Mene bas zanima situacija u Vinogradskoj, obzirom da sam tamo na humanoj provela dugo vremena i nemam nekih loših iskustava, ali naravno to ne znaci da su svi odjeli takvi.
Muzu sam rekla da kakve sam sreće dočekala bi me ona crvena sa zvakom, ona mi je ostala misterij do kraja 🤣🤣🤣
Moja sestra je rodila u Vinogradskoj prije točno 4 tjedna. Nju su inducirali 2 dana pred termin kad je imala kontrolu jer su joj jetreni enzimi skočili i uspjela je dobiti kolestazu na samom kraju. U 17h je dobila prah za omekšavanje cerviksa i otvaranje pa tako na svaka 2 sata. U 1 u noći su je odveli u rađaonu i u pola 6 je rodila. Njoj je velika zamjerka što joj nisu htjeli malenog odvest na čuvanje nijednu noć do zadnje dok nisu vidjele već da ne može jer je zaspala s malim na krevetu pa su ga odnijele,a ona je izgubila puno krvi i pala u nesvjest tako da znaš da im ni to nije dovoljno dobar razlog da odvedu bebu na zahtjev nego očito nose ako te zateknu kako si zaspala dok je beba s tobom na krevetu što mi je suludo skroz.
Meni kao rodilji na carskom nisu zadnju noć htjeli malenu odvesti jer je bilo “krcato” pa kad je došla medicinska sestra dijeliti terapiju i injekcije/tablete za bolove pitala me što beba radi samnom još uvijek,kažem ja njoj da je krcata soba pa se samo nasmijala i rekla “vidjet ćemo”. Za 5min je mala bila odvedena u dječju sobu i vratili su ih u 5 ujutro
Clomoj prvi porod je završio hitnim carskim rezom zbog pada otkucaja na CTG. Za taj prvi porod sam se mjesecima spremala da bude prirodnim putem. Vježbala disanje u trudovima, masirala međicu. I bila sam jako tužna i utučena zbog tog carskog. A sada, iskreno - psihički sam spremnija ponovno na carski rez, nego na VBAC. Valjda jer već znam što očekivati.
Točno te razumijem. Ja sam krenula prirodno, trudovi me uhvatili, ali je preeedugo trajalo, ja se nisam otvarala, maleni se nije spuštao i na kraju hitan carski.
Sad nekako više naginjem opet carskom, ali vidjet ću kad dođe vrijeme.
Na početku sam se loše osjećala, zbog MPO-a, zbog carskog, nemogućnosti dojenja na početku (uspostavili smo sa skoro 2 mjeseca), baš sam bila loše psihički. Tako da te stvarno jako dobro razumijem ❤️
Meni kao rodilji na carskom nisu zadnju noć htjeli malenu odvesti jer je bilo “krcato” pa kad je došla medicinska sestra dijeliti terapiju i injekcije/tablete za bolove pitala me što beba radi samnom još uvijek,kažem ja njoj da je krcata soba pa se samo nasmijala i rekla “vidjet ćemo”. Za 5min je mala bila odvedena u dječju sobu i vratili su ih u 5 ujutro
Eto, sve se može kad su sestre razumne.
Ja sam imala carski navečer, u 21.20 rodila, u 4 ujutro su me prebacili u sobu i pitali me da li da maloga uzmu ili da mi ga ostave? Znači kakvo je to pitanje uopće. Pa sebe ne možeš držati nakon carskog, nisam spavala 2 noći kako treba a one me tako pitaju, i još kad sam rekla da bih voljela da ga uzmu mi je rekla da mi ga u 8 vraćaju.
Drugu večer sam ih zamolila da ga uzmu da bar preko noći malo odmori jer sam bila iscrpljena, nisu baš bile presretne ali su ga uzele.
Ne znam, evo.
Ja rijesila pregled, sve je ok, rekao mi je jedino tezinu, 174g je bebica, sve je ok ostalo.. Slikicu nisam dobila i bas mi krivo.. On nije nosta spomenuo briseve, a ja zaboravila napomenuti da bi radila ureaplazmu 🤦♀️ kontrola je za 3 tjedna pa cu mu onda rec, ali si moram zapisat podsjetnik na papiric..
Kaj se tice rodilista, ja sam prvi porod imala prirodan, u ponoc mi pukao vodenjak doma, dosla u bolnicu u rodiliste primljena u 1 i u 5 sam rodila. Nadam se da ce tako i sada..
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
Ja rijesila pregled, sve je ok, rekao mi je jedino tezinu, 174g je bebica, sve je ok ostalo.. Slikicu nisam dobila i bas mi krivo.. On nije nosta spomenuo briseve, a ja zaboravila napomenuti da bi radila ureaplazmu 🤦♀️ kontrola je za 3 tjedna pa cu mu onda rec, ali si moram zapisat podsjetnik na papiric..
Kaj se tice rodilista, ja sam prvi porod imala prirodan, u ponoc mi pukao vodenjak doma, dosla u bolnicu u rodiliste primljena u 1 i u 5 sam rodila. Nadam se da ce tako i sada..
Super za pregled ❤️
Samo neka beba raste, bitno da je sve ok.
Baš ne volim kad ne daju slike, to mi je bezveze.
I ja ti želim još jedan takav porod kao što ti je bio prvi, baš je brzo bilo.
😳😳, možda onda da se ipak držim Slavonije.
Plavusa ako možeš nazovi si sestru da ti to odmah stavi u taj idući termin da ne čekaš ako ćeš biti mirnija, tako sam ja
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI
!Prvi put Beta iznad 0,1!
11dnt: Beta 145
14dnt: Beta 690
FET 03.03.🧊
Termin: 16.11.⭐️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~
Ja sam prvu trudnoću od IVF-a, ležanja I carskog riješila u Petrovoj.
Zbog placente previje sam na CEF došla sa 34tt (kad se sjetim kako se glavna doktorica odjela počela derati na mene da zašto sam ja već došla u bolnicu, i ne znam što još, pa joj je moj doktor objasnio što je pa kao ok.) Carski je bio dogovoren za 4.11. i tu noć mi krenu trudovi, prokrvarila. Na odjelu nisu imali taho sondu za trudove pa su me stavili u rađaonu na stol, dali Normabel i sve se smirilo. Od 3 do pola 9 ujutro sam ležala tamo dali su mi samo jednom da se prebacim na drugi bok (sva sreća pa nije bila gužva u rađaonu, samo je jedna žena bila). I pola 9 su me skinuli u odveli u rađaonu kad je moj doktor došao. Bila je opća anestezija zbog krvarenja. Drugi dan navečer poslije carskog sam dobila tahikardiju, temperaturu, tlak u bananu, pa su odlučili treći dan dati mi dvoje doze krvi (mada su znali da sam hrpu krvi izgubila).
Prošli tjedan smo bili na mini anomaly scanu, za sada se posteljica nije počela dizati tako da bi opet mogla biti previja. Opcije su Petrova i bolnica Sisak jer je bliža, ali još će mo vidjeti do 10mj.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
13dt - beta 2743
24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
14.5. mini anomaly - 13+6tt
🌟✨💫
Ja sam za sad za Novu Gradišku, ako sve bude po planu, tako sam i ginekologu rekla kad me pitao gdje želim😌
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI
!Prvi put Beta iznad 0,1!
11dnt: Beta 145
14dnt: Beta 690
FET 03.03.🧊
Termin: 16.11.⭐️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~
Ako vas tješi i ja sam danas ostala kratka za slikicu, ali da budem iskrena toliko je narasla od zadnjeg puta da ne znam ni kako bi ju uhvatila. Malo sam vidjela guzu, pa glavu, pa stopala, ali nema šanse da se namjesti da stane u sliku 😅
S obzirom na sve prilično loše, da ne kažem horor priče iz naših bolnica, planiram roditi privatno. Prošla sam hrpu sranja zbog endometrioze, stotine odlazaka na hitnu, 2 operacije - loše učinjene, desetke ginekologa s odvratnim komentarima dok sam se previjala od bolova i imam PTSP. 😬 Vjerujem da žene imaju i divna iskustva poroda u našim bolnicama, ali to je ipak sve jako individualno i stvar trenutka. Drago mi je da imamo izbor privatno ili državno, jer da nemamo, išla bih van roditi. Jednostavno, kad platiš, odmah je sve drukčije. Žalosno, ali istinito.
Lea25 pitala si za strije. Ja sam od Decortina dobila pucanje kože i strije na unutarnjem bedru dok još nisam ni saznala da sam trudna, to je bilo 4 dan nakon transfera, a onda u ranoj trudnoći na grudima sastrane jedna ili dvije male strije - isto od Decortina. Čim smo ukinuli Decortin (sa 7+4 tt) više mi se strije ne pojavljuju. Mažem tijelo bademovim uljem i losionom, pa ćemo vidjeti kasnije.
Plavuša i Nala48 baš frustrirajuće da niste dobile slikice, ali najbitnije da su bebani dobro napredovali. 😍
Pupo24 jesi imala uzv danas? Kako si?
👰🏼♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻♂️OK
2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
2013. LPSC endometrioza. 🏥
2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
2022.-2023. Oporavak. ❤️🩹
2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!
Sortiraj odgovore
Najstariji