Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikkitta
    26. Ožujak 2025. 16:10

Trudnice moje hvala svima koje ste mi pisale što jedete, odmah da vam priznam da nemam nikakav apetit ujutro, to je tako bilo i prije trudnoće, a sad mi je još gore s promijenjenim okusom u ustima. Tek proradi glad za ručak, a onda kad pojedem mi je mukica. 😂 
    Clo ni ja ne volim slatke doručke, slatkog inače nisam fan, a sad u trudnoći tek teška averzija na slatko. Dobra ideja za žgance, to volim s mlijekom ili jogurtom, pretvorit ću se u jogurt anyway, kao i Regina, e draga Regina za smoothie joj to ne mogu, zgadili su mi se prije 10 godina kad sam 2,5 godine bila na smothijima i na sirovoj prehrani. Od tad ga ne mogu pogledat. Rekla mužu da kupi sok od ananasa; a on kupio smoothie od ananasa i jabuke, popila jedan po kazni. 😂😂😂😂 Inače od slatkog samo voće da, ali to nije zasitno za doručak. Druga stvar je ako povraćaš, to je onda još zeznutije. 
    Annie92 ja ne povraćam (nisam sklona inače tome pa se nadam da ni u trudnoći neću), ali isto tako ne mogu kuhati svaki dan, jednostavno nemam snage. Tješim se da nije forever. 
    Cvitak evo išla sam pogledati, na drugoj beti sam bila 4+2, beta 497. 
    Pupo24 to si i ja kažem da se ne sekiram, a onda bliska frendica s kojom sam se radovala da smo skupa trudne, ode prekjučer na prvi uzv sa 8 tt (prirodna trudnoća) i srce ne kuca, mora na kiretažu. S obzirom da sam ja noć prije bila na hitnoj s krvarenjem, to me dodatno uzdrmalo. Kako se prepustiti? Teško je. Mislim da moramo biti spremne i na tu opciju, očekivat najbolje, ali biti spremni i na loš ishod. I naravno ne ostajati dugo u strahovima, nego moliti, meditirati, šetati, gledati komedije. 🍀🙏🏼
    Erox super ideje za klopu! Vidim jedete i ti i Rainbow svježi sir, a ja sam guglala da to ne bi smijele? Granola s kefirom je ok, ali nije nutrient dense, to me muči.
    Ina92 zezaš me sa strukom? Doslovno nemam pojma kaj radiš😂😂 Hvala na detaljnom pojašnjenju, moram pogledat svoj nalaz. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    26. Ožujak 2025. 16:17

Lea25 ja godinama već ne spavam u komadu, budim se najmanje 1-2x. Sad ni tone progesterona koje uzimam malo pomognu da bolje spavam, ali svejedno se opet probudim bar 1x.

Btw. Sinoć sam legla i nakon meditacije sam opuštena i pospana i idemo spavati, kadli krene takav svrab po objema nogama, od guze do stopala da sam mislila da ću umrijet. Znači počelo mi udarat na živce, pa me krenula hvatat neka tjeskoba i vrtoglavica, morala sam uzet mob da se malo fokusiram. Išla guglat simptome kolestaze i trudnički svrab. Ima veze s trudnoćom i strijama blabla. Ne vjerujem da imam kolestazu, to ide u trećem tromjesečju. Morala na kraju popit Normabel 2 mg jer mi se cijelo tijelo iznutra počelo tresti. Tek onda sam zaspala iza 2h, a ujutro u 8.30 imam rutinu lijekova, toaleta, tuša, vaginalete, doručka i suplemenata; pa to traje 2h i onda sam opet išla spavati. Susreće li se koja od vas sa svrbežom kože? 

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    26. Ožujak 2025. 16:33

Dižem linkove s Protein Cheat Sheet od Aimee Raupp čiji sam 30 day Fertility Challenge radila prije 2,5 mjeseca. Tu imaju isto ok ideje za klopu. 

https://ibb.co/C3knXzsD

https://ibb.co/XfZphk8x

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    26. Ožujak 2025. 17:06

Nikita odmah da prokomentiram ono gore sto si napisala kako se opustiti vezano uz tvoju prijateljicu. Znaš u kakvoj sam situaciji u vezi UZV, vise nebitno je li do računanja - stres je tu. Pričala sam sa svojom Dr opće prakse o tome i rekla mi je da svakako stres postoji, ali da je to takva situacija da će od UZV do UZV postojati jer uvijek može biti nešto, bilo koji dan od tih 9mj, a ivf trudnica bude mirna tek kad uzme bebu u ruke, i ta realnost me smirila.
    Ja ne spavam zadnje 4 godine jer me niz događaja izbacio iz kolosjeka, pila sam razne lijekove za spavanje, a nakon FETa skinula sam se sa novih, jakih koje su najbolje radile svoj posao - Zonote. Taj prekid mi je čak i bio ok, mogla sam spavati, ali ovo sada je doslovno budna dan i noć, čitala sam da visok progesteron utječe na san, a ja se šopam sa Cyc. Svrbež klasični da izazove crvenilo nemam, ali čim legnem ne mogu se umiriti koliko se migoljim, imam osjećaj kao da sam cijela u nekim tajicama ili stramplama, pa se presvlačim, stalno me nešto gnjavi po kozi, mislim da su to možda živci zbog nespavanja.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.
    UZV 6.8.🖥️

Ana_ZK_101
    26. Ožujak 2025. 17:24

E taj glupi strah... Do poroda ovaj, a onda novi.
    Zadnjih mjesec dana trudnoće sam bila ležala u Petrovoj na CEF-u i 2 puta dnevno radila ctg i opet stalno neki strah.
    Ja sam danas napokon otišla otvoriti komplikacije, ali si još uvijek nemogu priznati da je to to...
    Simptoma osim malo više umora nemam ( iskreno nisam imala ni u prvoj trudnoći).
    Novi pregled za 3 tjedna.
    Jedva čekam tamo 12tt da mogu početi koristiti babywatchera.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    7.7. 21+4tt

Clo
    26. Ožujak 2025. 22:00

Nikkitta - Također da se nadovežem na ovo s tvojim prijateljicom. Ja sam prošle godine prvi put ostala trudna, prvi pregled srce ne kuca, pojma nisam imala skoro ništa o tome, jel to ok, nije, kaj to znaci, za par dana dum krvarenje, na hitnu, bolovi na kraju se desio spontani…nitko te ne pripremi na to, stres, bol, tuga… i evo dali smo si par mjeseci vremena i da pokušamo opet jer je prvi put doslovno nakon drugog puta uspjelo… i kad sam sad saznala da sam trudna sreća ali takav strah jebeni, prvi pregled nikad docekat, a u 5 tjednu krene sukrvica prva pomisao, ne opet neeeee… al sva sreća nije bilo ništa i išla sam isti dan na pregled gdje je rekla da je sve uredno i evo do danas je sve i dalje uredno. Ono sto mi je gin rekla je da je svaka trudnoća za sebe i da moram podvući crtu sa tom prošlom koja nije ispala dobro. I stvarno moraš u glavi promijeniti koncept, vjerovati da stvarno mama osjeti najbolje i doslovno znam da je sve dobro dok prvi put sam osjećala da nešto nije… ono sto hoću reci da koliko god bilo teško i išlo mi na živce kad mi svi govore da pozitiva i opuštenost i smanjiti stres, al to skroz daje dobre rezultate, čim se mi na sve živo opterećujemo to sve utječe na nas a i na bebaca. Pokusaj raditi stvari koje te vesele i opuštaju, ako krene neka panika zavaraj mozak ili uz frendicu/muza probaj naći kroz razgovor malo mir.

Sto se tiče svrbeža mene sve živo svrbi, već zadnjih par dana, sve si razmišljam ili mi je toliko skuha koza ili mi nez ti gelovi smetaju za tuširanje. Nemam pojma al da nekako i meni rano za to al eto znam da bas nesvjesno sva izgrebat koliko krene svrbiti.

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

• annie92
    26. Ožujak 2025. 22:52

Nikkitta evo da se i ja nadovežem na tvoj post što se tiče prijateljice i kako se opustiti.
    Iza sebe imam također neuspjelu trudnoću. Nažalost, prošlo godine ostala trudna od prve, ali u 6.tt vanmaterična trudnoća. Hitna laparoskopska operacija, lijevi jajovod otišao zajedno s tom trudnoćom. 
    Kao što Clo kaže, osjeti čovjek da nešto nije u redu, tako sam i ja imala cijelo vrijeme neki unutarnji nemir i nisam se mogla potpuno opustiti od samog saznanja da sam trudna.
    Nakon oporavka smo malo pričekali s pokušajima i kad smo odlučili da smo spremni, iz drugog pokušaja (prvi je bila ovulacija na jajniku bez jajovoda) dočekao nas novi plusić.
    I evo, guramo, već trinaesti tjedan. Da je lako, nije, hormoni i psiha su zenuta stvar, ali trudim se svaku negativnu misao izgurati iz glave sa hrpom pozitive i veselimo se danu kad će naš mali bebač biti s nama 🥰

P. S. Uvijek se ovdje možeš pojadati kad ti je teško, cura sa pozitivom će uvijek biti ❤️❤️

lea25
    26. Ožujak 2025. 23:00

Mislim da će pozitiva doći sama od sebe zajedno s lijepim vremenom, meni je sve lakše kad je 🌞😅, odmah opuštenije 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.
    UZV 6.8.🖥️

Inna_92
    27. Ožujak 2025. 06:34

Rainbow_Hope i ja se tebe sjećam, naravno! ☺️ Joj baš mi je drago zbog tvoje trudnoće. ❤️ Čestitam! ☺️
    Vidim da nam je slično bilo, znaš da mi nije bilo ni na kraj pameti da bih ja mogla biti trudna... 3 godine nezaštićenog seksa nije dalo rezultate, jajovodi prikazani takvi kakvi su, a desni jajnik mi sve do prošle godine uopće nije ovulirao jer sam na njemu prije 6 godina imala operaciju dobroćudnog tumora.
    Na dan kad sam trebala dobiti M sam istrčala polumaraton. 3 dana poslije sam išla za svaki slučaj raditi test. Test je vrištao. 😄
    A ova trudnoća je iz desnog jajnika. 🤣

Nikkita slobodno jedi onaj svježi sir iz dućana, mora pisati da sadrži pasterizirano mlijeko. Ne smijemo jesti onaj od kumica s placa.

Ja se držim se sad toga da meso i riba budu dobro termički obrađeni, a mlijeko i sirevi pasterizirani. Od šunki jedem samo one na kojima piše da su kuhane ili pečene.
    Ne jedem sušene kobasice, bifteke/ramsteke, sushi, tunu, sireve s plijesni, sireve od kumica. A povrće i voće si dobro operem.

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

• crox
    27. Ožujak 2025. 08:22

Strahovi su normalni, ja sam imala prije prve trudnoce missed, sljedeca trudnoca je osim krvarenja u pocetku bila super i mogu vam reci da se kasnije opustite, kad dodju dvadeseti tjedni, bar ja jesam. I mene sad izludjuje stalno gledanje u gace kad odem svaki put na wc, pa cak ustajem i u toku noci provjeravam, i nadam se da ce proci taj strah.

Malo me nuspojave od Utrogestana oralno popustaju, nadam se da ce se tijelo skroz priviknuti, a iscjedak se smanjuje odnosno pomalo blijedi umjesto tamnog sad je svijetlo skoro pa zut. Nadam se da je to bilo od iritacije cerviksa i da ce se konacno ustabiliti. 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.