Cure, pomagajte!
Dosla s pregleda, ctg nije uredan bas, trebam ici ponoviti navecer.
Dal je koja imala ovako: undulacija, s bekoliko šiljatih kratkotrajnih deceleracija do max 110/min, dijelom sužena undulacija.
Jel mi moze koja objasnit sto to znaci, doktorica meni objasnjavala tako kako pise, pa sta ja znam sto sve te rijeci znace 🙉🙈
Koliko dugo si bila prikljucena na ctg i zasto su ti ga radili?pitam - jer je praksa tek kasnije (kasniji tjedni) ic na ctg osim ako nema nekih drugih indikacija za njega ( da si dosla na hitni prijem ili u TA gdje su imali viska vremena)..
Pa nekih 20min ko i uvijek.
Ja odlazim po terapiju heparin pa mi uvijek radi ctg, do sad bio uredan.
A danas sam bas bila prvi puta narucena u TA, pa mi radio isto ctg i uzv. Uzv bio uredan.
Kod nas se pocinje s 37tt u TA, al posto sam danas isla po terapiju mi rekao doktor da uzmem odmah uputnicu i sve da dalje dolazim kod njih
Ja znam da on stvarno varira-kod mene je slucaj kad im se cini nesto suspektno da me drze na njemu 1-2 sata,mijenjaju polozaj,daju da prosetas,jedes nesto slatko itd..tako da se samo nadam da su ti zbrzali to..mislim da je nesto jako suspektno da te ne bi skinuli nakon 20 minuta..zato sam pitala koliko si bila..svakako javi sta kazu i samo pozitivno🤗
10/22 💔 13+tt
👨🦱35🙋🏻♀️34
Cure, pomagajte!
Dosla s pregleda, ctg nije uredan bas, trebam ici ponoviti navecer.
Dal je koja imala ovako: undulacija, s bekoliko šiljatih kratkotrajnih deceleracija do max 110/min, dijelom sužena undulacija.
Jel mi moze koja objasnit sto to znaci, doktorica meni objasnjavala tako kako pise, pa sta ja znam sto sve te rijeci znace 🙉🙈
Koliko dugo si bila prikljucena na ctg i zasto su ti ga radili?pitam - jer je praksa tek kasnije (kasniji tjedni) ic na ctg osim ako nema nekih drugih indikacija za njega ( da si dosla na hitni prijem ili u TA gdje su imali viska vremena)..
Pa nekih 20min ko i uvijek.
Ja odlazim po terapiju heparin pa mi uvijek radi ctg, do sad bio uredan.
A danas sam bas bila prvi puta narucena u TA, pa mi radio isto ctg i uzv. Uzv bio uredan.
Kod nas se pocinje s 37tt u TA, al posto sam danas isla po terapiju mi rekao doktor da uzmem odmah uputnicu i sve da dalje dolazim kod njih
Ja znam da on stvarno varira-kod mene je slucaj kad im se cini nesto suspektno da me drze na njemu 1-2 sata,mijenjaju polozaj,daju da prosetas,jedes nesto slatko itd..tako da se samo nadam da su ti zbrzali to..mislim da je nesto jako suspektno da te ne bi skinuli nakon 20 minuta..zato sam pitala koliko si bila..svakako javi sta kazu i samo pozitivno🤗
Kod nas smo uvijek sve 15-20 min pa ako sto nije dobro se navecer ponavlja.
A sad da bi si znala prevesti sta je ona napisala bi bilo bolje 🤣
Al jos tri sata pa cu znati na cemu sam, samo da idem doma, da me ne ostave tamo.
-25 god.
- 3 spontana pobačaja
- nasljedna i stečena trombofilija
-dečko 💙 godina i pol 🥰
Čekamo curku ❤️
Cure jesu vam radili briseve ove standarne prije poroda? Meni nadjen stafilokok, sutra cu tek vidjeti ginekologa pa ce mi prepisat antibiotik. Ono sto ne kuzim, sta ako meni porod krene sutra ili eto za tri dana, a ja usred antibiotika, tj bestija jos nije izlijecena? Zna li itko ista o tome? Ovo mi je sjebalo cijeli tjedan 😭
It’s a girl 💞
Cure jesu vam radili briseve ove standarne prije poroda? Meni nadjen stafilokok, sutra cu tek vidjeti ginekologa pa ce mi prepisat antibiotik. Ono sto ne kuzim, sta ako meni porod krene sutra ili eto za tri dana, a ja usred antibiotika, tj bestija jos nije izlijecena? Zna li itko ista o tome? Ovo mi je sjebalo cijeli tjedan 😭
Evo ne znam kakva je praksa tu, ali znam u Njemackoj daju kad porodjaj krene venski antibiotik tokom porodjaja. Isto ako dodje do pucanja vodenjaka daju preventivno antibiotike venski.
Kod stafilokoka zavisi koji je, ako je epidermidis daju samo cepice mlijecne kiselime ako je aureus onda mora antibiotik.
Ne sekiraj se, sutra doktoru i vidi sta kaze, cim krenes s antibiotikom pokrivena si, nakon par sati imas dovoljnu koncentraciju antibiotika u krvi.
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Evo ne znam kakva je praksa tu, ali znam u Njemackoj daju kad porodjaj krene venski antibiotik tokom porodjaja. Isto ako dodje do pucanja vodenjaka daju preventivno antibiotike venski.
Kod stafilokoka zavisi koji je, ako je epidermidis daju samo cepice mlijecne kiselime ako je aureus onda mora antibiotik.
Ne sekiraj se, sutra doktoru i vidi sta kaze, cim krenes s antibiotikom pokrivena si, nakon par sati imas dovoljnu koncentraciju antibiotika u krvi.
Puno ti hvala!!
It’s a girl 💞
Mi obavili pregled u trudnickoj ambulanti, ctg uredan, nema još nikakvih naznaka, u ponedjeljak ponovo pa će napokon gledat i ostalo 😄
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
Lalaland i Amarenna super za preglede!🤗🤗 Bebama se ne žuri, kak se čini.🤭🥰
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Evo ja rijesila, sad ctg dobar, ali lazni trudovi su se stalno ponavljali pa idem opet u ponedeljak da provjerimo.
-25 god.
- 3 spontana pobačaja
- nasljedna i stečena trombofilija
-dečko 💙 godina i pol 🥰
Čekamo curku ❤️
Kasnim, kasnim! :) Draga Jelusicka, tako si ovo emotivno napisala da su mi krenule suze. Cestitam i zelim vam sve najbolje! Javljaj kako napreduje malecka koja je prekrasna 🌼🌼🌼🌼🌼🌼
Ja sam od svoje ginek s Petrove decidirano dobila odgovor da se na ctgu ne biljeze lažni trudovi..
10/22 💔 13+tt
👨🦱35🙋🏻♀️34
Sortiraj odgovore
Najstariji