šŸ Jesenske bebe 2021. šŸ

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lady.D.
    22. Siječanj 2022. 15:38

Boook cure, mi se vratili iz brzinske setnje. U Zg je taman pocelo puhati, pa smo pozurili u stan.Ā 
    Nego, ima li koja problema s leđima? Mene od noÅ”enja, stavljanja na ramena za podrig, dojenja toliko bole, leđa, ramena, kukovi...sve. Nikako da se tijelo navikne...a ima tek 5,5 kila. Sto ce biti kasnije? Vjezbati ne stignem, a ne zelim se svakodnevno kljukati tabletama, pa onda trpim i cekam da prođe nekad samo od sebe.
    SweetDream15,Ā nisi jedina. Ja mislim da cu se pretvoriti u onu cimet kroasanu iz Lidla. O ostalim slatkisima necu ni govoriti. Imam koÅ”aricu sa slatkisima ispod stolića i to mi je nadohvat ruke kad dojim. šŸ™ˆ
    Zara7,Ā gledaj to s vedrije strane. Makar si se malo sredila i dotjerala, pa makar i na sat i po vremena. šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚
    Marela,Ā uh, karpalni zvuci gadno. Nadam se da ces sa fizijatrom uspjeti rijesiti problem sto prije.Ā 
    Sunce7,Ā bas si me nasmijala. Ruz i parfem za dobro raspolozenje. Bas cu probati. Ja nikako da odem kod frizera, da me malo sredi. Kosa mi je u pundži otkako sam prestala raditi, a to je bilo prije 4 mjeseca. šŸ™ˆ
    Sarma, mljac...ja prasica sam za danas pripremila odojka s krumpirima. 🐷
    Buhtlica, zavidim na lijepo provedenom slobodnom vremenu. 🤩
    Ljesnjak, bas te dugo nije bilo. PiÅ”i nam cesce. Iris je vec velika beba! Bravo! šŸ’–šŸ‘
    Spavanje, Andro najcesce spava na leđima. Isto, nekad ga stavim na bok, al on se okrene.Ā 

SweetDream15
    22. Siječanj 2022. 16:00

Marela jooj joj inače pored mene slatkiÅ”i mogu stajat koliko oće, al sad zadnji mjesec dana jednostavno mi dođe želja da malo malo pojedem Å”ta god 🤣
    LadyD uuuhh ti slatkiŔi, pravo zajebani gledaju oni tebe gledaŔ ti nji , i naravno prva posegneŔ za njima 🤣🤣🤣🤣

šŸ‘©ā€šŸ’¼ 25
    🤵 29
    L 06.11 - happiness šŸ€ā¤ļø

• sergiana
    22. Siječanj 2022. 16:27

Pozdrav svima, nisam aktivna na forumu inace ali imam pitanje tj. trebala bi savjet od drugih mama.
    Imam bebu koja ima 7 tjedana i konstantno ima grceve. Ja cak ne mogu reci da su to klasicni grcevi, dakle kada treba kakat ili prducnut ona se presavija i to zna trajat po 45 min. U snu cvili i bas se jako muci. Zadnjih dana i jako slabo spava, umorna je i zaspe ali se nakon 5 min budi zbog tih grceva (nocas smo jako malo spavale, a probudila se u 7 i do 14h nije spavala).Ā 
    Znam da su grcevi 'normalni' do 3-4 mjeseca zivota ali se brinem da nije nesto drugo u pitanju s obzirom na to koliko jako ju muci da ne moze ni spavati. Da li ima ko takvih problema i mislite li da je to normalno?
    Prvo mi je dijete pa ne znam sto je normalno a sto nije.
    Kad smo bile na prvom pregledu pedijatrica je rekla ma to su grcevi to je normalno, ima dobar prirast na tezini i da to nije zabrinjavajuce.
    Hvala unaprijed!

Ljesnjak
    22. Siječanj 2022. 18:26

sergiana

Pozdrav svima, nisam aktivna na forumu inace ali imam pitanje tj. trebala bi savjet od drugih mama.
    Imam bebu koja ima 7 tjedana i konstantno ima grceve. Ja cak ne mogu reci da su to klasicni grcevi, dakle kada treba kakat ili prducnut ona se presavija i to zna trajat po 45 min. U snu cvili i bas se jako muci. Zadnjih dana i jako slabo spava, umorna je i zaspe ali se nakon 5 min budi zbog tih grceva (nocas smo jako malo spavale, a probudila se u 7 i do 14h nije spavala).
    Znam da su grcevi 'normalni' do 3-4 mjeseca zivota ali se brinem da nije nesto drugo u pitanju s obzirom na to koliko jako ju muci da ne moze ni spavati. Da li ima ko takvih problema i mislite li da je to normalno?
    Kad smo bile na prvom pregledu pedijatrica je rekla ma to su grcevi to je normalno, ima dobar prirast na tezini i da to nije zabrinjavajuce.
    Hvala unaprijed!

Probajte nabaviti Lefax, ima u ljekarnu na dolcu i navodno u boljim ljekarnama mozete pitati pa naruciti. 4-5 dana nakon pocetka koristenja bi trebalo popustiti. Jedino to ide u bocicu sa hranom, pa ako dojite onda se drugacije dozira.

Lady.D.
    22. Siječanj 2022. 19:02

sergiana

Imam bebu koja ima 7 tjedana i konstantno ima grceve. Ja cak ne mogu reci da su to klasicni grcevi, dakle kada treba kakat ili prducnut ona se presavija i to zna trajat po 45 min. U snu cvili i bas se jako muci. Zadnjih dana i jako slabo spava, umorna je i zaspe ali se nakon 5 min budi zbog tih grceva (nocas smo jako malo spavale, a probudila se u 7 i do 14h nije spavala).
    Hvala unaprijed!

Mi smo isto u jednom periodu imali problema s grčevima. Budio se po noci, placuci i presavijajuci se. Pomoglo nam je savijanje nogica prema stomaku i "voznja" bicikla za rijesavanje zraka u stomacicu. I to sad imam naviku raditi nekada kad je dobre volje onda bez naprezanja prducka i sprijecim jace bolove. Kod kakanja ju mozes staviti u polozaj za kakanje. Samo moras skuziti kada je sto u pitanju. Ja kad vidim malca da tiska i da se jadan cijeli zacrveni u glavi definitivno je u pitanju kakanje. A kad savija nozice grcevi. Također sam mu par puta dala Tiba kapi.

CarpeDiem.
    22. Siječanj 2022. 19:16

LadyĀ dĀ  probaj sa MSM (ja koristim prah),Ā  mada oprezno sa njim, počni sa malim dozama, nakon nekih 15 dana postepenog povecavanja ide 1.5 gram na 10 kg. Pa sada koliko ti imas i toliko dnevno. Tako ja na svojih 60 kg pijem 9 g dnevno.Ā 
    Å to se kose tice isto je neka od cura pomenula,Ā  ja stvarno nemam probelma. Ali moje tjedno pranje traje po 5 sati 😁, zato Å”to koristim individualni program na osnovu poroznosti i stanje moje kose. Već godinu i pol od prilike i prezadovoljna sam. Imam dugu crnu, sjajnu kosu.

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    22. Siječanj 2022. 19:52

Ljesnjak

sergiana

Hvala unaprijed!

Probajte nabaviti Lefax, ima u ljekarnu na dolcu i navodno u boljim ljekarnama mozete pitati pa naruciti. 4-5 dana nakon pocetka koristenja bi trebalo popustiti. Jedino to ide u bocicu sa hranom, pa ako dojite onda se drugacije dozira.

Da se nadovezemĀ 
    mozes probati i probiotik biGaia (pogotovo ako je beba rodjena carskim) ili Sab simplex kapi.Ā  Ako je tvrdja stolica, možes uvesti ponekad carum cavi čepice baÅ” za grčeve (oni su nam jedini pomogli). I ovo sve ostalo Å”to su cure nabrojale, razni položaji,Ā  masiranje, vježbice. Također masiranje stopala ne duze od 5 minuta oba. Isto tako kod nas je palilo u toploj vodi potopiti noge bebi gore do pelenice Par minuta.Ā  To ih opusti i umiri.
    Nadam se da ce brzo proci. Praksa kaže onda kadaĀ  se samostalno počnu okretati sa trbuha na ledja i obrnuto..Ā 

• Mia38
    22. Siječanj 2022. 21:03

sergiana

Hvala unaprijed!

Sergiana mi isto imamo takvih problema. Tesko je to gledati kad place i grci se. Kod nas je to svaki dan, najgore bude poslije 19 sati. Koristimo Biogaia i Espumisan kapi al ne mogu te utjesit da nesto puno pomogne. Mozda to maalo lakse isprducka.. ugl jedva cekamo da to prođe.

• MARELA
    22. Siječanj 2022. 21:50

Mia38

sergiana

Hvala unaprijed!

Sergiana mi isto imamo takvih problema. Tesko je to gledati kad place i grci se. Kod nas je to svaki dan, najgore bude poslije 19 sati. Koristimo Biogaia i Espumisan kapi al ne mogu te utjesit da nesto puno pomogne. Mozda to maalo lakse isprducka.. ugl jedva cekamo da to prođe.

Cure, Tiba kapi si uzmite protiv grceva, https://plant.hr/proizvodi/bebe/tiba-kapi-grcevi-kod-beba/?gclid=EAIaIQobChMIsMPt653G9QIVy4ODBx2qHgj-EAAYASAAEgJnT_D_BwEĀ 
    nama su stvarno pomagale, bila sam uzasno skepticna, uzeli smo ih prvi puta sa 2mj i 10 min nakon uzimanja je prestajao plakat i bilo sve 5 i tako uvijek kada bi primjetili da ima grceve ili probavne smetnje. Nisam mu davala na zlicu nego stavila u malo mlijeka. Ide 5 kapi po kg tjelesne tezine bebe.

• MARELA
    22. Siječanj 2022. 21:54

Ljesnjak

Pozdrav drage mame i bebe, kako rastemo tako i vise zehtijevamo paznje pa mama sve manje stize. Kako stignem vas citam, ali uvijek je nesto pa ne stignem pisati. Evo curica se igra sa tatom pa ja uhvatila malo vremena. Primili smo pred 2 tj mozda drugo cjepivo, i proslo je okej, samo sa malo povisenom temp iznad 37, nije bilo potrebe za skidanjem. Iris jako trazi paznju i svo budno vrijeme se igramo i razgovaramo, nosimo, ljuljamo…znaci svasta nesto. Jako voli ljude i sudjeluje u svemu kaj se radi, sve mora vidjeti i cuti. Jos se ne okrece, kad vjezbamo i ja joj pomazem lijepo krece nogicama i sve pravilno radi, ali sama nece, a recimo kad lezi na nama dize se u sjed..znaci skroz napako dijete. Kad smo bili na cjepljenju bila je 60 cm i 6.5 kg. Neznam kaj sam jos htjela napisati, isparilo je.
    Pogledala sam nase jesenske bebice kako koju slikicu sam stigla i moram reci da su preslatke.

Sad cu ja opet s pitanjem - Ljesnjak, kako se uspavljujete za dnevna spavanja u ovoj dobi?
    Ja se bojim da sam pogrijesila jer sam ga uspavljivala iskljucivo noseci na rukama i ljuljajuci i onda prebacaj u kind kada cvrsto zaspi, prije je to funkcioniralo, ali sada protestira i pre tezak mi je :/

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.