Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    05. Kolovoz 2022. 09:14

bellaru

Mallla

bellaru

Granger

Jao bellaru daj ipak uspori. Vidiš kako se sve preokrene u jedni popodne. Ovingosti koji dolaze trudnicama koje su pri kraju nisu mi jasni. Pa čovječe, znaš da je teško, znaš da treba odmarati pa nemoj. Tako će i meni doći bratić s obitelji i onda hodočaste kod nas svakodnevno po 8 sati. Užas. Ove godine dobivaju odbijenicu.
    Mislim da je dogovoreni porod psihički lakši, barem bi meni bio posebno ako je carski. Iskustvo nemam, al eto navodno je gore kad se umjetno pokrenu trudovi pa je vjerojatno u tom smislu bolje da samo krene. Ali zanimljiva tema kad čekamo…cure?

Ej kad sam rodila klinca..mali je imao oko 4 mj, nakenjali su mi se na 5 dana ..cudili se jer necu sa njima u shopping centre…jer idem rano spavat..i svaki put i dajem do znanja da mi to sve skupa ne pase ali to su takvi ljudi da ih boli ona stvar, bitno da imaju dzabe za prespavat i jest. 🙄
    Sad planiram rec da moram mirovat pa nek si kuhaju i spremaju😄
    Ma tamo cekaona ko tunel, nema prozora, klimu upalili al nemas zraka za udahnut, tlak mi pao i pozlilo mi. One tamo sestre na oftamologiji ko sa marsa pale😒 mjerile mi tlak nakon pol h, cudi me da su ga znale izmjert..valjda jer je digitalni tlakomjer bio pa su to znale😄
    Al da moram malo pazit sad
    Hm da recimo ako ides na dogovoreni vaginalni…sta daju gel ovo ono al tko garantira da ces se otvorit? Ili?🤔
    I ako koja zna gdje ima tih sranja na žara za tortu nek mi javi☝️

Goste neću komentirat…biće bi oni oko tebe letali da je obrnuta situacija…kako ne!
    A žar i to za tortu…jesi gledala stranicu sve i svašta, možda tamo ima!?

Slala sam im mail, imaju samo onu pokrivu gore. Ja sam narucila sa alija svasta od balona i ukrasa i sa tim sam dobila one na stapicu slikice za muffine pa cu i to iskoristit. Mislila kupit bas autice ako ima laganih da nisu teski pa da mi ne propadnu u tortu.

Znaš u čemu njih ima...joj imam ih hrpu tih malih autića...u pudingu onom što izgleda kao jaje...probat ću nać sliku tih pudingića.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    05. Kolovoz 2022. 09:16

bellaru

Mallla uz taj drip nisi dobila.epi?

Ne, nisam, čak tad nisam ni znala za to nit mi je itko nudio.

Mallla
    05. Kolovoz 2022. 09:17

Brontosaurica

Mallla

I slažem se s Brontosaoricom tko ima mogućnost i hrabrost stati doma dok god mu je izdrživo neka stoji.
    Ogromna je razlika trudove prolazit doma u svom okruzenju ubpoložaju koji ti odgovata nego u bolnici gdje ideš po nekim pravilima ustanove u kojoj jesi.
    Prvi porod: prvi trud u 1:30, nepravilni, u 6h sam se ustala a u 9h došla u bolnicu, cijelo vrijeme nepravilni trudovi s različitim dugim razmacima. Onda obrada i cekanje, u 12h ušla u rađaonu, kidanje vodenjaka i uključena na drip…u 15:13h rodila.
    Drugi porod: prvi trud 7:30, dok sam pozvala svekra i sveki, bratovu curu, otuširala se, spremila maloj stvari, imala čišćenje, sve to proguravala jedva jer su me trudovi lomili, došla u bolnicu u 10:45, rodila u 11:25. Poželila bi svakome takav porod. Doslovno došla i rodila.

Joj to je super. Plus što doma oksitocin raste u nekom pozitivnom okruženju pa se sve ubrzava, a dolaskom u bolnicu ženama zna sve stat od stresa ili se usporit. Baš mi je doula pričala da kad spice drip i buše vodenjak često se desi da se sve uspori a onda i krenu otkucaji padat pa žene završe na hitnom carskom. I ja bih da mali nije uspio izletiti. 😁

Vjerovala ili ne oba dva puta dolaskom u bolnicu kod mene sve staje...valjda podsvjesno umrem od straha i onda se stopira.

Mallla
    05. Kolovoz 2022. 09:21

Bellaru - iva vrsta al imaju i žar...u Konzuma. Ako ne nađeš mogu ti poslat figurice ako ti pašu
    https://ibb.co/DDjTb4g

Granger
    05. Kolovoz 2022. 09:22

E, vi iskusne rodilje...jeste uzele već doma neki čepić za čišćenje ili vam je samo krenulo? I jel onda išla klizma u bolnici ili ne?
    Meni je za sad u planu ostat doma što duže. Do bolnice je oko pola sata vožnje, ali u gradu stric ima kuću koja će biti prazna pa možda kad krene odem tamo pa tamo čekam s mužem. Onda sam na 5 min od bolnice. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Teich25
    05. Kolovoz 2022. 09:25

Jutro cure!
    I ja sam već jutros nekoliko puta ušla sa vidim ima li kakvih novosti od Ime. Nadam se da je bebica već tu i da je sve dobro prošlo 🤞🏻
    Pretpostavljam da smo sad sve počele puno više razmišljati o porodu i mogućnosti da ipak krene malo ranije. Tena, uvijek postoji mogućnost krive procjene tako da nemoj s time previše razbijati glavu. Čak i da je procjena točna, puno žena je bez problema rodilo bebe od 4 pa i više kila. Samo pozitiva i bit će dobro 🤗 I da, još jedan podsjetnik od Bellaru da sve malo usporimo i pazimo na sebe i bebe. Što se tiče gostiju, to je valjda neka posebna vrsta ljudi bez imalo srama i za takve nema lijeka 🙄

👨‍🦱 27 🙋‍♀️25
    08.01.22. ➕

14.09.2022. 💙

bellaru
    05. Kolovoz 2022. 09:29

Znam da u tom pudingu u jaju ima psica, nisam vidjela žara..bas cu probat naci, ako se sjetis gdje ih ima za kupiti javi🤗

Mallla sad nemaaa strahaaa, treci porod, vec si sve doktorirala..mah meni je zalosno da zene takve stvari ne znaju, tj da ih se ne uputi u to. U osnove poroda, da mogu primit epiduralnu. Nekad si mislim da takve stvari potjecu od neke frustracije med osoblja kad  ih bas briga i prepusten si sam sebi. 

bellaru
    05. Kolovoz 2022. 09:30

Mallla

Bellaru - iva vrsta al imaju i žar…u Konzuma. Ako ne nađeš mogu ti poslat figurice ako ti pašu
    https://ibb.co/DDjTb4g

Moze hvala ti, ici cu pogledat iduci tj pa ako ne nadjem javim se. 

bellaru
    05. Kolovoz 2022. 09:32

Granger

E, vi iskusne rodilje…jeste uzele već doma neki čepić za čišćenje ili vam je samo krenulo? I jel onda išla klizma u bolnici ili ne?
    Meni je za sad u planu ostat doma što duže. Do bolnice je oko pola sata vožnje, ali u gradu stric ima kuću koja će biti prazna pa možda kad krene odem tamo pa tamo čekam s mužem. Onda sam na 5 min od bolnice.

Kad krenu trudovi tu klizmu ni ne dozivis..bar ja nisam..cak se ne sjecam dal su me brijali. Samo sam pomislila...jadna ova sestra, cijelu smjenu prije minđe i klistira😄

Mallla
    05. Kolovoz 2022. 09:33

Granger prvi put sam primila.klizmu, drugi put nije bilo vremena al me doma uz trudove uhvatilo čišćenje. 
    Bellaru prvi put sam u Dubrovniku rađala, tad su anesteziolozi bili na carskom, gužva je bila, al dobro svejedno nisam znala za epi.
    A drugi put u Metkoviću gdje nema.anesteziologa ni uopće mogućnosti za epi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.