Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tarry
    11. Srpanj 2022. 10:24

Amelie, bar si obavila briseve sad pa ces znat na cemu si. Cerviksometriju ti mozda naprave kad ce radit uzv. Sretno sa svime, drzi se i javljaj se.

Aries5
    11. Srpanj 2022. 10:33

amelie11

I dobila sam cordipin tablete, za njih pisu da se ne smiju u trudnoci, zalosna sam sto toliko svega moram pit :( mozda nema uopce indikacije za to ne kuzim zast me sa svime sopaju a nisam ni otvorena

Jako puno trudnica pije cordipin tablete tako da nemoj misliti da ce ti stetiti
    I za andol pise da se ne smije u trudnoci pa je svaka druga trudnica na andolu. Nebi ti pisali lijekove koji bi nastetili tebi ili bebici nemoj tako razmisljati. Vjerujem da sve sto rade rade da doguras do sigurnih tjedana za sebe i bebicu i preveniraju komplikacije. 
    Imaj povjerenja, biti ce sve dobro jos par tjedana i u terminu si ❤️

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Mallla
    11. Srpanj 2022. 10:47

Ima333 ajme da onaj osjećaj kao da će se sad sve raspast i beba povirit od dole. Srecom za sad imam samo faze te boli al i to mi bude puno.
    Okretanje u krevetu je isto postalo koma toliko da sam noćas se morala ustat u sjedeći da se prebacim na drugi bok jer valjda mi je beba zapela nekako na te živce da je sve bilo kao grč.
    Granger najbolje ti je ako imaš koga tko je rađao u rodilistu gdje ćeš ti rađati pitati što sve treba. Ja sam prvi put rađala u Dubrovniku i falilo mi stvari (vodila se internet popisom), nisu bile neizostavne stvari u pitanju al dobro. A drugi put u Metkoviću i imala sam poprilično viška stvari.
    Aries slažem se da je sigurno muškarac rekao da je trudnoća blaženo stanje 😬
    Amelie drži se, nije ni malo lipo ni lako bit u bolnici, pogotovo te još i komarci gnjave....Bit ce sve dobro. Gle bolje popit koji lijek iz predostrožnosti nego prijevremeni porod i sav stres vezan uz to.
    Moana slažem se i za bivanje u bolnici i za cijepljenje!

Mene zadnja dva jutra želidac sastavi i crijeva jedno sat dva budem grozno. Prestala sam i kavu piti jer mi zasmeta odmah.
    Kod mene je bilo kao kod Brontosaurica, imala sam termalnu vodu, labelo, energetsku pločicu, vodu, mobitel kraj sebe. U prvom porodu nisam ništa od tog uzimala koliko me drip drmao, a drugi porod je bio brz. Tu sam se vodom nalijevala tj pijuckala, babica mi dodavala. Bila sam užasno žedna. A termalna mi je super došla nakon za hladiti sise 😆 al stvarno je olakšavalo mi kod prepunjenosti.
    Ta mala vrećica bi sadržavala: 1 uložak, 1 gaćice, 1 ručnik, 1 mini gel za tuširanje, voda, energetska pločica, labelo, termalna voda, dokumenti i mobitel, u moja 2 slučaja je to nešto što može "zatrebati". Ovo podcrtano je nužno, a ostalo nabrojano je izbor!
    Moja preporuka je svakako ponjeti u koferu nešto za jesti, neke kekse, jer nakon poroda se zna biti jako jako jakooo gladan a možr se dogodit da vas obrok preskoči a idući obrok bude daleko...

url=https://lilypie.com]

• Mima_zap
    11. Srpanj 2022. 10:48

Joj, ja nadobudna krenula malo vježbati, odradila 5 min zagrijavanja znači zbilja lagane vježbice i odjednom mi se crni pred očima, začepe uši i osjećaj mučnine i slabosti. Nakon par min prošlo.  To mi se samo jednom dogodilo prije u prvom tromjesječju  i to onak iz čista mira dok sam stajala i pričala s nekim. Vjerojatno mi je tlak pao il neš i ovak mi je nizak cijelu trudnoću.

Ja sam planirala početkom 8.mj kupiti i pakirati stvari za bolnicu, kupila sam tri spavačice preko c&a i dvije na placu, al te dvije su mi onak velike dosta jer sam niska.

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

Mallla
    11. Srpanj 2022. 11:24

Brontosaurica

Malla, ja nisam imala dovoljno hrane a ono što sam imala bilo je slatko. Rodila u 14 15 večera je bila ne znam u 19 20. Ali nes sitno. A ja u koferu 7days kroasan i par tih plocica, a cura do mene vadi sendvič sa parizerom hahahaa rekla sam idući put nosim hranu zaje ti to. Uzmem one gotove sendviče na pumpi i nek stoji u frižideru dok ne krenemo u rodilište pa da rodim u 21 mogu se do jutra i doručka objesit 😂😂

E to je to...zamisli doma te počne bolit oko 19h, ne pojedeš jer te boli...rodiš oko 22h i slikaj se ti do jutra s hranom. Znači Hrana obavezno!
    Ja sam imala sreću da sam prvi put rodila i 15h pa sam u sobu stigla taman na večeru al sam u međubremenu drmnila kutiju keksa. A drugi put sam rodila u 11:25 tako da sam odmah došla na ručak...

Mallla
    11. Srpanj 2022. 11:27

Planiram sad prvi tjedan u 8mj sve pripremit i spakirat i onda čekam.
    Do tada imam još riješiti porodiljni, tj. Otvoriti ga ovaj tjedan. Idući tjedan malu odvest na cijepljenje i onda pakiranje.

Mallla
    11. Srpanj 2022. 11:28

zvonkobonko

E i za komplikacije… da vas pitam…
    Znaci kad sam to otvarala me je ginekolog (uopce nije moj btw, ja trudnocu vodim privatno+ taj je neki na zamjeni jer je ova moja preko hzzoa dala otkaz i nema sad nikog nego on dodje 1xtjedno) pitao hocu li komplikacije do 29.7 (tad mi krece 40 dana porodiljnog) il 14.8 (tad mi krece onih obveznih 25 il koliko vec dana porodiljnog). Malo je pricao u bradu al je spomenio da mi se vise isplati porodiljni otvarat tek tih 25 dana jer mi onda duze traje porodiljni nakon poroda? Ja sam mislila da je nakon poroda svakako godina dana od rodjenja djeteta…?
    Ne znam zbunio me malo. Kako ste vi uzele, koja je razlika? (Osim sto je veca naknada na porodiljnom nego na komplikacijama)

Malo on zabucao. Porodiljni ti istekne u tjednu prije prvog rođendana...koji dan prije. 

Granger
    11. Srpanj 2022. 11:35

Mallla hvala na popisu. Ima skroz smisla. Radim ja te popise već neko vrijeme, ali mi nije jasno kako bi mi to trebalo stati u koferčić. Prije koferčinu. 
    Hahahha Brontosaurica, vadi sendvič. Njoj sigurno nije bilo prvi put. 😂
    Dakle suma sumarum, svakako uzeti hranu. A zapravo zakaj ne prije nego kreneš u bolnicu napraviš sendvič pa nek se nađe..
    Amelie, ne živciraj se oko terapije. Kolko uzimamo raznoraznih dodataka jer nam je tako preporučeno pa ne razmišljamo puno o tome, a ovo je ipak nešto za zlu ne trebako. Osim toga, sad su nam već i bebe veće pa ima manje toga smeta i šteti.
    Ja ovu koronu ne komentiram jer ju uopće nisam imala. Nadam se da ni neću sad pokupiti negdje. Sigurno nije ugodna, a i čujem od svih da vuče razne simptome kasnije. Jedna poznanica je rodila prošle godine u 11. mjesecu, dobila koronu dan prije poroda. Morala je roditi s maskom, bez pratnje, svi oko nje u skafanderima, nije ni čula kaj joj govore i onda joj još 3 dana nisu dali dijete. Užasno iskustvo. Držim nam svima fige da ne bude tako. Nadam se da je Aries u pravu i da neće bit promjena barem do kraja sezone. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Mima_zap
    11. Srpanj 2022. 11:52

Po ovom ispada da je svejedno kada uzmeš jer imaš taj dodatni dio do 6.mj:
    Rodiljni dopust
    Vremenska potpora
    Rodiljni dopust zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno majka koristi od 28., odnosno najranije 45. dana prije dana očekivanog poroda, te isti traje do navršenih 6 mjeseci djetetova života, od čega obvezni dio rodiljnog dopusta obuhvaća razdoblje od 28. dana prije dana očekivanog poroda do 70. dana nakon rođenja djeteta. Dodatni rodiljni dopust, stoga obuhvaća razdoblje od proteka obveznog dijela rodiljnog dopusta do navršenih 6 mjeseci djetetova života.

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

tenaa
    11. Srpanj 2022. 11:52

Prvo da javim da sam polozila zafnji ispit i poslala finalnu verziju diolomskog mentoru i da cu vjerijatno braniti krajem 9.mj ili pocetkom 10.mj ali online 🥳🥳
    Amelie ne brini za tablete, znaju oni sto ti trebaju dati. Meni su isto dali neke vaginalete koje nisu za trudnice, ali su mi smanjili nisam uzimala 12 dana nego 6, ugl vjerojatno su manje posljedice za bebu sa tabletama nego bez tableta. U najboljim si rukama, ja uvijek vjerujem doktorima iako nikad nisam spavala u bolnici i jako se bojim bolnica 😂

Torba - ja cu to vjerojatno zadni tren, kao i sve ostalo, ponijet 100 nepotrebnih stvari, zaboraviti najosnovnije.. tjesi me da zivim 5 min pjeske od bolnice i da mi bratic i jako dobra prijateljica rade na ginekologiji tako da ce mi se moci donijeti sve sto sam zaboravila. Ima na rodinoj stranici mislim popis rodilista iz Hrvatske i tamo pise sta u kojem rodilistu treba ponijeti. Tipa za Slavonski Brod pise da za bebu ne treba nista da oni tamo stavljaju sve njihovo.

Korona - prebolila u 7 ili 8.tjednu trudnoce (ali nisam se sluzneno testirala) i decko i ja smo cjepljeni 3 puta, puno smo putovali pa smo morali tako da mislim da mi to vrijedi do daljnjega

Bolovi - stidna kost me jedino zaboli na dodir, ostalo ne. Od kako sam prestala raditi i dobila zabranu odlasku na bazen ne vjezbam nista, hodam svaki dan oko 10 000 koraka, al natjerat se ne mogu, pogotovo ne te trudnicke vjezbe. Tjesim se da cu od sutra plivati na moru svaki dan. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.