🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Keto35
    17. Listopad 2021. 05:11

Tracy_

Jackie27

Love2021

Cure evo i mene na temi😘 I odmah imam pitanje. Jesu vama uzeli bebu 1.noć u bolnici? Uzeli ju sad oko 20h pa sve do jutra a ja sam primalju samo zvala da vidimo zašto beba plače. Nez jel gladna, umorna, popišana ili šta ja znam i onda ju je samo odnijela i rekla da ju vraća ujutro kad se odmorim 😳🥺

Ja sam rodila u 21:47, pomazila se s bebom u rađaoni kojih sat vremena i odnijeli su ga skroz do jutra oko 10 h kad su ih vratili sa kupanja i vizite. Tu u Osijeku u rodilištu ih obično odnesu preko noći da mame odmore.
    -
    Imam pitanje vezano za prijavu bebe. Moraju li oba roditelja u matični ured?
    Znam za e-novorođenče, ali nemamo odgovarajuću vjerodajnicu 😊

U nas trebaju oba roditelja. 🙄
    Mi smo sve rišili online srića i evo već su mi sili novci od županije i HZZO-a, još čekamo od grada!

Tracy, ali se može tražit i od grada? Ja sam isto online prijavila i bila je mogucnost hzzo+županija... Mislila sam da je naknada grada i županije zajednička. 

❤ 8.10.2021. Nina ❤

little baby
    17. Listopad 2021. 05:56

Endzrue

Little baby oplakala sam ahahhaa. Imam male sise, i sad kad su narasle ne mogu si je stavit u usta al da, bebe najbolje rješavaju kvržice. Masaža dok sisaju i prođe kroz 2-3 dana..
    Hvat je jaaaako bitan, ako ne valja - manje mlijeka, loše dojenje. Koliko sisaju toliko se stvara, kroz 10-14 danabod poroda omekane skroz. No to ne znači da ga nema

Moje su ogromneeee,i ne moze on meni sve ni pojest a kamo li razbit. Masiram dok doji pa bude malo lakse al moram jos dodatno ja sama izmasirat i razbit. Ovo sinoc je bilo valjda od ocaja😓 on uspavan nece vuc,slabo vuce,a meni cice kipeeee

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Tracy_
    17. Listopad 2021. 09:54

Keto35

Tracy_

Jackie27

Love2021

Cure evo i mene na temi😘 I odmah imam pitanje. Jesu vama uzeli bebu 1.noć u bolnici? Uzeli ju sad oko 20h pa sve do jutra a ja sam primalju samo zvala da vidimo zašto beba plače. Nez jel gladna, umorna, popišana ili šta ja znam i onda ju je samo odnijela i rekla da ju vraća ujutro kad se odmorim 😳🥺

Ja sam rodila u 21:47, pomazila se s bebom u rađaoni kojih sat vremena i odnijeli su ga skroz do jutra oko 10 h kad su ih vratili sa kupanja i vizite. Tu u Osijeku u rodilištu ih obično odnesu preko noći da mame odmore.
    -
    Imam pitanje vezano za prijavu bebe. Moraju li oba roditelja u matični ured?
    Znam za e-novorođenče, ali nemamo odgovarajuću vjerodajnicu 😊

U nas trebaju oba roditelja. 🙄
    Mi smo sve rišili online srića i evo već su mi sili novci od županije i HZZO-a, još čekamo od grada!

Tracy, ali se može tražit i od grada? Ja sam isto online prijavila i bila je mogucnost hzzo+županija… Mislila sam da je naknada grada i županije zajednička.

Uf skoro si se zaje*ala :D hzzo daje 2500, županija 500 a za grad (još 2000 ako si Split) se ide u kotar u kojem si prijavljena prijavit :D

daniella2207
    17. Listopad 2021. 09:55

Haru vjerovatno ti je sve u redu pa te nece ni zvati, meni je dala broj ta doktorica jer je dosao prvi put bas pozitivan.
    Vidim da imate svi problema oko dojenja pridruzujem se i ja, mi isto nemamo bas dobar hvat pa me sve boli a i nemam jos uvijek mlijeka dovoljno pa kombiniramo dohranu i dojenje,pijem caj za dojilje zadnjih par dana pa se nadam da ce krenuti na bolje nekako.
    Sto se tice nosica,nama zadnjih par dana nekako kise 3-4  puta na dan i hropce nekad nisam sigurna dali je u pitanju nos ili sta? Bas nekada dise kao da joj je pun nos svega bas se cuje i onda za koju minutu normalno dise,kada spava uvijek dise normalno. Uzela sam u dm-u aspirator za nos onaj za usisavac i sada razmisljam dali da probam usisati,nekako me strah ili da cekam sutra imamo pregled kod pedijatra ovaj s mjesec dana😔
    Dali je imao tko slican problem?

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

• Keto35
    17. Listopad 2021. 10:13

Tracy,hvala 🤗 je,je,Split sam,onda kad dobijem sve podatke od male,riješim i to 😀
    Daniella2207,nama je patronazna rekla da joj svaki dan 2-3 puta spricamo kapi za nos od fizioloske,jer da im se sve sasuši ako je toplo u kući pa da se na taj način može preventivno reagirat... sad sve ovisi koliko joj je zacepljeno i da pokusas i ti s prociscavanjem kapima prvo..
    Šta se tiče dojenja,u mene je sve nekako glatko krenilo,nit ranica nit icega,bez ijedne kvrge,mala trazi svako 2-3 h pa je valjda i sita,vidit cemo na iducem vaganju...samo se nadam da ce tako i ostat 🤗

❤ 8.10.2021. Nina ❤

Haru
    17. Listopad 2021. 10:39

daniella2207

Haruvjerovatno ti je sve u redu pa te nece ni zvati, meni je dala broj ta doktorica jer je dosao prvi put bas pozitivan.
    Vidim da imate svi problema oko dojenja pridruzujem se i ja, mi isto nemamo bas dobar hvat pa me sve boli a i nemam jos uvijek mlijeka dovoljno pa kombiniramo dohranu i dojenje,pijem caj za dojilje zadnjih par dana pa se nadam da ce krenuti na bolje nekako.
    Sto se tice nosica,nama zadnjih par dana nekako kise 3-4 puta na dan i hropce nekad nisam sigurna dali je u pitanju nos ili sta? Bas nekada dise kao da joj je pun nos svega bas se cuje i onda za koju minutu normalno dise,kada spava uvijek dise normalno. Uzela sam u dm-u aspirator za nos onaj za usisavac i sada razmisljam dali da probam usisati,nekako me strah ili da cekam sutra imamo pregled kod pedijatra ovaj s mjesec dana😔
    Dali je imao tko slican problem?

Kod nas je tako s kihanjem i hroptanjem. Patronažna nam je rekla da je kihanje normalno jer se tako čisti nos, a za hroptanje nam je pedijatrica rekla da je od sekreta pa usisamo jednim dnevno baš tim za usisavač. Prvo mu štrcnemo Sterimar ili fiziološku pa onda usisamo i svaki puta izađe malo prozirnih ljigavih bala. 😬

'21. 💙
    '24. 💛

SamoMalo
    17. Listopad 2021. 14:53

Kolko kakaju vasi? Moj ima tjedan dana i skoro iza svakog podoja. Bar 8x dnevno. Brine me to malo...

daniella2207
    17. Listopad 2021. 14:58

Pokusat cu i ja usisati onda,samo moram po fiziolosku,imam aqua maris kapi za nos ali pise da se nakon otvaranja mora potrositi u roku od 3 dana ,tako da moram prije do grada

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

• Keto35
    17. Listopad 2021. 16:25

SamoMalo

Kolko kakaju vasi? Moj ima tjedan dana i skoro iza svakog podoja. Bar 8x dnevno. Brine me to malo…

I moja ti je tako...10 dana ima,tijekom ili iza svakog hranjenja se pokaki... ja mislim da je to skroz okej,ako je onako zuckaste boje :)

❤ 8.10.2021. Nina ❤

Endzrue
    17. Listopad 2021. 16:28

Možeš aqua maris. Ja sam svome s tim 3 dana, Nastavila sa fiziološkom
    Normalno je kakati iza svakog podoja.. Podoj opušta pa zna pomoć i za prducnit i pokakat se

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani