Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • annie92
    26. Ožujak 2025. 22:52

Nikkitta evo da se i ja nadovežem na tvoj post što se tiče prijateljice i kako se opustiti.
    Iza sebe imam također neuspjelu trudnoću. Nažalost, prošlo godine ostala trudna od prve, ali u 6.tt vanmaterična trudnoća. Hitna laparoskopska operacija, lijevi jajovod otišao zajedno s tom trudnoćom. 
    Kao što Clo kaže, osjeti čovjek da nešto nije u redu, tako sam i ja imala cijelo vrijeme neki unutarnji nemir i nisam se mogla potpuno opustiti od samog saznanja da sam trudna.
    Nakon oporavka smo malo pričekali s pokušajima i kad smo odlučili da smo spremni, iz drugog pokušaja (prvi je bila ovulacija na jajniku bez jajovoda) dočekao nas novi plusić.
    I evo, guramo, već trinaesti tjedan. Da je lako, nije, hormoni i psiha su zenuta stvar, ali trudim se svaku negativnu misao izgurati iz glave sa hrpom pozitive i veselimo se danu kad će naš mali bebač biti s nama 🥰

P. S. Uvijek se ovdje možeš pojadati kad ti je teško, cura sa pozitivom će uvijek biti ❤️❤️

lea25
    26. Ožujak 2025. 23:00

Mislim da će pozitiva doći sama od sebe zajedno s lijepim vremenom, meni je sve lakše kad je 🌞😅, odmah opuštenije 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

Inna_92
    27. Ožujak 2025. 06:34

Rainbow_Hope i ja se tebe sjećam, naravno! ☺️ Joj baš mi je drago zbog tvoje trudnoće. ❤️ Čestitam! ☺️
    Vidim da nam je slično bilo, znaš da mi nije bilo ni na kraj pameti da bih ja mogla biti trudna... 3 godine nezaštićenog seksa nije dalo rezultate, jajovodi prikazani takvi kakvi su, a desni jajnik mi sve do prošle godine uopće nije ovulirao jer sam na njemu prije 6 godina imala operaciju dobroćudnog tumora.
    Na dan kad sam trebala dobiti M sam istrčala polumaraton. 3 dana poslije sam išla za svaki slučaj raditi test. Test je vrištao. 😄
    A ova trudnoća je iz desnog jajnika. 🤣

Nikkita slobodno jedi onaj svježi sir iz dućana, mora pisati da sadrži pasterizirano mlijeko. Ne smijemo jesti onaj od kumica s placa.

Ja se držim se sad toga da meso i riba budu dobro termički obrađeni, a mlijeko i sirevi pasterizirani. Od šunki jedem samo one na kojima piše da su kuhane ili pečene.
    Ne jedem sušene kobasice, bifteke/ramsteke, sushi, tunu, sireve s plijesni, sireve od kumica. A povrće i voće si dobro operem.

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

• crox
    27. Ožujak 2025. 08:22

Strahovi su normalni, ja sam imala prije prve trudnoce missed, sljedeca trudnoca je osim krvarenja u pocetku bila super i mogu vam reci da se kasnije opustite, kad dodju dvadeseti tjedni, bar ja jesam. I mene sad izludjuje stalno gledanje u gace kad odem svaki put na wc, pa cak ustajem i u toku noci provjeravam, i nadam se da ce proci taj strah.

Malo me nuspojave od Utrogestana oralno popustaju, nadam se da ce se tijelo skroz priviknuti, a iscjedak se smanjuje odnosno pomalo blijedi umjesto tamnog sad je svijetlo skoro pa zut. Nadam se da je to bilo od iritacije cerviksa i da ce se konacno ustabiliti. 🍀

• crox
    27. Ožujak 2025. 08:35

Nikkitta

Lea25 ja godinama već ne spavam u komadu, budim se najmanje 1-2x. Sad ni tone progesterona koje uzimam malo pomognu da bolje spavam, ali svejedno se opet probudim bar 1x.

Btw. Sinoć sam legla i nakon meditacije sam opuštena i pospana i idemo spavati, kadli krene takav svrab po objema nogama, od guze do stopala da sam mislila da ću umrijet. Znači počelo mi udarat na živce, pa me krenula hvatat neka tjeskoba i vrtoglavica, morala sam uzet mob da se malo fokusiram. Išla guglat simptome kolestaze i trudnički svrab. Ima veze s trudnoćom i strijama blabla. Ne vjerujem da imam kolestazu, to ide u trećem tromjesečju. Morala na kraju popit Normabel 2 mg jer mi se cijelo tijelo iznutra počelo tresti. Tek onda sam zaspala iza 2h, a ujutro u 8.30 imam rutinu lijekova, toaleta, tuša, vaginalete, doručka i suplemenata; pa to traje 2h i onda sam opet išla spavati. Susreće li se koja od vas sa svrbežom kože?

Svrbez po grudima je bio nesnosan, i po stomaku. Pretpostavljam da je zato jer se koza rasteze, mazala sam vise i onda popusti. Grudi su mi bas narasle. 
    Mozda ti je malo i od nervoze sada dok cekas pregled, bice to ok ❤️

plavuša
    27. Ožujak 2025. 10:00

Mozete prokomentirati nalaz, radi se o torchu s tim da sam na toksoplazmozu negativna.. Muci me taj citomegalovirus... 

https://ibb.co/4h74Y31

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 03.11.2025. 🩵🫶

• PuPo24
    27. Ožujak 2025. 11:18

Cure normalno je da postoji strah , samo treba gledati i pozitivne ishode a ne samo negativne . To je sve sto cu reci. Nema smisla hraniti strah i pumpati se negativom. 

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

• Regina
    27. Ožujak 2025. 11:19

plavuša

Mozete prokomentirati nalaz, radi se o torchu s tim da sam na toksoplazmozu negativna.. Muci me taj citomegalovirus…

https://ibb.co/4h74Y31

Koliko sam ja shvatila nedavno je preboljena infekcija i ovaj IgM može biti pozitivan do godinu dana nakon inficiranja istim

Inna_92
    27. Ožujak 2025. 11:30

Plavuša ja bih na tvojom mjestu zatražila od primarnog ginekologa uputnicu za infektologa. Koliko vidim, graničan je nalaz IgM-a. Infektolog kuži dinamiku tih antitijela, sve će ti objasniti što treba.

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

Miškica30
    27. Ožujak 2025. 13:19

crox

Strahovi su normalni, ja sam imala prije prve trudnoce missed, sljedeca trudnoca je osim krvarenja u pocetku bila super i mogu vam reci da se kasnije opustite, kad dodju dvadeseti tjedni, bar ja jesam. I mene sad izludjuje stalno gledanje u gace kad odem svaki put na wc, pa cak ustajem i u toku noci provjeravam, i nadam se da ce proci taj strah.

Malo me nuspojave od Utrogestana oralno popustaju, nadam se da ce se tijelo skroz priviknuti, a iscjedak se smanjuje odnosno pomalo blijedi umjesto tamnog sad je svijetlo skoro pa zut. Nadam se da je to bilo od iritacije cerviksa i da ce se konacno ustabiliti. 🍀

Strah je konstatan u mom slučaju. Svaki odlazak u wc mi je grozan. Nemam iscjedak uopce i onda se povremeno javi toplina doli pa trcim u wc. 
    Grcevi su u zadnje vrime cesti, mucnina kako kada. 
    Al eto, cekam taj utorak da vidim jel se sve razvija kako treba🙈

💁‍♀️ 30 🙋🏼 38
    ▪️15.11.2025. ⏳️👶🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani