Iskustva kupnje s Amazona
Cybex jaje sam uzela za 160 € (G Plus i-Size), kod nas je trenutno na akciji 220 €, inače 260 €. Uzela sam dva kinderbeta posebnih dimenzija (100x75) jer takvih ni nema kod nas u ponudi, a nama ne stanu tri kinderbeta standardnih veličina, i to svaki po 100 €. Uzela sam Braun 7 Termoscan za 40 €, kod nas je oko 80 €. I još neke sitnije stvari za ok novce: nepropusne navlake za madrac, ogledalo za auto za bebu za retrovizor, umetak za kadicu, sterilizator Aventov za 60 €, bočice Dr. Brown’s (2 za cca cijenu 1 kod nas), nastavak za drugo dijete za kolica za 36 € i Medela vakuumsku izdajalicu, iako imam i ručnu od prije i električnu novu. Ovo mi je savjetovala jedna cura da je jako dobro jer na prirodan i neagresivan način povuče sav višak iz dojke, što je korisno jer manje moči majicu i smanjuje šansu da se začepi neki kanalić.
Obavezno si stavite sve u baby wishlistu i onda se za par dana dobije 15 % dodatno na sve.
Pogodnosti u dućanima
DM paket dobrodošlice za trudnice i bebe (uz predočenje dm active beauty kartice)
HiPP klub pogodnosti – poklon paketi za trudnice (registracijom u klub na adresu stižu pokloni u vrijeme trudnoće i nakon rođenja bebe)
Müller – pogodnosti s registracijom u Baby club
Lidl – poklon paket uz registraciju na aplikaciji
DM popis
Babylove blazinice (velika pakiranja, 2 do 3 paketa po 4x60)
Babylove podloge za previjanje (velika pakiranja, 2 po 6x10)
Afrodita Baby & Mom bademovo ulje 125 ml
Termometar za kadu
Četka za bebu
Philips Avent Soothie duda varalica
Mam Start duda
Frosch Baby tekući deterdžent ili Violeta Double Care
Chicco Mammy higijenski ulošci (30 komada)
Lola higijenski ulošci Natural Sensitive (3 do 4 paketa)
To To Mama mrežaste gaćice, veličina L (3 do 4 paketa)
Philips Avent jastučići za dojilje
HiPP Mama čaj za dojilje
Putna mala pakiranja: gel za tuširanje, šampon, suhi šampon, pasta za zube
Proteinske čokoladice
Multi-Mam komprese i ulje za masiranje međice
Müller ili Notino
WaterWipes vlažne maramice
Ostalo u ljekarni.
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Krevetić preporuke/iskustva:
Baby Centar – Satler Julija ispunjava sve naše kriterije, puno je čvršći od nekih jeftinijih verzija. Platili smo ga oko 240 eura, bio je na nekom popustu donedavno.
Next to me za prvih 6 mjeseci.
Patronažna njega nakon poroda:
Javljaš se svojoj patronažnoj u gradu ili četvrti u kojoj živiš. U Zagrebu te informacije možeš pronaći online, a ako to nije slučaj za tvoj grad, liječnik obiteljske medicine bi ti trebao znati reći koja je “tvoja” patronažna. Često se dogodi da tvoj ginekolog ili bolnica u kojoj rodiš uopće ne dojave patronaži za tebe (iako bi kao trebali), pa onda taj zadatak pada na nas rodilje. Preporuke su javiti se svojoj patronažnoj koji mjesec pred termin poroda. Ja sam se u prošloj trudnoći (u Zagrebu) javila dva mjeseca prije termina, i onda sam ju opet ja morala zvati da sam rodila. Ima ih stvarno super i ažurnih, a ima ih i takvih da ih moraš stalno zvati.
Fetalni EHO
Ultrazvuk se radi između 27. i 28. tjedna trudnoće jer se tada srce najbolje vidi. Na Srebrnjaku kod doktorice Lulić Jurjević treba se naručiti i do dva mjeseca ranije. Ona je pregledavala maternicu, protoke, pupčanu vrpcu i srce sa svih strana, sa stvarno puno raznih mjerenja. Kod mene je bilo sve uredno, a sam ultrazvuk je trajao oko 25 minuta.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Eto, to je sve kaj sam uspjela pročitati. Zeznuo mi je forum prva 2 posta, ja sam sve stavljala u natuknice, a on mi objavio neke navodne znakove pored svake natuknice, izgleda grozno, pa sam ostale postove objavila bez natuknica. Nadam se da će vam biti korisno! 🥰
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Hvala, bas će mi dobro doći neke smjernice, a vjerujem i ostalima. 🌞
Jel obavljate sve kućanske poslove normalno?
Mislim da beba možda nije vise toliko osjetljiva, ipak su to već prave cure i dečki 💙
Jel imate predporođajnu tremu? Ja sad mislim o svemu, ali vjerojatno kad krene neću stići razmišljati pa će biti sve brzo 🤣
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
Inna držite se, a mi šaljemo puno pozitivne energije 💪💙
Nikkitta hvala puno na popisima, stvarno su korisni i mogu potvrditi realni 🤭 ja bih još samo preporučila perive jastučiće za dojilje, barem za po kući, puno su mekaniji, a i ekološki prihvatljiviji.
Mi imamo Cybex Balios S kolica s kojima smo stvarno zadovoljni, kombinirali smo ih sa Cybex Cloud Z jajem, dijete može u njemu biti do godinu i pol - dvije, ovisno o visini i težini, naša se isto još uvijek vozi u kontra smjeru u as i planiramo tako i dalje...
Što se tiče priprema, mene sad već hvata panika jer nam tek majstori dolaze sređivati nešto u sobi za maloga i moramo krečiti, glupo mi je prije toga uzimati namještaj i išta konkretnije od stvari jer nemam kamo s njima. Naravno, veliku većinu ključnih stvari imamo od male, moramo zapravo kupiti robicu
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
Eto, to je sve kaj sam uspjela pročitati. Zeznuo mi je forum prva 2 posta, ja sam sve stavljala u natuknice, a on mi objavio neke navodne znakove pored svake natuknice, izgleda grozno, pa sam ostale postove objavila bez natuknica. Nadam se da će vam biti korisno! 🥰
Super za popis!! Hvala puno ❤️🫶
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Lea25 nema na čemu! 🥰 I da, radim opet sve kućanske poslove od kad sam u drugom tromjesječju. Prvo tromjesečje sam dosta mirovala što zbog ekstremnih mučnina, što zbog jakih bolova u trbuhu, pa je muž odrađivao sve, a jeli smo dostavu skoro svaki dan, osim kad bih uspjela nekaj skuhati na dobre dane. Jedino i dalje pazim da ne dižem preteško, pa ako je tona rublja, muž to izvadi i donese, a ja raširim, za suđericu se trudim da se ne saginjem previše, i to je to. Za ostalo imam tetu koja mi dođe počistiti stan, a sad mi dolazi i ekipa generalku napravit, prat prozore, terase, kemijsko čistit kutnu, madrace, tepihe, stolice. Te generalke naručim cca svakih 6 mj. Predporođajnu tremu za sad nemam. 😅😂
Rainbow_Hope nema na čemu! 🥰 E odlično, hvala na preporuci, gdje ima tih perivih jastučića za dojenje za kupit? Za kolica, ja sam totalni neznalica, svakako ću morat uzet neka lagana koja trpe stalne odlaske s autom i nošenje uz/niz stepenice (nemamo lift), plus po kvartu uzbrdo i nizbrdo. 😬 Za krevetić sam odlučila da bih uzela Next to me, ne znam ima li opcija da se kinderbet pretvori u next to me i obrnuto? Uzela bih i fotelju za dojenje, neke iz Lesnine su cure hvalile. Svašta me čeka, nisam sobu uredila za bebicu, nemam niti jednu stvar, ni robicu, ma ništa doslovno. Gledam da ću sve to kupovat krajem kolovoza..😊 Ovi popisi i savjeti su mi super, jer imam detaljan orijentir što sve treba. ☺️
Jana1993 nema na čemu. 🥰
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Ana_ bi li mogla na tjedni popis ubacit info na kraju da piše. Korisne info & popisi za bebu, mamu i rodilište: stranice 298-299. Tako da se uvijek cure mogu vratiti na te stranice.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Jel netko osjeti bebu?
Upisano mu je u trudničku na zadnjem UZV da je placente straga, bila je naprijed 🤔, pa sad stalno iščekujem znak iznutra 🍀
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
Nikita hvala za popis. Ja cu isto sve iza g.o.,u kolovozu, jedino sam next2me naslijedila od prijateljice i cybex kolica međutim moram kupit jaje. Jel bi mozda podijelila tko ti radi generalke u stanu? Ja sam imala ekipu i nisam zadovoljna pa se pripremam za jesen.
Lea ja osjetim bebu od polovice 16.tjedna.
Uglavnom navecer kad legnem. Osjecaj je doslovno ko mali spazmi misica,jako jako blagi, ko leptiri.
ili nekad kao da unutra kokice pucketaju.
Šta se tiče kuhinjskih poslova isto radim sve osim teško dizati. Primjetim kako sam puna energije.
Sortiraj odgovore
Najstariji