Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • annie92
    25. Ožujak 2025. 20:38

Kate35

annie92

Kate35

Annie92 kad sam imala tako burne trudnoće bili bi dobri ishodi. Dali je to zaista tako općenito ne znam..
    Sto mi je mučnije i lošije ja sretnija 🙃 mislim teško je i sve ali izostanak simptoma kod mene nije bio dobar znak

Hvala ti na utjehi. Najbitnije da su naše mrvice dobro, ali me bedira to što nisam nizašto.
    Mm nije spretan u kuhinji pa nam je prehrana stvarno zadnjih mjesec-mjesec i pol dana koma, ali nemam ni ideje što kuhati kad nemam apetita. Ako uspijem skuhati neko varivo, ne mogu ga jesti… očaj🤣
    Zato se nadam da će se to bar donekle smiriti uskoro
    Annie92nemoj biti zabrinuta zbog kuhanja, ne ide pa ne ide. Neće nitko umrijeti od gladi. Imaju trgovine ručkova pa neka si kupi šta mu se jede. Nemoj se siliti kad ne ide. Mi smo žene takve pa sebi predbacujemo i ovakva stanja. Hvala Bogu vremena se mijenjaju. Svaki muškarac bi trebao znati okrenuti sniclu na tavi pa makar uz to jeo samo ketchup ili pomes.. ne bu mu kruna pala s glave iako je nespretan

Jasno, nije mu problem ispeći meso i napraviti osnovno, jaja, kobasice, i sl.
    Samo ja cjepidlačim zbog jela na žlicu, a to mu ne ide.

Hvala ti puno, imaš potpuno pravo, nećemo umrijeti od gladi. Otrest ću se svih ovih negativnosti, možda i malo pozitive smanji mučnine 😁😍

• crox
    25. Ožujak 2025. 20:43

Nikkita, pitala si sto jedemo, tek u zadnjih par tjedana dobila sam apetit, i jedem normalno kao ranije. Sve do tada je bilo uzas muka, jeo mi se samo kruh s nekim namazom, nesto suho, meso nije dolazilo u obzir. 
    A sad se polako vracam svom rezimu, a to je najcesce sljedece:
    - za dorucak su uvijek jaja na razne nacine, sa purecim prsima, gauda sirom, svjezim zrnastim sirom i kruhom. Nekad majonez jer sam luda za njim u trudnoci 🙈
    Nekad jedem palentu sa svjezim sirom i suhim mesom, nekada neke palacinke, ustipke, kako mi se da.
    - za rucak vecinom kao svi meso, prilog riza, krumpir, bolonjez, salata obavezno. 
    - vecera zobene pahuljice sa whey proteinom i visnjama sa kikiriki puterom, ili grcki jogurt s bananom, nekad samo nesto namazem na kruh i uzmem neku vocku.
    Nekada pojedem vani neku salatu i to je to vecinom.
    I meni nestane ideja pa malo guglam. 

• crox
    25. Ožujak 2025. 20:49

annie92

Kate35

annie92

Kate35

Annie92 kad sam imala tako burne trudnoće bili bi dobri ishodi. Dali je to zaista tako općenito ne znam..
    Sto mi je mučnije i lošije ja sretnija 🙃 mislim teško je i sve ali izostanak simptoma kod mene nije bio dobar znak

Hvala ti na utjehi. Najbitnije da su naše mrvice dobro, ali me bedira to što nisam nizašto.
    Mm nije spretan u kuhinji pa nam je prehrana stvarno zadnjih mjesec-mjesec i pol dana koma, ali nemam ni ideje što kuhati kad nemam apetita. Ako uspijem skuhati neko varivo, ne mogu ga jesti… očaj🤣
    Annie92nemoj biti zabrinuta zbog kuhanja, ne ide pa ne ide. Neće nitko umrijeti od gladi. Imaju trgovine ručkova pa neka si kupi šta mu se jede. Nemoj se siliti kad ne ide. Mi smo žene takve pa sebi predbacujemo i ovakva stanja. Hvala Bogu vremena se mijenjaju. Svaki muškarac bi trebao znati okrenuti sniclu na tavi pa makar uz to jeo samo ketchup ili pomes.. ne bu mu kruna pala s glave iako je nespretan

Jasno, nije mu problem ispeći meso i napraviti osnovno, jaja, kobasice, i sl.
    Samo ja cjepidlačim zbog jela na žlicu, a to mu ne ide.

Hvala ti puno, imaš potpuno pravo, nećemo umrijeti od gladi. Otrest ću se svih ovih negativnosti, možda i malo pozitive smanji mučnine 😁😍

I mene je to grizlo, u prvim tjednima smo vecinom jeli vani jer nisam podnosila miris hrane dok kuham, dok sam vani jela najnormalnije 🤣🤣
    Ali sam zbog malog sincica nekad kuhala i sa maskom, a muz koliko god se trudio ipak neke stvari ne moze uraditi kao sto bih ja (svaka od nas tako misli pa i da je udata za Jamie Olivera 😃)
    Uglavnom nista nece propasti, najbitnije da mi odmaramo da se ne silimo ni na sta, pa taman radila dostava svake noci. 

• Regina
    26. Ožujak 2025. 06:56

annie92

Kate35

Reci ti njemu da će s djetetom morat drugačije,ovo mu je idealna prilika da nauči kuhati 🤣 moj evo već zadnja 2mj dok je na roditeljskom kuha malenoj svaki dan i za doručak i za ručak kao što sam i ja 6mj kad je počela s krutom hranom. Samo vjerojatno je razlika što moj zna fino skuhati 🤣 al opet,vježbanjem do savršenstva. Za početak mu možeš objasniti kako ti radiš i on neka proba napraviti. Samo ga prišarafi jer će ti trebati sva pomoć jednom kad rodiš i dođeš s bebom (da ne pričam ako bude možda carski rez) i ne sekiraj se! Ja sam cijelu nedjelju preležala kolko mi je loše bilo. Muž kuhao,počistio sve tako da.mogu oni ako žele,a još više ako imaju razumijevanja

Inna_92
    26. Ožujak 2025. 08:23

Nikkitta za TORCH me pitaš jer si skužila da je to jako blisko mojoj struci, ili?

Baš cijeli TORCH obuhvaća testiranje na toksoplazmu, rubeolu, citomegalovirus, herpes simplex tip I i II. Ostali uzroci koji se mogu testirati su varičela, sifilis, HIV. Svi ti uzročnici potencijalno ugrožavaju plod.
    U trudnoćama koje nemaju rizik provjeravaju jedino serologiju na toksoplazmu. Pozitivan IgG je znak ranijeg kontakta ili ranijeg preboljenja (IgG je zaštita i za mamu i za bebu), a pozitivni IgM je znak aktivne prisutne infekcije. Mami ne mora biti ništa, ali beba može imati oštećenja na očima, mozgu, jetri itd.
    Zato kod trudnica koje nemaju IgG neki ginekolozi sugeriraju ponoviti još nekoliko puta testiranje, da slučajno baš u trudnoći ne dođe do tog prvog kontakta. Ako se ustanovi u trudnoći pozitivan IgM, treba što prije krenuti s liječenjem.

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

Inna_92
    26. Ožujak 2025. 09:06

BlueIvy jako mi je žao. Drži se i čuvaj se.

Ja sam isto kuhala s maskom do nedavno. Tek evo prošli tjedan mi se vratio apetit i opet mi je sve fino kao ranije. 

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

Rainbow_Hope 🌈
    26. Ožujak 2025. 11:51

Nikkita ja se isto mučim s izborom hrane, ali najčešće kombiniram jaja na različite načine, uz njih obavezno neko povrće, ili razne vrste sireva vrtim ukrug, isto s povrćem i kruhom (npr. mozarella, cheddar, posni sir, nekad posni sir s jogurtom/vrhnjem, svježi dimljeni sir iz lidla), gledam da je to puno proteina. Nekad jedem avokado na tost s jajem ili guacamole ili napravim namaz od avokada, svježeg sira i bučinog ulja - odlično je. Danas sam recimo doručkovala granolu s kefirom, borovnicama i bananom, ali od toga brzo ogladnim. 🙈 
    Za večeru opet nešto od toga ili ostatak od ručka, za ručak klasika, meso ili riba (s tim da izbjegavam crveno meso i inače), neki prilog i salata/povrće ili neko varivo, skoro svaki dan topla juha. 
    Inna sjećam te se s potpomognute, kod nas izgleda ista priča 🤭

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

lea25
    26. Ožujak 2025. 14:32

Jel se netko susreće s nesanicom? Kod mene užas, noćas i danas pogotovo, nisam oka sklopila već deset dana…

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.
    UZV 6.8.🖥️

Miškica30
    26. Ožujak 2025. 15:14

lea25

Jel se netko susreće s nesanicom? Kod mene užas, noćas i danas pogotovo, nisam oka sklopila već deset dana…

Ja ti 5 dana spavam kao medvjedica, onda 7 ne spavam uopce i to mi je popraceno izostajanjem simptoma ili pojavljivanjem novih. Tako da, kao sto mi je prijateljica rekla sve je to normalno😅

💁‍♀️ 30 godina
    🙋🏼 38 godina
    ▪️3 ivf 💉✖️, 2❄️
    ▪️13.3. ➕️, beta 448 🤗 (prirodno), 17.3. beta 2024 🤗
    ▪️15.11.2025. ⏳️👶🩵

lea25
    26. Ožujak 2025. 16:05

Miškica super da nisam jedina, odmah mi je lakše😹 bas bezveze obzirom da ne radim i doslovno gledam TV, jedem i šetam, ali u komadu od 36h izgleda 😹

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.
    UZV 6.8.🖥️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.