Mislim da je najbezbolnije onim nekim tabletama, vidila sam da ih daju nekim mamama u rodilištu koje su inače na lijekovima zbog kojih ne mogu dojit, popiju se dvije i nema vise mlijeka, probaj pitat ginekologicu ili Odi na hitnu i rodilište i reci im da umireš ili nešto 😉bas mi je zao da si se tako napatila, vjerujem da ti nije svejedno, al dala di sve od sebe 👍🏻
Nije jer sam citavu trudnocu mislila da cu dojiti i kad god ga idem staviti na prsa opet se veselim pa kad krene vristati i odbijati tu se svaki put rasplacem. Nije mi lako i osjecam se uzasno sto ga ne mogu nahraniti.
Mislim da je najbezbolnije onim nekim tabletama, vidila sam da ih daju nekim mamama u rodilištu koje su inače na lijekovima zbog kojih ne mogu dojit, popiju se dvije i nema vise mlijeka, probaj pitat ginekologicu ili Odi na hitnu i rodilište i reci im da umireš ili nešto 😉bas mi je zao da si se tako napatila, vjerujem da ti nije svejedno, al dala di sve od sebe 👍🏻
💙 Šimun: 10/2021.
➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
💜 Mara: 11/2023.
I nisu ti se stvarale kvrzice?
Ja sam prvi put prestala dojiti tako da sam izdojila tek toliko da popusti pritisak. Kad su se bas napunile. I tak svaki put. Brzo je prestalo nadolazit mlijeko. Dojila sam 6 mjeseci tada ali je mali bio samo na par podoja dnevno
💙 Šimun: 10/2021.
➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
💜 Mara: 11/2023.
Nisu. Radila sam i masaze pod toplim tusem dva puta dnevno. Nadam se da ce pomoci
Dojene bebe 10 dana ne moraju imat stolicu ali moraku prduckat i imat mekan stomak. Ne smiju bit napuhani
Moj kaka 4x dnevno van pelene. Naučio je javit mi. Na nema keljanja svuda. Nemamo grčeve.
Budio se sam u početku za sisat svako 2.5-3h kako kad.. Sinoć prvi put od 11 do 5 i 20(inače u 3 pola 4)vidjet ću prekosutra koliko je ovaj mjesec dobio pa ako je malo kroz san ću mu dat da sisa još izmeđuDojene bebe 10 dana ne moraju imat stolicu ali moraku prduckat i imat mekan stomak. Ne smiju bit napuhani
Moj kaka 4x dnevno van pelene. Naučio je javit mi. Na nema keljanja svuda. Nemamo grčeve.
Budio se sam u početku za sisat svako 2.5-3h kako kad.. Sinoć prvi put od 11 do 5 i 20(inače u 3 pola 4)vidjet ću prekosutra koliko je ovaj mjesec dobio pa ako je malo kroz san ću mu dat da sisa još između
Kako si uspjela da ti javi? Kaka ti u pozi za kakanje ili?
Pošto je kakao iza svakog podoja dala bi mu malo sisat da se umiri pa bi ga stavljala u pozu za kakanje više da leži na mojoj ruci a savijene noge i imitirala stenjanje s kašljem kao da ti je knedla u grlu i kad bi se pokakao ponovila. Trebalo mu je 10tak dana da skuži onda je i on počeo stenjat i režat a kad bi ga skinula nastavio bi. S mjesec dana je bilo kakanja kroz noć u pelenu al kad je to stalo više nije. Dogodi se da prducne pa bude mali trag al samo kakanje obavi vani. I piški isto. Inače je to EC. Elimination communication. Čudo koliko nam javljaju a da nismo svjesni. Kak sam s prvo to prakticirala s njim sam isto. Nije to neki dodatni posao jer ionako presvlačimo pelenu pa 5min duže da je gol ne znači ništa a njemu je lakše jer usput i prducka i pokaka i izbjegli smo grčeve. Iza jela nekih 15-20min prođe da im se piški tako da i to većinom odradi. Nije mi cilj da mi bude bez pelene al mi je cilj da ih se riješimo ranije kad bude spreman (malena je sa godinu i 4mj ostavila pelenu)
Ovo mi je bas zanimljivo, kada ste krenuli? Odmah po rodenju ili?
Bilja sve te razumijem..
Imala sam istu situaciju, zbog zutice morali uvesti nadohranu par dana,nakon toga borba po sisi. Isto sam bas imala zelju dojiti al eto nisam jednostavno imala vise snage slusat je kako place na sisi, ali sada nakon svega izdajam po 800-900 ml
dnevno, uz sve probleme (zacepljeni kanalici,mastitis) nisam htjela odustat. Ne pojede toliko.
Ugl mene je spasila dvostruka izdajalica,izdajam se 5-6 puta dnevno..
Nadam se da cu ustrajati jos neko vrijeme i u tome.
Nemoj se osjecati krivom,ako ne ide ne ide, zato je nadohrana tu.
Preporuke su izdajati se osam puta dnevno al ja jednostavno ne stignem, rijetko sedam puta..
Dojene bebe 10 dana ne moraju imat stolicu ali moraku prduckat i imat mekan stomak. Ne smiju bit napuhani
Budio se sam u početku za sisat svako 2.5-3h kako kad.. Sinoć prvi put od 11 do 5 i 20(inače u 3 pola 4)vidjet ću prekosutra koliko je ovaj mjesec dobio pa ako je malo kroz san ću mu dat da sisa još izmeđuDojene bebe 10 dana ne moraju imat stolicu ali moraku prduckat i imat mekan stomak. Ne smiju bit napuhani
Budio se sam u početku za sisat svako 2.5-3h kako kad.. Sinoć prvi put od 11 do 5 i 20(inače u 3 pola 4)vidjet ću prekosutra koliko je ovaj mjesec dobio pa ako je malo kroz san ću mu dat da sisa još između
Kako si uspjela da ti javi? Kaka ti u pozi za kakanje ili?
Pošto je kakao iza svakog podoja dala bi mu malo sisat da se umiri pa bi ga stavljala u pozu za kakanje više da leži na mojoj ruci a savijene noge i imitirala stenjanje s kašljem kao da ti je knedla u grlu i kad bi se pokakao ponovila. Trebalo mu je 10tak dana da skuži onda je i on počeo stenjat i režat a kad bi ga skinula nastavio bi. S mjesec dana je bilo kakanja kroz noć u pelenu al kad je to stalo više nije. Dogodi se da prducne pa bude mali trag al samo kakanje obavi vani. I piški isto. Inače je to EC. Elimination communication. Čudo koliko nam javljaju a da nismo svjesni. Kak sam s prvo to prakticirala s njim sam isto. Nije to neki dodatni posao jer ionako presvlačimo pelenu pa 5min duže da je gol ne znači ništa a njemu je lakše jer usput i prducka i pokaka i izbjegli smo grčeve. Iza jela nekih 15-20min prođe da im se piški tako da i to većinom odradi. Nije mi cilj da mi bude bez pelene al mi je cilj da ih se riješimo ranije kad bude spreman (malena je sa godinu i 4mj ostavila pelenu)
Zanimljivo🤔🤔nikad cula, ima negdje link za procitat vise o tome? Ili guglam elimination communication?
Pozdrav svim novim mamama i bebicama! 🤗
Evo i mene nakon dugo vremena. Nazalost, mojoj misici se viroza zakomplicirala, preslo je u akutni bronhiolitis, bili smo na korak od ostanka na pedijatriji. Hvala Bogu napokon je ozdravila, ali ostavilo je posljedice u vidu odbijanja od cike. 🥺 Za sad se jos uvijek izdajam, vidjet cemo koliko ce trajati.
Netko je bio pitao za vrtic - evo moj djecak ide, ali naravno da to nosi rizike. Sve je bilo u redu do 10.mj kad se poceo razbolijevati i sad je vec imao 2 viroze, skupila malena i onda na kraju i ja. Cijeli mjesec skoro nismo nosom provirili vani jer je stalno netko bolestan. Nadam se da smo odradili svoje viroze, hahhaha.
Zao mi je sto vas toliko muku muci s dojenjem. 😣
Cure koje se izdajate, bacite oko na www.lactonline.com i https://exclusivepumping.com/, pronaci cete hrpu korisnih informacija. Meni su jako pomogle da se poslozim i krenem.
Sortiraj odgovore
Najstariji