izložbenih modela, tako da se snalazim nekako s recenzijama i slikama. Mislim da ću morati put Splita ili Zagreba u kupovinu..

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

• Maravillosa
    08. Kolovoz 2025. 14:55

Sve ovisi o tome kakav si tip i koliko si u autu😅
    Imam prijateljce koje su iskljucivo htjele velika kolica jer je za njih bilo grozno da im se beba “drnda” u kompaktnim kolicima.
    Ja sam sa prvim djetetom kupila velika i prodala ih nakon mjesec dana jer je mala mrzila kolica. Sa drugom sam koristila yoyo babyzen od pocetka i obozavala sam ih, jedino me smetalo sto nemaju dugi foot rest i dolje vecu kosaru pa sam presla na Ergobaby metro kad je bila veca. Sad sam dobila kolica od frendice za pocetak i od sestre Doonu koju cu koristiti kao AS i kolica kad sam on the go. Brzo cu kupiti kompaktna svakako jer sam puno u autu,pokretu, nemam lift itd. Meni su svi preporucili ova nova Joolz Aer 2, ali moram ih ici vidjeti uzivo. 

Ana_ZK_101
    08. Kolovoz 2025. 15:33

Polako samo. Riješi prvo ovu trudnoću i uživaj te prve dvije godine u bebaču. Ima vremena.
    Nadoći će osjećaji, smiriti će se emocije i dobiti ćeš opet volju, pogotovo kad ovaj krene tražiti bracu/seku.
    Ja nisam imala smrzlića i imam 7 godine više pa se eto našla volja. Isto prva trudnoća nije bila laka, kraj katastrofa, dojenje, posporođajna depresija,... Sve je to ostalo u pamćenju, ali i nekako se preboljelo.
    A i ako se ne odlučiš isto nije kraj svega. Najbitnije je da ovaj malac koji dođe ima sretnu i zadovoljnu mamu. (Pričam iz iskustva jer prošle godine kada sam ja bila loše, sin je imao ispade agresije i lošeg ponašanja, pogotovo u vrtiću,...) 
    Dan po dan i samo polako. Naći nekoga za priču i jadanje.

Nikkita
    Vjerujem da sam u tvojim godinama da se isto nebi odlučivala na nove postupke. I ovo sam rekla da je zadnji pokušaj, jer me je psihički bilo pogodilo sve, pogotovo zato što je prvi sin odma došao bez velike muke.

Tu svatko mora za sebe odlučiti. Samo pozitivno i da smo mi sve na kraju dobre, zdrave i zadovoljne.

I mi smo isto na zadak zadnjih 6 tjedana. Glava mu je pod desnim rebrima i nogama vježba mjehur 😂🤣😂🤣😂 sva sreća da sam izdržljivost mjehura dobro istrenirala na poslu.
    ✨🌟💫🤞

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️

Ana_ZK_101
    08. Kolovoz 2025. 15:47

A sada malo da Vam dam ideje 
    U Pepco po bodije, boje Chemaco ili slična trgovina... 

https://freeimage.host/i/FsjpY6F

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️

plavuša
    08. Kolovoz 2025. 17:59

Ana ovaj bodi je zaaaakoon 🤩🤩🤩
    Nikkitta hvala 🎂

Tako sam ja navrsila 38 😮😅🫣🙉
    Smrzlica nemamo, a htjeli bi jos bar jedno.. Sad da li cu se u 40oj odluciti na novi postupak, pa gurati do 41/42 nisam sigurna bas...
    Vidjet cemo kako ce se sve odvijati, ali znam ako zavrsim na carskom da je to to od nase proizvodnje 😊 

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

lea25
    08. Kolovoz 2025. 18:42

Nemojte se ograničavati godinama, vjerujem da možda ne razmišljamo isto, ali nagledala sam se žena 40+ koje ostanu trudne prirodno ili dodju na prvi transfer i to bude to. I poznajem sebe koja od 20. nisam imala čak ni biokemijsku, što ako ćemo gledajući godine nije baš veselo. Vjerujem u prirodni individualni osjećaj, nikakve statistike i brojeve na torti. 

Ja sam u Pepcu opsjednuta Disney kolekcijama, valjda jer za mene i dalje traje Disney magic 😻🧸💫🌟✨✨. Stvarno mislim da im je kvaliteta bodija puno veća nego cijena što je rijetkost. Nama je sve kombinacija kralja lavova i Mikija iz pepca.  Ostale su nam hansove bajke još od moje mame koje je čitala meni, bas ima posebnu čar ta starost bajki i budi uspomene. a tek kad krene Božić… želim veliki throwback u ‘90 i početak ‘00 jer mi je to posebno doba, stvarno čarobno, (sam u kući vajb) ovaj će biti najsretniji i najsvjetlucaviji 💫💫 nekako se s krajem trudnoće sve vise približavam opet onim starijim, sretnijim vremenima daleko od ovog jednobojnog Pinterest dječjeg svijeta 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 27.8.🔭🩺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.