Evo cure i ja dosla s pregleda, sve super, spustio se dolje kako i treba biti, malac ima oko 2200g 😁
Za tri tjedna sam dalje u bolnici na kontroli 🤭
Poslao me da napravim iat test, sta je to pobogu haha nikad cula za to
Koja si krvna grupa ? Msm da je to ono što se ide ako si negativna ,jer ja sam išla i msm da se tak zove
Ja sam A+ pa mi nije jasno sto me to poslao
-25 god.
- 3 spontana pobačaja
- nasljedna i stečena trombofilija
-dečko 💙 godina i pol 🥰
Čekamo curku ❤️
Evo mene i mojeg diva sa kontrole. Danas smo 35+1 i dečko je težak 3018 gr 🙈
Zatvorena i dalje, cervix 1 čl uloživ za jagodicu prsta. Plodna voda 12. Od sad kontrole svaki tjedan. Kaže da ga ne zabrinjava željezo jer je hemoglobin 125. A za menstrualne bolove i pojačan iscjedak kaže da se tijelo priprema za porod. A za težinu kažu da može odstupati 10% i kao nije toliko strašna ta težina al sam ja manja (160 cm pa kao zbog toga). Tak da ni sama ne znam kaj da mislim 🤷
Bok! Pratim vas sa zimskih beba jer sam ni tamo ni vamo sa terminom 🤣
Moj prvi bebač je konstantno bio veći na uzv. 10 dana do 2 tjedna. 2 puta sam radila OGTT i bio je više nego uredu. Rođen je 38+3, procjena je bila 3900, a rodio se sa 4 kile i 52 cm. Ja sam 163 visoka.
I ovaj put nosim velikog dečka
Ne brini se i ne razmisljaj previse. Sretno 😁🥰
Hvala ti na ovom odgovoru. Ma totalno me izbedirao s tim da je velika beba. Moj ogtt je bio granični i imam DG gestacijskog diabetesa, al opet. Pa ne mogu ni sve bebe bit male. Nezz..
🧒 28
🧑29
05.01. ➕
Baby boy 💙T💙
Evo cure i ja dosla s pregleda, sve super, spustio se dolje kako i treba biti, malac ima oko 2200g 😁
Za tri tjedna sam dalje u bolnici na kontroli 🤭
Poslao me da napravim iat test, sta je to pobogu haha nikad cula za to
Koja si krvna grupa ? Msm da je to ono što se ide ako si negativna ,jer ja sam išla i msm da se tak zove
Ja sam A+ pa mi nije jasno sto me to poslao
I meni na tom prvom nalazu pise da se pozitivne opet nesto testiraju u 8. mj trudnoce, bice to to… Iako ja nisam na to isla, mozda me posalje sljedeci tjedan 🙈
Ni ja nisam isla ni u prosloj T ni sada u 8mj a AB+ sam 🤔 neznam stvarno
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Uh curke moje, evo ja napokon spakirala torbu za bolnicu, lakše se diše, odmah se osjećam spremnijom 😄
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Cao cao, molim vas, help :)
Od pocetka ivf trudnoce mi je sve malo cudno jer su prilicno nonsalantni, dok ja citam da su sve ostale trudnice radile mnogo vise nalaza. S obzirom da sam na relaciji ginekolog-endokrinolog - neurolog (sve privatno), bas je puno “baba”, a plus toga, na kraju sve zavrsi kod nekog doktora u javnom zdravstvu. :( Svi imaju neka svoja stajalista.
Naprimjer:
- ginekolog mi nije spomenuo briseve vaginalne nego je endokrinolog insistirao i ja sam to uradila tek u 22. sedmici pa pila antibiotike bla bla
- sad se desava da mi niko nije spomenuo D-Dimer i fibrinogen nego neurolog insistira da to izvadim. Dobila sam nalaz al kamo dalje… privatni ginekolog nece ni da cuje jer on je napamet ukljucio Aspirin 100 jos na pocetku i to je to, a vrijednost D-dimera je 1.000 i vise sto meni kao laiku kaze da to nije OK.
Pojma nemam sta da radim.
Sada kad odem doktoru u javnom zdravstvu, on veze nece imat jer ovi privatnici meni ne daju nikakve nalaze nego sve zapisuju u neku svoju teku. Moje je da platim, oni kazu sve OK vidimo se i to je to. U drzavnu bolnicu/porodiliste (tercijarna zastita) kazu da oni primaju tek od 36. sedmice….
Meni sad dodje da plačem.
Cao cao, molim vas, help :)
Od pocetka ivf trudnoce mi je sve malo cudno jer su prilicno nonsalantni, dok ja citam da su sve ostale trudnice radile mnogo vise nalaza. S obzirom da sam na relaciji ginekolog-endokrinolog - neurolog (sve privatno), bas je puno “baba”, a plus toga, na kraju sve zavrsi kod nekog doktora u javnom zdravstvu. :( Svi imaju neka svoja stajalista.
Naprimjer:
- ginekolog mi nije spomenuo briseve vaginalne nego je endokrinolog insistirao i ja sam to uradila tek u 22. sedmici pa pila antibiotike bla bla
- sad se desava da mi niko nije spomenuo D-Dimer i fibrinogen nego neurolog insistira da to izvadim. Dobila sam nalaz al kamo dalje… privatni ginekolog nece ni da cuje jer on je napamet ukljucio Aspirin 100 jos na pocetku i to je to, a vrijednost D-dimera je 1.000 i vise sto meni kao laiku kaze da to nije OK.
Pojma nemam sta da radim.
Sada kad odem doktoru u javnom zdravstvu, on veze nece imat jer ovi privatnici meni ne daju nikakve nalaze nego sve zapisuju u neku svoju teku. Moje je da platim, oni kazu sve OK vidimo se i to je to. U drzavnu bolnicu/porodiliste (tercijarna zastita) kazu da oni primaju tek od 36. sedmice….
Meni sad dodje da plačem.
Povisene vrijednosti Ddimera su uobicajenje u trudnoci, no za daljnje pracenje najbolje se konzultirati s transfuziologom (nisam sigurna mozes li to privatno🤷♀️).
32🙋♀️🙋♂️
26.2. ➕️ 30.4 🩷
D dimer jeste povišen i to smatraju normalnim tako da no frks. I mene moja dr nije slala ni na ogtt ni na briseve ni ništa. Nešto se ne smaram puno time. Ne znam ja opet slusam ginekologa koji me vodi čitavu trudnoći šta kaže da izvadim izvadim. 🤷🏻🤷🏻
Hvala Artemida Ne znam iz kojeg si ti grada ali u Sarajevu je sistem za poludjeti. To mi je sigurno najtezi dio trudnoce- probijati se kroz sistem. Ovdje niko nizasta nije odgovoran, ali se svi prave pametni. U Zavodu za transfuziologiju bi me garant poslali ginekologu državnom, a za tog drzavnog treba uputnica od lokalnog…. Pa ako ti je da.
Sutra cu kod tog lokalnog javnog (opstinski), pa nek me posalje gdje god samo da znam je li trebam nesto dalje poduzimati ili ne.
Koliko god sam razocarana u javno zdravstvo, toliko sam razocarana i u privatnike pojedine kod kojih je sve “kako cemo- lako cemo” pa kad iskrsne problem njih nema nigdje. Onda ti ovi drzavni kazu kako ti nisi njihov pacijent i da se obratis tom privatnom koji ti je do sad vodio trudnocu. Katastroph!
Hvala Jelusicka, i ja se nadam da je sve to ipak OK, al toliko volim ove bebe da bih ujedala sve koji mi ih imalo ugrozavaju na bilo koji nacin, pa makar i manjkom informacija. Jedva se jrecem i igram gluhih telefona zbog njih, a zbog briseva mi je tada skocio secer koji sam pola godine smanjivala jer se ispostavilo da sam trebala mnogo prije uradit to zato sto su nasli enterokoku. Sad je vise nema al me pojede ta njihova slaba zainteresiranost za pacijente.
MomN welcome to the club (na 33+0 - 2.5kg, idemo opet na 35+4 i vec vidim kak ce imati preko 3kg). Isto je cijelo vrijeme napredniji za 2 tj. Mi jesmo visoki, al mm i njegov visoki brat su se rodili dugi, ali do 3.5kg.. tak da ocito niđe veze.
Mimica cestitam na torbi! 💪🎉 ja sam krenula i odustala jer mi nis ne stane u onaj kabinski kofercic. I kupila sam prevelika pakiranja, npr vlazne cu si kupit neke manje, i uzet cu mali bepanthen baby umj pavloviceve masti. Kako si si ti to rasporedila po koferu/torbi? Imas neki savjet? 😄
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Sortiraj odgovore
Najstariji