🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Endzrue
    15. Listopad 2021. 00:46

Haru u Splitu je 180 granica. Moj je imao toliko i 12 sati se sunčao. Malena je imala 240 i isto se sunčamo. Puno sisat, i to pokakat. Bit uz prozor što više kad izađu i to je to

Endzrue
    15. Listopad 2021. 00:49

Oboje pušteni normalno. To je sve bilo preventivno da ne dođe do žutice nego da možemo doma

Haru
    15. Listopad 2021. 01:44

daniella2207

Haru

Endzrue

Haru sa mustela pjenom. Pomaže

Hvala 🙂

P.S. Daniella, kako je prošlo vađenje krvi i urina (zaboravila sam pitati)? Jesu vam stigli nalazi?

Ej evo sada citam zaostatke nije me bilo par dana,bas sam htjela javiti..nalazi su uredni sada🤗ja sam zvala zagreb da provjerim pa su mi rekli da je nalaz uredan,jos mi nisu dosli ali mi je rekla ta doktorica koja me i prvi put zvala da je pozitivan pa je rekla da je mogu nazvati i prije i provjeriti da ne cekam dugo.
    Tebi su dosli nalazi?

Nama još nisu stigli, nitko ništa nije javio, a sutra je dva tjedna od vađenja krvi. Svaki dan brojim kad prođe i mislim kako još nisu zvali pa možda ni neće, a nemam nikakav broj za zvati kako bih provjerila. 😟
    -
    Ajme, ja sam mislila da svugdje gledaju isto tu granicu za bilirubin. 😬

'21. 💙
    '24. 💛

Lisa27 👶🧸🎀
    15. Listopad 2021. 09:23

Tracy_

Mi smo u drami sa GER-om. Refluksom. Bili u pedijatrice jer je pala na težini, prvi tjedan dobila 470g a idući tjedan 170g. A treba beba dobivat cca 50g dnevno. Onda u pedijatrice dan nakon pala 60 grama. Dobili uputnicu za ultrazvuk abdomena i pregled gastroenterologa. Priko veze došli danas na red inače smo naručeni bili 29.12. (za bebu od 20 dana dobit termin za 3 miseca).
    Ugl meni ona nenormalno bljucka a u zadnja dva dana i povraća. To je livanje ka iz čaše. Nije joj se razvila ta neka opnica i sad mora spavat na jastuku nakošenom i bit nam na rukama 24/7. Nosit ću je u marami samo da se malo navikne. Jer upalu mišića imam. Srce mi se para vidit je ovako neutješnu. Malo spava jer je refluks budi i strah me za njeno napredovanje. Svaki budni trenutak ona jadna plače. Kad podrigne, lakše je, i vidim kako bi bila nezahtjevna beba koja spava/jede/kaki ali ovako je horor. Ja ću na psihijatriju. 😭

Joj baš grozno, što su rekli koliko će to trajati? 

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

• Keto35
    15. Listopad 2021. 12:52

Nama je isto bia povišen bilirubin... tri dana sunčanja po 12h...prvi joj je bio 190,drugi 230 i kad nas je pustilo 203,al uz pracenje i drzanje bebe uz staklo na suncu ... kako beba ima više dana,granice se mijenjaju,ne znam tocno kako... i rekli su mi da je ne pustam satima da spava,nego obavezno hranjenje svako 2,2ipo h pa da ona sta vise to izbacuje iz sebe nakon hranjenja

❤ 8.10.2021. Nina ❤

SamoMalo
    15. Listopad 2021. 13:52

Tracy marama ce vas spasit, biti ce vam puno lakse. Tj prvenstveno tebi jer ti biti lakse posvetiti se drugim stvarima. Sad ce vam bit tesko do krute hrane a onda ce biti sve lakse!

Tracy_
    15. Listopad 2021. 22:22

Fala van na ričima potpore!

Kupili smo kosi jastuk i držimo je po pola sata nakon podoja uspravno i kad ona spava, spavam ja, kad ona plače, plačem ja... i snalazimo se :) dan za danom, ajde. 

Hormonalna san, tužna, umorna ali svo zlo u tome, tješim se da ima gorih stvari i da joj nikako ne mogu pomoć i da dajemo sve od sebe, might as well bit joj vesela i sređena u glavi nego prenit nervozu i tugu na nju.

Danas je puno bolji dan i puno manje bljuckanja, oprezni smo svi kako je hendlamo sad. Danas je u prdijatrice opet bila na mjerenju da usporedimo i dobila je na težini. ❤️🎉

Nema prognoze koliko će trajat, refluks može godinama trajat a može se povuć čim opna sazrije što može bit za 3 mjeseca, može za godinu dana. Najčešće uvik bude lakše kad se samostalno posjednu i kad se uvede kruta hrana. 🤞🏻

Čekam da taknemo 4 kile za maramu, trenutno imamo 3900 tako da još malo! 😍 Can't wait. Doslovno da stignem stavit sušit robu i doručkovat ujutro dok sam sama.

Endzrue
    16. Listopad 2021. 00:47

Super za riječi pedijatrice, nažalost ona ne može znati kad će i na koji način malenoj bit bolje. Ne znam zašto je uopće spominjala te neke godine trajanja. To su gluposti. Iz iskustva prijateljica i okolo nam ljudi nikom nije trajalo dugo. Svima se smirilo kad se uvela kruta hrana. Pod kruta mislim sa 6mj kad se krenulo s dohranom. A ne sa 4 kad u adaptirano umiješaš rižine pahuljice i daješ na bocu (to bi mogla dobiti kao savjet), radije krenuti malo ranije s dohranom nego radit te boca mikseve. Smirit će se sigurno. I marama će vas spasit sigurno 

little baby
    16. Listopad 2021. 11:32

Evo i nas na ovoj tebi,pridruzujemo se ostalim bebicama i mamicama💙❤ mi se borimo s dojenjem i mojim cicama. U cetvrtak smo dosli doma iz bolnice. U oetak nam odma bila patronazna. Nije dobio nista na tezinj ali je rekla da ne brinem jer su to dvije razlicite vage. Uspavan je i slabo vuce-LIJEN. Moje cice pune kvrga bile,pa sam ro jucer i prekjucer razbijala,danas ne lakse. Njega nahranit ajme meni,razbudivamo se,pa mu radim kompresije na cici samo da sto vise pojede. Pojede u prosjeku 30-40ml,patronazna nam ostavila vagu preko vikenda pa se vazemo prije podoja i poslije podoja pa prema tome vidim koliko je pojeo. Uz to me bradavice stravicno bole,muz mi kupuo mam komprese danas pa se nadam da ce pomoci. Pomogle su mi prije pa se nadam da ce i sada. Eto ukratko i nabrzinu da vam se javimo na ovoj temi

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Lisa27 👶🧸🎀
    16. Listopad 2021. 12:33

Tracy_

Fala van na ričima potpore!

Kupili smo kosi jastuk i držimo je po pola sata nakon podoja uspravno i kad ona spava, spavam ja, kad ona plače, plačem ja… i snalazimo se :) dan za danom, ajde.

Hormonalna san, tužna, umorna ali svo zlo u tome, tješim se da ima gorih stvari i da joj nikako ne mogu pomoć i da dajemo sve od sebe, might as well bit joj vesela i sređena u glavi nego prenit nervozu i tugu na nju.

Danas je puno bolji dan i puno manje bljuckanja, oprezni smo svi kako je hendlamo sad. Danas je u prdijatrice opet bila na mjerenju da usporedimo i dobila je na težini. ❤️🎉

Nema prognoze koliko će trajat, refluks može godinama trajat a može se povuć čim opna sazrije što može bit za 3 mjeseca, može za godinu dana. Najčešće uvik bude lakše kad se samostalno posjednu i kad se uvede kruta hrana. 🤞🏻

Čekam da taknemo 4 kile za maramu, trenutno imamo 3900 tako da još malo! 😍 Can't wait. Doslovno da stignem stavit sušit robu i doručkovat ujutro dok sam sama.

Joj ja se baš bojim tog refluksa, meni curica isto dosta bljucka i stalno je gladna, kad spava joj bude bolje neznam 😕 patronažna kaže da ćemo pratiti težinu idalje. Meni ke problem sto mozda ne prepoznajem razliku između bljuckanja i povracanja, te ne znam koliko pojede jer je sada iskljucivo dojena beba, vidjet cemo.

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.