Teich dobrodošla..urednu trudnocu ti zelim. 😊
..
Uh moj prvi porod je bio grozan,trajao je 24 sata,jedva smo zivu glavu izvukli. A jos gore od svega je bio oporavak iza toga,jer sam sva popucala.. jedva su me zašili bez operacije. Nadam se laksem porodu ovaj put.
Teich dobrodosla i od mene.
Moj prvi porod je zavrsio sa hitnim carskim u 36+1
Oporavak je bio zaista brz, ali bebsi mala 2500 gr.
I sada me ceka carski. Bar tako su mi rekli.
Bojim se. Prvi put nisam razmisljala, a sada...pa drugacije je kad imas malo dijete kuci koje ceka mamu.
Nadam se da ce sve biti u redu
Jutro cure :)
.
Iman, Mila i Teich dobro nam dosle i da bude sve u najboljem redu. Sto manje stresa i mucnina
.
Mucnine, ja sam se bila ponadala da su moje nestale, dva dana nisam povracala i jucer opet i opet umor, jos sam kao medvjed u zimskom snu Vagala sam se i do sad sam izgubila 8kg, nikad brze
.
Posao, takodjer radim u uredu, i voljela bih raditi ono standardno, samo zadnji mjesec otici na porodiljno ako Bog da pa budemo vidjeli kako ce se sve odvijati.
.
Porod, citam vase porode, koliko god bilo bolno, ipak je bilo lijepo iskustvo i isplatilo se. I ja sam svoj imala ali potpuno neprirodno, onako kako ne bih nikome pozeljelaa. Posto je ovo lijepa tema, vjerovati cemo i duboko zelim svima od srca kao i samoj sebi da se to vise nikome ne ponovi. Da nase bebe budu zive i zdrave i tokom pregleda i nakon rodjenja
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙
- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
🐣surprise 21.12.2021. ➕
-Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
-NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙
Hvala na dobrodoslici :)
Da ne citiram nikog posebno, evo ukratko i moje iskustvo sa porodom, drzavna bolnica/porodiliste u pitanju. Slicna situacija kao kod Brontosaurice, beba procijenjena na 3.5 kg, a rodjen sa 4.5 kg, radili su mi epiziotomiju ali minimalno i brzo sam se oporavila, mozda nekih 10ak dana da nisam mogla sjediti bez pomagala (slauf za plivanje, jastuci i sl.) i onda je sve bilo OK.
Sto se samog poroda tice, ja sam rodila na 40+4, u konsultaciji sa doktorom koji mi je vodio trudnocu od devetog mjeseca (do devetog sam isla privatno), sam otisla na komisiju koja je trebala da odobri induciranje poroda sutradan - na komisiji su utvrdili da sam vec otvorena 5 cm i poslali me na prijem, to je bilo nekad oko 8-9 ujutro, bila sam bez bolova skoro sve vrijeme, do nekih 8-9 cm (dok nisu ukljucili drip), i onda se sve ubrzalo, porodila se malo iza 18h isti dan. U salu su me prebacili oko 15h.
Samo iskustvo poroda mi nije ostalo u losem sjecanju, ali iz ove perspektive, kad se sjetim naslanjanja na stomak da beba lakse izadje, toga da je imao blago ugnjecenje na glavici i puknut kapilar u oku zbog lose procjene njegove tezine i moje karlice... Znam da je ipak bilo rizicno i da smo imali srece da je sve proslo kako treba.
A sto se tice trenutnog stanja, imam djecaka od 3 i kusur godine, cca 17 kg koji isto tako ponekad trazi da ga dignem ili ponesem, posebno ujutro kad krenemo u vrtic, pa bude lijen za sici dva sprata pokusavam mu objasniti da ne mogu, da mamu bole ledja, ali ne bih mu rekla sam razlog jer je vec veliki i ne bi mogao to presutjeti nekoj blizoj/daljoj rodbini, a ovaj put ja zelim da to sto duze bude "samo za nas"
U prosloj T smo rekli najblizima odmah poslije prvog pregleda, neka 7. sedmica mozda, a ostali su saznali kad je vec postalo ocito
34, 32
- 10/18 H 💙
- 9/22 E ❤️
Cure danas sretno na pregledima 🍀
Mi smo se cijepili pa smo malo izvan forme i mali je non stop na meni... 12kg dizem valjda 100x dnevno jer on to trenutno treba. Dal je skok, ili on osjeca da sam ja u drugom stanju ili nesto trece- ne znam alo se uopce ne brinem💕
Cure citam iskustva poroda i mislim si kak sam ja imala super porod- isla na planski carski jer je gospon bio na zadatak. Dosla u 7:30 a u 8:13 je bio tu i od tog trena je bio s mnom.... Prvih 2 dana sam se nekak gegala i jedva drzala dijete al 3.dan sam isla doma. Jos imam vremena al se neckam kakav porod bi u 2.
T htjela....
Mi jos nismo nikom rekli ALI je problem jer ja imam nifty 14.2. i pregled a muza mi nema doma. Sad je opcija da malog vodim sa sobom na pregled ili da ga pricuva svekrva - koju ne volimo ni ja ni sin😂 a kad bi ga pricuvala sigurno bi znala o cem se radi. Druge opcije nemam... Jel isao vec neko s bebicama na preglede?
Baš si me dobro podsjetila mila, moja druga se rodila s popucanim kapilarima u očima, imala je dva crvena kruga, ko mali vampir, rekli su mi zato jer je porod bio pre brz.
Baš ovako kako mama anđela kaže želim nam svima žive i zdrave bebice tijekom trudnoće, poroda a i kasnije!
Nisha uh ako nema druge opcije sta ces vodis i izdrzis iako nije najsretnija opcija. Tesko da ces ti bit opustena a i da ce on bit miran toliko vremena. Al opet ti najbolje znas svoje dite i jel to moze proc.
Mene napokon leđa popuštaju i dolazim sebi, bila sam ovih dana baš krš i lom. A danas dan pun obaveza, oko 13h vodim malu na cijepljenje a u 17h sam ja na pregledu. Nadam se da ce dan bit dobar!
Zelim i vama svima ugodan dan!
url=https://lilypie.com]
Cure ne znam od kuda ste, ja sam iz zg i jos uvijek se dvoumim gdje voditi trudnocu, kod drzavnog ginica ili privatno. Isla sam prvo privatno i kad sam prokrvarila sam otisla kod drzavnog da mi otvori bolovanje. Muci me sto moj drzavni ima jako los uzv i nista se ne vidi, a privatno pak nisam sigurna koliko sam zadovoljna njime kad ga vec toliko placam. Cula sam da je dr Kos jako dobar uzv dijagnosticar i htjela sam prijeci kod njega privatno no ne mogu ga naci vise, izgleda da ne radi u poliklinici ginekos vise. Imate li vi neku preporuku za dobrog privatnika zbog tih ultrazvuka pogotovo ona dva bitna, oko 12 i 22 tjedna? Hvala unaprijed na bilo kakvim informacijama!
P.S. Sretno s pregledima danas, javite!🙂
Jel koja od vas ima tipa mlijecni isjecedak?Ne ono previse sad al ga bude u toku dana
Hvala vam svima na dobrodošlici i sretno svim curkama koje idu na pregled :)
Ne znam kak vama prolazi dan, ja se jedva vučem na poslu i ne mogu dočekati da dođem doma 🤣
Joj, nemojte nas koje čekamo prvu bebicu plašiti s pričama o porodu. Ja i dalje vjerujem u ono da sve zaboraviš kad primiš bebicu u ruke 🤣
👨🦱 27 🙋♀️25
08.01.22. ➕
14.09.2022. 💙
Ja i dalje vjerujem u ono da sve zaboraviš kad primiš bebicu u ruke 🤣
I prije, vjeruj Meni su isto pricali, ali nisam vjerovala dok nisam dozivjela. U tom trenutku sve prestaje i sve se zaboravi
Nemoj se plasiti poroda, misli pozitivno i samo dan po dan. Meni je super doslo to sto nisam razmisljala o tome unaprijed, nego sam se samo prepustila kad je doslo vrijeme.
34, 32
- 10/18 H 💙
- 9/22 E ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji