Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bellaru
    08. Srpanj 2022. 21:08

Amelie drž se! #hug
    Mima imam ja recept za granolu koja se smije, ja sam ju jela kad sam bila na anticandida dijeti. Idu bademi, orasi, pikan orasi, chia, kokosovo ulje, ja stavim brezinog secera. Mozda sam koju namirnicu propustila al idu ugl il sjemenke il orasasti plodovi. To se izmjesa i ispece, i 5 dana ti moze stajat u frizideru. Ja znam nekad to i ovako grickat. 
    Meni je problem sta znam kako bit na anticandida dijeti gdje se ne moze apsolutno nista jest. Al ova dijabeticka me zbunjuje jer se moraju bas brojat kalorije. Onda ja imam zdravi cips od tapioke al on opet ima tipa 500kcl  u 100g makar je zdrav.

• Tarry
    08. Srpanj 2022. 21:41

Amelie malo si ne sokirala, drzi se!
    Ja isto muku mucim sa skracenim cerviksom i moram mirovati i sve polako bez saginjanja i ostalo, tako da mi se na zadnjem pregledu povecao, pisem ti ovo da znas da se ipak moze vratiti malo ako mirujes, tako da se nadam da ce i tebi!
    Javljaj se! Koliki ti je sada znas li? Najbitnije da ti je usce maternice zatvoreno, odnosno da je T oblika.

• Mima_zap
    08. Srpanj 2022. 21:42

Bellaru ti imaš baš jako povišen šećer ili si dobila i puno kilograma? Meni su rekli da ne trebam strogo brojati kalorije nego smanjiti unos ugljikohidrata. Na primjer ako sam do sad jela dvije šnite kruha smanjiti na jednu i sl. Pitala sam za kekse one za dijabetičare to su mi rekli da mogu dva tri keksa umjesto kruha. Ja za užinu i doručak jedem voće i rižine krekere ili pola šnite raženog kruha. A kekse jedem ponekad nakon ručka.
     Sad sam radila drugi put guk profil i bilo je opet sve ok. Razmišljam da više ne idem. Rekli su da opet za 4 tj. al ja jednostavno ne vidim smisao kad je sve ok.  

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

• Tarry
    08. Srpanj 2022. 21:45

Mene bas jako umara ta prehrana dijatebeticka, ja sam isto na njoj i isto ne mogu mjerit, sve je otprilike i pojedem dosta ali kak je to lagana hrana sam jako brzo gladna od svega..  ja vecinom radim variva npr mahune, leca, ricet, grasak, nekad s kockicama mesa, dodam ugljikohidrate u vidu krumpira, kuskusa, integralnog tijesta, ali bas mi je dojadilo to kuhanje. Jer o kad bi narucila nista to nije dijetno i onda sama sebi stalno kuham

• Tarry
    08. Srpanj 2022. 21:49

Meni je prva i druga vrijednost secera ok a 3.znaci nakon 2 sata je bila 10.3. Znaci ne razgrađuje mi se dobro i imam doma uređaj, bas vidim kako mi na bijelo brasno skace,pojela malo pizze on odmah skocio na 8 i to nakon 2 sata. Razeni kruh jedem isto ali ne znam pretjerujem li s njim jer da jedem gotovo uz svaki obrok osim rucka, ali gladna sam! 
    Ja sam se udebljala 6 kg, sad sam 31 tj, usli u 32.s time da od kad sam na dijeti(skoro 2 mjeseca) se nisam ni grama udebljala, jako cudno..

bellaru
    08. Srpanj 2022. 21:56

Nisam dobila puno kg a secer druga i treca vrijednost su mi povecane. Nista strasno al kao moram se drzat dijete i za 3-4 tj  opet na oggt jer sam rekla da ne zelim na guk profil u bolnicu. Ma ne brojim storog, ja to odokativno al opet uvijek.pojedem najmanje povrca. Ja vec duze jedem tjesteninu od smedje rize. Krekere od smedje rize i heljde, brz laktoze i secera itd radi rematuidnog artritisa ali kako mi se RA povukao u trudnoci i ne boli me bas. Pocela sam.opet jest sranja pa mi valjda zato povisen secer . Mislim.ovo mi je sad prilika da sad ooet jedem kako bi jela sa RA pa da mi je bukne nazad kad rodim pa da ne mogu bebu u ruke primit uopce.

• Mima_zap
    08. Srpanj 2022. 22:06

Tarry meni se taj aparatić čini puno praktičniji  nego ovako nositi u bolnicu krv. Ja sam dobila 7,5kg za sad. Sad zadnji mj 2kg, a prethodni izgubila pola kile. S tim da sad nisam baš pretjerano pazila a prošli sam bila na strogoj dijeti. Tako da bar što se tiće kila dijeta zbilja pomaže hehe 
    Bellaru dobra ideja da slijediš tu dijetu pogotovo ako ti pomaže  jer ne znaš kako će ti tijelo reagirati nakon trudnoće.

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

Aries5
    08. Srpanj 2022. 23:43

Amelie jako mi je zao da si u bolnici, ali najvaznije je da je beba dobro! Bit ce sve u redu, na sigurnom si i sigurna sam da rade sve da budes sto prije bolje i kod kuce na mirovanju! 
    Javljaj se ❤️❤️❤️❤️

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Princess_Mimi
    09. Srpanj 2022. 03:52

Amelie, cuvaj se i samo odmaraj što više. Beba je dobro, to je najvažnije, a sada misli na sebe i pokušaj se opustiti što više. Znam da nije lako ali vjeruj mi da će sve proći i sve će se nekako riješiti. Bitni ste sada samo vas dvoje ❤️
    Javljaj nam se kad i ako stignes. 
    Sto se lijeka tice, ja sam u prvoj trudnoći dobivala cordipin u bolnici i od njega sam imala ove simptome koje si opisala, uz vrućinu, lupanje srca. Dobro da su ti rekli o čemu se radi i što možeš očekivati 🙏🏼

• Zabicamala
    09. Srpanj 2022. 07:47

Amelie samo hrabro i pozitivno i sve će biti bolje. Na sigurnom si i najbitnije je da je beba dobro. To on lupka da ti javi da je dobro, samo ga mazi i to će i tebe umiriti 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.