Jao bellaru daj ipak uspori. Vidiš kako se sve preokrene u jedni popodne. Ovingosti koji dolaze trudnicama koje su pri kraju nisu mi jasni. Pa čovječe, znaš da je teško, znaš da treba odmarati pa nemoj. Tako će i meni doći bratić s obitelji i onda hodočaste kod nas svakodnevno po 8 sati. Užas. Ove godine dobivaju odbijenicu.
Mislim da je dogovoreni porod psihički lakši, barem bi meni bio posebno ako je carski. Iskustvo nemam, al eto navodno je gore kad se umjetno pokrenu trudovi pa je vjerojatno u tom smislu bolje da samo krene. Ali zanimljiva tema kad čekamo…cure?
Ej kad sam rodila klinca..mali je imao oko 4 mj, nakenjali su mi se na 5 dana ..cudili se jer necu sa njima u shopping centre...jer idem rano spavat..i svaki put i dajem do znanja da mi to sve skupa ne pase ali to su takvi ljudi da ih boli ona stvar, bitno da imaju dzabe za prespavat i jest. 🙄
Sad planiram rec da moram mirovat pa nek si kuhaju i spremaju😄
Ma tamo cekaona ko tunel, nema prozora, klimu upalili al nemas zraka za udahnut, tlak mi pao i pozlilo mi. One tamo sestre na oftamologiji ko sa marsa pale😒 mjerile mi tlak nakon pol h, cudi me da su ga znale izmjert..valjda jer je digitalni tlakomjer bio pa su to znale😄
Al da moram malo pazit sad
Hm da recimo ako ides na dogovoreni vaginalni...sta daju gel ovo ono al tko garantira da ces se otvorit? Ili?🤔
I ako koja zna gdje ima tih sranja na žara za tortu nek mi javi☝️
Snovi - prate me cijelu trudnoću, sve tri trudnoće. Nekad bezvezniji nekad noćne more, a u svakom slučaju čudni snovi. Pogotovo ako se puno umorim ili tako dobijem neku informaciju tipa velika beba, mala beba 🙄
Dogovoren porod - carski definitivno dogovoreni po meni bolji...a vaginalni hm teško je reći! Možda po onom principu (znam par takvih) što par dana prije termina odu kod svog ginekologa koji im stavi gel i tako dva-tri dana kao da se pokrene i onda kad se pokrene trk u bolnicu. A sad baš reć npr. Na 40+0 ćemo porod, a nije krenulo ništa onda to znači drip+kidanje vodenjaka, po meni bespotrebno mučenje.
Princess - ma stalno me nešto žicka, posebno kad se ona mrda, pa se ne mogu namjestit, pa jedan položaj paše pa nervoza i onda mijenjaj položaj...al računam to je sve dio priče zadnjih tjedana trudnoće, uz ove vrućine (jutros se osjeti da će bit paklen dan), ne pijem magnezij pa ima i toga. A i trema me lovi od pokretanja poroda i razmišljanja kad će. Imam ja do termina još 20dana al aj ti znaj može bilo kad...a ako nešto teško podnosim to je ne imanje kontrole kad će nešto bit 🙈
url=https://lilypie.com]
Jao bellaru daj ipak uspori. Vidiš kako se sve preokrene u jedni popodne. Ovingosti koji dolaze trudnicama koje su pri kraju nisu mi jasni. Pa čovječe, znaš da je teško, znaš da treba odmarati pa nemoj. Tako će i meni doći bratić s obitelji i onda hodočaste kod nas svakodnevno po 8 sati. Užas. Ove godine dobivaju odbijenicu.
Mislim da je dogovoreni porod psihički lakši, barem bi meni bio posebno ako je carski. Iskustvo nemam, al eto navodno je gore kad se umjetno pokrenu trudovi pa je vjerojatno u tom smislu bolje da samo krene. Ali zanimljiva tema kad čekamo…cure?
Ej kad sam rodila klinca..mali je imao oko 4 mj, nakenjali su mi se na 5 dana ..cudili se jer necu sa njima u shopping centre…jer idem rano spavat..i svaki put i dajem do znanja da mi to sve skupa ne pase ali to su takvi ljudi da ih boli ona stvar, bitno da imaju dzabe za prespavat i jest. 🙄
Ma tamo cekaona ko tunel, nema prozora, klimu upalili al nemas zraka za udahnut, tlak mi pao i pozlilo mi. One tamo sestre na oftamologiji ko sa marsa pale😒 mjerile mi tlak nakon pol h, cudi me da su ga znale izmjert..valjda jer je digitalni tlakomjer bio pa su to znale😄
Hm da recimo ako ides na dogovoreni vaginalni…sta daju gel ovo ono al tko garantira da ces se otvorit? Ili?🤔
Goste neću komentirat...biće bi oni oko tebe letali da je obrnuta situacija...kako ne!
A žar i to za tortu...jesi gledala stranicu sve i svašta, možda tamo ima!?
Bellaru jesu oni normalni, pa kako ih nije sram dolazit trudnici u kucu umisto da te puste da odmaras i uzivas sama, ja bi to ispalila po kratkom postupku, svaka cast sta mozes to pritrpit
Ma jednom sam probala kao ne pase mi. Nece me bit doma, idem negdje itd..onda mi rekao rodjak : pa dobro mi cemo bit kod tebe u stanu posto tebe nema🤦🏻♀️ tu sam shvatila da kod njih nema neke granice nikakve.
Iskustvo - dva vaginalna poroda! Prvi krenuo sam al slabio i nikako da se zakotrlja skroz pa je bila.indukcija tj. Drip i kidanje vodenjaka. Drugi od početka do kraja krenuo sam, odma zdrmalo junački jedino je opet bilo kidanje vodenjaka.
Hm osjećaj boli i jedan i drugi bole za popizdit, al razlika je u oksitocinu. Drip je umjetan i on izaziva kontrakciju i bol a tada nam se oksitocin ne aktivira i onda je ta bol groznija od prirodne boli koju je prirodni trud izazvao jer ide kombinirano s oksitocinom. E sad taj dio o oksitocinu sam čitala, a moj doživljaj je bio da sam na dripu imala dodan spasmex al sam cijela bila jako jako zamantana i polusvijesna zbivanja. Ovaj drugi porod sam bila apsolutno svijesna i prisebna, bol je tu, teško izdrziva pogotovo kad moraš ležat na leđima al nekako proguravaš čuješ, vidiš sve oko sebe i trudiš se preživit.
Sa gelom nemam iskustva! Samo ono što sam čula od drugih.
Ej kad sam rodila klinca..mali je imao oko 4 mj, nakenjali su mi se na 5 dana ..cudili se jer necu sa njima u shopping centre…jer idem rano spavat..i svaki put i dajem do znanja da mi to sve skupa ne pase ali to su takvi ljudi da ih boli ona stvar, bitno da imaju dzabe za prespavat i jest. 🙄
Hm da recimo ako ides na dogovoreni vaginalni…sta daju gel ovo ono al tko garantira da ces se otvorit? Ili?🤔
Goste neću komentirat…biće bi oni oko tebe letali da je obrnuta situacija…kako ne!
A žar i to za tortu…jesi gledala stranicu sve i svašta, možda tamo ima!?
Slala sam im mail, imaju samo onu pokrivu gore. Ja sam narucila sa alija svasta od balona i ukrasa i sa tim sam dobila one na stapicu slikice za muffine pa cu i to iskoristit. Mislila kupit bas autice ako ima laganih da nisu teski pa da mi ne propadnu u tortu.
I slažem se s Brontosaoricom tko ima mogućnost i hrabrost stati doma dok god mu je izdrživo neka stoji.
Ogromna je razlika trudove prolazit doma u svom okruzenju ubpoložaju koji ti odgovata nego u bolnici gdje ideš po nekim pravilima ustanove u kojoj jesi.
Prvi porod: prvi trud u 1:30, nepravilni, u 6h sam se ustala a u 9h došla u bolnicu, cijelo vrijeme nepravilni trudovi s različitim dugim razmacima. Onda obrada i cekanje, u 12h ušla u rađaonu, kidanje vodenjaka i uključena na drip...u 15:13h rodila.
Drugi porod: prvi trud 7:30, dok sam pozvala svekra i sveki, bratovu curu, otuširala se, spremila maloj stvari, imala čišćenje, sve to proguravala jedva jer su me trudovi lomili, došla u bolnicu u 10:45, rodila u 11:25. Poželila bi svakome takav porod. Doslovno došla i rodila.
Malla potpuno te shvacam za ovo da te trema lovi jer nemas sve pod kontrolom. Cijelo vrijeme racunam kraj 8.mj cak pocetak 9. ako malo prenesem i onda mi jucer ispali s tim da ne znaju tocan termin i da moze to i ranije i to me uhvatila takva panika, definitivno sutra torbu spremam!
Brontosaurica jesu te morali rezati posto je bila velika beba?
Mislim da je za carski bolje da je dogovoreni nego hitni, a vaginalni je bolje da sam krene nego dogovoreni jer to znači indukciju koja je navodno najgora opcija…. Uključuje i dril i gel i svašta… Nadam se da ćemo ga sve izbjeći 😁
Potpisujem. Kod mene je prvi bio hitan carski, ovaj je dogovoren. Idem pod opću anesteziju zbog problema s leđima (ne smiju me pikati u taj dio leđa jer imam oštećen disk) nadam se da ću ga ovog puta dočekati 🙏🏼😊
Sortiraj odgovore
Najstariji