cure, može li malo pojašnjenje pliz kako to ide, znači prvo taj nuhalni, onda kombinirani? da li se to plaća, to nije ono harmony, panorama, nipt (ako je uopće to troje sve isto?). ako je taj kombinirani dobar onda se ne ide dalje na testove? što više čitam manje sve znam
Hej kod mene je bilo ovako- radila sam nuhalni nabor (to je standarni pregled u 3. mjesecu), kombinirani nisam radila jer sam odlucila raditi nipt (biras izmedju niftyja, harmonyja, panorame i sl., ja sam izabrala nifty). Kombinirani se ne placa nego ide preko uputnice, a nipt se placa (ne ginekologu nego firmi testa koju eventualno izaberes). Postupak je jednostavan, samo ti izvade krv i rezltati su za nekih 7-10 dana. Ja evo upravo cekam reultate.
daj mi reci, odabrala si nifty zato jer je točniji/precizniji ili opširniji od kombiniranog? i još jedno pitanje, raspitala si se i od ovih koje si nabrojala je nipty najbolji?
Jopa, tako i ja, sto pitanja. zato smo tu možda najbolje da nazoveš svog ginekologa i kažeš da si trudna (utvrđeno do sada testom ili betom) pa će ti pitati kad ti je bio prvi dan zadnje menge i na temelju toga će te naručiti. Ja sam bila na pregledu sa 6tjedana i 2 dana i već se čulo srčeko i sad nestrpljivo čekam drugi pregled (rekao mi je na pregledu da dođem za mjesec dana)
kad ste vi isle na prvi pregled kod ginekologa
Mene je naručila s navršenih 7 tjedana, mislim da to ovisi o ginekologu, ali vjerujem da se prvi pregled radi od 6 do 8 tjedna. Što se tiče simptoma, nisam ni ja imala nikakve simptome do nekog 6 tjedna, tad mi je baš počela lagana mučnina i gađenje na kavu i razne druge mirise. Nekad krajem 6. i početkom 7. tjedna su mi počele jake mučnine i povraćanje. Ali svakoj je drugačije, ne mora značiti da će tebi biti tako ili da ćeš uopće imati simptome, samo bez sekirancije i uživaj
MomM hvala ti puno na info 🥰 Sva sam na iglama do pregleda 🙈 jedva cekam!
Jopa meni je pocelo s gadjenjem na kavu i povracanjem vec u 6 tjednu, jos traje… konstantne mucnine 🤢🤢 tko kaze da je ovo blazeno stanje, nije ni malo 🤭🤭😬😬😬
Kikiiiiiiiiiiii cekamo je li 💙 ili 💖 javiiii seeee 🙃🙃 i jesi li oribala sefa 🙌🏻🤭
BabyBoy 💙
Kiki, mene isto zanima 🤭🤭🤭
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Cure, malo sam skicnula Ljetne bebe 2023. pa sam naletila na stranicu 420 gdje su dvije cure poslale popis korisnih stvari za bebe/ mame… dobro ce doci nama koje cemo postati mame po prvi put pa bacite oko ako vas zanima ♥️
Ja sam bas sinoc mastala sto cu sve trebati za bebu… 🙈🙈
BabyBoy 💙
Eto meee, fino ste se raspisale 😃
Maloprije su me zvali, sve je negativno, hvala Bogu 🙏🤞🍀 olaksanje je, al nekako od starta nisam previse strahovala jer je na mjerenju sve bilo kako treba i reko je dr da ocekuje dobar nalaz. Spol neznaaam, samo sam sestri prosljedila mail i ona ce narucit balon i u subotu cemo otkrit 🙈
https://ibb.co/R655x7s tako izgleda nalaz… Cak sad nemam neki poriv skicnut taj mail i vidit spol, najbitnije mi je da je sve u redu sto se toga tice barem, potpuno mi je sad svejedno sto ce biti
Nisam zapamtila ko je pitao, al meni je mjerila taj nuhalni, al kako sam rekla da cu radit nipt nije bilo vadenja krvi. Nipt sam radila u privatnoj klinici pa su mi prije napravili uzv i vadili krv. Uzv i vadenje krvi se dodatno placa klinici, a test toj firmi ciji test radite. Od testova su meni cure s ljetnih beba preporucile qualifued jer kaze pozitivno/negativno dok drugi kazu kolika je vjerojatnost i neke omjere (mozda grijesim al tako su mi rekle)
Tejic bebica je 😍
Za cure koje nista ne mogu zadrzat u sebi probajte onaj rehidromiks, to su elektroliti koji se moraju nadomjesit kod tolkog povracanja… Samo je pitanje ocete to moc zadrzat u sebi 🙈
Čestitam na super rezultatima 🎊🎊🎊
🧒 28
🧑29
05.01. ➕
Baby boy 💙T💙
Eto meee, fino ste se raspisale 😃
Maloprije su me zvali, sve je negativno, hvala Bogu 🙏🤞🍀 olaksanje je, al nekako od starta nisam previse strahovala jer je na mjerenju sve bilo kako treba i reko je dr da ocekuje dobar nalaz. Spol neznaaam, samo sam sestri prosljedila mail i ona ce narucit balon i u subotu cemo otkrit 🙈
https://ibb.co/R655x7s tako izgleda nalaz… Cak sad nemam neki poriv skicnut taj mail i vidit spol, najbitnije mi je da je sve u redu sto se toga tice barem, potpuno mi je sad svejedno sto ce biti
Nisam zapamtila ko je pitao, al meni je mjerila taj nuhalni, al kako sam rekla da cu radit nipt nije bilo vadenja krvi. Nipt sam radila u privatnoj klinici pa su mi prije napravili uzv i vadili krv. Uzv i vadenje krvi se dodatno placa klinici, a test toj firmi ciji test radite. Od testova su meni cure s ljetnih beba preporucile qualifued jer kaze pozitivno/negativno dok drugi kazu kolika je vjerojatnost i neke omjere (mozda grijesim al tako su mi rekle)
Tejic bebica je 😍
Za cure koje nista ne mogu zadrzat u sebi probajte onaj rehidromiks, to su elektroliti koji se moraju nadomjesit kod tolkog povracanja… Samo je pitanje ocete to moc zadrzat u sebi 🙈
Jeeej 🎉🎉🎉🎉 najbitnije je da je sve uredu!! Pričekati ćemo subotu i bušenje balona 👶🙂🙂👍
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
Čestitam Kiki na dobrim rezultatima. Ja se pridružujem tebi po simptomima (ili nesimpotmima), skoro identično sve i kod mene
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Kiki, čestitam na divnim rezultatima ❤️ sad mene zanima spol, mogla si meni proslijedit da znam 😂
Hvala ti na pojašnjenje za nipt i uzv prije nipta. Sef ti je prava pipi, to su oni što bi manipulirali drugima jer je njihov život bijedan.
Mene danas ubiše grčevi, a sad se vratila i blaga mučnina tako da sam sretna. Barem sam pol dana bila ok, prošli tjedan me bila teška depra uhvatila od mučnina.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Kiki jeeeiiiii 🥳🥳🥳🥳 super za odlicne rezultate i za pozitivu kojom si pristupila tom testu! 🥰🥰🤩🤩😍😍big like
A sto se tice sefa… kukavica koja ne moze pogledati istini u oci 😂😂 jos sutra i la papa 😂😂🤣🤣 no sikiriki
BabyBoy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji