🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lisa27 👶🧸🎀
    16. Listopad 2021. 12:35

little baby

Evo i nas na ovoj tebi,pridruzujemo se ostalim bebicama i mamicama💙❤ mi se borimo s dojenjem i mojim cicama. U cetvrtak smo dosli doma iz bolnice. U oetak nam odma bila patronazna. Nije dobio nista na tezinj ali je rekla da ne brinem jer su to dvije razlicite vage. Uspavan je i slabo vuce-LIJEN. Moje cice pune kvrga bile,pa sam ro jucer i prekjucer razbijala,danas ne lakse. Njega nahranit ajme meni,razbudivamo se,pa mu radim kompresije na cici samo da sto vise pojede. Pojede u prosjeku 30-40ml,patronazna nam ostavila vagu preko vikenda pa se vazemo prije podoja i poslije podoja pa prema tome vidim koliko je pojeo. Uz to me bradavice stravicno bole,muz mi kupuo mam komprese danas pa se nadam da ce pomoci. Pomogle su mi prije pa se nadam da ce i sada. Eto ukratko i nabrzinu da vam se javimo na ovoj temi

Dobrodošlaaa 🥰
    Ma ne brini moja je u rodilištu izgubila 300g i sada je tek nadoknadila i došla na svoju porođajnu težinu, govore da je normalno do 2 tjedna života da vrati težinu 🙂

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Tratinčica12
    16. Listopad 2021. 15:43

little baby

Evo i nas na ovoj tebi,pridruzujemo se ostalim bebicama i mamicama💙❤ mi se borimo s dojenjem i mojim cicama. U cetvrtak smo dosli doma iz bolnice. U oetak nam odma bila patronazna. Nije dobio nista na tezinj ali je rekla da ne brinem jer su to dvije razlicite vage. Uspavan je i slabo vuce-LIJEN. Moje cice pune kvrga bile,pa sam ro jucer i prekjucer razbijala,danas ne lakse. Njega nahranit ajme meni,razbudivamo se,pa mu radim kompresije na cici samo da sto vise pojede. Pojede u prosjeku 30-40ml,patronazna nam ostavila vagu preko vikenda pa se vazemo prije podoja i poslije podoja pa prema tome vidim koliko je pojeo. Uz to me bradavice stravicno bole,muz mi kupuo mam komprese danas pa se nadam da ce pomoci. Pomogle su mi prije pa se nadam da ce i sada. Eto ukratko i nabrzinu da vam se javimo na ovoj temi

Mi se isto borimo sa dojenjem.
    U bolnici je dobivao puno dohrane na bocu brzog protoka i to bi slistio začas. Pa smo smanjivali obroke. Dajem dohranu, nisam uopće nekako bila pripremljena na to. Mislila sam da će dojenje lako ići. Izdajala sam da ne dođe do upale. To izdajanje mi toliki oduzme živaca i vremena, strašno. Zaspem x puta dok izdajam.
    Tek od jučer/prekjučer popodne nam ide maaalo bolje. Ali moram ga varati da mu napravim dohranu, dam mu malo da povuče i onda na sisu da skuži da i tu nešto curi. Tako uspijevamo jedva, ali opet nekako. Navikao je dobiti hranu sad i odmah, da se najede brzo, bez truda. Pa se ne želi truditi vući

-
    Sad 3 dana nije kakao. To me baš muči. Podriguje, štuca, prdi, stomačić čuje se da radi. Ali nikako da kaka. Kontam da ga muči da bi bio nemirniji više. Ovako mene muči.
    -
    Isto strah me koliko pojede dok doji. Je li mu malo? Jel curi? Opet kontam ne bi vukao on u prazno bezveze. Mislim da čujem da guta. Onako par puta povuče, gutanje, odmor i sve tako. Ali dok mu uvalim bradavicu u usta - žive muke!!! Bez bočice ne smijem krenuti s hranjenem jer ako ga odmah stavim na sisu, to je vrištanje i plakanje samo tako.
    Nadam se da će se situacija popraviti 🤨🤨

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Jana25
    16. Listopad 2021. 16:06

Ova grupa ko da se zove "muke po dojenju" 🤣🤣 
    Ima li neka mama koja nema amabas nikakvih probelam s dojenjem. Kojoj beba sisa, igra se i zaspi na 2, 3 h i tako u krug? 
    Karlo ima 6 tjedana i meni ragada na desnoj siki nikako da prođe, vec sam luda! Ima netko savjet? A da nije purelan i mam komprese, jer ne pomaze  🤯
    Ne znam sta da kazem, drzite se. Sve smo u istim mukama 😬

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

SamoMalo
    16. Listopad 2021. 16:09

Jana, morate popraviti hvat, nece proci dok se hvat ne popravi.. :(
    Mene stariji muci. Cim mali primi cicu (a to je ceeesto) odmah izljevi bijesa i placa zbog gluposti. Vidim da mu jako tesko ovo pada. A ne pomaze sto je bebi dosta zahtjevan, tesko se uspavljuje, puno cica, nemres ga ispustit iz ruku.

Jana25
    16. Listopad 2021. 18:56

SamoMalo

Jana, morate popraviti hvat, nece proci dok se hvat ne popravi.. :(
    Mene stariji muci. Cim mali primi cicu (a to je ceeesto) odmah izljevi bijesa i placa zbog gluposti. Vidim da mu jako tesko ovo pada. A ne pomaze sto je bebi dosta zahtjevan, tesko se uspavljuje, puno cica, nemres ga ispustit iz ruku.

A jebemu😔 ne znam gdje grijesimo 😐
    Ako se ne popravi uskoro zvat cu patronaznu, rode ili prestat 😔 koma mi je kad moram dat drugu cicu 🤯
    A za starijeg... ne znam sta bi savjetovala. Koliko je star stariji?
    Mozda kad beba papa da on cuva dudu, ili ga nazi po glavi. Spremi igracke, mami donese vode...da ga probas ukljucit?😁 mozda uspijete

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Love2021
    16. Listopad 2021. 20:26

Cure evo i mene na temi😘 I odmah imam pitanje. Jesu vama uzeli bebu 1.noć u bolnici? Uzeli ju sad oko 20h pa sve do jutra a ja sam primalju samo zvala da vidimo zašto beba plače. Nez jel gladna, umorna, popišana ili šta ja znam i onda ju je samo odnijela i rekla da ju vraća ujutro kad se odmorim 😳🥺

Tratinčica12
    16. Listopad 2021. 21:11

Love2021

Cure evo i mene na temi😘 I odmah imam pitanje. Jesu vama uzeli bebu 1.noć u bolnici? Uzeli ju sad oko 20h pa sve do jutra a ja sam primalju samo zvala da vidimo zašto beba plače. Nez jel gladna, umorna, popišana ili šta ja znam i onda ju je samo odnijela i rekla da ju vraća ujutro kad se odmorim 😳🥺

Ja sam rodila u 21:47, pomazila se s bebom u rađaoni kojih sat vremena i odnijeli su ga skroz do jutra oko 10 h kad su ih vratili sa kupanja i vizite. Tu u Osijeku u rodilištu ih obično odnesu preko noći da mame odmore.
    -
    Imam pitanje vezano za prijavu bebe. Moraju li oba roditelja u matični ured?
    Znam za e-novorođenče, ali nemamo odgovarajuću vjerodajnicu 😊

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Lisa27 👶🧸🎀
    16. Listopad 2021. 21:21

Jana25

Ova grupa ko da se zove "muke po dojenju" 🤣🤣
    Ima li neka mama koja nema amabas nikakvih probelam s dojenjem. Kojoj beba sisa, igra se i zaspi na 2, 3 h i tako u krug?
    Karlo ima 6 tjedana i meni ragada na desnoj siki nikako da prođe, vec sam luda! Ima netko savjet? A da nije purelan i mam komprese, jer ne pomaze 🤯
    Ne znam sta da kazem, drzite se. Sve smo u istim mukama 😬

Jesi probala namazati svojim mlijekom? Mislim da je netko spomenuo da to djeluje 🙂

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Tracy_
    16. Listopad 2021. 22:36

Endzrue

Super za riječi pedijatrice, nažalost ona ne može znati kad će i na koji način malenoj bit bolje. Ne znam zašto je uopće spominjala te neke godine trajanja. To su gluposti. Iz iskustva prijateljica i okolo nam ljudi nikom nije trajalo dugo. Svima se smirilo kad se uvela kruta hrana. Pod kruta mislim sa 6mj kad se krenulo s dohranom. A ne sa 4 kad u adaptirano umiješaš rižine pahuljice i daješ na bocu (to bi mogla dobiti kao savjet), radije krenuti malo ranije s dohranom nego radit te boca mikseve. Smirit će se sigurno. I marama će vas spasit sigurno

Čula sam već te savjete i ne pada mi napamet!
    Maramu odmah prijavim kako je prihvatila! I ulažem u dobru nosiljku za posli, pogotovo jer živim na petom katu bez lifta. To baš jedva čekam.

Tracy_
    16. Listopad 2021. 22:38

Jackie27

Love2021

Ja sam rodila u 21:47, pomazila se s bebom u rađaoni kojih sat vremena i odnijeli su ga skroz do jutra oko 10 h kad su ih vratili sa kupanja i vizite. Tu u Osijeku u rodilištu ih obično odnesu preko noći da mame odmore.
    -
    Imam pitanje vezano za prijavu bebe. Moraju li oba roditelja u matični ured?
    Znam za e-novorođenče, ali nemamo odgovarajuću vjerodajnicu 😊

U nas trebaju oba roditelja. 🙄
    Mi smo sve rišili online srića i evo već su mi sili novci od županije i HZZO-a, još čekamo od grada!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.