Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Granger
    25. Svibanj 2022. 19:04

Kokoloo baš strašno zvuči takva boja urina. Nadam se da će se to popraviti. A što je rekao, jel može bol biti od infekcije? 

Mi smo isto taman s pregleda. Za sad sve okej. Bebolina ima 740 grama, po UZV je 3 dana veća od termina, ali jednako prema svim parametrima. Zamolila sam da provjeri protoke o kojima smo bile tu nešto tipkale pa je provjerila i kroz pupčanu i kroz srce i kroz mozak i to je sve okej. Bacala se cijelo vrijeme tolko da je u jednom trenu čak i sonda skliznula od udarca. Prema vagi tamo zapravo nisam dobila ništa na kilaži, ali rekla je dr. da je tako još bolje ako dijete normalno napreduje. Čeka me KKS, OGTT i željezo i ponovno mikrobiološki za toksoplazmu iako to baš ne znam zašto...

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Kokoloo
    25. Svibanj 2022. 19:18

Aries, da odma sam uz antibiotik uzela i caj od brusnice, evo taman popila.
    Mima, jaaaao bas krasan ginekolog. Moj je malo drugaciji sta se tice ultrazvuka, nikad nisam imala duzi od 1 minute i nisam nista vidila, jedino kad sam bila u privatnika. 🙄
    Granger, odlicno za pregleeeed ❤️❤️
    Da, boja urina je bas zastrasujuca. Pitala sam jel me boli od toga, on je rekao da da. Tako da evo u 9 cu popiti prvu tabletu antibiotika i nadam se da cu mirno odspavat noc. 
    Mene isto ceka OGTT za 2 tjedna a sutra to vadenje kks i urina. 
    Nekako mi se cini da nas je bas puno sa nekim problemima svakakvim. Neka nam svima sve prode i da doguramo do termine i rodimo zive i zdrave bebice 🥰

• Shelby
    25. Svibanj 2022. 20:09

Pozdrav, cure!
    Čitam vas od prve stranice, znam sve o vašim pregledima, tegobama, simptomima, buhama, svekrvama, doktorima i strahovima. Al eto, nikako otvoriti račun i službeno se priključiti.
    Trudnoća nam se dogodila iz prve, odnosno i prije prvog pokušaja (s obzirom da se dogodila izvan onih službenih plodnih dana, po kalendaru). Na početku prvog mjeseca smo rekli da ćemo manje paziti, a u drugom sam već radila prvi test u životu. I evo ga, beba je odlučila da ne želi čekati.

Na početku nisam pisala jer je sve išlo svojim tijekom i školski. Nisam imala mučnina (što je pravi šok s obzirom da imam kronični gastritis već 9 godina), niti nekih neugodnih simptoma. Malo umora, malo pojačanog apetita par tjedana...
    Trudnoću pratim samo privatno i izrazito sam zadovoljna, tako da se nisam mogla žaliti niti po tom pitanju. Pregledi su detaljni, ugodni, ginekologinja me šalje redovito na sve pretrage (KKS, urinokultura, brisevi...). Svi nalazi su zasad bili u najboljem redu.
    Odradili smo Nifty u 10. tjednu i saznali da čekamo curicu. Evo, da malo popravimo prosjek curkama.
    Odradili i mini anomaly, sve je bilo odlično.

Trenutno sam u 19. tjednu, osjećam se odlično, vježbam 2-3 puta tjedno sa osobnom trenericom od početka trudnoće. Radim i planiram na bolovanje tek početkom 9. mjeseca (između imam godišnji).
    S obzirom da ste počele o temama u koje se mogu i želim uključiti (oprema, robica, popisi i pripreme) odlučila sam napokon izaći iz sjene. 

Sljedeći pregled me čeka 7.6., kad radimo anomaly scan.
    I više nego dovoljno od mene za prvi put

• Dandelion0
    25. Svibanj 2022. 21:05

zvonkobonko, ja isto nemam apetit. Jedem da jedem. Curka napreduje tako da mislim da ona ima dovoljno.
    Shelby, dobro došla!
    Da se malo pohvalim, na baby center imate 10% popusta tako da smo mi kupili kinderbet. Uzeli smo onaj Satler Lip Julija. Jedino sam njega našla da mu se stranica spušta ispod krevetića tako da se može spojiti s krevetom. Mislim, ima ih još da mogu ali koštaju puno, puno više. 

Stiže nam curica 💓

• Kokoloo
    25. Svibanj 2022. 22:03

Amelie, evo od popodne mogu cak reci da skoro nista ne boli 😁😁
    Hvala vam svima na podrsci! 
    Brontosaurica, e jebemu nisam taj, neki iz apoteke u zelenoj kutijici, nemam pojma od koga. Da sam znala prije uzela bi od enciana. Ali i ovaj je prilicno jak kad ga pijem a to mi nekako i pase.
    Joooj totalno te kuzim za mirovanje, malo dijete i nered. Kad sam morala mirovati najteze mi je padalo kad mali napravi bombu po kuci dok ja lezim i ja ne mogu to gledati nego se uhvatim pospremanja. Uzas! 
    Ali definitivno ti savjetujem da nekako zatvoris oci i probas se skulirat. Znaaaam da je jako tesko. Ali mozes ti to 😁

• jedna1
    25. Svibanj 2022. 22:05

Curke mislim da nam je ovo sa gubitkom apetita i posljedično ne dobivanjem kila vezano na vrućine ali ne mora biti nužno loše, naravno ako se bebice uredno razvijaju. Jučer sam zbog toga u panici išla ginekologici misleći da mi je beba prestala rasti i da sam ju ja izgladnila a ispalo je da ona čist fino raste, i prefino(obraščići su joj bucmasti kao da joj je netko stavio jabuku u njih) i rekla mi je gin da se savršeno hranim - ne u smislu zdrave prehrane nego količinski. Tako da samo pazite da pijete puno vode i ako nemate apetit često pojesti nešto malo - barem voćku, kreker, jogurt, sladoled jedino za njega imam apetit...
    Shelby dobro došla!
    Kokoloo želim ti da se upala što prije smiri i nemoj se uzrujavati
    Bojim se da kako polako ulazimo u 3 tromjesecje da nas sve čekaju nekakve tegobe, strahovi, mirovanja...sad je vrijeme da usporimo i stavimo bebice/sebe na prvo mjesto a posao, stres i obaveze ostavimo nekom drugom (lako je reći)

• Dandelion0
    25. Svibanj 2022. 22:27

zvonkobonko, 
    to se i nama svidjelo. Našla sam još par njih s takvim sistemom spuštanja, ali dođu oko 3-4 tisuće kn. Ovaj mi se čini dobar i pristupačan cijenom. Još ima i kotačiće pa ga mogu malo i po kući premjestiti sa sobom ako će trebati. Nisam madrac uzela. Frendica mi ima novi madrac, korišten doslovce 2x tako da će mi ona dati taj svoj. 

Stiže nam curica 💓

Aries5
    25. Svibanj 2022. 23:46

Dobrodosle nove cure 🥰🥰 
    Prehrana isto jedem manje ali to je zbog vrucina, trenutno sam na +4, mali napreduje, ja sretna, dr zadovoljna
    Madrac mi smo uzeli u Hespu Sweet madrac za 450 kn, al bitno da krevetic jos nismo kupili 😂😂
    Pospremanje vec sam se navikla da je to moj opsesivno kompulzivni 🙈 jedva cekam da dode mali i pocne raditi nered 😂

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Princess_Mimi
    26. Svibanj 2022. 00:43

Kokoolo dobro si ti i izdrzala bolove kad je bila tako jaka upala 🙈 zvuci stvarno bolno, drago mi je da prolazi uz antibiotik 🤗 javi dalje kako je ❤️
    .
    Shelby dobro nam došla ☺️ kad ti je termin?

Princess_Mimi
    26. Svibanj 2022. 00:45

Brontosaurica

Kokolo, ne znam koji čaj od brusnice si uzela, ali savjetujem ti od enciana jer je baš jak i super za trudnice. Držim fige da nalazi budu ok.

Ja isto idem na guk u petak 😂 mama će mi praviti društvo kao i u prvoj T, a muž će biti sa malim jer idem u 7 45 🤮
    Trudim se manje raditi sve, ali uz malo dijete je nemoguće odmarati skroz mada mi svi uskaču. Mene najviše čišćenje iritira tj ne podnosim nered, al ću se skulirati. Jedva čekam pregled za 3 tj i nadam se da će sve biti uredu.

Slicna prica oko ogtta, ali cemo probati ostaviti malog kod moje mame na spavanju prvi put 😅 ja cu spavati u drugoj sobi isto kod njih za svaki slučaj ali nekako se nadam da bi moglo dobro proci jer stvarno jako voli baku i biti s njom❤️ tako da....drzite fige 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.