🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angelly
    04. Ožujak 2022. 13:35

Meni je super kak oni brzo usvoje i ispraksaju se.. evo neki dan se prvi put s puno muke okrenuo a sas vec svako malo i bez vecih problema 🤭sam sto sad moram pazid di ga stavljam...em da ne padne em da ga stariji ne pogazi 🙈

Missy88
    04. Ožujak 2022. 13:59

Endzrue

Treba i duže tijelu da se očisti od proteina a ne 3 tjedna. Ja sam bila na eliminacijskoj sa starijom pa je tek poslije mjesec dana bio pomak.
    Što se regresija skokova i zubi tiče drago mi je da nisam više sama u tome 🤣. Nas je uhvatio skok sa 6. Noću je party ples. Nema se vremena spavat. Četveronoške se ljulja, bočno pokušava sjest, ode miš u puzanje skoro.
    Što se prehrane i pića tiče i rečenica "i mi smo tako i ništ nam nije" nemam komentara nit ću pisat o dohrani. Jer fala Bogu medicina napreduje.. Ljudi se razvijaju..sve je dostupno danas.. Uči se..
    U rangu mi je "šta ću vozit dijete u autosjedalici. Mene moji nisu nikad pa evo me živa sam"

Ovo za hranu se slazem. Moja mama kaze da je sa mnom s 3 mjeseca krenula s kasicama i to keksi, mrkva, krumpir... Sa 7 mjeseci vec jela sve obroke. Prije 34 godine i to je bila preporuka pedijatra, nije nista na svoju ruku. 4 godine kasnije sa sestrom je bila preporuka da se krece s 4 mjeseca pa je za nju tako.
    Isto tako su nas trpali među jastuke, pasivno posjedali, sestra je imala hodalicu itd. Sve sto znamo danas da ne valja, a eto, zive smo i zdrave i ona i ja, ali ako sad znamo pametnije, zasto ne bi omogucile bebama najbolje sto se moze.
    Lana nema jos niti jedan zub i ne pokusava ni posjedanje ni puzanje 😅 Nocu se budi svakih sat vremena i place, na sisi zaspe odmah. Mislim da se nikad necu naspavati 😵

👩37, amh 17.7., nalazi ok
    🧔35, astenozoospermija
    8/2021 🩷 L
    pokušaji za 👶br. 2 od 9/2024.

ivkica
    04. Ožujak 2022. 15:47

Evo da se ubacim samo što se tiče prehrane. Znači i ja se slažem. Naši rođaci su maloj isto tako malo po malo sa 7 mj davali sve što i oni jedu samo ne baš jako zasoljeno. Em je počela puzati vani, na travi, jela kamenje i svašta nešto. I zdrava ko dren. Znači, sve voli jesti pogotovo juhu sa puno mrkve. A znamo svi da djeca nisu baš ljubitelji mrkve

🙎29 god., 👦muž 33 god.
    02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
    22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
    Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)

Missy88
    04. Ožujak 2022. 18:18

Ja se drzim smjernica 😁 pocele sa 6 mjeseci, uvodimo po 3 dana svaku namirnicu. Dosad je na proso dobila neki osip, ako je od njega, ostalo prolazi ok. Sol, secer i slicno nece sigurno u prvoj godini, nema potrebe. Neke dane pojede sve, neke skoro nista pa cu vidjeti hocu drugi obrok sa 7.5 ili mozda 8 tek.

👩37, amh 17.7., nalazi ok
    🧔35, astenozoospermija
    8/2021 🩷 L
    pokušaji za 👶br. 2 od 9/2024.

Tratinčica12
    04. Ožujak 2022. 18:58

Missy88

Ja se drzim smjernica 😁 pocele sa 6 mjeseci, uvodimo po 3 dana svaku namirnicu. Dosad je na proso dobila neki osip, ako je od njega, ostalo prolazi ok. Sol, secer i slicno nece sigurno u prvoj godini, nema potrebe. Neke dane pojede sve, neke skoro nista pa cu vidjeti hocu drugi obrok sa 7.5 ili mozda 8 tek.

I ja planiram tako 😃😃

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

ivkica
    04. Ožujak 2022. 21:56

A znam... I ja se držim tih smjernica koliko toliko baš ako ne stignem nešto mu napraviti dobije kupovnu. Al većinom se baziram na povrće. Nemam ništa protiv nekoga ko će svoje dijete kako hraniti. Slažem se da svatko ima pravo raditi sa svojim djetetom kako misli da je najbolje. Al mislim i da beba mora upoznati sve okuse pomalo. Jednu po jednu. Nadam se da me niste krivo shvatili. Neko će djetetu dati svega i neće mu biti ništa al ne možeš znati. Al ovo s vodom i sokom, čajem... To nam je pafronažna rekla prvi dan kad je došla i naravno da je nisam poslušala jer je bio na adu a u tome ima sve potrebno 

🙎29 god., 👦muž 33 god.
    02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
    22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
    Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)

Zara7
    04. Ožujak 2022. 22:28

Pozz cure 🤗
    Mi se moramo pohvaliti s prvim zubićem 🥳🥳 koji je fala Bogu prošao bezbolno, samo se stvorio danas 😂 sad se čeka drugi parnjak😁
    Sanjarka jučer je samo do ponoći bio u kinderbetu, vidjet ćemo danas, sad ću ga prebacit, drži fige! 😁
    Jako mi je žao za Lukija i traumu jučer, samo zamišljati i čitati mi je bilo grozno :( nadam se da je sve zaboravio i da se neće pogoršavati. 💙
    Za dohranu sam i ja štreber, sve po PS-u 😊

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Tracy_
    04. Ožujak 2022. 22:41

Ok evo i mene nakon sto godina.
    Spavanje - Nas je regresija umela, od diteta koje je i uz refluks znalo zaspat noćno i po 6-7h u komadu, ona od navršenog trećeg miseca se po noći budi stalno i triba sisu da bi nastavila spavat. I sad se navikla na to i upali smo u začarani krug iako je regresija davno gotova.
    Dohrana - I mi smo štreberi, i krećemo tek idući tjedan samo zato jer pokazuje znakove spremnosti ali bez forsiranja iako i pedijatrica i gastroenterologica preporučili da krenemo sa 4 mjeseca radi refluksa. Ali istraživanjem i informiranjem u licencirane nutricionistice za bebe dobila sam potvrdu da je prerano i da može bit više štete nego koristi.
    Sok i čajevi ni u ludilu prije godine dana.

CarpeDiem.
    04. Ožujak 2022. 22:47

Pozdrav svima cure. Sa malim zakašnjenjem čestitam miniće našim bebama ❤🍀
    Vidim da mnoge mucite muku sa izbijanjem zubica, (I mi na dane) pomazemo se golovima i kuglicama od koji je dosta bolje. 
    Ellie je počela već počela borbu za okretanje na trbuh,  zavoljela je t. time, ljepo hvata igračice u u razini prsa, oralna faza je izrazeno prisutna... kada procitam vaše postove vidim da se sve bebe tu negdje prate što mi je izuzetno drago, s obzirom da je prijevremeno rodjena.
    Inace malo je viroza uhvatila zadnjih dana (prešlo sa starije 😏) ,ali nemaju temperature, ponekad se zakašlju i dosta sline. Za sada držim sve pod kontrolom inhaliranjem  vidjet ćemo šta nose nadolazeći dani. 🙌
    ----
    Što se tiče uvodjenja nemlijecne dohrane, vode/čaja, ne daj Bože soka, ne osjecam se dovoljno udobno da komentiram ovu temu. Ništa "osobno"  nadam se da razumijete.
    Složila bih sa Endzrue, Missy88, Jackie27 itd...

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

Tracy_
    04. Ožujak 2022. 22:48

Btw za one koji ne znaju za njih - preporučujem na instagramu ove profile vezano za dohranu: nutri.ma.ma i sretni.obroci a od stranih solidstarts

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani