🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Natalija91
    21. Siječanj 2022. 09:24

Endzrue

U međuvremenu šijem, ukrašavam drvene figurice, skuham, prošetamo, počistim sitno a s mužem 2x tjedno detaljnije. Starija je u vrtiću do 3 pola 4. Inače vikendom sam samo oko djece. Ne stignem ništ osim skuhat i izvest ih van. Kasno idemo leć i onda smo prebijeni. Najradije bi zaspala s njim. Na kraju čačkam po mobitelu tih pol sata. Do popodne sam već iznervirana jer starija ima svoje prohtjeve i divljanja nakon vrtića pa smo upali u neku lošu vibru popodne. Voljela bi da imam više vremena za sebe. Taman kad nešt počnem moram prekidati i recimo prije bi se on baš dugo sam zaigrao a sad grize sve, čupa si kosu, zabija se u podlogu a još se nije uspio sam vratit na leđa. Pa ga vratim a on se za igračkom odmah skotrlja nazad na stomak. Pa se moramo igrati, al brzo nu dosadi. Baš smo upali u neko traženje pažnje :D… Logično. Beba je hahaha al ono. Mislim da od hobija lagano moram il odustati il spavati kako treba pa od pol 11 do pol 1 radit. Ne znam. Trenutno se pokušavam posložiti

Sretan ročkas starijoj! 🥳
    Prodaješ li možda drvebe figurice koje izradiš?
    Curke, zna li koja što je s Dannom?

CarpeDiem.
    21. Siječanj 2022. 09:45

Tracy_

Bumac i Sanjarka - ne mislim na to odgurivanje nogama nego kad ga ispruženog stavljaš na stol recimo samo na stopala kao da stoji, ona stoji a nebi trebala stajat i odupirat se nogama. Dakle, ne mislim kad leže.

A to da pedijatrica s 4 miseca preporučuje dohranu neću komentirat.

Jesi misila na nemlijecnu dohranu? I mene je moja šokirala zadnji dan kad sam joj rekla za tvrdu stolicu kod malene, ona kaže pa daj joj kasice od povrca 2 dana  pa 3 sa mesom??? Rekoh molim?  Kaže mi pa ima ti već 4 mjeseca... rekoh nema nego 3 napunila prije 2dana, računajući korogirano 2 hvala na paznji doviđenja... promijenila sam pedijatricu odmah, iako je vodila i stariju....

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    21. Siječanj 2022. 09:48

Mišić

Sanjarka moze jaje, ali maksimalno 2 sata, tada bi trebalo bebu izvaditi da se malo protegne 😁
    Sweet Dream preeeslatka je! 😍😍
    Carpe hvala ti sto pitas. 🤗 na kraju je ekstra brzo proslo, nitko se nije zarazio i uopce ne znamo je li to bilo na kraju ili nije. Svi pocetni simptomi se podudaraju (nervoza, jaka bol u grlu i odbijanje hrane, temp 2 dana), ali osip se odmah drugi dan po izlasku povukao. 🧐 u ispricnici za vrtic mu pise “upala grla”, vec sam pisala da nije bilo nase dr pa zamjena to nije upisala. (U vrticu je opet zadnja 2 dana).
    Endzrue ni tebi nemam nista pametno pisati osim da izdrzis. I moja A je sad sve zahtjevnija sto je starija, ali to je sve normalno, sve su svjesniji. 🙂Ne znam je li starijoj dajes mozda kakve razvojne/senzoricke igre ili slicno, ali evo moga L po dolasku iz vrtica doceka neki snack i obicno mu pripremim neku aktivnost, tipa oobleck, prelijevanje vode, plastelin, kineticki pijesak, skarice, ljepilo, papir, neki rastresiti materijal, itd. i to nam pomaze odrediti pozitivniji ton ostatka dana. (Ako odmah ne izlazimo vani u parkic i slicno).

Nisam sigurna da je moguće da tako brzo osip povuce,  jedino bi moglo biti moguće da je već nekad bio zarazen, pa je sada samo neki blaži oblik, ili što ti kazes nije nikako to... Najvažnije da ga je brzo prošlo šta je god bilo,  i da ste ostali dobro🙌

Tracy_
    21. Siječanj 2022. 09:53

CarpeDiem.

Tracy_

Bumac i Sanjarka - ne mislim na to odgurivanje nogama nego kad ga ispruženog stavljaš na stol recimo samo na stopala kao da stoji, ona stoji a nebi trebala stajat i odupirat se nogama. Dakle, ne mislim kad leže.

Jesi misila na nemlijecnu dohranu? I mene je moja šokirala zadnji dan kad sam joj rekla za tvrdu stolicu kod malene, ona kaže pa daj joj kasice od povrca 2 dana pa 3 sa mesom??? Rekoh molim? Kaže mi pa ima ti već 4 mjeseca… rekoh nema nego 3 napunila prije 2dana, računajući korogirano 2 hvala na paznji doviđenja… promijenila sam pedijatricu odmah, iako je vodila i stariju….

Da da, mislim na obroke, kašice i to. Nikako na AD/formulu. Meni je moja preporučila sad s 4 mjeseca isto uvođenje kašice radi njenog refluksa. Ali neću je minjat, samo ću se oglušit. Ona je old school, prije se tako radilo i iako me nerviraju te stare smjernice sad kad ima interneta i znam sve najnovije, prevelika je zavrzlama mjenjat ode pedijatra a svi su prepuni i jedva smo našli nju kad je ova bila novorođenče a kamoli da je idem minjat. Minjat ću je bude li šta ozbiljnije a zasad bez problema daje uputnice za sve šta zatražim (šta mi je i najbitnije), i za gastroenterologa i za fizijatra, tako da mogu živit s njenim zastarjelim krivim savjetima o dohrani. Žao mi je samo šta ako radiš u toj branši šta se dodatno ne educiraš i radiš na svom znanju, pa jebemu dovoljno je joinat 3 facebook grupe o nekim stvarima i bit ćeš up to date. Oh well...

CarpeDiem.
    21. Siječanj 2022. 09:58

Endzrue i mene zanimaju figurice... 
    Polako treba ti vremena da uspostavis ritam i balans između dvoje zahtjevne djece. Svaka mama nadje neki broj tempo. 
    ...Ja sam tek sada uspjela nekako. Nadjem vremena za sebe, ali još ne kako bih željela.
    Što se starije tiče isto mi je kao tebi ali trudimo se jako i muž i ja oko nje, pa dan prodje ljepo. Ili izadjemo jednostavno svi van pa idem u zoo vrt, setamo, odemo na ručak, na ski lift, skijanje, obilazimo neke etno kuće ili sela poput (Hajdinog sela  i slicno), na jezero u ribolov gdje vas ima tako tematski dioni za djecu,   smetamo u šumi...
    Sada smo muž i ja dogovorili svaki mjesec negdje otputovati u dobar hotel sa welnesom za djecu i odrasle. Promjenimo rutinu, prostor, grad. Mislim da ce na nas sve pozitivno utjecati. Inače jako volimo putovati i baš smo hedonisti. Pa ćemo bar ovako po De trenutno zbog situacije kakva jeste. Snađemo se i nadjemo nešto šta je aktualno taj tjedan pa to koristimo. Sad najviše snijeg trenutno...

CarpeDiem.
    21. Siječanj 2022. 10:02

Tracy_

CarpeDiem.

Tracy_

Jesi misila na nemlijecnu dohranu? I mene je moja šokirala zadnji dan kad sam joj rekla za tvrdu stolicu kod malene, ona kaže pa daj joj kasice od povrca 2 dana pa 3 sa mesom??? Rekoh molim? Kaže mi pa ima ti već 4 mjeseca… rekoh nema nego 3 napunila prije 2dana, računajući korogirano 2 hvala na paznji doviđenja… promijenila sam pedijatricu odmah, iako je vodila i stariju….

Da da, mislim na obroke, kašice i to. Nikako na AD/formulu. Meni je moja preporučila sad s 4 mjeseca isto uvođenje kašice radi njenog refluksa. Ali neću je minjat, samo ću se oglušit. Ona je old school, prije se tako radilo i iako me nerviraju te stare smjernice sad kad ima interneta i znam sve najnovije, prevelika je zavrzlama mjenjat ode pedijatra a svi su prepuni i jedva smo našli nju kad je ova bila novorođenče a kamoli da je idem minjat. Minjat ću je bude li šta ozbiljnije a zasad bez problema daje uputnice za sve šta zatražim (šta mi je i najbitnije), i za gastroenterologa i za fizijatra, tako da mogu živit s njenim zastarjelim krivim savjetima o dohrani. Žao mi je samo šta ako radiš u toj branši šta se dodatno ne educiraš i radiš na svom znanju, pa jebemu dovoljno je joinat 3 facebook grupe o nekim stvarima i bit ćeš up to date. Oh well…

Inače sam joj već zamjerila par nekih stvari,  tako da je ovo sada samo bila kap koja je prelila čašu... Lako sam nasla drugog pedijatra sa dobrim recenzijama pa cemo vdijeti kako se biti sa njim... 

CarpeDiem.
    21. Siječanj 2022. 10:08

Tracy_

CarpeDiem.

Tracy_

Da da, mislim na obroke, kašice i to. Nikako na AD/formulu. Meni je moja preporučila sad s 4 mjeseca isto uvođenje kašice radi njenog refluksa. Ali neću je minjat, samo ću se oglušit. Ona je old school, prije se tako radilo i iako me nerviraju te stare smjernice sad kad ima interneta i znam sve najnovije, prevelika je zavrzlama mjenjat ode pedijatra a svi su prepuni i jedva smo našli nju kad je ova bila novorođenče a kamoli da je idem minjat. Minjat ću je bude li šta ozbiljnije a zasad bez problema daje uputnice za sve šta zatražim (šta mi je i najbitnije), i za gastroenterologa i za fizijatra, tako da mogu živit s njenim zastarjelim krivim savjetima o dohrani. Žao mi je samo šta ako radiš u toj branši šta se dodatno ne educiraš i radiš na svom znanju, pa jebemu dovoljno je joinat 3 facebook grupe o nekim stvarima i bit ćeš up to date. Oh well…

Inače sam joj već zamjerila par nekih stvari,  tako da je ovo sada samo bila kap koja je prelila čašu... Lako sam nasla drugog pedijatra sa dobrim recenzijama pa cemo vdijeti kako se biti sa njim... 

Endzrue
    21. Siječanj 2022. 10:14

Mišić

Sanjarka moze jaje, ali maksimalno 2 sata, tada bi trebalo bebu izvaditi da se malo protegne 😁
    Sweet Dream preeeslatka je! 😍😍
    Carpe hvala ti sto pitas. 🤗 na kraju je ekstra brzo proslo, nitko se nije zarazio i uopce ne znamo je li to bilo na kraju ili nije. Svi pocetni simptomi se podudaraju (nervoza, jaka bol u grlu i odbijanje hrane, temp 2 dana), ali osip se odmah drugi dan po izlasku povukao. 🧐 u ispricnici za vrtic mu pise “upala grla”, vec sam pisala da nije bilo nase dr pa zamjena to nije upisala. (U vrticu je opet zadnja 2 dana).
    Endzrue ni tebi nemam nista pametno pisati osim da izdrzis. I moja A je sad sve zahtjevnija sto je starija, ali to je sve normalno, sve su svjesniji. 🙂Ne znam je li starijoj dajes mozda kakve razvojne/senzoricke igre ili slicno, ali evo moga L po dolasku iz vrtica doceka neki snack i obicno mu pripremim neku aktivnost, tipa oobleck, prelijevanje vode, plastelin, kineticki pijesak, skarice, ljepilo, papir, neki rastresiti materijal, itd. i to nam pomaze odrediti pozitivniji ton ostatka dana. (Ako odmah ne izlazimo vani u parkic i slicno).

Svega joj pripremim. Samo se ona oduvijek ne igra sama doma. Ni otkako je bila beba. Takvo dijete. Vidim po njemu sad. On prevrće po rukama plišance, szvečke. To trajeeee i traje i uživa.. I zaspe sam u toj igri nekoj. Ona nikaaaad nikad nikad. Nije imala vremena sjedit. A kad sjedne vrti se i namješta 300x (hipertonus je bila). Svaka igra traje 5-10min..nekad duže ako se poklope zvijezde il dok ja kuham al većinom je to 30cm meni u blizini i ak odem u drugu prostoriju prekid igre.. U vrtiću naravno se igraaaaaaa ne čuješ ju... Al dobro. Preživjet ćemo. Na dane sam. Ak slabo spavam onda je ugl u meni problem. A ne u djeci :D

Endzrue
    21. Siječanj 2022. 10:17

Mišić

Endzrue i sad me bas zanimaju te tvoje figurice 😁
    I nemoj odustati od hobija, to je ono sto te drzi da ne puknes. 🤗

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2118947361615420&id=519713064872199

Endzrue
    21. Siječanj 2022. 10:21

Tracy_

I ja imam problema mržnje kolica i jaja u autu. Mislim da sam jedina Splićanka kojoj dite vrišti iz kolica na kavi, šetam po rivi, sve mame nunaju kolica i bezbrižno side a dite spava. Nope, ova visi po meni, ja šetam oko stola, nunam, a sve za guc kave. Ahahaha zato otkad se rodila pijen kavu 2 go na klupici.
    Ali nas je nosiljka spasila, doduše pogotovo sad kad je okrenem da gleda ispred.

Ja ću samo nadodati da se beba u nosiljci okreće prema naprijed samo isključivo kad se samostalno posjedne i to ne u nosiljkama visilicama. Imaš grupu na fejsu babywearing split pa poviri malo ❤️

Figurice drvene prodajem. Imam 2 stranice na fejsu i instagramu . Jedna su, drvene figurice jedna šivanje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.