Moje zeljezo je do nedavno bilo High 32 , sad sam pala na 23, hemoglobin mi je snizen malo ali to je sve u opisu posla 🙈🙈
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Moj je OGTT isto u redu 🥳 blaga anemija, ništa strašno, svakako krećem sa željezom sad
Jedino šta mi je TSH malo veći, pa razmišljam da ne bi bilo loše dignut dozu, pa ću to jedino rješit
Nikkitta trebaju i Rh pozitivne trudnice radit IAT ponovno zato što nije jedina imunizacija do koje može doć ona zbog nepodudarnosti tog famoznog anti - D (koji nam govori jesmo + ili -), postoje još druge imunizacije koje su naravno rijetke, ali i teže za kontrolirat pa je važno da se ode. Ne želim plašit nikog, nego samo i kao poticaj curkama koje čitaju, a misle si šta će to meni ili “zašto mi ponovno vade krvnu grupu, pa to se ne mijenja” 😁
Cure jel se vama masti kosa za 1 dan? Te spike oko bujne kose u trudnoći za mene ne vrijede. A uz to mi se kosa masti suludo.
Kosa mi nije bujna, štoviše baš mi jako ispada. Prije 2 tjedna sam išla skratiti tako da sam sada do proljeća mirna 🙈
A što se maščenja tiče, u obje trudnoće, ništa. Inače svaki drugi dan mogu prati kosu, a sad mi se uopće ne masti, ništa.
Mi smo još nekih 10 dana na moru i poslije toga idem isto raditi OGTT.
Sjećam se da mi to u prvoj trudnoći nije bilo tako nešto strašno, pa će proći nekako.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
7.7. 21+4tt
Na brzinu sam pisala pa mi je terminologija malo kriva, ali skužit ćete me :)
Opet ću vas preskočiti, samo da javim, bili smo na uzv, sve je super ali se mala okrenula i nije nam htjela pokazati lice 😂 uspio ju je jedva iz profila u jednom trenu uhvatiti ali baš je loša slika, ali nema veze, sve je super i na svom mjestu, a to je najbitnije🥰 sad je već glavica prema dolje.
Uglavnom, eto mi odgovora zašto sam ju prekjučer slabije osjetila, totalno se kontra okrenula, ali zato danas tulum od jutra 🙈
Rozi_lak joooj žao mi je da nemate slikicu, ali bitno da je sve dobro 🥳🥳 nek je ona aktivna
Ja imam osjećaj da se moja okrene svakodnevno tri puta barem, barem sudeći prema tome di je sve osjetim i kakve pokrete osjetim 😂
Cure jel se vama masti kosa za 1 dan? Te spike oko bujne kose u trudnoći za mene ne vrijede. A uz to mi se kosa masti suludo.
Meni skroz obratno posusila se grozno i cupavi stalno, ocito se svakom promijeni drugacije.
sto se IAT-a tice ja budem u ponedjeljak ponavljala jer sam Rh negativna, ali mozda vam neke stvari ponavljaju jer postoje i drugi tipovi nekompatibilnosti koji mogu razvit ta antieritrocitna antitijela.
Mene je nakraju posrecilo pa je netko otkazao fetal echo termin pa sam to obavila neki dan i sve je bilo dobro i protoci i morfologija samo je kardiologinja rekla da cemo to morat detaljnije pratit i odmah po porodu i u godinama kasnije jer ovo sto obiteljski imamo se ne vidi ovako rano nego tek tamo u osnovnoj skoli. tako da nadam se da ce sve bit ok i dalje.
Zeljezo se i meni snizilo, pretpostavljam da ce mi dat neku suplementaciju jer i inace imam problema s anemijom
38 hipo hasi
+03.02 Decko na putu <3
Ja se bojim OGTT iz razloga bockanja, već sam pisala da ja krv vadim isključivo iz zapešća, a to je stvarno vrhunac boli, lakše su mi padale berbe stanica. Idem uvijek na transfuziju u istu bolnicu jer mi ista teta uvijek vadi već par godina. U Vinogradskoj sam vadila krv u sali, zadnji put je čak anestezologinja pokušavala jer je bilo hitno, a jednostavno nije išlo i nismo uspjeli dobiti hormone. Nadam se da će ova teta naći neki krevetić za mene par sati ili dobro umotati braunilu.
Moj TSH je visok u trudnoći, 4+ ali unutar granica, ne kužim se u taj dio ali znam da je prije trudnoće bio uvijek na sredini, jel to sta znaci?
Sto se tice kose, ja sam uvijek bila ona cura koja ako opere kosu navečer to je izgubljena noć jer sutra ujutro mogu opet, mast mast mast, teška mast, a imam dosta dugu kosu koju sam njegovala godinama. Otkako sam trudna, kosa može bez pretjerivanja biti 8 dana bez pranja. Ne bude suha, nego prekrasna, ali ne masna. Raste i gusta je toliko da se češljam svako malo da se sve ne pretvori u kuglu dlake. Nadam se da nakon poroda neće otići u drugu krajnost. Masa cura me pita kako mi se da stalno prati kosa u trudnoći, a ja napokon blažena ne perem svaki dan. 🥹
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Rozi_lak drago mi je da je sve super, a ovo da ne žele bebe pokazat lice je već postalo standard. 🤭❤️
Ana_ pa valjda upravo radi tih nekih rijetkih situacija kaj je leia dobro opisala, šalje se bez obzira na RH faktor. Dobro je za znati! Inače, evo i sam isto baš sklona anemiji.. i evo je izgleda opet. 😱
Pupo24 to je još fakat okej za blizanačku trudnoću.. I meni stigli jutrošnji nalazi, sve mi je sniženo, hemoglobin, eritrociti, feritin 25, vrijeme je da pojačam željezo, jer ove količine u prenatalu su nedovoljne. 😬
Leia danas mi je TSH 3,5. To je najviši do sad u trudnoći, iako sam na terapiji 25 mcg Euthyroxa da držimo TSH ispod 2-2.5 Cca svakih 4 tjedna vadim i do sad je uvijek bio oko 2, a zadnje mjerenje 1.9 i ovo me sad baš iznenadilo. Izgleda će i meni morat pojačat terapiju.😅
Lea25 u trudnoći TSH treba biti ispod 2.5, tako da si to svakako prokomentiraj s doktorom. 4+ i unutar ref vrijednosti je uredno za žene koje nisu trudnice.
Lendoxia e to si dobro objasnila za te tipove nekompatibilnosti. Ma znam da je to sve rijetko i da će sve bit ok, ali volim sve testove napravit i sama čak neke radim na svoju ruku, a gdje ne bih ono što sama gin predlaže. 🤭 Kosa mi se masti doslovno svaki drugi dan, ali perem je svaki peti jer mi se fakat ne da, koristim neki pregnancy friendly dry shampoo ako nekud idem, inače doma sam masna i ciao. 😅
Ana_ZK meni se i prije trudnoće znala mastit relativno brzo, ali ne baš sutradan. Očito fkt kod svakog drukčije. Zato mi je ten za pet. 😂
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Lendoxia e super za fetal eho, baš mi je drago da je sve okej! A koliko ti je željezo? Blaga anemija je fakat česta u trudnoći, znam da su tu cure pisale da su dobijale Tardyferon pa se nadam da i meni to daju da probam, valjda mi neće uzrokovat zatvor. Razmišljam i o cikli i soku od cikle. ☺️
Btw. Izašla mi danas na mjestu gdje je inače linea negra (od cica do pupka) vidi se plava vena, inače su mi se vene izrazile po dojkama i to znam da je okej, ali ovo me iznenadilo, ali kažu da je i to okej. Jel ijednoj od vas to izašlo? Ili linea negra? Ja ne očekujem lineu jer sam ful svijetle puti. 🤓
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji