Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mami_m
    03. Kolovoz 2023. 15:12

Teich puno je stresa bilo u zadnje vrijeme, pokusaj se ne stresirati. Najbolja odluka je to sto ces otici privatno, pripremi sva pitanja koja imas. 

Lena javi kako je danas proslo?
     Jagoda kako si ti? Kakva je procedura oko primanja dexametazona? Jesi opet na mirovanju?

🧑 31
    👩 27
    👧❤ 5
    10/22 💔 missAb 8tt
    🩸Trombofilija
    27.1. ➕️🥰
    clexane 💉
    👭🩷🩷

• proljetnica1
    03. Kolovoz 2023. 15:54

Ctg od 30.og tjedna je bespotreban i pogrešan, radi se od 36og tjedna na dalje 

Mimica91
    03. Kolovoz 2023. 16:00

Teich jesam ja dobro shvatila da je kod tebe glava veća za 4 tjedna pa je to problem? Nisam baš shvatila.. Koliko ja vidim na svom nalazu, isto je glava (odnosno BPD) dosta veći od ostalih mjera (za tri do 4 tjedna) i nitko mi ništa nije rekao za to. Kažu beba super napreduje 

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

• proljetnica1
    03. Kolovoz 2023. 16:02

Vađenje D dimera u trudnoći i fibrinogena, također bespotrebno, normalno je da su povišeni, trudnoća je sama po sebi prokoagulabilno stanje. 

teich95
    03. Kolovoz 2023. 16:18

Mimica91

Teich jesam ja dobro shvatila da je kod tebe glava veća za 4 tjedna pa je to problem? Nisam baš shvatila.. Koliko ja vidim na svom nalazu, isto je glava (odnosno BPD) dosta veći od ostalih mjera (za tri do 4 tjedna) i nitko mi ništa nije rekao za to. Kažu beba super napreduje

I to al najveci problem sto sam dosla s uputnicom za detaljan uzv radi tezine bebe jer je veca i radi ctg jer imam bas dosta laznih kontrakcija vec neko vrijeme. Neki dan sam i na hitnoj bila i ocitani su mi nepravilni trudovi na ctgu. Nakraju doktor nit je procjenio tezinu nit ctg ma nista.  Samo napisao nalaz BPD 38-39tj, plodova voda do 35mm i protoci uredni i pricao o povjesti covjecanstva. I jos mi da svoj esej o tome,u pon kad me moja gin pita za nalaz iz bolnice dat cu joj taj esej.

🧑 36 👩27
    2020g 👼 💔
    2021g 🧒 💙
    2023g 👧🩷

mami_m
    03. Kolovoz 2023. 19:30

Jagoda  jos malo i ulazis u sigurne sedmice, onda nadoknadi svo ovo lezanje. 😍
    I ja sam jos uvijek na mirovanju, cekam pregled naredne sedmice, imam osjecaj da ce me dr poslati da preventivno i ja primim te injekcije.
    Je li ti onaj budalasti ginekolog spominjao kad se javljas u bolnicu na preglede?

🧑 31
    👩 27
    👧❤ 5
    10/22 💔 missAb 8tt
    🩸Trombofilija
    27.1. ➕️🥰
    clexane 💉
    👭🩷🩷

Lena1897
    03. Kolovoz 2023. 19:32

Mami-m: epilog: idi u DZ s lab. nalazom D-dimera i fibrinogena i nekih drugih parametara (trombociti bla bla), cekaj - data uputnica KCUS Hematologija- cekaj- propisan Clexane 0,6- vrati se u DZ po recept- uzmi injekcije koliko ih ima - daj sebi injekciju- pribiljezi da za 5dana ide opet moljakanje za injekcije, a za 10 dana ide opet vadjenje krvi, pa za 14 dana kontrola u DZ. Za mjesec dana kontrola na Hematologiji. 
    U medjuvremenu nazvala neurologa da pitam je li to OK doza po njegovom misljenju- jeste. Nazvala onda privatnog gonekologa koji i dalje tvrdi da meni ne treba to, ali eto potvrdio mi je da nece skoditi bebi pa …. 
    Odmah ostala modrica na pupi i bole me kukovi od hodanja danas :( 
    Haos, entropija, dekadans, al hajde nekako sam nabacila osmjeh jer nista drugo ne preostaje. 
    Valjda ce sada biti sve OK jer bojim se. Cim sam dala prvi C. , bebe su se nesto pobunile u stomaku ili su se pocele radovati, ko ce znati al lupale su ❤️ 
    Toliko ih volim i toliko su to zeljena djeca da bi mi srce puklo da nesto …. A kad je IVF , 7. mjesec pocnes dozivljavat kao 77. jer svasta smo prosli. 
    Necu da psihicki padnem ali su mi sve suze isle kad sam izasla iz DZ. Umorna sam bas. 

Lena1897
    03. Kolovoz 2023. 19:40

teich95

Evo i mene iz bolnice, evo naletila sam na Dr. kojeg je bolio k** kakvu uputnicu imam i sta treba raditi,nit mi je obavio ctg nit procjenu tezine bebe sto je bilo podcrtano na uputnici. Kod njega je odjednom posteljica straga kod moje Ginekologice cijelu T sprijeda,citam nalaz plodova voda do 35mm- sta to znaci? Glava bebina da odgovara 38-39tj a do prije 3 tj na pregledu sve mjere bile jednake za oko 10-14dana vece (,samo da je beba teza). Dusu sam isplakala,ujutro u 15 do 9 idem privatno jer ovo nema smisla sta je ovaj napravio. Jos cijeli pregled pricao o povjesti covjecanstva,nista o bebi o cerviksu itd,Wtf? 🤔😢

Teich, u potpunosti te razumijem, jer sam ja danas 100 puta rekla da mi je zadnji dan ciklusa bio tad i tad, al je on insistirao da mi je zadnji dan ciklusa bio drugi dan. Totalno ludilo. Ne smijemo dopustiti da nas sve dotice jer od stresa mozemo napravit samo problem - visok pritisak , a te doktore boli briga za to. E, osmijeh i okretat na šalu pa makar na silu je najbolji lijek s tako neprofesionalnim doktorima, a onda odes po 2., 3. misljenje. Mi smo sad kao jake zene, lavice ❤️ 

mami_m
    03. Kolovoz 2023. 20:22

Draga  Lena, hvala Bogu da je sve dobro proslo. 
    Ah kleksana nikad nemaju, uvijek fali, uvijek neka prepirka s njima. 
    Meni nisu ostajale modrice na pocetku kad sam ledirala to mjesto prije i poslije uboda. Do kraja sestog mj sam davala u stomak, onda je poceo biti tvrdji stomak, sad se bockam u butinu.
    Sad odmaraj i uzivaj, uzmi magnezij da se opuste misici. 

🧑 31
    👩 27
    👧❤ 5
    10/22 💔 missAb 8tt
    🩸Trombofilija
    27.1. ➕️🥰
    clexane 💉
    👭🩷🩷

mami_m
    03. Kolovoz 2023. 20:41

Jagoda01

Mami_m kaze da mu sa 36 sedmica dođem po uputnicu, jedva cekam da ga se rijesim…(mozda je meni reko i ranije za tu uputnicu s obzirom na ovo sad lezanje u bolnici i dijagnoze, mozda nije svima sa 36,ne znam) A te injekcije si im mogla i napomenut, pitat da li da primis, jer i oni nekad ne stignu mislit na sve, a pogotovo kod tebe blizanci + serklaza
    I daa, primicu se sigurne sedmice nama objema🥰

Joj vjerujem, mene lik nervira, mogu misliti kako je tek tebi. 
    Hocu svakako, ako ona slucajno ne spomene.
    Priželjkujemo lijep oktobar i novembar, mozda se sretnemo u setnji 🥰🥰

🧑 31
    👩 27
    👧❤ 5
    10/22 💔 missAb 8tt
    🩸Trombofilija
    27.1. ➕️🥰
    clexane 💉
    👭🩷🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.