Pozdrav svim novim mamama i bebicama! 🤗
Evo i mene nakon dugo vremena. Nazalost, mojoj misici se viroza zakomplicirala, preslo je u akutni bronhiolitis, bili smo na korak od ostanka na pedijatriji. Hvala Bogu napokon je ozdravila, ali ostavilo je posljedice u vidu odbijanja od cike. 🥺 Za sad se jos uvijek izdajam, vidjet cemo koliko ce trajati.
Netko je bio pitao za vrtic - evo moj djecak ide, ali naravno da to nosi rizike. Sve je bilo u redu do 10.mj kad se poceo razbolijevati i sad je vec imao 2 viroze, skupila malena i onda na kraju i ja. Cijeli mjesec skoro nismo nosom provirili vani jer je stalno netko bolestan. Nadam se da smo odradili svoje viroze, hahhaha.
Ja sam pitala i bas toga me strah, taman ovo vrijeme viroza
Drago mi je da ste izbjegli bolnicu! Valjda je sad neko vrijeme mir kod vas
Misic zao mi je šta vas nije zaobišlo. I nas je pokosilo isto kad je Niko imao dva tjedna, ali uspjeli smo izbjeći komplikacije veće. Jeste dobro sad?
Danas evo starijem opet nos curi i nadam se da će na tome ostat. Riga mi se od jeseni i vrtića 🤦🏼♀️
Bilja glavu gore. Nisi ništa manje bolja mama ako ne dojis. 🥰
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Mislim da je najbezbolnije onim nekim tabletama, vidila sam da ih daju nekim mamama u rodilištu koje su inače na lijekovima zbog kojih ne mogu dojit, popiju se dvije i nema vise mlijeka, probaj pitat ginekologicu ili Odi na hitnu i rodilište i reci im da umireš ili nešto 😉bas mi je zao da si se tako napatila, vjerujem da ti nije svejedno, al dala di sve od sebe 👍🏻
Joj nemojte toooo. Svuda pišu da imaju užasne nuspojave te tablete. Radije sa malooo izdajanja da popusti. S tim što računate da ćete duuuugo moć na stisak bradavice istisnut mlijeka(par godina poslije)
2 tjedna je imao. Tako nekako sam uspjela uhvatit na koji način funkcionira on :D kad jede kad kaka kad piški, kad bi ga presvlačila znao mi se popiškit ili pokakaz pa bi pratila koje zvukove tad ispušta i koje su mu mimike lica.
Recimo kad piške naprave ustima O slovo i zacrveni im se oko očiju :D.. I tak neke sitnice.
Za početak sam mu nudila položaj kakanja. Nekad bi nekad nebi odradio al bi svako presvlačenje ponudila iznad lavaboa pa makar da prducka pošto je to prirodni položaj olakšavanja. I kad bi odradio ja bi napravila signal kao da čistim grlo.. Tak da smo sad u šemi da ga skinem, obrišem, uzmem, letim nešt još uzet po stanu, dodat, dođem u wc, napravim taj zvuk i on se pokaka :D. Nije da trpi nego čeka.
Inače ima na internetu testova o tome. Zove se bespelenaštvo kod nas a inače EC kak sam gore pisala. S prvom sam počela jer je imala rane po guzi od kakice i morala je bit na svježem zraku guza. Držala bi je na nepropusnoj podlozi pokrivenu s istom i pustila da uživa. I tako odlučila probat. Ona je s 3mj kakala izvan.
Moje krvarenje je stalo nakon nekih dva tjedna od poroda kada je izasao dosta veliki tamni krvavi ugrusak velicine teniske loptice, krut (moglo ga se trgati na komadice sa usnim stapicima) ne moram govoriti da sam umrla od straha sta je to ispalo iz mene da sam pozvala i svekrvu i patronaznu i svoju ginekologinju da bi rekla ja je to normalno jer se “cistim” od tog dana nema vise krvarenja.. od tad sam na dnevnim jer izlazi nesto zuckasto jos. Zadnja dva dana mi se javlja svjeza krv al u citavom danu samo na jednom ulosku tockica, zaista neprimjetno pa sumnjam da je menstruacija.
Dojenje / zaustavljanje laktacije
Cure, pomozite. Otkad sam rodila dojenje ne jde, na prsima vristi do iznemoglosti, dojiti ne zna. U bolnici nisam imala mlijeka pa su ga dohranjivali, kad sam dosla dosla doma tek nakon par dana dolazi mlijeko, pa sam zavrsila na hitnoj zbog hematoma velicine dlana i pila antibiotik te mu ni izdojeno mlijeko nisam mogla davati. Prestala piti antibiotik, mlijeka nekad ima 80 nekad 130 u citavom danu. Kako da i to malo prestane jer se borim s kvrzicama i izrazito bolnim i teskim grudima? Jedan dan sam dobila temperaturu cak. Uzalud grijanje grudi, masiranje i izdajanje, ne znam vise sta da radim a boli me. Stavljala sam cak i kupus i danu i sinoc citavu noc i nisu “magicno nestale” kako kazu. Nemam snage i iscrpljena sam.
Bilja, jel ti patronazna na pocetku bila izmasirala i izdojila dok ne popusti? Meni su bile ko lubenice i doslovno mi je ispredrobila te kvrzice, prvo oko areole, a onda i ostalo, ja sam ponovila dva dana nakon i nisam dozvolila da se skuplja, izdajala sam rucno svaka 3h i sada ide super, kad god hranis bebaca, moras i izddojiti nakon toga. Mislim da ti nebi bilo lose pozvati savjetnicu za dojenje, barem da te oslobodi bolova i uprohodi ti kanalice, ali mora te i nauciti kako ces izdajati da mozes nastaviti. Meni preko izdajalice slabo ide, dok nekome ide bolje nego rucno - a savjetnice ti kazu tocno sto da radis, kako, koliko cesto itd.
Mi smo danas cijeli dan u grcevima, a navecer je bila kulminacija i to nakon sto se pokakao (???)🤨 znaci toliko je urlao da je promukao i sve mu se slijepilo u grlu, uzas, nista nije pomagalo.
Ima li jos koja bebaca s grcevima i kako se nosite s time?
Marela
Kombinacija biogaie, jastucica s kosticama i sab simplexa je nama pomogla uz povremeno slusanje bijelog suma😂
Ali mi smo imali problem kad nije mogla prditi i kakati..
Moja je sinoc jednom toliko povratila da sam se umalo onesvijestila.. 🙊 danas je sve normalno, piski, kaka, jede, nadam se
da je to bilo zbog hlapljivosti🙄
Jutro cure! Mojoj se neki dan pojavio na prsima kao osip. Ima sitne crvene pristice koji su na dodir postali hrapavi. Ne znam jel ti to rekacija na moje mlijeko jer sam mozda neki jacin alergen pojela ili je to nešto gore. Jel imala koja takav slučaj i jeste li išle odmah pedijatru ili ste pričekale da videte jel će samo proći?
Evo mi sa sistematskog. 6200g ima i 60cm. Dobio je 1100g od prošlog pregleda.
Bebica ne može imat grčeve cijeli dan. Oni budu u isto vrijeme svaki dan i traju otprilike jednako dugo. Ne mogu bebe cijeli dan plakat radi tog. Probajte stavljat u položaj kakanja da prduckaju, masirat stomačić, vozit bicikl, nosit u marami?
Jutro, mame 😊
Čini mi se da i naš dječak zadnja 2 dana ima grčeve. Uznemiri se kasnije popodne, pa sve do navečer. Nosimo ga u određenim položajima, masiramo stomačić. Onako podrigne nekad, pa mu bude lakše. Stomak mu bude tvrd. Kako mu još možemo pomoći?
Neke kapi??
----
I još jedno pitanje - kako animirate djecu od 2-3 tjedna? Čitam za neke kontrastne - di ima uzeti?
Ovako ga nosimo, pričamo, pjevamo, pokazujemo stvari po stanu, puštamo glazbu. Pokazuje zanimanje i za glazbu, sluša, gleda po stanu.
Ćime vi zabavljate svoje? 😊😊
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji