Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marina.25
    01. Travanj 2025. 14:23

crox

Ja osjetim vec nekih 7 dana mjehurice nisko.
    Je li vama pritisak dole skroz neki jak dodje kad duze sjedite, hodate ili se vozite autom? Meni bas dodje pritisak pa se uplasim i cim legnem popusti. Ne znam opisati ali kao neka tezina, nelagoda, kao da moram mokriti ali ne moram. Nadam se da nisam jedina.

Isto mi se dešava i jos uz to kicma ali bas nisko, kao trticna kost. Jucer sam pola sata stajala na mjestu i jedva sam nadošla

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

Clo
    01. Travanj 2025. 14:35

crox

Ja osjetim vec nekih 7 dana mjehurice nisko.
    Je li vama pritisak dole skroz neki jak dodje kad duze sjedite, hodate ili se vozite autom? Meni bas dodje pritisak pa se uplasim i cim legnem popusti. Ne znam opisati ali kao neka tezina, nelagoda, kao da moram mokriti ali ne moram. Nadam se da nisam jedina.

meni je tako kad duže sjedim ili ako mi neki položaj ne paše da stišće dole nekako me i probada i pritisak i onda kad legnem opustim taj dio onda bude dobro.

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

Clo
    01. Travanj 2025. 14:37

Marina.25

Mene je malo strah tog Baby watchera jer znam da bi bila panicar da ne cujem otkucaje
    Moje mucnine su se isto vratile, 4 dana sam bila bez mucnina i mislila sam super to je to i onda jedno jutro se budim komaaa, i od tad svako jutro povracanje

A ne znam nije me bilo strah jer nekako osjećam da je stvarno sve dobro. A ovo oko mučnina ja se isto poveselila to je to, mirna sam, zaboravila lagano na taj osjecaj i onda me sjetilo izdržiiiiii

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• crox
    01. Travanj 2025. 15:02

Dobro vidim ima vas jos sa nelagodama i tezinom… a sta mislite tj da li biste se vi usudile na neko krace putovanje autom u Italiju za mjesec dana? Vagam danima ali ne znam kakva cu biti i bas zbog ovih pritisaka se bojim.
    Prvo smo htjeli u Rim avionom ali zbog trombofilije mi dr ne da letjeti, pa smo mislili malo autom do Trsta i Venecije, cisto da ubijemo vrijeme za prvomajske praznike… lagani ce tempo biti, ali nekako ne znam smijem li se usuditi. Sta vi mislite cure? ☺️

Marina.25
    01. Travanj 2025. 15:13

crox

Dobro vidim ima vas jos sa nelagodama i tezinom… a sta mislite tj da li biste se vi usudile na neko krace putovanje autom u Italiju za mjesec dana? Vagam danima ali ne znam kakva cu biti i bas zbog ovih pritisaka se bojim.
    Prvo smo htjeli u Rim avionom ali zbog trombofilije mi dr ne da letjeti, pa smo mislili malo autom do Trsta i Venecije, cisto da ubijemo vrijeme za prvomajske praznike… lagani ce tempo biti, ali nekako ne znam smijem li se usuditi. Sta vi mislite cure? ☺️

Ja sam jos prošle godine planirala za praznike u maju u Njemacku i sad isto ne smijem avionom zbog trombofilije a daleko mi je autom/busom. Sljedeci pregled cu se konsultovati sa doktorom oko toga jer sam bas željela ici ali mislim da su male šanse da ce moj ginic dati zeleno svjetlo na tako dugo sjedenje...

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

Clo
    01. Travanj 2025. 15:14

crox

hm to je za mjesec dana, znaci taman si u 20 tjednu odnosno na pola puta. Moja frendica je sad 20 i neki tjedan i kad sam joj rekla za bolove rekla je da je i ona imala i da su joj se tako malo prije 20 tjedna smirili. Ja isto planiram nekud malo švrljati iskoristiti svako malo kako ću moći. Samo je bitno da se ne forsiras i slusas sebe ako treba stat, stanes, odmoris. Mislim da dok god se ti dobro osjecas i da mislis da možeš da je to sve oke, hrpa trudnica putuje normalno do onog roka kad se pred porod više ne preporuča. Jel imaš još smedjarenje ili je sad to proslo?

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

plavuša
    01. Travanj 2025. 15:23

Ja sam u prvoj trudnoci putovala na more, 450km, bila sam cca 17tt i jos sam ja vozila auto, sve je bilo ok. Slusas sebe i svoje tijelo kad treba odmoris, ako je sve u redu ja mislim da nema neke prepreke za putovanja..
    Ali cure moje u kojem sam ja bedu, citam pisete i vi probada i vas.. Ja sam bas skomirana, danas sam 9+1.. Isto tako osjecam neku tupu bol, kad sjedbem nekad pa kao da sam sjela na kolac ili nezz kak bi vam objasnila, obda si mislim sta ako imam neku upalu, ali me ne svrbi, ne pecka, nista, trenutno sam jos na cyclogestu.. Preplasila sam samu sebe uglavnom, u glavi sam si poslozila sto ako u cetvrtak sad na uzv cujem lose vijesti, a opet pokusavam biti optimisticna da ce sve biti u redu. 
    Ja bi najradije svaki tjedan kod ginekologa, mislim da bi mi takp bilo lakse, ali znam da je to ne izvedivo.. 
    Cice me bole, umorna sam ko pas, gladna.. Krvarenja nisam hvala bogu nikad nikakva imala, i mislim si pa da bije besto dobro, valjda bi se drugacije stvari odvijale, uz beku jacu bol il nezz... Bas sam zalosna i jedva cekam taj cetvrtak da dode.. 

🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚 (5 oplođenih) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

Clo
    01. Travanj 2025. 15:42

plavuša

Ja sam u prvoj trudnoci putovala na more, 450km, bila sam cca 17tt i jos sam ja vozila auto, sve je bilo ok. Slusas sebe i svoje tijelo kad treba odmoris, ako je sve u redu ja mislim da nema neke prepreke za putovanja..
    Ali cure moje u kojem sam ja bedu, citam pisete i vi probada i vas.. Ja sam bas skomirana, danas sam 9+1.. Isto tako osjecam neku tupu bol, kad sjedbem nekad pa kao da sam sjela na kolac ili nezz kak bi vam objasnila, obda si mislim sta ako imam neku upalu, ali me ne svrbi, ne pecka, nista, trenutno sam jos na cyclogestu.. Preplasila sam samu sebe uglavnom, u glavi sam si poslozila sto ako u cetvrtak sad na uzv cujem lose vijesti, a opet pokusavam biti optimisticna da ce sve biti u redu.
    Ja bi najradije svaki tjedan kod ginekologa, mislim da bi mi takp bilo lakse, ali znam da je to ne izvedivo..
    Cice me bole, umorna sam ko pas, gladna.. Krvarenja nisam hvala bogu nikad nikakva imala, i mislim si pa da bije besto dobro, valjda bi se drugacije stvari odvijale, uz beku jacu bol il nezz… Bas sam zalosna i jedva cekam taj cetvrtak da dode..

ako te kaj tješi mene ti je oko 8 tjedna isto počelo to probadati i to ne malo i evo sad sam u 14 tjednu i mogu reći da je bolje nego tada al isto tu i tamo osjetim.
    Što se tiče ovog straha ja sam sigurna da bi se odvijalo drugacije i da bi ti sama osjetila da nešto nije kako treba. Prema simpomima mi se čini kao da prolaziš sve kako treba.

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• crox
    01. Travanj 2025. 15:51

Clo

crox

hm to je za mjesec dana, znaci taman si u 20 tjednu odnosno na pola puta. Moja frendica je sad 20 i neki tjedan i kad sam joj rekla za bolove rekla je da je i ona imala i da su joj se tako malo prije 20 tjedna smirili. Ja isto planiram nekud malo švrljati iskoristiti svako malo kako ću moći. Samo je bitno da se ne forsiras i slusas sebe ako treba stat, stanes, odmoris. Mislim da dok god se ti dobro osjecas i da mislis da možeš da je to sve oke, hrpa trudnica putuje normalno do onog roka kad se pred porod više ne preporuča. Jel imaš još smedjarenje ili je sad to proslo?

A smedjarenje je proslo istog trena kad sam pocela Utrogestan da pijem, sve se povuklo i vise se nije javljalo. Tako da poenta je da uvijek slusate sta vam tijelo govori, a ne slijepo ljekara, jer da se ona pitala ja bih nastavila da ih stavljam jer je bolja apsorpcija i ludila bih zbog smedjeg iscjetka ko zna do kada. Ja sam znala da je to iritacija od vaginalnog stavljanja i jos me boli sve iznutra, cekam pregled 11.4 i trazicu briseve jer imam pojacano bijelo pranje tako da upala je neka sigurno. Svakako je i vrijeme da ih radimo. Nisam htjela stavljati ni kantarion niti Acidosalus da ne bih prikrila stvarno stanje dole. 

Plavusa - nisam do prije dva tjedna imala nikakva probadanja ali sve je to individualno, i normalno. Sad bas kad sam aktivna duze od sat dva krene nelagoda. I da vec sam izvadila svoje trudnicke hlace i helanke jer vise nista ne odgovara. 

Neko pisao za dopler-je li to stetno non stop provjeravati, mislim ipak je to zracenje neko, neki talasi kao i onaj pravi uzv? 

plavuša
    01. Travanj 2025. 18:44

Clo

plavuša

Cice me bole, umorna sam ko pas, gladna.. Krvarenja nisam hvala bogu nikad nikakva imala, i mislim si pa da bije besto dobro, valjda bi se drugacije stvari odvijale, uz beku jacu bol il nezz… Bas sam zalosna i jedva cekam taj cetvrtak da dode..

ako te kaj tješi mene ti je oko 8 tjedna isto počelo to probadati i to ne malo i evo sad sam u 14 tjednu i mogu reći da je bolje nego tada al isto tu i tamo osjetim.
    Što se tiče ovog straha ja sam sigurna da bi se odvijalo drugacije i da bi ti sama osjetila da nešto nije kako treba. Prema simpomima mi se čini kao da prolaziš sve kako treba.

Malo je lakse kad znam da nas ima jos sa slicnim/istim simptomima, al opet se javlja to "malo zrno sumnje", al to je tako do poroda valjda.. Svaka se nosi nekako sa svojin strahom i uvijek se nadamo najboljem 🍀🤞🍀

🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚 (5 oplođenih) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.