Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Miškica30
    01. Travanj 2025. 21:57

hello, ja sam odradila prvi pregled, imamo srčeko, skoro smo 1 cm veliki🙈🤗

pustila mi je uputnicu za kombinirani i preporučila harmony prenatalni. sta vi mislite o tome?

💁‍♀️ 30 godina
    🙋🏼 38 godina
    ▪️pokušavamo od 2020.
    ▪️3 ivf 💉✖️, 2❄️
    ▪️13.3. ➕️, beta 448 🤗 (prirodno)
    ▪️17.3. beta 2024 🤗
    ▪️1.4. UZV ❤️🎉
    ▪️ 29 4. UZV ⏳️

• Maravillosa
    01. Travanj 2025. 22:51

crox

Ja osjetim vec nekih 7 dana mjehurice nisko.
    Je li vama pritisak dole skroz neki jak dodje kad duze sjedite, hodate ili se vozite autom? Meni bas dodje pritisak pa se uplasim i cim legnem popusti. Ne znam opisati ali kao neka tezina, nelagoda, kao da moram mokriti ali ne moram. Nadam se da nisam jedina.

Meni ti je tak od pocetka. Svi su nalazi uredni i na uzv-u sve izgleda ok. Ja sam se jednostavno pomirila s time da ne mogu dugo hodati/ stajati, nositi tesko itd.tako da cim osjetim pritisak legnem i bude mi bolje. Nadam se da ce popustiti kad se bebac malo digne gore, tako mi bar kazu🤞🏽

• Kate35
    01. Travanj 2025. 23:57

Miškica30

pustila mi je uputnicu za kombinirani i preporučila harmony prenatalni. sta vi mislite o tome?

Srčeko je uvijek najslađa vijest🩷
     Te testove sam uvijek odbijala. Mozda sam neupućena ali sam još prije svih svojih trudnoća čula da ih je bolje izbjegavati jer stvaraju nenormalan stres. Nisam nikad odradila niti najosnovniji.. 
    svatko treba odlučiti sam za sebe 

2013. Infarkt posteljice 23tt 😭
    2017🩷
    2023🩷
    2024 infarkt posteljice 17tt 😭
    Trombofilija, bockanje i ekipa 😣
    Hematom 😣

• crox
    02. Travanj 2025. 08:30

Miškica30

Divna vijest!! 🥰🥰

• crox
    02. Travanj 2025. 08:31

Maravillosa

crox

Ja osjetim vec nekih 7 dana mjehurice nisko.
    Je li vama pritisak dole skroz neki jak dodje kad duze sjedite, hodate ili se vozite autom? Meni bas dodje pritisak pa se uplasim i cim legnem popusti. Ne znam opisati ali kao neka tezina, nelagoda, kao da moram mokriti ali ne moram. Nadam se da nisam jedina.

Meni ti je tak od pocetka. Svi su nalazi uredni i na uzv-u sve izgleda ok. Ja sam se jednostavno pomirila s time da ne mogu dugo hodati/ stajati, nositi tesko itd.tako da cim osjetim pritisak legnem i bude mi bolje. Nadam se da ce popustiti kad se bebac malo digne gore, tako mi bar kazu🤞🏽

Nekako ne mogu da se sjetim u prvoj trudnoci toga, ali mislim da mi je kroz cijelu trudnocu isto bilo, ali nadam se da ce sada biti nesto lakse i drugacije, valjda tijelo nesto zapamti. 

Ana_ZK_101
    02. Travanj 2025. 08:48

Miškica30

Čestitke.
    Ako misliš raditi neki NIPT test (tipa harmony) onda nema smisla raditi i kombinirani probir.
    Ako želite i možete priuštiti onda bolje samo NIPT test.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    243.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    🌟✨💫

Clo
    02. Travanj 2025. 09:10

Miškica30 - čestitam na divnom pregledu i srčeku sretno daljeee

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

Nikkitta
    02. Travanj 2025. 10:49

I mi smo jučer bili na uzv, imamo i čuli smo srčeko. ❤️Plakala sam kao kiša, a kasnije je doktor čestitao i meni i mužu čvrstim zagrljajem, jer zna što smo sve prošli da bi doživjeli ovaj trenutak. ❤️

Imam par pitanja: 

1. Jel’ i vama dr. pustio baš zvuk otkucaja srčeka? Nekaj me strašila jučer frendica da je to prerano bilo i da se ne bi smjelo to puštat tako rano? Ja si mislim “WTF, kaj bi mi doktor radio išta što mi šteti?!” Baš me uznemirilo, toliko da ću danas pisati doktoru. 

2. Za IVF trudnice, kako vam doktori vode trudnoću? Po datumu ZM, po uzv ili po danu transfera? Ja sam zbunjena, jedna gin mi je rekla da sam jučer 6+5 po danu transfera, ali moj IVF dok mi jučer govori po ZM sam 6+0, a uzv je jučer pokazao 6+4. Nekako mi je najsigurnije vodit po ZM (18.2.2025.) iako je transfer bio relativno rano s obzirom na moje rane ovulacije (4.3. je bio transfer blastice). Kaj mislite?

3. Koju pregnancy app koristite i za izračun termina upisujete li date of conception ili date of last period?

Od simptoma koje spominjete sve potpisujem, imam svakodnevne mučnine, umor, pospanost, bolove kao blago do umjereno jake u zdjelici, vjetrove, žgaravicu… Zadnja 2 dana sam se počela osjećati bolje, pa sam još više nervozirala pred uzv. Noćas opet valung i buđenje u lokvi znoja. To mi je prestalo sigurno zadnjih 7 dana, a inače me navečer trese zimica pa spavam u čarapama i pod dekicom. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014-2020. 1 AIH, 8 IVF postupaka.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF pokušaja. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 smrzlića, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4, imamo ❤️!

• Ana_
    02. Travanj 2025. 11:13

Nikkitta

I mi smo jučer bili na uzv, imamo i čuli smo srčeko. ❤️Plakala sam kao kiša, a kasnije je doktor čestitao i meni i mužu čvrstim zagrljajem, jer zna što smo sve prošli da bi doživjeli ovaj trenutak. ❤️

Imam par pitanja:

1. Jel’ i vama dr. pustio baš zvuk otkucaja srčeka? Nekaj me strašila jučer frendica da je to prerano bilo i da se ne bi smjelo to puštat tako rano? Ja si mislim “WTF, kaj bi mi doktor radio išta što mi šteti?!” Baš me uznemirilo, toliko da ću danas pisati doktoru.

2. Za IVF trudnice, kako vam doktori vode trudnoću? Po datumu ZM, po uzv ili po danu transfera? Ja sam zbunjena, jedna gin mi je rekla da sam jučer 6+5 po danu transfera, ali moj IVF dok mi jučer govori po ZM sam 6+0, a uzv je jučer pokazao 6+4.Nekako mi je najsigurnije vodit po ZM (18.2.2025.) iako je transfer bio relativno rano s obzirom na moje rane ovulacije (4.3. je bio transfer blastice). Kaj mislite?

3. Koju pregnancy app koristite i za izračun termina upisujete li date of conception ili date of last period?

Od simptoma koje spominjete sve potpisujem, imam svakodnevne mučnine, umor, pospanost, bolove kao blago do umjereno jake u zdjelici, vjetrove, žgaravicu… Zadnja 2 dana sam se počela osjećati bolje, pa sam još više nervozirala pred uzv. Noćas opet valung i buđenje u lokvi znoja. To mi je prestalo sigurno zadnjih 7 dana, a inače me navečer trese zimica pa spavam u čarapama i pod dekicom.

Nikkitta drago mi te vidjeti i na ovoj temi ❤️❤️❤️

1. Mislim da ti doktor ne bi pustio da je mislio da ne treba vjeruj u njegove postupke kao i do sad. 
    2/3. Meni vodi po ZM, ja u aplikaciji pregnancy+ isto vodim po ZM, lakše mi je tako.

Ja sam jučer bila odraditi Panoramu, radili su mi i uzv i sve je super. Sad neka tako i nastavi. 
    Nevjerojatno je koliko nas IVF put "obilježi" i koliko straha prolazimo. Još nakon prošlogodišnjeg spontanog stalno sam u nekom strahu, ali kako napreduje trudnoća tako se polako i smiruje.. 

👱‍♀️ 36
    👨‍🦱 40
    04/22 prvi IVF
    02.05. ET 1 blastice
    It's a boy 💙

04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌

01/2025 novi postupak - > beta 15dnt 456, 17dnt 964. 6+4 ❤️

• crox
    02. Travanj 2025. 11:37

Joj Nikkita tako mi je drago kao da sam i sama bila na tom pregledu s vama. Od srca vam zelim da sve prodje kako treba!!
    Meni nije pustala otkucaje na prvom pregledu nego smo samo vidjeli onaj graf, ali na drugom jeste. Ne slusaj svakoga samo se bespotrebno brines. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.