Hej cure i žene da se i ja javim nakon dugo vremena.
Što se tiče komplikacija, ja sam bila primorana odmah ih otvoriti. Odnosno prvo sam koristila nešto godišnjeg kojeg mi je ostalo i onda komplikacije. Naime, radim u bolnici u intenzivnoj, smjenski rad, podizanje teških pacijenata, stalno zračenje od RTG i jednostavno nisam htjela riskirati. Naravno da mi je prvo bilo na pameti Isuse kolko ću manju plaću imati, ali onda u razgovoru s mužem shvatiš da ste trenutno ti i beba bitnije nego pare. A isto tako mi je bilo imam veliki kredit, ali bitno da naknada pokrije barem ratu kredita 😂
I dobro da sam na komplikacijama jer sam u ponedjeljak bila hospitalizirana u bolnici. Prvo je počelo ujutro s bolovima u lijevom donjem dijelu trbuha sa širenjem prema naprijed i iza. Nisu to bili povremeni bolovi poput menstrualnih koji se karakteriziraju za širenje maternice nego su to bili bolovi koji su konstantni. Prvo sam pomislila na urinoinfekt ili slijepo crijevo. Otišla na hitnu, uzv bio dobar, nalazi dobri, međutim tlak je bio povišen. I to ne malo. 170/100.
Ne znam ako se sjećate davnih dana sam pitala da li se koja od vas susretala da povišenim tlakom u ranoj trudnoći. Ja sam bila upućena na holter arterijskog tlaka, srednja vrijednost je bila ok ali su rasponi bili preveliki. Ja znam da mi je ovaj povišeni bio i posljedica straha da li je sve uredu s obzirom na bolove, ali opet, dobro da su me hospitalizirali koliko god mi je to teško palo.
Kroz 3 dana tlak je bio uredan, nalazi uredni, jučer navečer rađen uzv, beba je živahna, ♥️ kuca tako da sam s mirom otpuštena 🙂
Također, savjetovano mi je mirovanje čim više jer je očito to jedini način da držim tlak pod kontrolom. Također, preporuka mi je da nisam za ambulantno praćenje trudnoće zbog niza svojih dijagnoza nego za kliniku tako da ću se prebaciti u Petrovu.
Eto, toliko od mene i nadam se da vas nisam previše ugnjavila 🙂
🧒 28
🧑29
05.01. ➕
Baby boy 💙T💙
Pozdrav svima!
I ja sam nova na temi te vas čitam već neko vrijeme. Trebam savjet pa sam se odlučila pridružiti. Jučer sam bila na prvom pregledu i TSH mi je povišen te me ginekolog uputio na endokrinologiju, a oni su mi dali termin u 6. mj. Jel to normalno da toliko čekam taj pregled? Može li se to negdje privatno obaviti (Zg) ? Svi savjeti su dobrodošli. Hvala!
30 👫🏻 28
11.2 +
7.3 ❤
18.4. NIPT ✅ 💜
5.6. Anomaly scan ✅
Pozdrav svima!
I ja sam nova na temi te vas čitam već neko vrijeme. Trebam savjet pa sam se odlučila pridružiti. Jučer sam bila na prvom pregledu i TSH mi je povišen te me ginekolog uputio na endokrinologiju, a oni su mi dali termin u 6. mj. Jel to normalno da toliko čekam taj pregled? Može li se to negdje privatno obaviti (Zg) ? Svi savjeti su dobrodošli. Hvala!
uf svakako nije, meni je ginekolog povisio dozu euthyroxa odmah po plusu (ali ja inače pijem euthyrox). Važno je jako da bude TSH ispod 2.5, pogotovo u početku. Ne znam jesi napomenula da si trudnica?
11/2023. curica
Pozdrav svima!
Pozdrav, trebala si im naglasiti da si trudna, da imaš povišen TSH i da ti treba hitno kontrola. Oni su tebe naručili kao da ideš prvi put na pregled. Ja bih ti savjetovala da ih kontaktiraš. Koliki ti je TSH?
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Pozdrav svima!
Pozdrav, trebala si im naglasiti da si trudna, da imaš povišen TSH i da ti treba hitno kontrola. Oni su tebe naručili kao da ideš prvi put na pregled. Ja bih ti savjetovala da ih kontaktiraš. Koliki ti je TSH?
TSH mi je 3.4.
Mislim poslala sam nalaz ginekologo na kojem piše da sam trudna, jedino ak to nisu gledali. Poslat ću im poruku još jednom da provjerim.
Hvala na odgovorima!
30 👫🏻 28
11.2 +
7.3 ❤
18.4. NIPT ✅ 💜
5.6. Anomaly scan ✅
Pozdrav svima!
TSH mi je 3.4.
Mislim poslala sam nalaz ginekologo na kojem piše da sam trudna, jedino ak to nisu gledali. Poslat ću im poruku još jednom da provjerim.
Hvala na odgovorima!
Nije ti strašno visok TSH, al postoje šanse da će kroz tjedan, dva još narast. Svakako im se javi...
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Popsicle, znam da ti je stresno i grozno, svi navijamo da prođe sve dobro ❤️
Tami, to za pogreb su babske priče 😅 Ako ćeš to doživjet preemotivno i stresno, onda ne trebaš ić da ne bi ugroznila trudnoću.
jopa, čekamo da se javiš 🤞
MomN93, bitno da je sve pod kontrolom, nekad nema druge nego otvorit komplikacije.
Mene danas opet boli trbuh i imam sporadicno krvarenje.😞😞😞
Bila prije 2 dana sve bilo okej, ali cijeli dan tako curka krv i mali ugrusci.
Zvala ginekologicu, rekla mi da dodjem veceras u 6.50.
Osjecam se grozno 😞
Bit ce to uredu, odmaraj ❤️🙏
Tami ne kuzim kakve veze trudnoca ima s pogrebom? 🙈😅
MomN93 odmaraj kad moras, bebica i ti ste najbitnije
Momtobe posto si trudnica tribali su te odma narucit. Ako ne budu odi privatno… Nije ti to visok tsh, al moguce da ce rasti i to triba kontrolirati
Popsicle joooj, drzimo fige da je sve ok. Javi nam se ❤️
A to su neke babske price da ako si trudan kao nije dobro da ides na sprovod🙄
Ima jos puno tih prica 🙄🙄 ..ma ja sam otisla, samo se svaki put cudim svim tim stavovima i pričama
Tami imala sam smrtni slucaj prosli tjedan i isla sam najnomalnije na pogreb.
Amarenna pravila sam taj test sa sodom i zapjenilo mj se malo samo na vrhu,sta to znaci 🤣
I zvala sam ginekologicu radi iscjetka i rekla je dok god je bez mirisa i bjelkast da je uredu. 🙂
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji