I moram se pohvalit da zadnja 3 dana imam energije ko prije trudnoce 💪 osjecam se bolje neg u 2.tromjesecju i mogu svasta obavit u istom danu! 🤣
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Lena bas mi je zao sto imas tako lose iskustvo.
Ja vodim trudnocu kod privatnog ginekologa, svaki put dobijem predetaljan nalaz. Dva puta sam bila na GAK-u, ponesem nalaz svog ginekologa i svaki put prokomentarisu kako je sve detaljno opisano.
Meni je dijagnosticirana trombofilija poslije spontanog prosle godine, tako da od pozitivnog testa, svaki mjesec idem kod porodicnog po uputnicu za hematologa. Hematologu (dip, prvi sprat, NAORUZAJ SE STRPLJENJEM, uzasne su guzve, niko nema prednost) dolazim s nalazima d dimer, inr, kks.
Nadji na googlu tablicu referentnih vrijednosti d dimera za svaki trimestar, normalno je da se uveca vrijednost u trudnoci.
Sto se tice hematologa, moja doktorica je Vila i ona je dezurna cetvrtkom.
Pokusaj da se ne stresiras, ako sumnjasnu svoje doktore, nije kasno otici i po neko drugo misljenje. Mozda cak da odes kod endokrinologa i neurologa na KCUS, cisto da imaju u sistemu tvoj karton kad dodje vrijeme za porod.
🧑 31
👩 27
👧❤ 5
10/22 💔 missAb 8tt
🩸Trombofilija
27.1. ➕️🥰
clexane 💉
👭🩷🩷
E da, ovo sam zaboravila. Ginekolozi u DZ se ne prihvataju bas rado blizanacke trudnoce, tako da odmah salju na GAK, i gore se vodi trudnoca kod doktora kojeg izaberes
🧑 31
👩 27
👧❤ 5
10/22 💔 missAb 8tt
🩸Trombofilija
27.1. ➕️🥰
clexane 💉
👭🩷🩷
MamiM❤️ Hvala. Tacno sam na rubu jer ove privatne debelo placam, a svaki put kad je frka nigdje nikog. Na godisnjem…. Najvise bih voljela da me sutra iz DZ posalji na GAK i da idem tamo stalno jer ispade da ja sada nemam doktora nego da je moj doktor svako i niko. Pijem Aspirin 100 od pocetka i to je to, al neurolog je iskolacio ocima kao kako mi nisu rekli da je D Dimer bitan i da to uradim. …. :( Nisam ja studirala medicinu…..
Nikog ne znam na GAK, cula sam nekada za dr Dekovica da je super, ali ako on ne radi više onda ne znam, valjda cu naici na nekog finog i savjesnog.
Veza privatno- javno je problem. Isto ko da se ne podnose pa ispastaju pacijenti.
Kod mene je problem sto ja nalaza uopce nemam,dosta pretraga sto ste vi radile ja nisam.. i sto sam radila 2× kks, briseve, urinokulturu, ogtt i sad cu bris na streptokok al su za te nalaze rekli da su nebitni u sa sinom.znaci ja u rodiliste mogu samo s krvnom grupom i trudnickom knjizicom 🤔😊
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Lena nema na cemu, najbitnije da se ne stresiras. Aspirin sigurno nece naskoditi.
Na GAK-u su svi jako profesionalni i ljubazni, tako da koga god odaberes neces pogrijesiti.
Teich vjerovatno da je doktoru bilo nesto sumnjivo da bi slao da se radi vise nalaza. Ja kako moram svaki mjesec ici, i probijati se kroz guzve u cekaonici, pravdati se da imam prednost, krvnih nalaza mi je preko glave 🫠.
🧑 31
👩 27
👧❤ 5
10/22 💔 missAb 8tt
🩸Trombofilija
27.1. ➕️🥰
clexane 💉
👭🩷🩷
Sta planirate raditi kao pripremu za porodjaj? Zanima me da podijelimo iskustva. ☺️
Meni je masaza medjice i akupunktura od dr i babice preporucena, ali to od 36. nedelje. Takodje cu piti onaj caj od lista maline i radim neke vjezbe za kukove i donji dio ledja da povecam mobilnost, jer sam se ukocila zadnjih nedelja nisam se kretala. Uz to ujutro nakon ustajanja radim neke vodjene meditacije da umanjim strahove i super mi dodje, nekako me bas pozitivno motivise 😂👍
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Znaci ja sad peglala odjecu, to neznas ko pije ko placa...
Velicine su katastrofa, pise gore 56, al je za 68, onda pise bodi 62, mali je tolko da mislim da je i manje od 50. Pa to je prestrasno, sad sam sve mjerila da iskombiniram po velicinama jer ovo kako pise gore ni pol stvari nije tako.
I sad na kraju vise neznam sto je sto, a sve sam lijepo pospremila 🤣🤣
-25 god.
- 3 spontana pobačaja
- nasljedna i stečena trombofilija
-dečko 💙 godina i pol 🥰
Čekamo curku ❤️
MomN welcome to the club (na 33+0 - 2.5kg, idemo opet na 35+4 i vec vidim kak ce imati preko 3kg). Isto je cijelo vrijeme napredniji za 2 tj. Mi jesmo visoki, al mm i njegov visoki brat su se rodili dugi, ali do 3.5kg.. tak da ocito niđe veze.
Mimica cestitam na torbi! 💪🎉 ja sam krenula i odustala jer mi nis ne stane u onaj kabinski kofercic. I kupila sam prevelika pakiranja, npr vlazne cu si kupit neke manje, i uzet cu mali bepanthen baby umj pavloviceve masti. Kako si si ti to rasporedila po koferu/torbi? Imas neki savjet? 😄
Joj e mene to od jučer toliko stresira da ti ne mogu opisati 🙈
🧒 28
🧑29
05.01. ➕
Baby boy 💙T💙
Evo i mene iz bolnice, evo naletila sam na Dr. kojeg je bolio k** kakvu uputnicu imam i sta treba raditi,nit mi je obavio ctg nit procjenu tezine bebe sto je bilo podcrtano na uputnici. Kod njega je odjednom posteljica straga kod moje Ginekologice cijelu T sprijeda,citam nalaz plodova voda do 35mm- sta to znaci? Glava bebina da odgovara 38-39tj a do prije 3 tj na pregledu sve mjere bile jednake za oko 10-14dana vece (,samo da je beba teza). Dusu sam isplakala,ujutro u 15 do 9 idem privatno jer ovo nema smisla sta je ovaj napravio. Jos cijeli pregled pricao o povjesti covjecanstva,nista o bebi o cerviksu itd,Wtf? 🤔😢
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji