Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Regina
    18. Svibanj 2025. 12:18

Nikkitta

Lea25 ajme draga, užas, takva izjava od strane gina je za prijavit komori, ali mi smo navikle na seksističke i šovinističke komentare pa se tješimo da nam je to smiješno kasnije. Nije to ništa smiješno, to je za svaku osudu. Kakve komentare slušaju žene u svijetu neplodnosti to je degutantno, a žene oboljele od endometrioze, to bi se mogla disertacija napraviti. 😏
    Ana_ZK_101 prva trudnoća je bila prije 6 godina ako dobro hvatam iz potpisa? Definitivno žene govore da je svaka trudnoća različita, a i nije isti hormonski status žene od 20, 30 ili 40. Zato je meni s 41 trudnoća malo teže pala. 😅 Što se tiče Ketonala, baš sam se začudila kad si pisala o uputstvima da se smije do 30 tt, jer sam provela 15 godina na Ketonalu radi dijabolične endometrioze. Uglavnom,sigurna sam da od 1 tablete neće biti takve štete u odnosu na lupanje glavom o zid ako je baš tako gadno. S druge strane, neurolog je rekao da smijemo do 4 Paracetamola dnevno, svaka 4h, pa probaj prvo to ako te ulovi baš koma.

Cure, trebam pomoć, savjet; zadnjih par dana sam primijetila pri stavljanju vaginaleta, da mi je sve suženo u rodnici (u odnosu na ranije kad je bilo više prostora i mekše), a sinoć sam napipala kao kvrgu odmah na ulazu u rodnicu. Jedva sam mogla staviti vaginaletu. Danas je ista stvar. Treba li me to brinuti? Naravno da sam prestrašena i da mi se uvijek neugodnosti javljaju vikendom. 🥹 Znam da Bartolinijeva žlijezda nije, to se nalazi s lijeve i desne strane ulaza u rodnicu, i zna boljeti. Mene ništa ne boli, a kvrga je na sredini ulaza. Ako sam dobro objasnila. Jel ima koja iskustva s tim?

Možda ti se stvorio polip. Voli to pod povišenim progesteronom. Postoje ti koji nastaju samo u trudnoći i do kraja iste se povuku,ali je svakako najbolje da kontaktiraš gina pa ti kaže samo da dođeš da vidi o čemu se radi.
    Ja sam u prvoj trudnoći već na prvom pregledu imala polip veličine graška koji je krvario na kontakt rekao mi gin i objasnio da je to ta vrsta koja se stvara zbog hormona samo u trudnoći i do kraja se u 99% slučajeva sam povuče i tako je i bilo. Sigurna sam da nije ništa gadno 😊

Simbalija
    18. Svibanj 2025. 12:21

Nikita malo upadam 😀 nemam problema sa glavoboljom osim ako su mi sinusi začepljeni što je učestalo u ovoj trudnoći pa suosjećam.. ali imam frendicu koja ima migrene i ima neke taktike samopomoći pa možeš probati s nekom; ujutro na prazan stomak popiti toplu vodu sa cvijetom soli (ne običnom mora biti cvijet), mazanje balzama od mente na sljepoočnice, stavljanje leda iza na vrat (onako u gazici), pijenje hladnopresanog soka od celera, mazanje (prskanje) magnezija na sljepoočnice, sinuse, čelo…
    Sto se tiče otečene vagine, moja ne liči na ništa, sva je u nekim kvrgama, nabrekla, kaže doktorica da je to potpuno ok u trudnoći. Mene ne boli, ali se zaprepastim kad pogledam ogledalcem ili diram prstima dok se tuširam 😆

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Regina
    18. Svibanj 2025. 12:22

Ne znam koja me točno pitala ali gin mi je rekao da mi se cerviks jako omekšao i skratio kao da sam već na nekih 24TT i da jednostavno usporim,mirujem što više da to pokušamo zaustaviti tu gdje je da ne napreduje dalje pa sam više manje zadnjih dana u ležećem položaju,maksimalno to koristim dok je muž doma pa je on oko todlerice i ide s njom van da ja odmaram,pa onda dobijem neki nalet energije pa čistim malo i onda mi je pauza ležanje i tako u krug 😆 do sad je muž čistio,sad sam ja malo “živnula” i bude mi nekako psihički lakše kad imam tih obaveza iako radim sve ultra sporo,al dobro,važnije smo sad beba i ja nego činjenica jel sve tip top po špagi kao do sada,nećemo umrijeti za dan dva ako mi bude mali kaos u kuhinji. Nema toga što suđerica ne može riješiti 😂😂😂

lea25
    18. Svibanj 2025. 12:29

Nikita nemam takvo iskustvo, ali ako ne možeš izdržati do sutra, uvijek sam za hitnu, makar samo konzultativno, bolje se bezveze vratiti doma. Meni se događa da je nekad stvarno usko i suho,osjetim svasta nešto kao natečeno,  jedva uspijem staviti vaginaletu, a ima večeri kad je kao blato doslovno, sve gnjecavo, široko, sklisko hah.

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 24.9.🔭🩺

Nikkitta
    18. Svibanj 2025. 15:23

Hvala vam svima, puno je lakše kad znam da nisam sama i da imamo slična iskustva.🙏🏼 Gin me poslao pa sam bila na hitnoj, sve je to normalno, ono kaj sam napipala je mjehur, i nekad je manje ili više to izraženo pa sam zato možda tek sad primijetila. Pogledali su onda kad sam već došla i bebicu i sve je super, velika 64 mm, za 13 tjedana, po ZM sam 12+6. Rekla mi je doktorica da se moram opustiti i ne zamarati detaljima, a ja se slažem, samo me izbacuje iz takta stavljanje Cyclogesta fucking 3x dnevno, stalno su mi prsti dolje, normalno kad napipam nešto “čudno” da me odmah uzmemiri. Prva trudnoća, neiskustvo i strah. Jedva čekam da se riješim tih vaginaleta, uopće ne znam kad bi to moglo biti, ali svakako ću se manje zamarati kad ne budem svaki Božji dan gurala prste dolje. 😂

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    18. Svibanj 2025. 15:29

Regina ja sam te bila pitala za cerviks, hvala ti na odgovoru. Ma kakvo čišćenje draga, samo sve 4 u zrak! Kuća će preživjeti, uvijek ima nove prašine i suđa, tako da, samo laganini. Nadam se da se nećeš više otvarati od ovoga sada i da ćete mirovanjem prevenirati to! 🙏🏼🍀
    Simbalija hvala ti, neke savjete sam i sama primijenjivala, ali neke prvi put čujem, tako da ću svakako isprobati. ☺️ Sad sam 3 dana bez migrene, sve mi čudno. Kako je sad nemam, a anksiozna sam? Sarkazam zbog onog glupana neurologa. 😂

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    19. Svibanj 2025. 01:17

Pitanje u sitne sate🙄
    Aplikacija javlja 14tt. 
    Zanima me jel vam u pravilu prvih 13 tjedana kad prođete znaci stvarno manji stres, u smislu imamo srčeko, beba se razvija i gotova su prva 3mj? Iskreno meni je najveći strah do sada (od poz bete) bio prvi UZV da kucamo💙, ali nikad nisam čekala ovaj sad tjedan da se malo opustim jer uvijek neka nova briga. Krvarenje, hematom, ako je to ok onda uvijek neki nalaz šteka… Nadam se da to nije neka trudnička depra, ali nisam osjetila taj prijelaz “na sigurno/ sigurnije”, nema mirnih mjesec dana… možda glupo pitanje ali nadam se da ćete me skuzit na sto mislim, puno puta sam čula “ma samo da prođu prva tri mj, samo da se primi” Itd, a kod mene brige dolaze autobusom na kat😆

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 24.9.🔭🩺

• Ana_
    19. Svibanj 2025. 07:28

PREGLEDI

Plavuša 21.5.
    Jana1993 22.5.
    Amiiina 22.5
    Mimoza17 22.5.
    Crox 26.5.
    Deepblue 26.5.
    Miškica30 27.5.
    Marchy89 27.5.
    Maravillosa 28.5.
    Marina.25 -.6.
    Ana_ 5.6/6.6.
    Lea25 10.6.
    Clo 11.6.
    Regina 11.6.

TERMINI

Maravillosa 4.9. ⚽
    Amiiina 7.9. 🌸
    Rainbow_Hope 11.9. ⚽
    Crox 16.9. 🌸
    Marina.25 20.9. ⚽
    Inna_92 21.9. ⚽
    Clo 5.10. ⚽
    Lendoxia 9.10. ⚽
    Mimoza17 15.10. ⚽
    Marchy89 15.10. ⚽
    Ana_ 23.10. ⚽
    Deepblue 23.10. ⚽
    Regina 31.10. 
    Leia 31.10. 
    Plavuša 3.11. 
    Jana1993 5.11.
    Ana_ZK_101 13.11. ⚽
    Miškica30 15.11.
    Lea25 16.11.
    Baccarat 17.11. ⚽
    Nikkitta 25.11.
    PuPo24 🌸🌸

• Ana_
    19. Svibanj 2025. 07:35

Jutro, cure! Ako sam nekoga preskočila javite pa ubacim 😁

Kod mene turbo u zadnje vrijeme, toddler mi ne da mira, malo ću uključiti ovih dana baka servis da odmorim.

Lea25 ne znam, meni je u prvoj trudnoći bilo užasno zbog hematoma (on se resorbirao, ali tek oko 16tt), I onda sam iz nepoznatog razloga krvarila u 20tt 🤷🏼‍♀️
    Ubilo me u pojam. 
    Nakon spontanog od prošle godine ništa mi više nije svejedno tako d age razumijem ❤️

Ne znam sjećate li se da mi je gin rekla da mogu na mišljenje za amnio? Rekla mi je i da umjesto toga mogu na 4D uzv privatno (na anomaly idem u bolnicu 5.6.) kako bi se oni bolje posvetili i pogledali. Tako da 22.5. idem i to odraditi 🫣
    Sve za svoj mir 🤣

Nikkitta nisam znala da se mjehur može tako napipati 😶
    Ja sam trenutno na jednom utrogestan svaku drugu večer i jedva čekam da i to maknem 😊
    A onda se sjetim prve trudnoće kad smo ga ukinuli sa 16-17tt i vratili sa 20tt 🫣🫣

• crox
    19. Svibanj 2025. 07:39

I ja svaku noc stavljam utrogestan i sve me boli unutra, i tacno je da u zadnjih tjedan dana jedva stavim, cini mi se uze, manje vlazno pa to jedva udje 🤣
    Ujutro kad se probudim sve je bolno i kad radim kegelove vjezbe npr osjetim da me boli iznutra u rodnici. Brisevi su uredni, pregledom je sve ok, tako da mislim da cu da pitam da pocnem utrice piti na par tjedana ali ginicka nije za to, kaze strpi se jer je bolja apsorpcija vaginalno, da Duphaston nema efekta kasnije, ne znam sta da radim. Voljela bih se triput bocnuti na dan nego stavljati ove vragove!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.