Kontrastne kartice*
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Evo mi sa sistematskog. 6200g ima i 60cm. Dobio je 1100g od prošlog pregleda.
Bebica ne može imat grčeve cijeli dan. Oni budu u isto vrijeme svaki dan i traju otprilike jednako dugo. Ne mogu bebe cijeli dan plakat radi tog. Probajte stavljat u položaj kakanja da prduckaju, masirat stomačić, vozit bicikl, nosit u marami?
A eto jucer je bas bio takav dan, spava 3h, budi se u placu i prdi i nastavlja i nakon obroka tako, osim ako ga nosim i dam dudu (svisnula sam skoro). Ne znam kaj bi bilo drugo, piski normalno, jede svaka 3h, jedino nam je stolica svakih 5 dana, ali to zato sto je pola na ad.🤷♀️
Btw...s kolko ga mogu spakirat u Boba wrap maramu? Nekak mi je mali jos s 15 dana, ali mozda grijesim..🤔
Jutro, mame 😊
Čini mi se da i naš dječak zadnja 2 dana ima grčeve. Uznemiri se kasnije popodne, pa sve do navečer. Nosimo ga u određenim položajima, masiramo stomačić. Onako podrigne nekad, pa mu bude lakše. Stomak mu bude tvrd. Kako mu još možemo pomoći?
Neke kapi??
—-
I još jedno pitanje - kako animirate djecu od 2-3 tjedna? Čitam za neke kontrastne - di ima uzeti?
Ovako ga nosimo, pričamo, pjevamo, pokazujemo stvari po stanu, puštamo glazbu. Pokazuje zanimanje i za glazbu, sluša, gleda po stanu.
Ćime vi zabavljate svoje? 😊😊
Iskreno, ne zabavljam. Tj ja ga stavim u babygym i bude tamo dok je dobar. Onda kad negoduje prebacim ga na kauc ili lezaljku. Izmedu hranim i spava i to je to. U gymu bude dobar i po pola sata pa stigem po kuci ili igrat se sa starijim. Sad, jel on sta vidi ili ne - ne znam
Bebica ne može imat grčeve cijeli dan. Oni budu u isto vrijeme svaki dan i traju otprilike jednako dugo. Ne mogu bebe cijeli dan plakat radi tog. Probajte stavljat u položaj kakanja da prduckaju, masirat stomačić, vozit bicikl, nosit u marami?
A eto jucer je bas bio takav dan, spava 3h, budi se u placu i prdi i nastavlja i nakon obroka tako, osim ako ga nosim i dam dudu (svisnula sam skoro). Ne znam kaj bi bilo drugo, piski normalno, jede svaka 3h, jedino nam je stolica svakih 5 dana, ali to zato sto je pola na ad.🤷♀️
Btw…s kolko ga mogu spakirat u Boba wrap maramu? Nekak mi je mali jos s 15 dana, ali mozda grijesim..🤔
Ako je elasticna, mozes vec. Ja sam bas svog danas prvi put za setnju.
Evo i nas u ovoj grupi 🥰 jcr je stigao moj Niko putem carskog reza.. E sad pitanje za cure koje su imale carski, nakon koliko vam je bilo lakše dizanje/hodanje nakon reza? I kad vam je nadoslo mlijeko? Ja nažalost nemam mlijeka, stavljam ga na sise da vuče i izdajam se, ali još ništa.. S time da imam velike i uvučene bradavice pa jedino uspije vuc sa šeširićima.. Imate kakve savjete?
Baby N 💙
Čestitam i dobrodošli 💙
Što se tiče hodanja... Prvih par dana je najteže, kući sam išla 5.dan i mogla sam se spustiti s 2.kada i pješice do auta i iz auta kući polako. Nakon tjedan dana je već ogromna razlika i puuuuno lakše. 😁 Samo polako!
Ja kao netko kome je prva trudnoća i to još na carski mogu reći da se u bolnici već 2.-3. dan polaaaako ustaneš i probaš hodati do wca, oko kreveta, u sobi do vrata i sl. Samo nemoj zaleći.
Bit će lakše, nećeš ni vjerovati za 7 dana da si ležala nepomično u krevetu taj prvi dan. ☺️
'21. 💙
'24. 💛
Jutro cure! Mojoj se neki dan pojavio na prsima kao osip. Ima sitne crvene pristice koji su na dodir postali hrapavi. Ne znam jel ti to rekacija na moje mlijeko jer sam mozda neki jacin alergen pojela ili je to nešto gore. Jel imala koja takav slučaj i jeste li išle odmah pedijatru ili ste pričekale da videte jel će samo proći?
Moj je imao u vrijeme kad se čistio od mojih hormona
. Probaj je malo blaže oblačit. Može bit i od vrućine.. Grijanja
Btw…s kolko ga mogu spakirat u Boba wrap maramu? Nekak mi je mali jos s 15 dana, ali mozda grijesim..🤔
Može ti od rođenja u elastičnu maramu. Pokušaj. Ima na YouTubeu dosta videa kako smotati i namjestit se? Možeš i sliku stavit ovdje. Ja sam svog motala čim smo krenuli van i čim sam se osjećala bolje
Jutro cure! Mojoj se neki dan pojavio na prsima kao osip. Ima sitne crvene pristice koji su na dodir postali hrapavi. Ne znam jel ti to rekacija na moje mlijeko jer sam mozda neki jacin alergen pojela ili je to nešto gore. Jel imala koja takav slučaj i jeste li išle odmah pedijatru ili ste pričekale da videte jel će samo proći?
Moj je imao u vrijeme kad se čistio od mojih hormona
. Probaj je malo blaže oblačit. Može bit i od vrućine.. Grijanja
Ok, hvala ti. Oblačit ću je blaže. I da imaš pravo, dosta je toplo u kući.
Evo i nas u ovoj grupi 🥰 jcr je stigao moj Niko putem carskog reza.. E sad pitanje za cure koje su imale carski, nakon koliko vam je bilo lakše dizanje/hodanje nakon reza? I kad vam je nadoslo mlijeko? Ja nažalost nemam mlijeka, stavljam ga na sise da vuče i izdajam se, ali još ništa.. S time da imam velike i uvučene bradavice pa jedino uspije vuc sa šeširićima.. Imate kakve savjete?
Samo sto cesce na cicu. Ja sam rodila prvi carski, drugi vaginalno i oba puta mi je mlijeko doslo tek 3.dan. Samo neka sisa, doci ce. Njima prvih par dana jako malo treba. A ako ga i nadohrane na pocetku, izbacis lako kasnije.
Kretanje, kad izades iz bolnice, jos par dana i biti cek kao nova
Kako je netko rekao, hodaj. Lagano ali hodaj. Svaki put ce biti sve lakse!
Sortiraj odgovore
Najstariji