Cure evo i mene na temi😘 I odmah imam pitanje. Jesu vama uzeli bebu 1.noć u bolnici? Uzeli ju sad oko 20h pa sve do jutra a ja sam primalju samo zvala da vidimo zašto beba plače. Nez jel gladna, umorna, popišana ili šta ja znam i onda ju je samo odnijela i rekla da ju vraća ujutro kad se odmorim 😳🥺
U Splitu po defaultu je dite odma s tobom ali možeš pozvat sestru da odvede dite ako se želiš odmorit.
Ova grupa ko da se zove "muke po dojenju" 🤣🤣
Ima li neka mama koja nema amabas nikakvih probelam s dojenjem. Kojoj beba sisa, igra se i zaspi na 2, 3 h i tako u krug?
Karlo ima 6 tjedana i meni ragada na desnoj siki nikako da prođe, vec sam luda! Ima netko savjet? A da nije purelan i mam komprese, jer ne pomaze 🤯
Ne znam sta da kazem, drzite se. Sve smo u istim mukama 😬
Ja bi isto rekla da je do hvata. Ja san imala rane jer mi niko nije pokaza kako i šta i ona je krivo vatala u startu. Pomogle su mi mam komprese + purelan, jbg. I onda ispravan hvat. I bilo bolno za popizdit prvih minutu i onda ok. I tako tjedan ipo dok nije prošlo skroz..
Ali mislim da je sve u ispravnom hvatu. Ne savlada li se to, neće ragade na bolje :(
Jackie trebaju oba roditelja jer oboje potpisujete neke papire kojih ima dosta.
Love cestitam 🥳 na sv.Duhu su uzimali bebe od ponoći do 5. U 5 ujutro ih varate i u 8 i pokupe za njegu i vizitu.
Ja sam rodila malo poslje 23h i došla sam oko 2 u sobu i pitali su me dal želim bebu, rekla sam da želim jer naravno od uzbudenja nisam nista spavala 🙈
Ako su ju uzeli odmori trebat ce ti 🥰
.
Ne znam sta cu, nije mi jasno kako je lijeva skroz super, a desna koma. Multi mam sam 2 paketa potrosila, s tim da sam svaku tu kompresu na pola rezala, 2 purelan kreme. I naravno, nakon svakog podoja luftam i ostavim mlijeko da se osusi.
Citala sam da nekima pomogme i bepanthen baby, pa sam sad i to namazala 😅🙈
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Jackietrebaju oba roditelja jer oboje potpisujete neke papire kojih ima dosta.
Love cestitam 🥳 na sv.Duhu su uzimali bebe od ponoći do 5. U 5 ujutro ih varate i u 8 i pokupe za njegu i vizitu.
Ja sam rodila malo poslje 23h i došla sam oko 2 u sobu i pitali su me dal želim bebu, rekla sam da želim jer naravno od uzbudenja nisam nista spavala 🙈
Ako su ju uzeli odmori trebat ce ti 🥰
.
Ne znam sta cu, nije mi jasno kako je lijeva skroz super, a desna koma. Multi mam sam 2 paketa potrosila, s tim da sam svaku tu kompresu na pola rezala, 2 purelan kreme. I naravno, nakon svakog podoja luftam i ostavim mlijeko da se osusi.
Citala sam da nekima pomogme i bepanthen baby, pa sam sad i to namazala 😅🙈
Svakako provjeri hvat na toj cici,mozda vam hvat nije dobar. Ja se nadam da ce nam se svima brzo ustavilit to dojenje i da nece vise biti problema
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Ja sam si veceras od ocaja stavila sisu u usta i izvukla par puta mlijeko i pljunula. Bolilo me al vise nisam znala sta da radim i kako da to odcepim i da se olaksam. Pocela sam plakat pa me jadan muz utjesio da to ostavim i oddm spavat malo pa da cu nastavit. Tako sam napravila i evo mali odspavo 2.5h sata i fakat mogu rec da sam se naspavala i evo pocico tu cicu i puno je lakse
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Jana24 ako te tješi moja je godinu dana sisala obje sise i onda godinu dana samo lijevu. Zato i imamo 2, jer je jedna dovoljna othraniti jedno tako da probaj tu drugu štedit u smislu preskoči je 1 podoj. Izdoji je ručno (izdajalica isto napravi veću ranu), drži je na zraku bez onih jastučića za mlijeko. I probaj popraviti hvat. Svaki put kad zaboli prekini podoj i ponovi hvat.
Što se količine mlijeka tiče, ne morate niti znat jer nije isto količina majčinog i adaptiranog nit se jednako vremenski razgradi. Da je beba sita gleda se 10-12 podoja dnevno i 6 mokrih i 3 pokakane pelene prosječno.
Moj recimo posisa jednu, onda negoduje, dignem ga podrignut, nekad odmah nekad za 2min nekad uopće i kroz tih 5 min ga vratim nazad na istu dojku i pomogne sa malo kompresije ( stisnem i masiram malo da poteče masniji dio i da mu je lakše vuć). Jedan dan prespava cijeli je rmu kapa u usta bez puno truda a onda se idući dan nasisava dovijeka, pa trpa ruke. Ispadne da je dijete gladno (nije počima oralna faza, otkrio je ruke). Ugl pratim po pelenama, isto tako se dojenim bebama tolerira 10 dana bez stolice računajuć da prerade 100% od mlijeka. U svakom slučaju mjerilo je vaganje
Little baby oplakala sam ahahhaa. Imam male sise, i sad kad su narasle ne mogu si je stavit u usta al da, bebe najbolje rješavaju kvržice. Masaža dok sisaju i prođe kroz 2-3 dana..
Hvat je jaaaako bitan, ako ne valja - manje mlijeka, loše dojenje. Koliko sisaju toliko se stvara, kroz 10-14 danabod poroda omekane skroz. No to ne znači da ga nema
Cure evo i mene na temi😘 I odmah imam pitanje. Jesu vama uzeli bebu 1.noć u bolnici? Uzeli ju sad oko 20h pa sve do jutra a ja sam primalju samo zvala da vidimo zašto beba plače. Nez jel gladna, umorna, popišana ili šta ja znam i onda ju je samo odnijela i rekla da ju vraća ujutro kad se odmorim 😳🥺
Ja sam rodila u 21:47, pomazila se s bebom u rađaoni kojih sat vremena i odnijeli su ga skroz do jutra oko 10 h kad su ih vratili sa kupanja i vizite. Tu u Osijeku u rodilištu ih obično odnesu preko noći da mame odmore.
-
Imam pitanje vezano za prijavu bebe. Moraju li oba roditelja u matični ured?
Znam za e-novorođenče, ali nemamo odgovarajuću vjerodajnicu 😊
U nas trebaju oba roditelja. 🙄
Mi smo sve rišili online srića i evo već su mi sili novci od županije i HZZO-a, još čekamo od grada!
Tracy, ali se može tražit i od grada? Ja sam isto online prijavila i bila je mogucnost hzzo+županija... Mislila sam da je naknada grada i županije zajednička.
❤ 8.10.2021. Nina ❤
Little baby oplakala sam ahahhaa. Imam male sise, i sad kad su narasle ne mogu si je stavit u usta al da, bebe najbolje rješavaju kvržice. Masaža dok sisaju i prođe kroz 2-3 dana..
Hvat je jaaaako bitan, ako ne valja - manje mlijeka, loše dojenje. Koliko sisaju toliko se stvara, kroz 10-14 danabod poroda omekane skroz. No to ne znači da ga nema
Moje su ogromneeee,i ne moze on meni sve ni pojest a kamo li razbit. Masiram dok doji pa bude malo lakse al moram jos dodatno ja sama izmasirat i razbit. Ovo sinoc je bilo valjda od ocaja😓 on uspavan nece vuc,slabo vuce,a meni cice kipeeee
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Ja sam rodila u 21:47, pomazila se s bebom u rađaoni kojih sat vremena i odnijeli su ga skroz do jutra oko 10 h kad su ih vratili sa kupanja i vizite. Tu u Osijeku u rodilištu ih obično odnesu preko noći da mame odmore.
-
Imam pitanje vezano za prijavu bebe. Moraju li oba roditelja u matični ured?
Znam za e-novorođenče, ali nemamo odgovarajuću vjerodajnicu 😊
U nas trebaju oba roditelja. 🙄
Mi smo sve rišili online srića i evo već su mi sili novci od županije i HZZO-a, još čekamo od grada!
Tracy, ali se može tražit i od grada? Ja sam isto online prijavila i bila je mogucnost hzzo+županija… Mislila sam da je naknada grada i županije zajednička.
Uf skoro si se zaje*ala :D hzzo daje 2500, županija 500 a za grad (još 2000 ako si Split) se ide u kotar u kojem si prijavljena prijavit :D
Sortiraj odgovore
Najstariji